Nejste přihlášen/a.
Kam s keramickým (porcelánovým) odpadem? Jde o umyvadlo a klozet.
Ve sběrném dvoře vezmou všechno, i odpad, kterého se obtížně zbavujete. Lino, koberce, sedací soupravu, pneumatiky, dokonce i zbytky barev. Mrazáky, lednice, pračky běžně. Pokud bydlíte v obvodu sběrného dvora, můžete přivézt věci zdarma.
Loni jsem viděla uprostřed rozlehlého parkoviště u hlavní silnice postavenou záchodovou mísu, jako by čekala na svého klienta. Nemám ráda odpady po příkopech, ale musela jsem se smát, jak se tady vypínala. Ještě kdyby si dal někdo práci, navezl do ní hlínu a zasázel muškáty, mohla to být pěkná ozdoba! Jaga.
Ale jinak nejsem proto, aby lidé stavěli odpad podél silnic. Doufám, že toto byla vyjímka.
Habine, platit se NEMUSÍ. Pokud žijete v dané lokalitě. Ukážete občanku, kde máte trvalé bydliště a pokud spadáte do dané oblasti, neplatíte nic.
Jen by mě zajímalo, jak se odpadu zbavíte JINAK A ZADARMO?
Není ta veliká lednice, která leží u lesní cesty v lese nedaleko nás, náhodou Vaše? Jaga.
Pokud ano, tak si pro ni koukejte zase přijet!
Pokud máte velké kontejnery na běžný komunální odpad, tak z umyvadla a mísy nadělejte střepy a vhoďte je tam. Máte-li jen "malé" popelnice, budete to třeba muset udělat na víckrát.
Samozřejmě sběrný dvůr je nejlepší volba, další možnost je tyto předměty nabídnout (pokud nejsou příliš zdevastované).
Ahoj.
Některé obce mají své Sběrné dvory. A pro vlastní spádové obce vybírají třeba na osobu a rodinu dle trvalého bydliště 50 kg odpadů. Tyhle věci jdou většinou do směsného odpadu. A tak je lepší si to dát spíše do své popelnice a je to odvezené v rámci vlastních plateb. Pokud se to dá do Sběrného dvora, tak to obec musí zaplatit jako navíc. Problém může být správně rozlišit druh odpadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.