Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poslední dobou mám samé depky - nemohu říct deprese, jeikož to už je psychologická záležitost, prostě jsem mladá ošklivá, tlustá bez přítele, no znáte to. Jsem dost duchovní, mám občas i nějaké jakoby komunikace s duchy. Chtěla bych se naučit levitování, osvobodit mysl od všeho a uklidnit se trošku, mám z toho všeho potíže ... na internetu píšou samé kraviny o nějakých kouzlech atd... na což věří jen malé děti, že řeknu kouzlo, všechno mě pustí a poletím ... kdo by mi poradil jak začít? Děkuji, prosím bez ošklivých odpovědí
Jste mladá, ošklivá a tlustá? Tak neseďte u PC , choďte si denně zaběhat
, je jaro, tak si kupujte zeleninu a ovoce a nejezte moučná jídla. Zajděte si na kosmetiku a to by bylo, aby nebylo. Za půl roku, možná i dříve z Vás bude děvče, jako lusk
... on se nějaký hoch pak najde... A blbosti pusťte z hlavy...
Ano, na "strasti" je dobrá meditace, fyz. levitace nemám zkušenost, ale jinak zkuste zadat do vyhledávače astrální cestování.
A pak bude krásná a štíhlá? Je třeba odstranit příčinu tloušťky a ošklivosti a ne se zabývat něčím jiným...
Tazatelka má "depky" intuitivně cítí že je třeba "začít zevnitř"...
Zkuste tedy meditovat, je to dobré pro toho kdo si chce odpočinout od denních starostí, nabrat novou sílu, osvěžit se... ("hledejte to místo kam za vámi svět "lupič" nemůže") technika je jednoduchá, lze provádět dvěma způsoby buďto si sednete do pozice jakoby tureckého sedu, pod zadeček (jeho zadní část) dáte polštářek tak aby se pánev nahnula při sedu dopředu (překřížené nohy kotníky na zemi ) trup držte vzpřímeně dlaně na kolena (jakoby jste si je dlaněmi držela) lokty volné,,, nebo je-li tato pozice nepohodlná a rušila by lze si sednout i do "egyptské pozice"-klasicky sedíte na židli nohy volně vedle sebe chodidla spočívají na podlaze trup vzpřímený ale nedotýká se přímo opěradla židle, dlaně na kolena...
Pevně zavřete oči , udržujte oční víčka pod kontrolou po celou dobu cvičení, volně dýchejte svoji pozornost věnujte dýchání (jen ho pozorujte dýchejte volně) a snažte se na nic nemyslet, jakmile zjistíte že na něco myslíte ať jde o cokoliv vraťte pozornost zpět na dech. Také lze cvičit s otevřenýma očima, zde je dobré zapálit si třebas svíčku a postavit ji na nízký stoleček cca metr nebo dva od vás (zkrátka ne moc blízko) a fixujte pohled pouze na plamínek té svíčky, jakmile zaznamenáte myšlenku ihned vraťte pozornost na plamínek svíčky, na nic nemyslete ničím se nezabývejte pouze "buďte".
Cílem cvičení je dosáhnout bezmyšlenkového stavu (očistit vědomí, "nahradit myšlení bytím" -dr. Jonn Mumford) a je to základní cvičení pro další cvičení, nebo modlitbu. Tato technika pochází z východu ovšem užívali ji (ve specifické podobě) i Židovští mystici a to před modlitbou aby ustálili myšlenky a po modlitbě aby "slyšeli Boha", užívají ji i pravoslavní křesťané zejména před modlitbou jde o tzv. "stání v mlčení" ale je známa i v západním křesťanství jako "ztišení"...
Cvičit je dobré pokud možno každý den a to ve stejnou dobu, začíná se s několika minutami např. pěti minutami = i to je ze začátku příliš těžké na to udržet mysl na uzdě tedy bez myšlenek a postupně si budete přidávat dle toho jak se sama budete cítit, mimo to je dobré cvičit kdykoliv na to budete mít "chuť a čas"...
Vy chcete létat? Už vám rostou křídla?, myslím, že bez nich to nepůjde. Jste mladá, tlustá, ošklivá, to vám řekl kdo? Vy nepotřebujete létat, vy potřebujete zvednout sebevědomí a na to příručky jsou. Přestaňte "žít" s duchy a začněte žít.
Přesně tak, jak píše Liduš. Tlustou dívku žádná křídla neunesou, pokaždé padne zpátky na ústa. Nepomohou křídla andělská, snad leda husí? Kdo ví...
