Nejste přihlášen/a.
To mně zajímá, jak dopadnou ostatní?
To je supr testík! Klidně se přiznám... získala jsem jen jsem 8 bodů. A když jsem si přečetla, co mám špatně, tak fakt nechápu, že jsem odpověděla tak, jak jsem odpověděla...
No co už...
9 bodů, podobnými testy nás "trápil" matikář na gymplu, ale to už je nějakých... 40 let.
Měla jsem špatně 9. otázku s jezevci a sběrateli umění.
Všichni jezevci jsou sběratelé umění. Někteří sběratelé umění žijí v norách. Proto někteří jezevci žijí v norách.
Nedošlo mi, že sice všichni jezevci jsou sběratelé umění, ale ne všichni sběratelé umění jsou jezevci... Ale i tak, mezi sběrateli umění jsou tedy sem tam jezevci, a co když zrovna někteří sběratelé umění, kteří jsou současně jezevci, žijí v norách? Proč by měla být odpověď NE?
Protože otázka nezní, jestli by se někdy mohlo stát, že někteří jezevci žijí v norách, ale jestli z prvních dvou předpokladů vyplývá (vždy) ten třetí.
To je jako "X je číslo, Y je číslo. Vyplývá z toho, že jejich součet je 5?" No nevyplývá. Sice by se to stát někdy mohlo, ale univerzálně to pravda není (to, že X i Y jsou čísla, nestačí k tomu, abychom mohli prohlásit, že X+Y=5).
Stačí najít jeden případ, kdy platí A, zároveň platí B a přitom neplatí C, a už nemůžem tvrdit, že když platí A a zároveň platí B, pak určitě platí i C.
Jo a abych nedělal jen chytrýho, 9. Otázka č. 9 blbě. :-|
joo? No mám už rok po maturitě a tohle jsme nebrali. Ale vždiť to jsou kraviny, to nedává smysl nebo snad jo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.