Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký trest za zabití psa?

Od: dota* odpovědí: 12 změna:

Četl jsem dnes na idnes článek o tom, jak pán po hádce s partnerkou vyhodil psa z okna paneláku a následujícího dne sám spáchal sebevraždu. V diskuzi pod článkem několik lidí zastávalo názor, že život psa je roven životu člověka, tak mě napadlo, jak by posuzovali ten trest za zabití, jestli by byli taky pro rovnost - tedy 13 let a výš. Jak se na to díváte?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To by každý, kdo jde od řezníka musel být spolupachatel vraždy. Nebo je rozdíl mezi psem a kuřetem? Srovnávat s zabitím člověka může snad jen zdegenerovaný jedinec, co si psa pořídí místo děcek. A že dnes takových je...
atj*

Naprosto souhlasím! Oni všichni pořád litují kočiček a pejsků ale že žerou prasátka a kravičky to neopláčou. Nechápu tuhle divnou dobu a už vůbec ne ty dementní vegetariány. Nejíst maso kvůli tomu aby zvíře netrpělo. Vždyť i ta rostlinka je živá a dýchá. *zed*

majsterjoe*

No já klidně psa sním. Stejně jako rád sním kuře nebo králika. . Ale ten pes musí být zabit humálně tak, jako ty prasata, krávy. A hlavně, ten pes musí být chován jako chovné zvíře určené k potravě.

Nebo chcete legálně odchytávat něčího psa a péct si ho k nedělnímu obědu?

klera*

Litují kočiček a pejsků, protože s nima žijí a rozumějí jim...na ostatních zvířatech jim nezáleží, protože k nim nemají žádný vztah. Logické. Rostlina je možná živá, ale necítí bolest. Narozdíl od zvířat. Nejsem vegetarián, ale představa zbytečného hromadného chovu zvířat a jejich hromadného zabíjení, jenom kvůli tomu, aby se přecpala třeba v McDonaldu naše bohatá konzumní společnost, mi přijde celkem děsivá. Lepší pocit mám při jezení něčeho, co vím, jak žilo nebo je to aspoň z domácího chovu...(mám lepší pocit, ale ne zas takovou motivaci se tím pokaždé řídit...:/)

lidus*
hodnocení

0x

Trest ano, ale ne odnětí svobody. Život zvířete není roven člověku.

doplněno 18.04.16 15:34:

Jistě ale nemůže přece být trest roven trestu za vraždu člověka.

jofa*

lidus: No buďme upřímní, že některý člověk je horší než zvíře a omlouvám se zvířatům, protože to co dokážou někteří lidi je se zvířaty neslučitelné.

majsterjoe*

No pravdu máte v tom, že v dnešní době zcela určitě ne. Vždyť ani lidský život nemá velkou cenu a za vraždu se dávají desetileté tresty.

hodnocení

0x

Škoda, že tu nejsou špatné odpovědi. Že jíme maso, to je příroda, ale jíst mazlíčky?

lucie*
hodnocení

0x

já bych tresty za to dávala a velké.Taky bych pána nelitovala!kdyby se nezabil,zasloužil by aspoň přelámat nohy.Zabít tvora,který Vám věří...němou tvář,která má na světě jen toho člověka(panička)je prasárna.Ochočili jsme si zvířata,žijí s námi,berou nás jako životní parťáky a potom tohle?vybíjet si zlost na nevinné tváři?to je jako by hodil z balkonu dítě.Taky nevinný,bezbranný tvor.

Nelituju ho,ale oproti ostaním se aspoň zabil sám.Bohužel jich po světě chodí hodně a zabíjet se nechtějí.

dota*
hodnocení

Prosím o upřesnění. 15 let nepodmíněně? Jinak to,že se zabil nesvědčí to o tom, že mohl být úplně mimo?

Plně souhlasím s názorem Lucie,toto dokáže udělat jenom zamindrákovanej pitomec. Psa si člověk vybere a tak by se k němu měl chovat! Pes páníčka miluje bez výhrad a plně mu důvěřuje. Jsem pro tvrdé tresty pro tyto bestie! JISKRA

deni*
hodnocení

0x
Pes neni vec, ale zivy tvor. A kolikrat je chytrejsi nez clovek. Vidi,slyší,dycha a rozumí, proc by jeho zabití melo byt beztrestne?
Trestala bych stejne, jako zabiti cloveka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]