Přestaňte se zabývat duchy, začněte se raději přátelit s lidmi. Duch Vám nic nového nedá, lidé Vám mohou pomoci, dát kamarádství, pomoc, nebo třeba i lásku.
Nejsme všichni jen krásní a štíhlí. Myslím, že byste spíš potřebovala zvednout sebevědomí. Místo vznášení začít zdravěji jíst, pohybovat se, zhubnout, chodit do společnosti mladých lidí, pobavit se.
Udělat si radost - koupit si třeba nějaký hezký kousek do svého šatníku, nově si to upravit v bytě, prostě dělat něco pozitivního. A nemyslet na to, co Vám stejně život neobohatí. Jaga.
Na tlustou postavu chtít levitovat, to je stejně praštěný nápad, jako když budu mít doma děsný binec, nevypráno, nevyžehleno, neuvařeno, okna neumytá...a tak začnu tančit kankán! Všechno se musí řešit přiměřeně problému a ne pomocí ptákovin.
Je to tak!
To co vám radí janm je od jogínů. POZOR! Nikdy to nesmíte provádět sama stejně tak jako holotropní dýchání!
Osobně jsem znala dívku, kterou zkušenost se vstupem do jiných světů-za pomoci meditace a holotropního dýchání, stála život, prý bohužel jen proto, že toto dělala neodborně poučená a pouze s kamarádkou.
dda-kolik je vám roků?, poradit něco takového děcku (a já předpokládám, že děcko jste) je odsouzení hodné. Vy ani nevíte co chcete: MEDITOVAT nebo LEVITOVAT?
Janm to je váš názor, že je to bezpečné, já napsala ten svůj. Ani vy, ani já, tu dívku neznám a v tom co popisujete, může slabý jedinec upadnout do bezvědomí, jistě, probere se obyčejně velmi rychle ale také nemusí.
Ta základní technika meditace která je zde popsána může tazatelka vklidu a beze strachu provádět sama, nehrozí žádné riziko, tak ji prosím paní "lidus" nestraste, až pak pokud by se chtěla věnovat yoze či čemukoliv jinému hlouběji je dobré najít si učitele, ale to hlavně proto aby prováděla cvičení správně. Je mnoho lidí kteří se yoze věnují naplno a život je to nestálo, naopak jsou vyrovnanější klidnější spokojenější...
To co jsem popsal tazatelce v žádném případě uškodit nemůže a to ani pokud je tazatelka dítě, ba naopak.
Paní liduš při vší úctě NEPIŠTE NESMYSLY! Při této jednoduché technice NEMŮŽE UPADNOUT DO BEZVĚDOMÍ, jediné co hrozí že zkrátka USNE a SPÁNEK NENÍ NEBEZPEČNÝ. Tuto techniku provádíte občas i vy sama aniž by jste to věděla když se třeba zahledíte a na malinký okamžik pustíte vše z hlavy jste bez myšlenek sama se uklidníte. Opravdu nestrašte tazatelku!
Nezáleží na tom zda tazatelku znám nebo ne, nebezpečí nehrozí, větší riziko je náhlá sportovní aktivita kdy si může přivodit třeba infarkt, požívání léků na uklidnění byť jí to předepíše lékař je taktéž daleko nebezpečnější a rizikovější a má mnohé vedlejší účinky...
USNE-upadne do lehkého bezvědomí, a bude-li u toho sama, stačí když se jí hlava zvrátí -opře bradou o hruď a už se nemusí probudit.
Žasnu, jelikož vím, jak jsou tito lidé ohroženi už jen tím, že se na ně nalepí obyčejně nějaká "sekta" a joga od ni není daleko, joga není jen o cvičení a ducha.
Paní Liduš opakuji nestrašte tazatelku, připravujete ji o možnost jednoduchého bezpečného cvičení které slouží pouze ke zklidnění mysli tím i psychiky, díky tomu může být tazatelka klidnější vyrovnanější získat nadhled, odpočine si od přívalu problémů .
Nepleťte prosím spánek s bezvědomím jako takovým, pokud by tato technika nebezpečná byla tak dle vás by se každý musel bát i normálně usnout protože by se už nemusel probudit! Je to úplný nesmysl, protože to jestli někdo upadne do bezvědomí nebo ne s touto technikou vůbec nesouvisí, záleží to pouze a jen na jeho zdraví, ale vlivem této techniky do bezvědomí opravdu neupadnete maximálně usnete.
Jinak co se týká yogy jako takové je spousta druhů, a kdo se tomu pak chce věnovat hlouběji najde si ten svůj směr a dochází na lekce yogy protože složitější techniky už samoukovi mohou činit potíže v jejich provádění podobně jako když vás taneční mistr učí tance které by jste se jinak těžko učila sama, a podobně jako taneční mistr pomůže žákovi když si svou chybou "zlomí nohu" pomůže učitel žákovi yogy u složitějších technik...
