Nejste přihlášen/a.
Zdravím,proč se hlavně na Moravě při pití slivovice nebo jiné -ice- říká,že je třeba vypálit červa? Děkuji JISKRA.
Dobrý den, bude to tak, jak je zde již uvedeno. Ovšem, také to může být hezké zdůvodnění a omlouvání vlastního alkoholismu. Určitě zní lépe "vypaluji červa", než "já chlastám" .
Zdravím!
Děkuji,celou dobu jsem si myslela,že je to myšleno fakt na parazity ve střevech ,slivku si lidi vozí i do Egypta a do jiných, pro nás exotických krajů jako prevenci právě proti průjmům. Tak jsem nechápala,proč se to říká i u nás...JISKRA
Dobrý den, no, kdyby člověk věděl, co se mu prohání ve střevech, tak by neměl chuť na jídlo a možná ani k životu. Jenže, když by tam nebyl ten "mikroživot", tak by člověk ani nemohl existovat. Jde tedy jen o to, spálit to škodlivé v těle - někdo použije česnek a jiný to řeší alkoholem (případně lze použít obojí zároveň). Zdravím!
doplněno 18.04.16 09:45:jiskra - já jsem naivka, tak věřím každému . Jo, ten medvědí česnek je již řadu let "módní", tak uvidíte, zda pomůže nebo odpudí. Ovšem, žena vonící česnekem je sexy (pro muže s rýmou).
Tak Bene,nebudete mi to věřit,ale právě se chystám scedit medvědí česnek,který jsem měla 3 týdny naložený právě v hruškovici. Smrdí to tedy pekelně,čpí to na celou kuchyni. Prý je to zdravé na snížení TK,tak uvidím. Zatím mám pocit,že po požití budu spíš odpuzovat upíry,nebo případné ctitele....JISKRA
Kdysi jsme po Rumunsku a Bularsku cestovali s přívěsem 6 týdnů. Než jsme vyjeli, ptala jsem se dětské doktorky, že jsem slyšela, že na prevenci průjmu je dobrá kořalka. Doktorka se dělala, že neslyší a sestra se smála, že to mají ověřené, že to funguje. V Maďarsku jsme koupili pálenku, čerešňovici. Každé ráno děti dostaly nalačno, lžíci. Po 14ti dnech, když řvaly, že to nechtějí, usoudila jsem, že si už na všechno zvykly. Ale ne! Dostaly šílený průjem, krev, hlen, šílené! My, dospělí až zas tak šílené ne. Naštěstí jsme našli českou doktorku. Léky, dieta, mrkev, rýže. A já měla v kufru auta bedničku broskví, bedničku nektarinek, bedničku vína a v další bedničce rajčata, papriky, lilky, okurky. + 2 melouny. Museli jsme to rozdat.
Navečer, když jsme přejížděli na jiné místo, končily trhy a všechno bylo za srandovní peníze.
Tož, tak to bylo s červem o prázdninách, hodně dávno.
Ale no tak, Jiskro! Z ovoce přece žádný průjem ani nebývá. Bývá z bakterii. Jinde jsou jiné bakterie, na které naše imunita neumí regovat, protože je nezná. Proto ta dezinfekce zažívacího traktu alkoholem.
Děkuji za příhodu,že by hrozil průjmík i v Bulharsku jsem netušila,možná z té hromady ovoce. Nikdy jsem tam nebyla,ale v Egyptě před zhruba 10 lety nás slivovice ochránila před tzv. Faraonem. Krásný večer...JISKRA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.