Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provident a policie

Od: bikerdominik odpovědí: 23 změna:
Dobry den, prosim o radu a zkusenosti..
Dnes volala "policie" pritelkyni ale ta to bohuzel nestihla zvednout, tak volala jejimu otci a pak matce.. A ten dotycny ji sdelil ze at zitra dcera zvedne telefon, ze potrebuje vedet o uveru u jiste spplecnosti za neplaceni uveru zda je to pravda..
Domnivam se ze je to provident v lete uz volal Mares s providentu a vyhrozoval matce ze dceru da na policii a ta si ji najde.. ma nekdo s timhle zlusenost?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Ona nesplácí? Čemu se divíte.

doplněno 11.04.16 16:23:

Zkušenost nemám, NIKDY jsem si nepůjčila.Je tak složité, vytočit zmeškané číslo a zjistit kam jste se dovolal? Myslím, že každá společnost, dlužníka vyrozumí a PČR by to eventuelně předávala, pokud se jednání jeví jako podvodné. Základní otázka ale stále je: ONA NESPLÁCÍ?

doplněno 11.04.16 16:25:

Kde vzali čísla rodičů? Pokud chcete na otázku odpověď, musíte situaci popsat.

bikerdominik
hodnocení

Na tohle sem se neptal..
bikerdominik
hodnocení

Splacet nemihla, psala jim zda by to slo snizit nevyhovel. Dalsi vec jak na to ma zavolat kdyz je to soukrome cislo..
Splacet nesplaci, ano je to jeji chyba, ale ma otazka zni kdyz neprisel zadnej dopis nic proc to resi policie?.. Ono by mozna stacilo zavolat nebo napsat primo ji
bikerdominik
hodnocení

Cisla netusim kde vzaly, ale az cislo na partnerku od jeji matky

hodnocení

0x

Já si nepůjčuji, ale jakési zkušenosti s voláním od podobných společností mám. Protože jsem měla ještě nedávno pevnou linku (internetovou, ale to je jedno), bylo v telefonním seznamu jméno mého syna. Včetně ulice a čísla popisného. Dvě různé společnosti mi zavolaly, jestli na naší ulici bydlí dvě osoby a jestli bych mohla vyřídit vzkaz. Volající paní decentně, ale přece jen pro mě jasně sdělily, že pánové mají půjčky, neplatí a neberou telefon. Abych prý laskavě vyřídila, aby telefon vzali a o způsobu splácení se domluvili.

Z toho mi jasně vyplývá, že společnosti nejdříve kontaktují dlužníky, pak to zkoušejí jinak. Jediná cesta, jak se nepříjemným hovorům vyhnout, je splácet.

Dovětek - v obou případech jsem vzkaz vyřídila, v obou případech jsem to od matek dlužníků pěkně schytala. Nikdy více.

hodnocení

0x

Dnes volala policie a...Vy máte povinnost zvedat jakékoliv číslo byť domělé od PČR?Ne tak budte v klidu nikdo Vám toto nemůže nařídit a pokud Vás nebo Vaši přítelkyni hledá policie-zabezpečí si to jinak nebot není ani povinnost mít tlf natož zvedat čílso které neznám! A to co píše předchozí rádce? Je mi po tom šumák polibte si zadel nejsem k tomu oprávněný někomu něco vzkazovat natož cozí osobě takto bych onu volající poslal někam.Předně musí vyrozumět ne TLF to může kdokoliv kdykoliv zapřít ale PÍSEMNĚ!

bikerdominik
hodnocení

Oni dnes matce rekly ze dnes uz volat nebude ze az zitra nebo pozitri.
A kdyz to nezvedne takze ji zas bude volat.

Čili ona nesplácí, všichni mají telefony a Dominik má stále kolo. Není to divné?

doplněno 11.04.16 20:10:

Myslel jsem to tak, že máte co prodat a za co neutrácet ...

bikerdominik
hodnocení

Nerozumim? ja se jen ptal na jednoduchou vec... ano je to jeji chyba ze nesplaci taky sem ji to rikal, jen mi prijde divne ze se PCR zabejval timhle..
A taky ze nevolaly me...
lidus*

Nemyslím si, že je to PČR. Telefon ať zvedne, hlavně ať nedělá mrtvého brouka, společnost chce své peníze zpět. Divné je, že nemáte nic písemně.

doplněno 11.04.16 16:53:

Hurá, číslo máte od matky, můžete zavolat. Mám hodně kamarádů policajtů a ani jeden nemá skryté číslo u služebního telefonu. Spíš to vypadá na "agenta" Providentu, vážně, nečekejte až příjde exekutor a řešte to. Jistě má partnerka kontakt na společnost která jí úvěr poskytla, pište, pište, pište a doporučeně ať máte doklad.

doplněno 11.04.16 16:55:

Proč mají volat vám, vy máte úvěr, jste ručitel úvěru? Píšete, že jste přítel a přátel můžu mít deset.