Co se týká "sekt" jistě jsou sekty špatné ale jsou i sekty dobré zde na západě je snaha vše "démonizovat" a víte proč? Protože oficiální duchovní proudy které v naší zemi působí staletí a kdysi byly nevraživými sektami také ztrácí půdu pod nohama.
" janm", jsou to nebezpečné praktiky a mohou zapříčinit fyzickou újmu, ale i psychickou. Tady je vyprávění manželů, kteří žili pro Jógu mnoho desítek let a objasňují, co to obnáší. Vyslechněte si hlavně jejich vyprávění o józe, ostatní nenutím...
zkuste poslouchat od 4 minuty...
pt- nebezpečná je "křesťanská propaganda",šíření strachu a paniky za účelem ovládání lidí, jde o konkurenční boj o nic jiného "správný křesťan všechny tyto věci považuje za satanské" to je to o co křesťanům jde, očernit vše co se neslučuje s jejich omezeným pohledem na svět.
Naštěstí se to netýká všech křesťanů, jak jsem již dříve uvedl moje známá je praktikující křesťanka velmi zbožná a rozumná žena která praktikuje vedle toho yogu a nemá žádné problémy ví o tom i sám kněz a rovněž s tím nemá problém, kde je fundamentalismus a fanatismus tam jistě problém je...a bude
"janm", slyšel jste to video, kde mluví manželé, kteří léta žili Jógou a říkají své zkušenosti. Žili pro jógu, nebyli ničím ovlivněni, ale naštěstí si včas začali uvědomovat, že to duchovno je nebezpečné a začíná je ovládat. Křesťanství nepotřebuje vést konkurenční boj, ale o to nejde. Jde o poznání pravdy. Jenže kdo je v područí nějakého vlivu nemá pohled z venčí a otročí kultu. Svoboda je v poznání pravdy. Ale nemohu vést rozhovor, když nejste schopen vidět objektivně. Já mám tu výhodu, že nejsem v žádném náboženství, načetla jsem si o každém spoustu a mohu mít objektivní náhled.
mimo to, já o křestěnství neřekla dnes ani slovo, a také píšu, aby si video poslechli, kdo chce a věnovali hlavně pozornost mluvení o Józe, a že ostatní nenutím.
Ale Vy jste to přehlédl a hned mi podsouváte, co jsem netvrdila. Nemohu za to, že jste na křesťanství alergický a vidíte ho za každým rohem, jako "bubáka". Nevím, proč se ho tolik bojíte? Já přistupuju ke všem učením bez předsudků a dělám si svůj závěr. Rozumíme si?
Samozřejmě, že je to Váš názor, jelikož jste v područí svého kultu a tak všichni okolo jsou ti nejhorší. Já sem dala osobní zkušenost lidí, kteří si jógou prošli a nenaplnilo je to. Zřejmě nejste tak daleko, jako ti manželé. Vy máte prázdné ruce i řeči.
Ale neshodneme se, nepoznal jste nic jiného, zatím jen to jedno, tak nemůžete porovnávat. Ale je to dogma, fanatismus, jen to nevidíte. Nechme toho, nechejme tomu čas, ještě jsme neumřeli.
Rozhodně dle toho co píšete nepřistupujete k realitě objektivně, alergický nejsem na křesťanství jako takové ale na ty co jsou naprosto zaslepení, fanaticky lidem do všeho mluví jen proto že oni "křesťané" mají ve všem pravdu...
Podívejte paní Pt, v tom videu je plno "nepřesností" které jsou silně zavádějící pro ty co se chcou na to podívat "objektivně" je důležité vědět že ti dotyční jsou členy apošt. církve = to úplně stačí tím je řečeno vše...
Určitě se neshodneme protože zásadně odmítám toto "zdeformované křesťanství"jež tu prezentujete , egoismus, fundamentalismus, fanatismus, zaslepenost.. jsou přirozeným ovocem "Vašeho kultu"...
Nechte prosím vás paní pt prostor také pro ostatní kteří to vidí jinak než Vy...
"janm", spoléhám na Vaši inteligenci. Tak ještě jednou. V tom videu je třeba vyslechnout zkušenost, vyprávění těch lidí. To, že jsou v nějaké církvi, se stalo až následně po tom, co celý život žili pro jógu, CHÁPETE TO?
