Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překvapení pp=pxp+p+p

Od: karlosdos* odpovědí: 14 změna:

Je to nějaká rovnice z časopisu překvapení-.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Děkujeme za informaci. A potřebujete i nějak poradit?

hodnocení

0x

Je to skutečně rovnice z posledního čísla Překvapení.

PP = P x P + P + P

Za písmeno P dosadíte číslo. Toto číslo bude stále stejné

Jako příklad /dosazuji jedničku/: 11 = 1 x 1 + 1 + 1 A jak vidíte, rovnice neplatí. /11 = 3, což není pravda.../

Takhle si postupujte dál, s dvojkou, trojkou, čtyřkou...až dosadíte číslo, kdy bude rovnice platit. Počítat Vám to nechci, také se trochu namáhejte sám, ať nemáte hlavu jen pro ozdobu. Není to nic těžkého, učivo tak 4. třídy ZŠ. Jaga.

eleva*

99=9x9+9+9

Platí i pro NULU a dále pak pro všecha čísla, které obsahují jen číslo 9.

9, 99, 999, 9999 atd. atd.

21.04.16 08:27

Ne

no, já bych teda řekl, že jo :)

Ne a ne a ne.

Jak zadání vůbec chápete? Konkrétně, co na příklad v případě p = 99 znamená pp? A co to znamená v přépadě p = 0?

chápu je tak, jak jste sám napsal včera v 16:47 ;) tedy že pp je dvouciferné číslo složené ze dvou (stejných) číslic p. Potom to co napsal @opicak platí

doplněno 21.04.16 21:59:

a pokud p=0, tak pp=00, což je pořád nula, i kdyby tam těch nul bylo milion

00 není dvouciferné číslo. Ale i kdyby, to je pořád jeden případ. A co p = 99?

9999 = 99 * 99 + 99 + 99

to přece pořád platí.

Jistě, to platí. Ale nelíbí se mi, bez dalšího upřesnění chápat pp jako čtyřciferné číslo 9999; na chápání tohoto jsem se ptal. A vy jste mi na to odpověděl, že to chápete stejně jako já, tedy že " pp je dvouciferné číslo složené ze dvou (stejných) číslic p". Pak se ale nemůžete dovolávat té rovnosti, kterou uvádíte.Ale to je otázka formulace zadání, a možná by to mohl upřesnit @karposdos, či by to dokázala i @babajaga, která má zřejmě příslušné číslo k dispozici. Já bych to chápal tak, jak jsem napsal, totiž tak, že p je cifra neboli číslice, což 99 není. Pokud to redakce překvapení chápe jinak, podle mne by to měla napsat do zadání; napsala to tam?

jabraka*
hodnocení

0x

Já znám jednu rovnici:

1PP+2PP= CP

Neodpovídejte,je to vtip.

JABRAKA

eleva*

*smich* to máte špatně, mělo by být 1PP+1PP=CP nebo 1PP+2.PP=CP*smich*

hodnocení

0x

Doporučuji zamyslet se nad tím, co je to PP. Mohlo by to být P krát P, ale protože je tam také výraz PxP, tak to asi násobení nebude. Takže to nevidím jinak, než že p je cifra, tedy jedno s čísel 1,2,... 9., a PP bude prostě dvojciferné číslo 10xP + P, a úloha v této podobě je tzv. algebrogram. (Pravda, číslo 0 je taky cifra a rovnice 0 = 0x0+0+0 platí, ale když je to algebrogram, tak dvojciferné číslo nemůže začínat nulou.

A jaguška má pravdu, tuto úlohu lze řeit zkusmo, devět možností zvládnete. Ale samozřejmě ji lze řešit i klasickou rovnicí, na kterou tento algebrogram snadno převedete (jak?).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]