Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaká je Vaše oblíbená vůně z kuchyně?

Od: ben® odpovědí: 44 změna:
avatar ben

Dobrý den, otázka je položena. Myslím, jaká vůně v kuchyni je Vám sympatická?

Při vaření, smažení či pečení nebo jen krájení nebo přípravě potravin. Taková vůně, že nelze odolat a musíte ji "fetovat". A je naopak nějaká nepříjemná, která Vám ubírá chuť na připravované jídlo? Děkuji Vám za aktuální zážitky nebo případně pouze za vzpomínky z dětství (kdy bylo vše lepší, voňavější a krásnější). Zdravím!

P.S. Já miluji vůni, když se smaží cibulka a "vrtí" se na pánvičce .

 

 

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jofa*
hodnocení

0x

Ihned jsem si vzpomněl, když připravuji kompot z hrušek či jablek. Oloupu, nakrájím na kousky, dám na plotnu, trochu vody, 2-3 hřebíčky, trochu cukru, kousek vanilky a mírně povařím do měka. Ta vůně z hrušek s vanilkou je neopominutelná. Ta chuť ! Mňam.

Jinak mně moc nejede, nevoní co se smaží o trochu déle.

 

hodnocení

0x
avatar h0nz490
Smazeni rizecku

 

ben®
hodnocení

avatar ben

Dobrý den, jo jo, vůně hřebíčku a vanilky je také fajn. No, a vůně řízečku nemá chybu. Zdravím!

 

koule
hodnocení

0x
Smazeni cibulky...
ben®
hodnocení

Dobrý den, výborně - máte bod . Zdravím!

 

cl
12.04.16 18:08
hodnocení

0x
Káva.

 

hodnocení

0x
avatar gamapolis

Dobrý den.Já se také připojuji k cibulce.Na bramborových knedlíkách jí mívám tolik,že knedlíky pomalu není vidět.Ale ještě přidám jednu vůni.Připravuji docela často Chop suey.To je čínské jídlo a mám na mysli tu celkovou vůni,nikoli jednotlivých inkrediencí.A také když se podušují na cibulce houby.No a už mám na něco chuť.Jak má člověk takhle držet nějakou dietu*smich*

 

xaver
hodnocení

0x

Vařeného masa v kotli při zabíjačce.

 

ben®
hodnocení

avatar ben

Dobrý den, ano, vůně kávičky je také příjemná. Ovšem, zatím si dobře vede ta vůně smažené cibulky. Pokud jde o vaření masa, tak tam to spíše vidím (cítím) na vůni ne zcela příjemnou - i když výsledek je potom fajn. Zdravím!

doplněno 12.04.16 18:30:

hhhhh - a proč ne? Navrhněte jiné téma a založte si otázku.

doplněno 12.04.16 18:37:

hhhhh - tak běžte příkladem, najděte si dosud nezodpovězený dotaz a vložte dobrou radu.

Při troše štěstí Vám tazatel odpoví nebo i poděkuje (není to však pravidlem). Zde je to o dobrovolnosti odpovídat a když někdo nechce, tak nemusí. Někdo píše jen rady odborné a jiní se rádi pobaví i ptákovinou.

 

hhhhh
hodnocení

0x

proč řešíte takové krávoviny?

"proč řešíte takové krávoviny?"

Protože nás to baví :-P. Vás ne *sok*?

 

pohanka*
hodnocení

0x

Po přečtení otázky mě okamžitě napadla smažená cibulka. A Vy ji tam koukám máte.

To byl vždycky děs, když jsem okolo poledne chodila /doručovatelka/ v činžáku po bytech a někde tu cibulku smažili. Přesně jsem věděla, či spíše cítila, odkud se line a tekly mě sliny jak bernardýnu.

Tady se přece neboduje, je to volná diskuze.

ben®
hodnocení

Dobrý den, já vím, že zde se neboduje. Ovšem, ta vůně cibulky by si body zasloužila. Zdravím!

jofa*

hhhhh: Proč tak zhurta. Vždyť snad poznáte, že je to takové odlehčení. Jinak nezodpovězených otázek je poměrně dost, stačí se podívat a můžete začít odpovídat.

pohanka*

Jo virtuelní bod, už jsem v obraze.

Jinak ještě miluji vůni kopru a octa v kulajdě.


doplněno 12.04.16 20:37:

Voní též česnečka s majoránkou.

 

eulalie*
hodnocení

0x

Smažená cibulka, čerstvě upečený chleba a když se peče vánoční cukroví, tak to taky provoní bydlení.

ben®
hodnocení

Dobrý den, jo, také jste "cibulková". No, pečení vánočního cukroví je snad hodně o té vanilce, tak to je také "pecka". Zdravím!

