Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je na tým nehtu to bilé?

Od: cotoje odpovědí: 5 změna:

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tomů se říká, že nehty "kvetou". Je to nedostatek nějakých prvků, myslím, že zinku. Jinak pouze kosmetická vada, odroste to s nehtem. Běžná patálie.

hodnocení

0x

Kdysi mi jedna kamarádka - zdravotní sestra tvrdila, že jde o nedostatek vitamínu B, ale jestli je to tak, vážně netuším.

pohanka*
hodnocení

0x

Také to může být nedostatek vápníku.

Napravení sice dražší, ale chutné. Kupujte si více ořechů - slunečnicová semena - těch můžete hodně, kešu, mandle, dýňová semínka /Blešíkem uvedený zinek/, lískové ořechy,

trošku i para, i třeba si oloupejte domácí vlašské. Já si tyto ořechy kupuji v centech na váhu, nebo v Praze od firmy ,,Diana - svět oříšků.

Kupte si vše přírodní /natural/ a třeba jenom mandle slané. Vše do pytlíku nafouknout a protřepat a pak už jen uzobávat. Každý den trochu.

Když se koupí jen jeden druh slaného, tak tím protřepáním, je potom trochu slané vše a člověk do sebe nedostane tolik soli.

Pokud pracujete manuálně, tak jsou možné bílé skvrny od drobných zranění - nárazů.

doplněno 21.04.16 21:18:

ne v centech, ale v centrech *smich*

fiser22*
hodnocení

0x

Jak se píše již výše - může to být nedostatek vitamínů, nebo údajně problém s játrama, - předchozí dvě jsou ale prý pouze pozůstatkem "babských rad". Co jsem zatím četl poslední poznatky tak to bude nejspíš od drobného poranění nehtového lůžka (a podle mě logikou - kdyby byl problém s vitamínem apod. tak by byly skvrnky na všechn prstech.)

asd1

jj, poškození nehtu v lůžku, jak roste tak se posouvá. Nejde o nedostatek něčeho ale o poškození nárazem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]