Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uprchlíci - neziskovky

Od: odpoved® odpovědí: 15 změna:

Jen pro zvědavost se podívejte, kolik vydělávají některé neziskové organizace (z vybraných daní) na uprchlících, kteří v ČR pořádně ani nejsou. Nedovedu si představit, jak se kampaň více rozjede a zde opravdu nějací uprchlíci budou, kde až částky poskočí.

Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) 46 786 527,- Kč

Sdružení pro integraci a migraci (SIMI) 30 079 876,- Kč

Poradna pro integraci (PPI) 22 973 418,- Kč

InBáze10 565 144,- Kč

Multikulturní centrum Praha (MKC Praha) 23 611 803,- Kč

Člověk v tísni, o. p. s.249 628 650,- Kč

Sdružení občanů zabývajících se emigranty (SOZE) 7 016 246,- Kč

META, o.p.s. - Sdružení pro příležitosti mladých migrantů 21 042 731,- Kč

Centrum pro integraci cizinců, z.s. (CIC) 25 969 612,- Kč

Evropská kontaktní skupina o.s. (EKS) 31 227 714,- Kč

MOST PRO, o.p.s.6 004 237,- Kč

Charita Česká republika (pozorovatelnepřehledné, v řádech desítek až stovek milionů)

Slovo 21, z.s.25 148 073,- Kč

La Strada CR, o.p.s. (pozorovatel)1 169 596,- Kč

Poradna pro občanství, občanská a lidská práva 50 547 441,- Kč

doplněno 19.04.16 16:01:

Každá nezisková organizace by měla mít transparentní účet, kde by bylo jasně vidět, jak se získanými prostředky nakládala. Víte někdo, kde toto mohu dohledat u organizace Generace 21?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

angell1985*
hodnocení

0x

V ČR naprosto normální věc.

hodnocení

Někdo do těchto organizaci musel odněkud peníze vložit. Mě by jen zajímalo, na co se tak vysoké částky vynaložily a jak s penězi bylo hospodařeno.

angell1985*

Můj osobní názor je ten,že jako u skoro všech neziskovek si jen někdo namastil kapsy.

hodnocení

Tak to je jasná věc. Vždyť ty sumy tomu i napovídají. Reálné náklady na vypsaný projekt se pohybují někde jinde. Ale od toho to jsou neziskovky, kde je jejich hospodaření transparentní. Tak by mě ze zvědavosti zajímalo, za co se opravdu utrácelo. Konkrétně u té Generace 21.

Naprostý souhlas.

joudic*
hodnocení

0x

ze statniho rozpoctu by melo jit pouze na takove neziskovky, ktere se staraji o nase obcany v nouzi, kde nejakym zpusobem selhava stat, a to se stavim k te krizi vicemene rozumne a neutralne, takze to neni zadny modni vykrik z radikalnich ust. Nepopiram ruzne humanitarni pomoci a financni sharing mechanismy na bazi vselijakych smluv, ale to je neco jineho. Integrace a cizinecky styk a pomoc, by mela byt odnoz cz administrativy ministerstva zahranici + cerveny kriz.

hodnocení

Např. mezi hlavní zdroje příjmů Člověka v tísni patřily především prostředky EU, státní rozpočet ČR, prostředky zahraničních vlád a agentur OSN, dary od jednotlivců a firem, a další prostředky jiných donorů i z vlastní činnosti.

lidus*
hodnocení

0x

Informace by měly být ve výroční zprávě, namátkou jsem vyhledala SIMI migrace.com/...

Člověk v tísni clovekvtisni.cz/... novější jsem nenašla clovekvtisni.cz/...