 

hodnocení

0x
avatar naufrago

Na to, že maso v jeho pevné formě vůbec nemusím (a červené ani nevezmu do pusy), mi dost voní hovězí vývar :) a pak samozřejmě kafe.


doplněno 12.04.16 20:46:

No přece ta tekutá - vývar :) já jen chtěla nějak napsat, že flákotu ne-e, ale jinak mi maso nijak nevadí. Jen ho v tom pevném tvaru fakt nedostanu do sebe. Vývar, omáčky a podobně, tam mi maso nevadí.

ben®
hodnocení

Dobrý den, nechci se v tom šťourat, ale jaká je jiná forma masa, když ne ta pevná? Zdravím!

doplněno 12.04.16 20:51:

naufrago - aha, tak to jsem nějak nerozpoznal. Ovšem, je vývar z masa ještě maso?

Odpovídat nemusíte - to už je jen úvaha .

Bene, já myslím, že ano. Za prvé, vegetariáni jíst vývar nebudou. Za druhé jsem se kdysi ptala známého dietologa, jestli v těhotenství stačí jíst vývary - že prostě s masem jako takovým mám problém, ale nechci, aby dítě strádalo. A prý stačí :)

 

hodnocení

0x
avatar kapkanadeje

Zdravím. Mně voní vše co projde udírnou. :) Nevoní mi kopr.


doplněno 12.04.16 23:30:

Já ještě přidávám vůni libečku. Tu mám v kuchyni také ráda. Když vařím polévky nebo brambory atd. tak libeček nesmí chybět. :)

ben®
hodnocení

Dobrý den, vidíte, udírnu v kuchyni nemám . Ovšem, uzené voní moc hezky.

Ten kopr je nejhorší, když ho dáte zamrazit a on "provoní" celou lednici - to je potom docela už smrad. Zdravím!

doplněno 12.04.16 19:56:

jofa - bydlel jsem v bytě, kde se okénkem větralo do světlíku z kuchyní, koupelen a WC. Takže, občas to byla směska skoro výbušná .

jofa*

A teď co a kde mi je přímo na zvracení. Když jdu kolem restaurace a podobných zařízení, kde mají vyveden větrák z kuchyně na ulici. Když mne flákne po nose ten puch z přepálemého oleje od těch smažených "dobrot" , tak jsem ten den po obědě.

 

hodnocení

0x
avatar magdon

bene, asi mě nebudete mít rád, ale zrovna cibulku nemusím *hi* .

Mám rád vůni čerstvé kávy, i když mi vůbec nechutná. Taky vůni smažených řízků, pečeného kuřete, bramboráků (po těch se můžu, na rozdíl od kafe, přímo utlouct *ua*). Špatná není ani vůně svíčkové, či vánočního cukroví. Zkrátka je toho hodně. Ovšem musí to být vůně přiměřené intenzity, protože i tady platí, že všeho moc škodí.

ben®
hodnocení

Dobrý den, patrně patříte k oněm "zvrhlíkům", kteří při smažení cibulky větrají . Zdravím!

doplněno 12.04.16 20:41:

magdon - vyvařit vodu v konvici až k nule už také znám. Bohužel, ta konvice to nevydrží a je potom taková zdeformovaná a nepoužitelná.

Při smažení cibulky nevětrám, jelikož jí nesmažím. Já totiž vůbec nevařím ;), ani to neumím. Když řeknu, že jsem připálil čaj, tak mi nikdo nevěří *nevi*, ale ona je to pravda. Musel jsem zahodit konvici :( . Zatím se této činnosti už víc, než 6 desetiletí úspěšně vyhýbám ;). Na vzdory tomu se rád dobře najím. Takže vaření přenechávám jiným ;). Ale vůni dobrého jídla mám rád (stejně, jako to jídlo samotné) *frajer*.

balzerka

Magdone, vy jste se ochudil o jednu dimenzi. Vařit je boží. Před tím je jen to jezení.

Co je božího na tom, když stojím několik hodin u sporáku, aby se to pak během několika minut snědlo? Sebelepší výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí. To ten čas dokážu využít smysluplněji.

 

mil®
hodnocení

0x
avatar mil

Vůně vánoční vanilky, smažení řízků, vaření svíčkové, částečně i kávy a grilovaného kuřecího,

coco

Peceny pstruh na rostu a cerstve strouhana salatova okurka :)


doplněno 14.04.16 11:29:

Ta smazena cibulka, zvlast kdyz mam hlad, patri taky mezi prioritni vune, zrovna tak cerstva kava prijemne zavoni, ale jinak ruzne pachy jidla uz po nasyceni opravdu nemusim, ani v restauraci nechci sedet blizko kuchyne v oblaku "vune" z pripravovanych pokrmu.

