Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, otázka je položena. Myslím, jaká vůně v kuchyni je Vám sympatická?
Při vaření, smažení či pečení nebo jen krájení nebo přípravě potravin. Taková vůně, že nelze odolat a musíte ji "fetovat". A je naopak nějaká nepříjemná, která Vám ubírá chuť na připravované jídlo? Děkuji Vám za aktuální zážitky nebo případně pouze za vzpomínky z dětství (kdy bylo vše lepší, voňavější a krásnější). Zdravím!
P.S. Já miluji vůni, když se smaží cibulka a "vrtí" se na pánvičce .
Ihned jsem si vzpomněl, když připravuji kompot z hrušek či jablek. Oloupu, nakrájím na kousky, dám na plotnu, trochu vody, 2-3 hřebíčky, trochu cukru, kousek vanilky a mírně povařím do měka. Ta vůně z hrušek s vanilkou je neopominutelná. Ta chuť ! Mňam.
Jinak mně moc nejede, nevoní co se smaží o trochu déle.
Dobrý den.Já se také připojuji k cibulce.Na bramborových knedlíkách jí mívám tolik,že knedlíky pomalu není vidět.Ale ještě přidám jednu vůni.Připravuji docela často Chop suey.To je čínské jídlo a mám na mysli tu celkovou vůni,nikoli jednotlivých inkrediencí.A také když se podušují na cibulce houby.No a už mám na něco chuť.Jak má člověk takhle držet nějakou dietu
Dobrý den, ano, vůně kávičky je také příjemná. Ovšem, zatím si dobře vede ta vůně smažené cibulky. Pokud jde o vaření masa, tak tam to spíše vidím (cítím) na vůni ne zcela příjemnou - i když výsledek je potom fajn. Zdravím!
doplněno 12.04.16 18:30:hhhhh - a proč ne? Navrhněte jiné téma a založte si otázku.
doplněno 12.04.16 18:37:hhhhh - tak běžte příkladem, najděte si dosud nezodpovězený dotaz a vložte dobrou radu.
Při troše štěstí Vám tazatel odpoví nebo i poděkuje (není to však pravidlem). Zde je to o dobrovolnosti odpovídat a když někdo nechce, tak nemusí. Někdo píše jen rady odborné a jiní se rádi pobaví i ptákovinou.
Po přečtení otázky mě okamžitě napadla smažená cibulka. A Vy ji tam koukám máte.
To byl vždycky děs, když jsem okolo poledne chodila /doručovatelka/ v činžáku po bytech a někde tu cibulku smažili. Přesně jsem věděla, či spíše cítila, odkud se line a tekly mě sliny jak bernardýnu.
Tady se přece neboduje, je to volná diskuze.
hhhhh: Proč tak zhurta. Vždyť snad poznáte, že je to takové odlehčení. Jinak nezodpovězených otázek je poměrně dost, stačí se podívat a můžete začít odpovídat.
Smažená cibulka, čerstvě upečený chleba a když se peče vánoční cukroví, tak to taky provoní bydlení.
Dobrý den, jo, také jste "cibulková". No, pečení vánočního cukroví je snad hodně o té vanilce, tak to je také "pecka". Zdravím!
Na to, že maso v jeho pevné formě vůbec nemusím (a červené ani nevezmu do pusy), mi dost voní hovězí vývar a pak samozřejmě kafe.
No přece ta tekutá - vývar já jen chtěla nějak napsat, že flákotu ne-e, ale jinak mi maso nijak nevadí. Jen ho v tom pevném tvaru fakt nedostanu do sebe. Vývar, omáčky a podobně, tam mi maso nevadí.
Dobrý den, nechci se v tom šťourat, ale jaká je jiná forma masa, když ne ta pevná? Zdravím!
doplněno 12.04.16 20:51:naufrago - aha, tak to jsem nějak nerozpoznal. Ovšem, je vývar z masa ještě maso?
Odpovídat nemusíte - to už je jen úvaha .
Zdravím. Mně voní vše co projde udírnou. Nevoní mi kopr.
Já ještě přidávám vůni libečku. Tu mám v kuchyni také ráda. Když vařím polévky nebo brambory atd. tak libeček nesmí chybět.
Dobrý den, vidíte, udírnu v kuchyni nemám . Ovšem, uzené voní moc hezky.
Ten kopr je nejhorší, když ho dáte zamrazit a on "provoní" celou lednici - to je potom docela už smrad. Zdravím!
doplněno 12.04.16 19:56:jofa - bydlel jsem v bytě, kde se okénkem větralo do světlíku z kuchyní, koupelen a WC. Takže, občas to byla směska skoro výbušná .
bene, asi mě nebudete mít rád, ale zrovna cibulku nemusím .