bikerdominik
hodnocení

Ona by i rada zavolala nazpet ale bohuzel soukrome cislo, ale jedna vec me zarazi matce se ukazalo tel. Cislo a kdyz se ho ptala jakto ze policie nema utajeny cislo tak ji rekl ze nekomu se cisla hold zobrazi
lidus*

Kolik splátek už nesplatila? Pro jednu by ji jistě tímto způsobem nekontaktovali. Má půjčeno a nesplácí u více společností? Víte opravdu vše, nelže vám tak trochu?

doplněno 11.04.16 17:06:

Píši vám to já, píše vám to Jethro, ano může podezření na podvod předat PČR.

bikerdominik
hodnocení

Psal sem ze uz v lete vyhrozival Mares jeji matce, tak asi od te doby..
Policajt rekl ze chce s ni mluvit ohledne uveru kterej si brala zda je to pravda.
Opet rikam, je to jeji chyba ja to vim proto chapu rwjpavce ale ptal sem se zda PROVIDENT muze tohle dat na PCR
bikerdominik
hodnocení

Dobre, takze kdyz ted napise providentu, ze chce splacet?
No PCR ma zacatecni cislo 794 ale kdyz sem to hledal tak mi vyjela cisla na ruzne mluvci a tohle cislo tam.nefigurovalo

hodnocení

0x

Myslím, že je velmi dobře, že se dluhy vymáhají. A jestli úvěrová společnost má s kontaktováním neplatičů lepší výsledky, když se vydává za "policii", tak ať.

Předpokládám, že slušný člověk, který plní své závazky, tohle nemusí vůbec řešit.

doplněno 11.04.16 17:04:

A ano, pokud věřitel vyhodnotí chování neplatiče jako úvěrový podvod, tak to samozřejmě může předat policii.

danys*
hodnocení

0x
Diesel: tvoje \"rada\" je úplně k ... na nic! Pokud paní nesplaci,uverova společnost ji udala na policii pro podezření ze spáchání uveroveho podvodu - cili ,že si žádala o úvěr s tím, ze ho nebude splacet! Pokud rodiče vědí,kdo jim volal,popř. z které služebny,čísla lze najít na netu a zavolat tam. Jo jinak PČR ma předvolbu 974 :)
Takže ano,může to dat PČR
doplněno 11.04.16 18:36: V tom případě vyckejte,jisté se ozvou znovu. Bud pres tel.nebo písemné..
Jinak PČR, FU a i jiné státní orgány ve většině případů volají ze skrytého čísla. Můžou i z normálního veřejného.
bikerdominik
hodnocení

Hledaly jsme to na netu a nikomu z naseho kraje a ani jimeho to cislo nepatri.. jsou tam ruzna ale tohlee ne

hodnocení

0x

Policie (ta opravdová) rozhodně nevolá z mobilního telefonu, když už tak je to jen brána a na tu se zpětně volat nedá. Navíc má většinou číslo potlačeno (skryté). Pro obojí je mnoho dobrých důvodů. Myslím, že to byla spíše snaha navodit tu správnou atmosféru a mrtvého brouka probudit, aby začal své problémy řešit a komunikoval.

danys*
Jste mimo. Muzou volat i z neskryteho tel.čísla nebo sl.telefonů

cechacek*
hodnocení

0x

Neni to tak nejhorší jedna půjčka a z policie není strach, v Česku je asi 3 miliony pujček, z toho 900 tisíc exekucí, 120 tisíc občanů má více jak deset půjček, proto jeden urozený ministr navrhuje plošné odpustky, případně osobní bankrot, aby byla opět možnost si půjčovat

lidus*

Žádné odpustky, navrhuji vězení pro dlužníky a makat a splácet.

trnca*
hodnocení

0x

Celé je to divné. Bojím se, že Vaše informace nejsou úplné... Já kdysi měla půjčku od Providentu. nejednalo se o vysokou částku a já po dvou týdennch splátkách doplatila zbytek a tím jsem ani nemusela platit navýšní (pokud splatíte do jednoho měsíce, je to bez jakéhokoliv navýšení), ale to není podstatné. Důležité je to, že jsem méla smlouvu, kterou jsem podepsala. Kromě údajů o příjmech a výdajích jsem musela dát OP, tel.číslo..a také adresu a tel. další osoby (já dala syna). Já na oplátku dostala kontakt na osobu, která moji smlouvu se mnou uzavírala. Od té paní (se kterou jsem doteď v kontaktu, protože je to moje téměř sousedka) také vím, že pokud někdo neplatí, opakovaně ho musí kontaktovat a když to k ničemu nevede, předají smlouvu exekutorovi. O žádné polocii nešla řeč... Žádná z těchto společností nekontaktuje policii, protože by to polocie neřešila !

nikdo*
hodnocení

0x

Je to blbost. Úvěrová společnost nepotřebuje volat policii. K čemu by ji to bylo? Má podepsaný závazek a vymáhá buď soudně nebo přímo exekutorem. Ten kdo volal, nebyl policajt, ale nějaký pohůnek té úvěrové společnosti a dělal bububu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]