Já upozorňuji na zkušenost před tím, než se vůbec začlenili do nějaké církve. Ale Vy stále dokola píšete prvořadě o církvi, což bylo až po tom co opustili na základě špatných zkušeností jógu. Použijte rozlišovací schopnost, jestli na to máte a zkuste být objektivní.
"pt" Tak jinak paní pt, jak jsem řekl je tam hromada nepřesností např.- Indové uctívají "desetitisíce bohů" (je jedno jaký počet uvádí) Indové nejsou polyteisté to je hrubé nepochopení všichni ti "bohové" jsou pouze aspekty jednoho boha jako že křesťˇtrojice také nejsou tři bohové že?
Dále spojení s "božstvem" zbožštění- je naprosto běžné pro pravoslavné křesťanství cílem není "svatost" nýbrž theose a připomínám že pravoslaví je orthodoxní...
Dále- opakování manter a to že dojde k jejich "zautomatizování" "srůstu s myslí žáka - naprosto stejné v pravoslaví ježíšova modlitba se neustále opakuje není ničím jiným než křesťanskou mantrou cíl je shodný jako na východě
Levitace- je prezentována jako působení nečistých duchů- to mluví za vše, stejně tak interpretovala církev ve středověku všechno čemu nerozuměla, navíc je to běžné u křesťanských svatých např. Kopertinský a další
Věštění magie - "bible zakazuje" "nečistí duchové- to samé mohu říct o biblických prorocích byla to magie a dělali to prostřednictvím "nečistých duchů" že ne? a kde máte důkaz že nešlo o satanské působení? V božím slovu? A co když i to je od "nečistých duchů"? To není důkaz.
A tak bych mohl pokračovat, jisté je že:
1.Manželé to hodnotí subjektivně dle židovské bible
2. Nepochopili podstatu, nebo možná ji pochopili ale dnes ji již "ohýbají" dle židovské bible
3. Nečistí duchové- vůbec neví na jakém principu mnohé věci fungují ale "vědí" že jsou to nečistí duchové
Závěrem
Video je křesťanská zmanipulovaná propaganda židokřesťanství a za podklad svých tvrzení užívají Bibli to mluví za vše...
"janm", Vy jen snižujete osobní zkušenost lidí, kteří si jógou prošli a hned máte doměnky, jak ohýbají hřbet jinde. Tak znova. Než se vůbec začlenili do nějaké církve, zjistili, že s jógou to nebude takové, jak byli učeni a jógu opustili. Co dělali následně je mi jedno. Mně jde o to, že zjistili, že jóga není nic přínosného.
A kde jsou Vaše zkušenosti pro podporu, že to Vaše HD, jóga a podobně je to pravé, ořechové? Nikde, vy se jen strefujete do křesťanství, jako nějaký fanatik. Možná jste inteligentní chlap, ale vidím, že na inteligenci to nestojí. Víte, co se říká, "komu není z hůry dáno, v apatice nekoupí".
Pt- mám osobní zkušenost, měl jsem zjevení ale zásadně se distancuji od "oficiálního biblického křesťanství" to není moje cesta,
Zjistili že s yogou to není to pravé, ano ale "židokřesťansky ji pěkně očerní" to není dobrý přístup, nesouhlasím-li s jinou cestou dám se jinou ale pokud záměrně tu druhou očerňuji a o ní desinformuji pak jde již o čirou židokřestanskou propagandu a taková výpověď nemá žádnou váhu
Bože, Liduš! Každý má právo na svůj názor, ale tentokrát šíříte nesmysly. Meditace je relax a duchovní meditace je psychické zaměření, při tom relaxu, na duchovní záležitosti. Taky máte strach, když si lehnete a na něco zaměříte svou mysl, že padnete do bezvědomí?
Bože, Blešíku, máte internet, zkuste si k tématu něco najít ale nečtěte jen články jogínů a těch co se jim za výuku např. holotropního dýchání platí. Nemám k tomu co dodat.
Když jsem viděla ta videa s holotropním dýcháním, jak se lidé projevují skřeky, jsou v křečích, tak se jedná o nepřirozené projevy. S holotropním dýcháním přišel náš psychiatr Stanislav Grof, který odešel do Ameriky, kde se HD zabývá se svou ženou. Prostě o takovou zkušenost nestojím.
