Jaká je Vaše oblíbená vůně z kuchyně?

Od: Datum: 12.04.16 17:40 odpovědí: 44 změna: 14.04.16 18:28
avatar

Dobrý den, otázka je položena. Myslím, jaká vůně v kuchyni je Vám sympatická?

Při vaření, smažení či pečení nebo jen krájení nebo přípravě potravin. Taková vůně, že nelze odolat a musíte ji "fetovat". A je naopak nějaká nepříjemná, která Vám ubírá chuť na připravované jídlo? Děkuji Vám za aktuální zážitky nebo případně pouze za vzpomínky z dětství (kdy bylo vše lepší, voňavější a krásnější). Zdravím!

P.S. Já miluji vůni, když se smaží cibulka a "vrtí" se na pánvičce .


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jofa®
Datum: 12.04.16 17:56

Ihned jsem si vzpomněl, když připravuji kompot z hrušek či jablek. Oloupu, nakrájím na kousky, dám na plotnu, trochu vody, 2-3 hřebíčky, trochu cukru, kousek vanilky a mírně povařím do měka. Ta vůně z hrušek s vanilkou je neopominutelná. Ta chuť ! Mňam.

Jinak mně moc nejede, nevoní co se smaží o trochu déle.

Datum: 12.04.16 17:57
avatar
Smazeni rizecku
Od: ben®
Datum: 12.04.16 18:01
avatar

Dobrý den, jo jo, vůně hřebíčku a vanilky je také fajn. No, a vůně řízečku nemá chybu. Zdravím!

Od: koule
Datum: 12.04.16 18:03
Smazeni cibulky...
Od: ben®
Datum: 12.04.16 18:05
avatar

Dobrý den, výborně - máte bod . Zdravím!

Od: cl
Datum: 12.04.16 18:08
Káva.
Datum: 12.04.16 18:16
avatar

Dobrý den.Já se také připojuji k cibulce.Na bramborových knedlíkách jí mívám tolik,že knedlíky pomalu není vidět.Ale ještě přidám jednu vůni.Připravuji docela často Chop suey.To je čínské jídlo a mám na mysli tu celkovou vůni,nikoli jednotlivých inkrediencí.A také když se podušují na cibulce houby.No a už mám na něco chuť.Jak má člověk takhle držet nějakou dietu*smich*

Od: xaver
Datum: 12.04.16 18:16

Vařeného masa v kotli při zabíjačce.

Od: ben®
Datum: 12.04.16 18:23
avatar

Dobrý den, ano, vůně kávičky je také příjemná. Ovšem, zatím si dobře vede ta vůně smažené cibulky. Pokud jde o vaření masa, tak tam to spíše vidím (cítím) na vůni ne zcela příjemnou - i když výsledek je potom fajn. Zdravím!

doplněno 12.04.16 18:30:

hhhhh - a proč ne? Navrhněte jiné téma a založte si otázku.

doplněno 12.04.16 18:37:

hhhhh - tak běžte příkladem, najděte si dosud nezodpovězený dotaz a vložte dobrou radu.

Při troše štěstí Vám tazatel odpoví nebo i poděkuje (není to však pravidlem). Zde je to o dobrovolnosti odpovídat a když někdo nechce, tak nemusí. Někdo píše jen rady odborné a jiní se rádi pobaví i ptákovinou.

Od: hhhhh
Datum: 12.04.16 18:28

proč řešíte takové krávoviny?

Datum: 12.04.16 19:14
avatar

"proč řešíte takové krávoviny?"

Protože nás to baví :-P. Vás ne *sok*?

Datum: 12.04.16 18:35
avatar

Po přečtení otázky mě okamžitě napadla smažená cibulka. A Vy ji tam koukám máte.

To byl vždycky děs, když jsem okolo poledne chodila /doručovatelka/ v činžáku po bytech a někde tu cibulku smažili. Přesně jsem věděla, či spíše cítila, odkud se line a tekly mě sliny jak bernardýnu.

Tady se přece neboduje, je to volná diskuze.

Od: ben®
Datum: 12.04.16 18:39
avatar

Dobrý den, já vím, že zde se neboduje. Ovšem, ta vůně cibulky by si body zasloužila. Zdravím!

Od: jofa®
Datum: 12.04.16 18:43

hhhhh: Proč tak zhurta. Vždyť snad poznáte, že je to takové odlehčení. Jinak nezodpovězených otázek je poměrně dost, stačí se podívat a můžete začít odpovídat.

Datum: 12.04.16 18:55
avatar

Jo virtuelní bod, už jsem v obraze.

Jinak ještě miluji vůni kopru a octa v kulajdě.


doplněno 12.04.16 20:37:

Voní též česnečka s majoránkou.

Datum: 12.04.16 18:41
avatar

Smažená cibulka, čerstvě upečený chleba a když se peče vánoční cukroví, tak to taky provoní bydlení.

Od: ben®
Datum: 12.04.16 18:49
avatar

Dobrý den, jo, také jste "cibulková". No, pečení vánočního cukroví je snad hodně o té vanilce, tak to je také "pecka". Zdravím!

