Nejste přihlášen/a.
Ona nesplácí? Čemu se divíte.
Zkušenost nemám, NIKDY jsem si nepůjčila.Je tak složité, vytočit zmeškané číslo a zjistit kam jste se dovolal? Myslím, že každá společnost, dlužníka vyrozumí a PČR by to eventuelně předávala, pokud se jednání jeví jako podvodné. Základní otázka ale stále je: ONA NESPLÁCÍ?
Kde vzali čísla rodičů? Pokud chcete na otázku odpověď, musíte situaci popsat.
Já si nepůjčuji, ale jakési zkušenosti s voláním od podobných společností mám. Protože jsem měla ještě nedávno pevnou linku (internetovou, ale to je jedno), bylo v telefonním seznamu jméno mého syna. Včetně ulice a čísla popisného. Dvě různé společnosti mi zavolaly, jestli na naší ulici bydlí dvě osoby a jestli bych mohla vyřídit vzkaz. Volající paní decentně, ale přece jen pro mě jasně sdělily, že pánové mají půjčky, neplatí a neberou telefon. Abych prý laskavě vyřídila, aby telefon vzali a o způsobu splácení se domluvili.
Z toho mi jasně vyplývá, že společnosti nejdříve kontaktují dlužníky, pak to zkoušejí jinak. Jediná cesta, jak se nepříjemným hovorům vyhnout, je splácet.
Dovětek - v obou případech jsem vzkaz vyřídila, v obou případech jsem to od matek dlužníků pěkně schytala. Nikdy více.
Dnes volala policie a...Vy máte povinnost zvedat jakékoliv číslo byť domělé od PČR?Ne tak budte v klidu nikdo Vám toto nemůže nařídit a pokud Vás nebo Vaši přítelkyni hledá policie-zabezpečí si to jinak nebot není ani povinnost mít tlf natož zvedat čílso které neznám! A to co píše předchozí rádce? Je mi po tom šumák polibte si zadel nejsem k tomu oprávněný někomu něco vzkazovat natož cozí osobě takto bych onu volající poslal někam.Předně musí vyrozumět ne TLF to může kdokoliv kdykoliv zapřít ale PÍSEMNĚ!
Čili ona nesplácí, všichni mají telefony a Dominik má stále kolo. Není to divné?
Myslel jsem to tak, že máte co prodat a za co neutrácet ...
Nemyslím si, že je to PČR. Telefon ať zvedne, hlavně ať nedělá mrtvého brouka, společnost chce své peníze zpět. Divné je, že nemáte nic písemně.
Hurá, číslo máte od matky, můžete zavolat. Mám hodně kamarádů policajtů a ani jeden nemá skryté číslo u služebního telefonu. Spíš to vypadá na "agenta" Providentu, vážně, nečekejte až příjde exekutor a řešte to. Jistě má partnerka kontakt na společnost která jí úvěr poskytla, pište, pište, pište a doporučeně ať máte doklad.
Proč mají volat vám, vy máte úvěr, jste ručitel úvěru? Píšete, že jste přítel a přátel můžu mít deset.
Kolik splátek už nesplatila? Pro jednu by ji jistě tímto způsobem nekontaktovali. Má půjčeno a nesplácí u více společností? Víte opravdu vše, nelže vám tak trochu?
Píši vám to já, píše vám to Jethro, ano může podezření na podvod předat PČR.
Myslím, že je velmi dobře, že se dluhy vymáhají. A jestli úvěrová společnost má s kontaktováním neplatičů lepší výsledky, když se vydává za "policii", tak ať.
Předpokládám, že slušný člověk, který plní své závazky, tohle nemusí vůbec řešit.
A ano, pokud věřitel vyhodnotí chování neplatiče jako úvěrový podvod, tak to samozřejmě může předat policii.
Policie (ta opravdová) rozhodně nevolá z mobilního telefonu, když už tak je to jen brána a na tu se zpětně volat nedá. Navíc má většinou číslo potlačeno (skryté). Pro obojí je mnoho dobrých důvodů. Myslím, že to byla spíše snaha navodit tu správnou atmosféru a mrtvého brouka probudit, aby začal své problémy řešit a komunikoval.
Celé je to divné. Bojím se, že Vaše informace nejsou úplné... Já kdysi měla půjčku od Providentu. nejednalo se o vysokou částku a já po dvou týdennch splátkách doplatila zbytek a tím jsem ani nemusela platit navýšní (pokud splatíte do jednoho měsíce, je to bez jakéhokoliv navýšení), ale to není podstatné. Důležité je to, že jsem méla smlouvu, kterou jsem podepsala. Kromě údajů o příjmech a výdajích jsem musela dát OP, tel.číslo..a také adresu a tel. další osoby (já dala syna). Já na oplátku dostala kontakt na osobu, která moji smlouvu se mnou uzavírala. Od té paní (se kterou jsem doteď v kontaktu, protože je to moje téměř sousedka) také vím, že pokud někdo neplatí, opakovaně ho musí kontaktovat a když to k ničemu nevede, předají smlouvu exekutorovi. O žádné polocii nešla řeč... Žádná z těchto společností nekontaktuje policii, protože by to polocie neřešila !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.