Tak se podívejte na videa na you tube na pravoslavné exercicie a uvidíte skřeky, plivat na kněze sprostě mu nadávat...Nejen zde ale i u toho holotropního dýchání to co vidíte není technika ale ten "hnis" který leze z podvědomí kde také často působí nemoci,,,,,bez katarze není dalšího postupu, proto pravoslavní říkají "v utrpení hledejte duše své " byl by však omyl "trpět" samoúčelně jak to dělají někteří západní křesťané, horečka také není nemoc ale boj těla s nemocí
Omlouvám se exhorcismus tedy vymítání ďábla ne duchovní cvičení přepsal jsem se
já se chtěla jen odreagovat a koukám, že bych asi 24hod. denně měla něco dělat, jinak upadnu do bezvědomí jinak pro ty ostatní, hubnout hubnu, ale nejde to ze dne na den žeano a nejde jen o fyzickou pohodu a krásu ale aby i má psychika bylaa v pohodě... já děkuji za rady, zkusím
Liduš, je to přesně tak, jenže lidé inklinují k neznámému a neověří si nebezpečí, které z toho plyne a bezhlavě se do takových praktik ženou. Nikde se pak nedozvíme, jak ti lidé končí a to je špatně. Lidé jsou nepoučitelní.
Někdy mně až děsí, jak se lidi fundovaně a zapáleně vyjadřují k věcem, se kterými nikdy nepřišli do styku. Opravdu se nemusíme vyjadřovat ke všemu, když o tom nic nevíme. Medituji roky a mohu to jen doporučit. Najděte si na Youtub meditace a najdete tam i návod, jak správně meditovat. Jsou tam rúzné, duchovní, pro uklidnění, pro zdraví, proti tísni atd. Určitěb si vyberet. Jsou s hudbou a doprovodným slovem, které Vás meditací provede. Ne každý má potřebu duchovna, proto Vás mnozí nepochopí. Je to další rozměr potřeby člověka. Když to tak lidi necítí, tak ať se tomu nevěnují, ale když člověk tu potřebu má, musí ji uspokojit, jinak se necítí kompletní. Zároveň s uspokojením duchovních potřeb byste měla zapracovat na svém vzhledu, pokud se sebou nejste spokojena a snižuje Vám sebevědomí. Priorita je zhubnout a pak dostanete úplně jinou chuť se sebou dál něco ndělat. Dobrý střih vlasů, líčení, styl oblékání dokáže divy. Leckdy se člověk docela vyděsí, když uvidí některé krásné herečky, zpěvačky bez líčení. Tuctové, nepohledné, šedé myši, kterých si na ulici ani nevšimnete. Krása člověka spočívá v jeho nitru, kolik je bezduchých krasavic a krása je jim k ničemu. Na druhou stranu, jde o interakci mezi lidmi, kdy Bohužel, první dojem dělá často vzhled a až později můžeme ocenit nitro. Není ošklivých žen, jsou jen ženy, které se o sebe nestarají, nebo se neumí upravit. Chce to se jen rozhodnout a začít s tím něco dělat.
Předpokládám, že jste zaměnila levitaci za meditaci. Levitace asi není dostupná, snad mniši v Tibetu. Nejblíže by mohlo být levitaci tzv. vytělesňování, které se ale nenaučí každý (astrální cestování). Jen vyjímečně má někdo ten dar, zatímco ostatní na něm mohou roky pracovat bez úspěchu. Podaří se to jen některým.
Ano také se meditaci malinko věnuji takže mohu potvrdit jen a jen blahodárné účinky... Těm kdo to nezkusili vzkazuji nešiřte prosím "bludy" ...
dda- s postavou se dá prakticky vždy něco dělat, mimo to ale využijte i své duchovní směřování protože je určitá část "ženské krásy" která není ani ve tváři ani v postavě ale vyzařuje jakoby zevnitř ven je to jisté "kouzlo" (dnes by se řeklo charisma ale není to vždy přesné označení) které není vázáno na fyzickou krásu, jinými slovy pak je žena krásná i když fyzicky jakoby "není" platí to dokonce i naopak "krásné barbínky" bez jakékoliv "hloubky" mohou působit až "nehezky", čili "pro krásu" se netrapte, budete-li hezká a příjemná uvnitř budete tak působit i navenek to mi věřte vždyť jak se praví i v Goethově Faustovi: "Umění žít je uvěřit sám sobě"
"janm", prosím Vás, jste schopen ve videu rozdělit od sebe zkušenost s jógou a církev? Proč to stále motáte dohromady.
Víte, já vždy na podporu dám nějaký odkaz, osobní zkušenost, Biblické texty a podobně. Jen Vy jste zde nikdy nedal osobní, životní zkušenost, nebo konkrétní text, kterým byste podpořil své tvrzrní a v tom je mezi námi rozdíl. Vy jen mluvíte, ale skutek utek, a moje odkazy snižujete, ale sám žádné nemáte, prostě nemáte, jen nic, prázdno.
