Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je u nás cenzura?

Od: lochneska odpovědí: 13 změna:

Napsala jsem reakci na článek v Novinkách. Můj stručný názor. V podstatě, že v Číně nemaj demokracii, jako máme u nás. Za chvilku moje odpověď zmizela. Pak jsem ji opakovala, a opět to bylo hned pryč.Tak jsem se pustila do pročítání názorů na nějaké bydlení na vsi a napsala jsem, že na předchozím fóru mi to mazaj, tak zkusím, jestli to i tady tak funguje. Jeden názor jsem napsala k tomu bydlení a druhý o Číně, proč mi to mizí, když je to obecné známo, že v Číně nemaj demokracii. A ejhle, i tady to bylo do půl minuty pryč. Mohu čekat represe?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radarbrdy*
hodnocení

0x

Proč jsi to udělala? Proč jsi to jenom udělala? Známe tvoji IP adresu, víme kde hledat, už si jdeme pro tebe...

Je zde jen jeden způsob, jak to odčinit. Kliknout 5x na reklamu a udělat 2 nákupy z RPC.

lochneska
hodnocení

Nic si nekoupím! To raděj pro pravdu zhynu. Jiní tam nenávistně útočí, vulgarizmy jen lítaj a já se mám vykupovat nákupem?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- proč byste měla čekat represe - vždyť to pan Kalousek a ostatní zastánci lidských práv říkají veřejně a zcela beztrestně - stejně jako mnozí čtenáři "novinek". Nepsala jste nějak sprostě? - tam je považováno i slovo "vůl" za důvod ke smazání příspěvku.

lochneska
hodnocení

To bylo lehce s nadsázkou, abych vyprovokovala odpovědi. Už proto, že mám obavy, aby jednou na ty represe nedošlo. Aspoň po té čínské návštěvě pochybuji, že jednání policie bylo všude na pochvalu.Musej být kluci frustrovaní. Psala jsem, jak uvádím." Nejsprostší " slovo bylo diktatura.

pepikoid
hodnocení

0x

Já se vám jen divím, že vůbec máte potřebu něco na Novinkách komentovat...

lidus*
hodnocení

0x

Milá lochnesko, ano cenzura existuje. Proč myslíte, že z TV musela odejít Ema Smetana?

jentak*

Máte pravdu. Jen se tomu dnes neříká cenzura či autocenzura, ale "politická korektnost". To je jen jiný výraz pro to, o čem se nesmí psát.

jofa*

Já to vidím jinak. Jako my mamé možnost napsat cokoliv, třeba i hanět a nadávat prezidentovi, tak soukromí majitelé medií mají možnost smáznout cokoliv se jim nelíbí. Kde je napsáno, že musí zveřejnit všechno co kdo řekne, nebo jim napíše? Samozřejmě je otázka, kdo taková média bude číst či poslouchat, ale to právo taky mají či nikoliv?

doplněno 13.04.16 15:09:

Takto alespoň poznáte, na čí straně stojí ten či onen. jako např čt, ačkoliv by měla být naprosto nestranná.

nikdo*

Jestliže ti kdokoliv vezme možnost vyjádřit svůj názor, třeba z pozice síly majitele, je to cenzura. Sice ne státní, nebo státem protlačovaná, ale je. Nenajde-li se totiž majitel webu, radia, TV, novin, stranícího protistraně, aby jsi mohl vyjádřit nepohodlný názor, bude tím úplně vygumován názor protistrany. To JE cenzura. Nezáleží na tom čí.

lochneska
hodnocení

Děkuji za reakce. Už do diskusí na Novinkách nevstoupím. Tam má zelenou jen jedna názorová tlupa. Ten můj příspěvek do fóra ohledně vlajkového incidentu byl asi takhle: Ti policajti asi na pochvalu nebyli. Chápu jsou frustrováni, mají to náročné, protože v Číně je diktatura a u nás demokracie. Snad ještě?

culdabulda1*

- moc nechápu, proč Vám takový příspěvek smazali - takových názorů je tam, pokud vím, víc.

doplněno 13.04.16 23:15:

- myslíte, že je u nás fakt taková demokracie, kterou bychom se mohli chlubit?

robin1*
hodnocení

0x

Pokud bych já osobně byl redaktorem Novinek, tak před zavedením cenzury zavedu korekturu.

Ta jim tam rozhodně chybí.

Dnes i já osobně dokáži pochopit, dislektii, disgrafii a poruchy kognitivních funkcí. Pokud, ale některou z výše uvedených vlastností či omezení vlastním (teď mluvím o sobě) tak mám ještě tolik sebereflexe, že se nestanu redaktorem a neprodukuji články plné chyb...

hodnocení

0x

Jednoznačně ano. Máme zde cenzuru, v tisku i v televizi a bude hůř. Některé osobnosti ani do nTV nepustí, jiné tam proto ani nechtějí, viz. p. president. Začíná to,když chcete napsat např. recenzi na drtič větví a objeví se tam, že Váš příspěvek nejprve posoudí, jestli ho zveřejní a končí to politikou. Samé dobré recenze!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]