Nejste přihlášen/a.
mám dotaz od už dva dny jsem nemocný ale u lekáře jsem nebyl snažím se to vyležet ale nevím jak to udělat v práci jak dlouho nemusím jít do práce? v práci to hlásím každý den že nepříjdu .po kolika dnech musím už mít potvrzení od lékaře? protože dnes už to bude třetí den děkuji za každou radu.
Nemůžete si dovolit nepřijít do práce, aniž byste to měl nějak podložené. Pokud jste nemocný, musíte si zajít k lékaři, který Vám vystaví doklad o tom, že prostě jste na nemocenské. Druhou možností je si vzít dovolenou. Ale pokud nepřijdete do práce a nijak to papírově nedoložíte, bude to zaměstnavatel brát jako hrubé porušení a můžete na hodinu letět.
Váš dotaz patrně není myślený jako vtip..tedy doufám.
Pak platí, že když nemůžete přijít do práce, okamžitě informujete zaměstnavatele. Další krok je, že neprodlené vyhledáte lékaře a necháte si napsat neschopenku. Tu opět neprodleně dopravíte (osobně, poštou nebo po někom z rodiny) zaměstnavateli tak, aby ji měl nejpozději do 3 dnů.
Jiná varianta je, že se se zaměstnavatelem domluvíte na tom, že k lékaři nepůjdete, ale budete si - pokud on souhlasí čerpat svoji dovolenou).
Jinak se nesmíte divit, když bude Vaše nepřítomnost v práci považována za neomluvenou absenci (je jedno, že jste zaměstnavateli volal) a ta může být důvodem k ukončení pracovního poměru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.