Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučený lifestyle pro notorického lempla

Od: lempl odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Zajímá mě, jaké druhy obživy má člověk nejraději volit a jakým konkrétním způsobem si nejlépe zařídit život, je-li od přírody notorickým flákačem, který nepovažuje za životní úspěch muset každý všední den vstávat do práce v hodinu, která má jenom jednu cifru a strávit celý život až do důchodu v neustálém negativním stresu, a jehož největším životním snem je mít většinu života klid a hojnost volného času?

Předpokládejme následující schopnosti:

1) znalost programování v několika běžně rozšířených programovacích jazycích na úrovni bakaláře na VŠ (občas můžu dělat nějaké trapné webovky nebo menší desktopové/mobilní aplikace, raději ale nic, co by obnášelo velkou zodpovědnost a nutnost dlouhodobé rozsáhlé údržby; pokud kariéru, tak jen dočasně a v anonymním prostředí větší korporace)
2) údajný talent na psaní (osobně si myslím, že moje talentové vlohy jsou v kecech znatelně spíš než v kódech - moje matematické a programátorské schopnosti jsou v nejlepším případě mírně nadprůměrné, dobrý prospěch ve škole byl vždy daleko spíše výsledkem naivní píle, nikoliv nadání, a nikomu se z nich nikdy kolena nepodlomily - narozdíl od schopností pisálkovských)
3) ačkoliv moje fyzická kondice není ideální, příležitostnou práci ve výkopu, na stavbě či ve skladu v Kauflandu bych snad taky zvládnul (nejsem si jistý, jestli bych měl nervy na kasu v Mekáči, pinglování v baru nebo callcentrum, jsem upřímný člověk a nevydržím se přetvařovat dlouhodobě)

A následující vlastnosti:

1) jsem skromný, k přežití a zachování duševního zdraví mi stačí jedna cimra, elektřina, tekoucí voda, internet a případně alkohol nebo měkčí drogy
2) jsem od přírody introvert, holku jsem si nikdy nebyl schopný najít a už jsem si na osamělost zvyknul, čímž odpadá spousta dalších potenciálních výdajů
3) nechce se mi už příliš dlouho zůstávat u rodičů, protože se u nás doma už dlouhou dobu vyskytují příznaky ponorkové nemoci

Děkuji za rady...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bibi
hodnocení

0x

Dejte se na politiku, tam takový jako jste vy, notorický lempl najde uplatnění. Práce žádná, odpovědnost žádná, mzda nadprůměrná.

vilik*
hodnocení

0x
Mohl byste se s vašimi schopnostmi dle bodu 2 a 3, tedy dar řeči a relativní kondice, uplatnit i jako gigolo.
Zároveň by se alespoň trochu eliminoval negativní bod 2, který zmiňujete v sekci vlastnosti. Tedy to, že nemáte holku.
A protože jste skromný a v případě selhání dovedete alespoň odvirovat a nastavit PC, věřím ve váš úspěch.
A ještě jedno pozitivum oproti práci v politice, nepřipadal byste okolí, že jste k.rva.

nikdo*
hodnocení

0x

Dobře se oženit a nechat se vydržovat manželkou. Máte dost dlouhé nádobíčko?

lempl

No to spíš nemám, ale hádám, že se to dá částečně kompenzovat kreativitou, zručností a zejména skromností, co se týče atraktivity té manželky... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]