Mám rád vůni čerstvé kávy, i když mi vůbec nechutná. Taky vůni smažených řízků, pečeného kuřete, bramboráků (po těch se můžu, na rozdíl od kafe, přímo utlouct ). Špatná není ani vůně svíčkové, či vánočního cukroví. Zkrátka je toho hodně. Ovšem musí to být vůně přiměřené intenzity, protože i tady platí, že všeho moc škodí.
Dobrý den, patrně patříte k oněm "zvrhlíkům", kteří při smažení cibulky větrají . Zdravím!
magdon - vyvařit vodu v konvici až k nule už také znám. Bohužel, ta konvice to nevydrží a je potom taková zdeformovaná a nepoužitelná.
Při smažení cibulky nevětrám, jelikož jí nesmažím. Já totiž vůbec nevařím , ani to neumím. Když řeknu, že jsem připálil čaj, tak mi nikdo nevěří
, ale ona je to pravda. Musel jsem zahodit konvici
. Zatím se této činnosti už víc, než 6 desetiletí úspěšně vyhýbám
. Na vzdory tomu se rád dobře najím. Takže vaření přenechávám jiným
. Ale vůni dobrého jídla mám rád (stejně, jako to jídlo samotné)
.
Vůně vánoční vanilky, smažení řízků, vaření svíčkové, částečně i kávy a grilovaného kuřecího,
Peceny pstruh na rostu a cerstve strouhana salatova okurka
Ta smazena cibulka, zvlast kdyz mam hlad, patri taky mezi prioritni vune, zrovna tak cerstva kava prijemne zavoni, ale jinak ruzne pachy jidla uz po nasyceni opravdu nemusim, ani v restauraci nechci sedet blizko kuchyne v oblaku "vune" z pripravovanych pokrmu.
Vůně opravdové vanilky, a smažená zelenina na másle. A nepříjemná? Asi květák. A cibulka z dálky, když někde v hospodě smaží cibulku a větrají, tak ty závany moc nemusím, jak ji mám jinak rád.
A souhlasím, s tím přepáleným olejem. To mně taky vždycky přejde chuť, dát si cokoliv smaženého.
Já hlupák, zapomněl na tu nejkrásnější vůni. Čerstvě upečený chleba. Nikdy neodolám, a ochutnávám ještě horký. Eulálie díky za připomenutí.
Dobrý den, no, čerstvě upečený chléb a ještě horký? To máte potom bolení, ne? Na vojně se musel podávat až chléb třídenní - jinak by vojsko zřejmě puklo . Zdravím!
nikdo - jo, tak máte ještě dobrý "pajšl" .
Rajská! Tu vůni, kterou umocňuje tymián, miluju. A pak všechno bez rozdílu, co jste tady zmínili. Vlastně bych nedovedla říci, která vůně z kuchyně se mi nelíbí. Snad jen přepálený olej a další "nepovedeniny" a připáleniny.
Dobrý den, tak, rajskou ani nemusím. Pokud jde o nepříjemnou vůni, tak bych řekl, že zrovna nevoní, když se vaří zelí nebo kapusta. Zdravím!
Abych řekl pravdu, smard z vaření a z kuchyně nesnáším. Vadí mi, že komplet načichne oblečení vlasy, prostě vše. Tedy chápů, že někdo tomu říká vůně, já spíše smrad.
Mně voní, když se vaří káva, peče cukroví a koláče. Když se peče maso, když se vaří silný vývar...
Nemůžu a nesnáším mořské potvory. Rodina to miluje, mně je zle...
Dobrý den, děkuji za další příspěvky a chutě . Ta smažená cibulka si vede stále docela dobře.
No, i když výjimky se najdou. Musí to být smutnější život, když někomu každé jídlo smrdí - snad budou někdy k sehnání amarouny (ty zřejmě nijak nevoní a ani nesmrdí) a bude si libovat každý, kdo nyní jen strádá a trpí vůní jídla. Zdravím!
Od včerejška přemýšlím nad naší otázkou. A už to vím. Voní mi všechno, co v kuchyni vyrábím. Když mi to "zavoní" nedobře, bleskem to zlikviduji. To všechno v přítomném čase. Ale druhý den? To je jiná. Včerejší bůček, bramboráky, topínky s čsnekem? To je pro mně malá tragedie! To z duše nenávidím. Předvčerem jsem koupila 4 vepřové nožky. Očištěné nožky, cibule, česnek, nové koření, celý pepř, posyčelo to celé v papiňáku cca 2 hoďky. Na večeři jsem snědla s čerstvým chlebem, tatarka, hořčice, pivečko, jednu a půl nožky, když jsem je všecky obírala. Pak jsem uvařila sulc. Paráda až na půdu! Ale včera? Nešlo to vyvětrat. Naštěstí bylo pěkně, takže celý den jsem měla otevřené okno a větrala a větrala. Ale že se ta vůně, která už vůní nebyla, držela!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.