Nejste přihlášen/a.
Četl jsem dnes na idnes článek o tom, jak pán po hádce s partnerkou vyhodil psa z okna paneláku a následujícího dne sám spáchal sebevraždu. V diskuzi pod článkem několik lidí zastávalo názor, že život psa je roven životu člověka, tak mě napadlo, jak by posuzovali ten trest za zabití, jestli by byli taky pro rovnost - tedy 13 let a výš. Jak se na to díváte?
Naprosto souhlasím! Oni všichni pořád litují kočiček a pejsků ale že žerou prasátka a kravičky to neopláčou. Nechápu tuhle divnou dobu a už vůbec ne ty dementní vegetariány. Nejíst maso kvůli tomu aby zvíře netrpělo. Vždyť i ta rostlinka je živá a dýchá.
No já klidně psa sním. Stejně jako rád sním kuře nebo králika. . Ale ten pes musí být zabit humálně tak, jako ty prasata, krávy. A hlavně, ten pes musí být chován jako chovné zvíře určené k potravě.
Nebo chcete legálně odchytávat něčího psa a péct si ho k nedělnímu obědu?
Litují kočiček a pejsků, protože s nima žijí a rozumějí jim...na ostatních zvířatech jim nezáleží, protože k nim nemají žádný vztah. Logické. Rostlina je možná živá, ale necítí bolest. Narozdíl od zvířat. Nejsem vegetarián, ale představa zbytečného hromadného chovu zvířat a jejich hromadného zabíjení, jenom kvůli tomu, aby se přecpala třeba v McDonaldu naše bohatá konzumní společnost, mi přijde celkem děsivá. Lepší pocit mám při jezení něčeho, co vím, jak žilo nebo je to aspoň z domácího chovu...(mám lepší pocit, ale ne zas takovou motivaci se tím pokaždé řídit...:/)
Trest ano, ale ne odnětí svobody. Život zvířete není roven člověku.
Jistě ale nemůže přece být trest roven trestu za vraždu člověka.
lidus: No buďme upřímní, že některý člověk je horší než zvíře a omlouvám se zvířatům, protože to co dokážou někteří lidi je se zvířaty neslučitelné.
já bych tresty za to dávala a velké.Taky bych pána nelitovala!kdyby se nezabil,zasloužil by aspoň přelámat nohy.Zabít tvora,který Vám věří...němou tvář,která má na světě jen toho člověka(panička)je prasárna.Ochočili jsme si zvířata,žijí s námi,berou nás jako životní parťáky a potom tohle?vybíjet si zlost na nevinné tváři?to je jako by hodil z balkonu dítě.Taky nevinný,bezbranný tvor.
Nelituju ho,ale oproti ostaním se aspoň zabil sám.Bohužel jich po světě chodí hodně a zabíjet se nechtějí.
Prosím o upřesnění. 15 let nepodmíněně? Jinak to,že se zabil nesvědčí to o tom, že mohl být úplně mimo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.