Nemohu ve videu oddělit něco z čeho oni udělali "propagandistickou křesťanskou splácaninu" na základě biblických textů prosím vás jak může bible sloužit jako měřítko? To je jako užívat místo návodu k obsluze letadla návod na obsluhu jaderného reaktoru, je to zkrátka úplně mimo.
Odkazy na zmanipulovaná křesťanská videa nejsou relevantní ukazatel pravdy, dejte sem něco přímo od indů ať řeknou oni jak je jim křesťanství vnucováno jak se snaží egoisticky vší silou zebrat jim jejich náboženství na které mají právo, kdyby mluvili oni tak byste slyšela úplně jinou pravdu pravdu o egoismu lži násilí jakéhosi "primitivního křesťanského kultu" ale zajisté můžete zase vylovit "indické křesťany" kteří napapouškováni "židokřesťanskými moudry" vše odsoudí a na základě bible "vědecky zdůvodní" jedinou pravost tohoto kultu, navíc neopomenou u textů jež sahají minimálně do pěti tisíc před naším letopočtem antedatovat tak aby to vypadalo že křestanství je "skoro současník" tisícileté tradice , jaký nesmysl... křesťanské misie jsou nejlepším nástrojem jak místní chudé obyvatelstvo "podplatit" a vyrobit z nich křesŤany, pak některým indům dojde trpělivost a "vyrazí náboženské okupanty" = a jsou z nich zlí teroristé. Západ by se měl zásadně zamyslet nad svým přístupem k realitě
Zase žádný důkaz, žádná zkušenost, jen to Vaše tvrzení. Pokud nedokážete odlišit ve videu zkušenost s jógou a církví, tak to už není můj problém.
Důkaz? To video samé je důkaz, jde o propagandu, není co odlišovat, jednou jsou členy apośtolské církve a už podle ní "ohýbají subjektivně celý svět", jako důkaz vám uvedou "bibli" na to mohu uvést třeba "gítu" nebo védy jako důkaz nejsou to méněcenná písma ovšem křesťané řeknou že jedině oni mají pravdu a pravé písmo. Víte co to je? To je naprosto "tupý" židovský nacionalismus a egoismus starověkých židů kteří i kdyby se vloupali na cizí pozemek věřili že jim ho dal bůh vždyť je to strašné...
Je zajímavé, že se zmůžete jen na hrubosti, to je přece strašné.
Uveďte "gítu", rozebereme to, co říkáte? Vždyť Vy jste človíčku zaujatej.
Venku je hezky, oběd byl dobrý, jdu na zahrádku, mějte se. - pt
Považujete-li jiný pohled za "hrubost" no budiž, nemohu podporovat jakousi "kolektivní lež". Písma uvádět nebudu jelikož je to zbytečné, už to tady bylo, budete odpovídat biblickými verši a zase jsme tam kde jsme byli "židokřesťané mají vždycky pravdu" a na základě toho mohou soudit ostatní je to sice omezené egoistní nepodložené ale mají na to právo protože "mají pravdu" jaký nesmysl.
Chtěl jsem napomoci tazatelce a místo toho se tady musím dohadovat s "majiteli absolutně zaručených židokřesťanských fundamentalistických pravd", smutné
kašlete na ní.. ona si jede pořád tu svojí písničku a můžete říkat co chcete... onehda tady rozjížděli bomby o cca 200 příspěvcích a bylo to velice velice podobné... jiná pravda než ta, která vyčetla PT je prostě nepřípustná a tečka.. jiní než ona prostě nemá načteno.. jako je mi ji svým způsobem líto.. když se člověk dostane do slepé uličky, je třeba, aby mu někdo odborně pomohl.. :D
ale vždyt já nikde netvrdím, že má pravdu ten nebo ten... ale tady prostě asi není možný jinačí pohled na věc.. kolega má s tím očividně o dost více zkušeností, přijde tady někdo s tím, že někde viděl nějaké video a tam pán říkal že to pro něnebylo dobré.. a tak to prostě je, protože to pán řekl ve videu.. a prostě tady kolega je uplný vůl, protože nedokáže pochopit, že pán na videu má zkušenost a prostě má absolutní pravdu.. tím pádem meditace či joga je špatná a basta.. nepříjde vám to absurdní? mě teda jo.. se ani nedivím, že lidé jsou jak ovce a nechaji se utahnout i na koblihu...