 

nikdo*
hodnocení

0x

Vůně opravdové vanilky, a smažená zelenina na másle. A nepříjemná? Asi květák. A cibulka z dálky, když někde v hospodě smaží cibulku a větrají, tak ty závany moc nemusím, jak ji mám jinak rád.


doplněno 12.04.16 19:50:

A souhlasím, s tím přepáleným olejem. To mně taky vždycky přejde chuť, dát si cokoliv smaženého.


doplněno 12.04.16 19:52:

Já hlupák, zapomněl na tu nejkrásnější vůni. Čerstvě upečený chleba. Nikdy neodolám, a ochutnávám ještě horký. Eulálie díky za připomenutí.

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, čerstvě upečený chléb a ještě horký? To máte potom bolení, ne? Na vojně se musel podávat až chléb třídenní - jinak by vojsko zřejmě puklo . Zdravím!

doplněno 12.04.16 20:43:

nikdo - jo, tak máte ještě dobrý "pajšl" .

nikdo*

Bene nemám. Proč bych měl mít? Problémy se zažíváním nemusí mít přeci každý.

 

hodnocení

0x
avatar zmatenka

Rajská! Tu vůni, kterou umocňuje tymián, miluju. A pak všechno bez rozdílu, co jste tady zmínili. Vlastně bych nedovedla říci, která vůně z kuchyně se mi nelíbí. Snad jen přepálený olej a další "nepovedeniny" a připáleniny.

ben®
hodnocení

Dobrý den, tak, rajskou ani nemusím. Pokud jde o nepříjemnou vůni, tak bych řekl, že zrovna nevoní, když se vaří zelí nebo kapusta. Zdravím!

 

balzerka
hodnocení

0x

Pečená kachna,pečený bůček, svíčková,bramborák, žampiony, smaž.cibulka, vanilka, dobrá káva, svařák..

 

hk
hodnocení

0x

Abych řekl pravdu, smard z vaření a z kuchyně nesnáším. Vadí mi, že komplet načichne oblečení vlasy, prostě vše. Tedy chápů, že někdo tomu říká vůně, já spíše smrad.

culdabulda1*

hk -

taky znám člověka, kterému smrdí úplně všechno - a bohužel (pro mne) - nejvíc ta smažená cibulka - ani nemusí být smažená, stačí i pouhé "zesklovatění" - třeba pod smažená vajíčka.

 

lidus*
hodnocení

0x

Co mi nevoní, vím přesně: příprava nějaké mořské nebo sladkovodní potvory. Co mi voní, téměř vše ostatní. Ta smažená cibulka a osmahnutý špek asi nejvíc.

sanyo*

Když maminka doma vařívala "kmínku" ze slivovice, cukru a kmínu..

 

 

pt®
hodnocení

0x

Mně voní, když se vaří káva, peče cukroví a koláče. Když se peče maso, když se vaří silný vývar...

Nemůžu a nesnáším mořské potvory. Rodina to miluje, mně je zle...

 

ben®
hodnocení

avatar ben

Dobrý den, děkuji za další příspěvky a chutě . Ta smažená cibulka si vede stále docela dobře.

No, i když výjimky se najdou. Musí to být smutnější život, když někomu každé jídlo smrdí - snad budou někdy k sehnání amarouny (ty zřejmě nijak nevoní a ani nesmrdí) a bude si libovat každý, kdo nyní jen strádá a trpí vůní jídla. Zdravím!

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Od včerejška přemýšlím nad naší otázkou. A už to vím. Voní mi všechno, co v kuchyni vyrábím. Když mi to "zavoní" nedobře, bleskem to zlikviduji. To všechno v přítomném čase. Ale druhý den? To je jiná. Včerejší bůček, bramboráky, topínky s čsnekem? To je pro mně malá tragedie! To z duše nenávidím. *ee* Předvčerem jsem koupila 4 vepřové nožky. Očištěné nožky, cibule, česnek, nové koření, celý pepř, posyčelo to celé v papiňáku cca 2 hoďky. Na večeři jsem snědla s čerstvým chlebem, tatarka, hořčice, pivečko, jednu a půl nožky, když jsem je všecky obírala. Pak jsem uvařila sulc. Paráda až na půdu! Ale včera? Nešlo to vyvětrat. Naštěstí bylo pěkně, takže celý den jsem měla otevřené okno a větrala a větrala. Ale že se ta vůně, která už vůní nebyla, držela! :-D

 

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]