Datum: 12.04.16 18:45
avatar

Na to, že maso v jeho pevné formě vůbec nemusím (a červené ani nevezmu do pusy), mi dost voní hovězí vývar a pak samozřejmě kafe.


doplněno 12.04.16 20:46:

No přece ta tekutá - vývar já jen chtěla nějak napsat, že flákotu ne-e, ale jinak mi maso nijak nevadí. Jen ho v tom pevném tvaru fakt nedostanu do sebe. Vývar, omáčky a podobně, tam mi maso nevadí.

Od: ben®
Datum: 12.04.16 18:52
avatar

Dobrý den, nechci se v tom šťourat, ale jaká je jiná forma masa, když ne ta pevná? Zdravím!

doplněno 12.04.16 20:51:

naufrago - aha, tak to jsem nějak nerozpoznal. Ovšem, je vývar z masa ještě maso?

Odpovídat nemusíte - to už je jen úvaha .

Datum: 14.04.16 16:06
avatar

Bene, já myslím, že ano. Za prvé, vegetariáni jíst vývar nebudou. Za druhé jsem se kdysi ptala známého dietologa, jestli v těhotenství stačí jíst vývary - že prostě s masem jako takovým mám problém, ale nechci, aby dítě strádalo. A prý stačí

Datum: 12.04.16 18:55
avatar

Zdravím. Mně voní vše co projde udírnou. Nevoní mi kopr.


doplněno 12.04.16 23:30:

Já ještě přidávám vůni libečku. Tu mám v kuchyni také ráda. Když vařím polévky nebo brambory atd. tak libeček nesmí chybět.

Od: ben®
Datum: 12.04.16 18:59
avatar

Dobrý den, vidíte, udírnu v kuchyni nemám . Ovšem, uzené voní moc hezky.

Ten kopr je nejhorší, když ho dáte zamrazit a on "provoní" celou lednici - to je potom docela už smrad. Zdravím!

doplněno 12.04.16 19:56:

jofa - bydlel jsem v bytě, kde se okénkem větralo do světlíku z kuchyní, koupelen a WC. Takže, občas to byla směska skoro výbušná .

Od: jofa®
Datum: 12.04.16 19:26

A teď co a kde mi je přímo na zvracení. Když jdu kolem restaurace a podobných zařízení, kde mají vyveden větrák z kuchyně na ulici. Když mne flákne po nose ten puch z přepálemého oleje od těch smažených "dobrot" , tak jsem ten den po obědě.

Datum: 12.04.16 19:22
avatar

bene, asi mě nebudete mít rád, ale zrovna cibulku nemusím *hi* .

Mám rád vůni čerstvé kávy, i když mi vůbec nechutná. Taky vůni smažených řízků, pečeného kuřete, bramboráků (po těch se můžu, na rozdíl od kafe, přímo utlouct *ua*). Špatná není ani vůně svíčkové, či vánočního cukroví. Zkrátka je toho hodně. Ovšem musí to být vůně přiměřené intenzity, protože i tady platí, že všeho moc škodí.

Od: ben®
Datum: 12.04.16 19:58
avatar

Dobrý den, patrně patříte k oněm "zvrhlíkům", kteří při smažení cibulky větrají . Zdravím!

doplněno 12.04.16 20:41:

magdon - vyvařit vodu v konvici až k nule už také znám. Bohužel, ta konvice to nevydrží a je potom taková zdeformovaná a nepoužitelná.

Datum: 12.04.16 20:15
avatar

Při smažení cibulky nevětrám, jelikož jí nesmažím. Já totiž vůbec nevařím ;), ani to neumím. Když řeknu, že jsem připálil čaj, tak mi nikdo nevěří *nevi*, ale ona je to pravda. Musel jsem zahodit konvici :( . Zatím se této činnosti už víc, než 6 desetiletí úspěšně vyhýbám ;). Na vzdory tomu se rád dobře najím. Takže vaření přenechávám jiným ;). Ale vůni dobrého jídla mám rád (stejně, jako to jídlo samotné) *frajer*.

Od: balzerka
Datum: 12.04.16 23:23

Magdone, vy jste se ochudil o jednu dimenzi. Vařit je boží. Před tím je jen to jezení.

Datum: 13.04.16 06:44
avatar

Co je božího na tom, když stojím několik hodin u sporáku, aby se to pak během několika minut snědlo? Sebelepší výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí. To ten čas dokážu využít smysluplněji.

Od: mil®
Datum: 12.04.16 19:32
avatar

Vůně vánoční vanilky, smažení řízků, vaření svíčkové, částečně i kávy a grilovaného kuřecího,

Od: coco
Datum: 12.04.16 19:46

Peceny pstruh na rostu a cerstve strouhana salatova okurka :)


doplněno 14.04.16 11:29:

Ta smazena cibulka, zvlast kdyz mam hlad, patri taky mezi prioritni vune, zrovna tak cerstva kava prijemne zavoni, ale jinak ruzne pachy jidla uz po nasyceni opravdu nemusim, ani v restauraci nechci sedet blizko kuchyne v oblaku "vune" z pripravovanych pokrmu.