Je to tak pane Honzo Já mám také "svou víru" a respektuji vyznání ostatních ale zkrátka někteří "křesťané"(nejde jen o paní pt) o muslimech ani nemluvě, mají tzv. "patent na celosvětovou a výlučnou pravdu" což nemohu akceptovat, tím se všichni posouváme zpátky do "středověku" a jak to díky "jediné správné víře" končilo každý ví...Spíše mi vadí že když tu člověk odpovídá na nějaký dotaz musí zde svůj názor obhajovat, vlákno se "zaplevelí" a tazatelka se v tom pak nevyzná, na některé věci ale nelze nereagovat protože tím by se zase podporovaly všelijaké desinformace...
"janm", opravdu jen napadáte cokoli je jiné než to Vaše. Pojďme to rozebrat, čeho se bojíte? Nemusím vůbec používat Biblické texty. Mám svůj rozum a chci porovnávat a dejme tu příležitost i ostatním. Ať si přečtou Vaše odpovědi a moje odpovědi a vyberou si, co je jim bližší, přece každý má svou svobodnou vůli.Gíta, neboli Bhagavadgíta, jako bible Indie. Její vznik je asi od 600 př. Kr. do 200 po Kr. takže se kryje s evangelii (to jen k tomu opisování). Její první část obsahuje častá opakování, (přesně to, co odsuzujete). Než budu pokračovat, zajímá mně, jak tato bible Indie vysvětluje:
smysl života, jakou naději dává lidstvu, jako celku, jak učí být prospěšná lidem, koho uctívá a jak, kde se vzalo zlo, proč umíráme? To jen tak pro začátek
To, že učí, že hmota, majetk neuspokojuje, to ví většina lidí, na základě životních zkušeností, jako je nemoc, různé přírodní katastrofy a podobně.
Gíta byla dlouho tradována ústně, vznikla tedy velmi velmi dávno, ale sepsána byla teprve před pěti tisíci lety, tak uvádí oficiální zástupci učednické posloupnosti jíž bylo mimo jiná toto písmo tradováno, tolik k dataci.
Smysl života dle gíty spočívá k návratu zpátky domů k Bohu, a k osvobození se od této strastiplné existence, k tomu uvádí způsob správného pojetí nahlížení na realitu a cesty jimiž může člověk tohoto cíle dosáhnout dle svého založení. Za jednu z nejpodstatnějších cest je uvedena i "bhaktijóga" -cesta lásky která bezpečně dle slov samotného vtěleného Boha Krišny dovede duši k němu. Sám Bůh v gítě uvádí že se zjevuje v každém věku v podobě některé ze svých inkarnací které pak působí jako "učitelé" "spasitelé" kteří napomáhají lidstvu navrátit se k němu, mimoto se navíc Bůh zjevuje i ve všech říších rostlinných živočišných tak aby tvorové mohli pochopit a aby i oni došli "spasení".
Zlo je výsledkem "zapletení živé (vyšší energie boha) bytosti s nižší energií Boha" (hmotnou energií) jež je mylně chápána jako "jediná pravá realita", jde o "špatné pochopení reality ". Gíta nerozlišuje dobro a zlo ale dobro vášeň a nevědomost,tím zlem není jen vášeň a nevědomost ale i "dobro" není zcela dostatečné, k tomu abychom dospěli k bohu je třeba oprostit se od těchto "tří kvalit hmotné přírody" dostat se nad a za ně, zmíněná láska k Bohu (bhaktiyoga) je jednou z dobrých cest ale jsou i jiné možnosti..
Proč umíráme?
Na to má gíta dobrou odpověď : Živá bytost je usazena na "stroji z hm. energie" (tedy tělu) tělo je zde bráno jen jako schránka která má svou životnost a jež umožňuje člověku splnit si svá "přání" byť z pohledu Boha "iluzorní" Bůh je ale dle gíty natolik milostivý že dopřeje živé bytosti "okusit"to po čem touží, jakmile ale živá bytost prohlédne a zjistí že její přání jsou jen "iluze" Bůh je dle gíty na blízku aby pomohl návratu živé bytosti k němu, nedělá to jen "zevně" ale i zevnitř. Krišna prohlašuje: "Sídlím v srdcích všech" (a to jako paramátmá neboli "nadduše") a zjevím se každému v takové podobě v jaké mně uctívá.
" janm", Píšete: "Smysl života dle gíty spočívá k návratu zpátky domů k Bohu, a k osvobození se od této strastiplné existence", PROČ tedy reinkarnace, proč opakovat strastiplnou cestu? Jaký to má smysl?
Zlo je výsledkem "zapletení živé (vyšší energie boha) bytosti s nižší energií Boha"- Takže věříte v Boha, jako v dobro a v duchovní energie, jako zlo? Tomu věřím také, jen neříkám energie, ale duchovní bytosti, v odporu proti Bohu, proti dobru.
