Nejste přihlášen/a.
zdravím, určitě každá svatba je jiná, každý kraj, každá rodina má jiné zvyky a tradice. Já se chystám na svatbu jako svědek. Ale u nás svědek nejen svědčí u obřadu ale hlavně vytváří zábavu od snídaně až do posledního hosta na tanečním parketu. Já jsem svědek nevěsty. Takže ráno když přijde ženich po nevěstu do jejího domečku, aby ji dostal, tak svědek mu něco nachystá, nejaký úkoly. Třeba na vesnici u nás jestli dotyční mají hospodářství tak sklidi seno, zamete dvorek, naštipe dřívi, apod. Ale u nás v okolí to je pořád něco na stejné brdo. To už všichni znají.
Co dělají ženichové třeba u vás? dejte mi prosím nápady.
a taky prosím nápady na večer na nějaké hry co se u vás hrajou, zábavu pro svatebčany apod
děkuji vám za nové inspirace
Někdy je tradiční svatba lepší než nějaké výmysly. Jednou jsem byl na svatbě, kde někdo po americkém vzoru vymýšlel blbosti. Pár lidí bylo (ze strany rodiny nevěsty) v šoku, v jednom se nakonec naštval i ženich a šel pryč - ztratil se na 2 hodiny a našli ho u výčepu... Zhnusen a "zážitek na celý život"byl na světě.
Dávejte si pozor na improvizace - můžete ten sváteční den velmi nepříjemně zhnusit právě těm nejdůležitějším.
Někdy je dobré varování tou radou nejlepší...
stránek jsou stovky - ale ne každá hra je na danou rodinu ta pravá... a to právě musíte sám vědět, co si dovolit můžete a co už ne.
Já na svou svatbu v dobrém nevzpomínám - starší mládenec měl kontrolovat alkohol a doplňovat - jenže byl ze strany nevěsty a nikdo ho neznal - BYL ABSTINENT - takže nenaléval vlastně vůbec.
Na poslední svatbě jsme všichni - tj. každá rodina - udělali nějaký několika sekundový videozáběr - němé přání svatebčanům. Nějakou cedulku s textem, případně cedulky... ta videa se dala do jednoho krátkého filmu - nakonec to bylo přes 10 minut filmu pozdravů a přání.
Svatebčané byli sami překvapeni, jak je to hezké... a ženich s nevěstou brečeli ještě hodinu poté. S každým pak chvilku poseděli a pokecali o tom či oném záběru. Něco venku, něco uvnitř domu, něco akční, něco u krbu...
Další akcí bylo dohledání fotek všech pozvaných za posledních cca 50 LET - poskládáno po rodinách v celé místnosti s vtipnými komentáři. Nejvíce fotek bylo samozřejmě od novomanželů ze všech možných akcí. A že ten pár spolu chodil snad 10 LET, tak to bylo hooodně fotek.
díky za vaše nazory. My se taky umime bavit. Ale v zaloze mít nějakou hru ktera rozesměje všechny není k zahození. Neříkam že se musi za každou cenu něco hrát, pokud lidi se baví na muziku. Ono ja taky mohu řict že kdo nerozumí srandě a nemá pochopení v tomto duchu tak je divný.
jak jsem psal každy kraj je určitě jiný, a každá rodina taky. Ja znam obě rodiny a tady to určitě nic nepokazi a už vubec aby se někdo měl uražet. Takže prosím nemusíte psát vy, co nechcete poradit s nápadem
díky
Joudik u nás to svědek prostě podepíše, dar podle toho zda je to kamarád nebo příbuzný a také zda na dar má.
Tak mu ráno vymontujte kolo u auta a nechte ho nasadit.
Babi z OV a u nás je to jinak, svědek žádný přípitek nemá, má ho otec nevěsty, pokud není tak otec ženicha a teprve když otcové nejsou je na řadě svědek.
Já si myslím, že svatba je důstojný obřad a ne sraz děcek na letním táboře, placený rodinou nevěsty, případně ženicha. Svatba by neměla být sranda. Jako sranda postačí rozbitý talíř, který uklízí společně novomanželé. A krmení se navzájem polívkou. Ještě jako sranda může být pojata sbírka peněz. Na srandu je loučení se svobodou. Ani rodiče, ani prarodiče, ani sourozenci o žádnou srandu nestojí. Vychovali mladé, s nemalou námahou a chtějí být při tom, když mladí, v důstojnosti, stvrzují založení své rodiny. Kamarádi, přátelé a sranda, k nim už jaksi nepatří. Už to nejsou děti, ale zodpovědná mladá rodina.
Rotorod, hlavně nezapomeňte, že hlavní přípitek pronášíte vy. Vymyslete ho tak, aby všem bylo jasné, že svatba, to je hodně velký milník z životě novomanželů.
ok tak příklad co mám vymyšlene...
u snídaně každá rodina (od obou stran, bude nás asi cca 30rodin - zalezí kolik strejdu a bratrancu se svyma rodinama přijde) takže každa rodina obdrží obálku s jedním dílkem fotky a třeba nějakou číslici. Něco se jim k tomu řekne. No a na místě svatby bude připraven velký rám s čislicema. A v pruběhu pak by měly rodiny chodit a svuj dil fotky připevnit na to svoje dané číselko. No a až bude všechno na místě tak vznikne z toho jedna fotografie mladeho páru v rámečku. A to jim zůstane. Takové jakoby puzzle kde se zapojí "všichni".
zábava to je a myslíte že tohle někoho urazí? určitě ne. Zase opakuju že není třeba abychom se smíchy váleli po zemi. Ale prostě sranda bude, bo nikdo vlastně neví co bude výsledkem.
takže něco takového někdo znáte, zažili jste, apod?
díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.