Generace 21 žádné výroční zprávy jsem nedohledala, poze jsem narazila na toto:

Projekt má rozpočet ve výši 15 milionů korun
Podle reportáže není fond ani dostatečně transparentní a nejdou u něj dohledat výroční zprávy z minulých let. "V zákonné lhůtě zveřejníme výroční zprávu za rok 2015. V uplynulých letech jsme výroční zprávy nezveřejňovali, protože fond byl založen už mnohem dříve, nicméně nevyvíjel činnost,"uvedl Frýdl z Generace 21.
Nadační fond jako takový je financovaný z darů od fyzických osob, křesťanských společností, farností. Na jeho financování se podílí i britský Barnabas fund, což je charitativní organizace podporující pomoc ohroženým křesťanům po celém světě. Jediným státním příspěvkem bylo 200 tisíc korun, které jim nabídl Jihomoravský kraj. Celý projekt má rozpočet ve výši zhruba 15 milionů korun, který byl konzultován s českým státem a je součástí dohody o spolupráci.

Je to tu jako ze vším ostatním, nehorázný nepořádek, pravdy se nedopídíte a když se to týká financí, tak už vůbec ne. Přesto vám přeji úspěch a dejte vědět zda jste dohledal aspoň tu výroční zprávu.

hodnocení

Jak bylo již zveřejněno, český stát přesun uprchlíku a celková administrativa prý nestála nic. Pouze byly vynaloženy nějaké prostředky za konzultanty. Pokud nějaká G21 získala peníze, jak uvádíte v příspěvku, musela určitě vypsat nějaký projekt, jejíž součástí musí být i nějaké výstupy z plnění projektu. Výroční zprávu se mi nepodařilo nikde dohledat, ani nějakou "zběžnou", proto se ze zvědavosti ptám zde na fóru.

doplněno 19.04.16 17:33:

Jak správně uvádíte: "Celý projekt má rozpočet ve výši zhruba 15 milionů korun, který byl konzultován s českým státem a je součástí dohody o spolupráci."

Z toho vyplývá, že by k tomuto projektu měly být podklady veřejně dostupné.

doplněno 19.04.16 17:36:

Nějaká organizace si jen tak nemůže řict, že sem přiveze na vlastní náklady nějaké nelegální uprchlíky. To musí být konzultováno s českým státem, potažmo s ministerstvem vnitra.

klera*
hodnocení

0x

Mě přijde naprosto v pořádku financovat neziskové organizace zabývající se integrací imigrantů a cizinců (a samozřejmě i ostatními problémy společnosti). Jak je to teda s jejich efektivitou a transparentností nevím...tlak, co je na ně v poslední době kladený, by mohl, pokud nefungují tak, jak mají, jejich práci zefektivnit. Špatně ale je všechny odsuzovat jedním šmahem, protože ve společnosti prostě potřeba jsou.

danys*
Klera: Zrejmě mate problém s pochopením psaného textu. Řeší se zde, za co a kolik neziskovky peníze vynakládají. Bohužel asi nikdo není tak naivní, ze by si myslel,ze konci tam,k čemu jsou určeny
joudic*

tak ono je to povetsinou transparentni, ale schova se to do rezie :) navic nikdo neovlivni smyslnost projektu :)

angell1985*

Pakliže Vám přijde v pořádku financování neziskových organizací...prosím ať si každý financujte ze své výplaty jak libo,ale ne ze státní kasy.Intergrace imigrantů je jen mýtus.

hodnocení

Ono řešit otázku, zda je dobré financovat neziskovky a zda jsou vypsané projekty nějak přínosné je na jinou diskuzi. Spíše mě zajímalo hospodaření a transparentnost zmíněné organizace.

Měl jsem v minulosti možnost se dostat k papírovým podkladům a zprávám v době, když se humanitárně pomáhalo Ukrajině. Z vynakládaných peněz se mi zdálo, že více než o pomoc lidem, šlo organizaci vybraným VIP jedincům, zaplatit dovolenou. Pro samotný nákup věcí šlo asi cca 5% prostředků z celkové ceny projektu.

angell1985*

Proč celebrity nejezdí dělat charitu třeba na sever k eskimákům?Dnes se jezdí dělat charitu jen do zajímavých oblastí...do Himalájí,do Afriky,pěkně k moři kde je sluníčko atd. Oni si udělají príma dovču a národ je má za hrdiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]