Datum: 12.04.16 19:49
avatar

Vůně opravdové vanilky, a smažená zelenina na másle. A nepříjemná? Asi květák. A cibulka z dálky, když někde v hospodě smaží cibulku a větrají, tak ty závany moc nemusím, jak ji mám jinak rád.


doplněno 12.04.16 19:50:

A souhlasím, s tím přepáleným olejem. To mně taky vždycky přejde chuť, dát si cokoliv smaženého.


doplněno 12.04.16 19:52:

Já hlupák, zapomněl na tu nejkrásnější vůni. Čerstvě upečený chleba. Nikdy neodolám, a ochutnávám ještě horký. Eulálie díky za připomenutí.

Od: ben®
Datum: 12.04.16 20:01
avatar

Dobrý den, no, čerstvě upečený chléb a ještě horký? To máte potom bolení, ne? Na vojně se musel podávat až chléb třídenní - jinak by vojsko zřejmě puklo . Zdravím!

doplněno 12.04.16 20:43:

nikdo - jo, tak máte ještě dobrý "pajšl" .

Datum: 12.04.16 20:34
avatar

Bene nemám. Proč bych měl mít? Problémy se zažíváním nemusí mít přeci každý.

Datum: 12.04.16 20:52
avatar

Rajská! Tu vůni, kterou umocňuje tymián, miluju. A pak všechno bez rozdílu, co jste tady zmínili. Vlastně bych nedovedla říci, která vůně z kuchyně se mi nelíbí. Snad jen přepálený olej a další "nepovedeniny" a připáleniny.

Od: ben®
Datum: 12.04.16 20:55
avatar

Dobrý den, tak, rajskou ani nemusím. Pokud jde o nepříjemnou vůni, tak bych řekl, že zrovna nevoní, když se vaří zelí nebo kapusta. Zdravím!

Od: balzerka
Datum: 12.04.16 23:20

Pečená kachna,pečený bůček, svíčková,bramborák, žampiony, smaž.cibulka, vanilka, dobrá káva, svařák..

Od: hk
Datum: 12.04.16 23:37

Abych řekl pravdu, smard z vaření a z kuchyně nesnáším. Vadí mi, že komplet načichne oblečení vlasy, prostě vše. Tedy chápů, že někdo tomu říká vůně, já spíše smrad.

Datum: 13.04.16 12:49
avatar

hk -

taky znám člověka, kterému smrdí úplně všechno - a bohužel (pro mne) - nejvíc ta smažená cibulka - ani nemusí být smažená, stačí i pouhé "zesklovatění" - třeba pod smažená vajíčka.

Datum: 13.04.16 11:59
avatar

Co mi nevoní, vím přesně: příprava nějaké mořské nebo sladkovodní potvory. Co mi voní, téměř vše ostatní. Ta smažená cibulka a osmahnutý špek asi nejvíc.

Datum: 13.04.16 12:39

Když maminka doma vařívala "kmínku" ze slivovice, cukru a kmínu..

 

Od: pt®
Datum: 13.04.16 13:13
avatar

Mně voní, když se vaří káva, peče cukroví a koláče. Když se peče maso, když se vaří silný vývar...

Nemůžu a nesnáším mořské potvory. Rodina to miluje, mně je zle...

Od: ben®
Datum: 13.04.16 13:40
avatar

Dobrý den, děkuji za další příspěvky a chutě . Ta smažená cibulka si vede stále docela dobře.

No, i když výjimky se najdou. Musí to být smutnější život, když někomu každé jídlo smrdí - snad budou někdy k sehnání amarouny (ty zřejmě nijak nevoní a ani nesmrdí) a bude si libovat každý, kdo nyní jen strádá a trpí vůní jídla. Zdravím!

Datum: 14.04.16 10:13
avatar

Od včerejška přemýšlím nad naší otázkou. A už to vím. Voní mi všechno, co v kuchyni vyrábím. Když mi to "zavoní" nedobře, bleskem to zlikviduji. To všechno v přítomném čase. Ale druhý den? To je jiná. Včerejší bůček, bramboráky, topínky s čsnekem? To je pro mně malá tragedie! To z duše nenávidím. *ee* Předvčerem jsem koupila 4 vepřové nožky. Očištěné nožky, cibule, česnek, nové koření, celý pepř, posyčelo to celé v papiňáku cca 2 hoďky. Na večeři jsem snědla s čerstvým chlebem, tatarka, hořčice, pivečko, jednu a půl nožky, když jsem je všecky obírala. Pak jsem uvařila sulc. Paráda až na půdu! Ale včera? Nešlo to vyvětrat. Naštěstí bylo pěkně, takže celý den jsem měla otevřené okno a větrala a větrala. Ale že se ta vůně, která už vůní nebyla, držela! :-D

Datum: 14.04.16 18:28

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.