Proč umíráme? Člověk dostal tělo pro plnění svých přání, jen tady na zemi? A co v duchovním těle, tam se nám nebudou plnit přání? PROČ? Jaké iluze? Pokud si něco přeji, tak si mohu své přání splnit.
K reinkarnaci jen tolik. Jako na zemi není a nebyl vývoj jednoho druhu na jiný druh, tak ani není reinkarnace z lidského druhu do zvířecího druhu. video 29:30 Marcela Paloučková. Nelze zkřížit dva druhy, nelze zkřížit dvě duše. 41:00 PhDr. Ing. ZdeněkHajný -
Ještě mně chybí odpověď, kde se vzalo zlo? To že je, to je konstatování stavu, ale od kdy to zlo je?
Koho "gíta"uctívá a jak?
Jakou naději dává lidstvu, jako celku?
Jak učí být prospěšný lidem?
Zlo je chybné pojetí reality kdy se hmotná nižší energie zaměnuje za vyšší energii jež je duchovní, zlo je vlastně "chybné pojetí" také se mluví o "falešném egu"..Jinak ale vaišnavské náb. není omezeno jen na tento svět ale uvádí že obydlen je v podstatě celý vesmír, hmotný vesmír je místem kde je v duchovním vesmíru "mrak" (symbol zastínění) a je rozdělen do třech úrovní nižší střední a vyšší každá tato úroveň zahrnuje velké množství vesmíru se svými planetárními soustavami které jsou i obydlené, země patří do prostřední úrovně vesmírů, horní úroveň je podstatně krásnější a život tam mnohem lepší ovšem stále hmotný, cílem je dosáhnout duchovních světů, jež jsou nad nebo za hmotnými vesmíry. Bůh se inkarnuje nejen zde na zemi ale i v jiných planetárních systémech aby tak umožnil bezpočtu živých bytostí "spásu ze zajetí iluze" ta iluze to iluzorní pojetí je zlem z toho vychází veškeré zlo.
Koho gíta uctívá a jak? Dle nejrozšířenějšího pojetí gíta uctívá Boha, láskyplnou službou mu, sám Bůh v ní prohlašuje že cokoliv člověk dělá má dělat jako "oběť mu" tzn. miluji-li někoho miluji v něm Boha, pracuji-li pracuji jako bych pracoval pro Boha je to v tomto uvědomění žádné krvavé oběti nebo zabíjení není jako oběť třeba, inkarnace boha Krišny praví že cokoliv "malého" člověk udělá z lásky k němu a pro něj se počítá ale pochopitelně nade vše se cení bezpodmínečný láskyplný vztah k Bohu ať ho uctíváte v jakékoliv podobě nebo inkarnaci...
Jakou naději dává lidstvu?
Je to velká naděje uvědomit si že Bůh je nejen kolem nás ale i v nás ochoten kdykoliv pomoci protože je to náš nejbližší přítel, a tento přítel tvrdí ať máš "jakékoliv trampoty strasti a problémy" jsem ochoten ti pomoci a chceš-li přímo mně a miluješ-li mně pak věz že budeš se mnou, protože jsi mi velmi drahý"... Je to naděje že každý dojde spásy a každý dojde Boha ne jen "vyvolený" je to naděje nejen pro všechny lidi na této planetě ale i pro veškeré tvorstvo, bůh gíty nezapomíná ani na nejmenšího "tvorečka", miluje všechny bez rozdílu "nezná vyvolení" je to nekonečná bezpodmínečná pravá láska...
Jak učí být prospěšný lidem?
Gíta nabízí i praktický návod k jednání pro ty, kteří zrovna "nejsou nábožensky orientovaní" ukazuje jak mají jednat jak se vnitřně vzdát iluzorního pojetí a tím se dále nezaplétat do strastiplného světa stáří nemoci a smrti, a to je první krůček k tomu později dospět "spásy"
Co se týká reinkarnace nemá cenu o ní spekulovat, i křesťané v ní věřili např. v egyptě a pro celý starověký svět to byla realita, nicméně není možné dokázat zda-li opravdu je nebo není jelikož proti důkazům jež jsou proti reinkarnaci lze zase uvádět důkazy jež jsou pro, v indii kde se tomu věnuje pozornost není vyjímka "mnoha důkazů" je to i na you tube budete-li hledat, ale i ze západního světa,z tohoto pohledu je zbytečné se o tom dohadovat, zrovna tak jak v klinické smrti někdo má zážitky, vidí svůj život, někdo nevnímá nic...
"janm", ale jaký to má smysl? Že se Bůh inkarnuje nejen zde na zemi ale i v jiných planetárních systémech aby tak umožnil bezpočtu živých bytostí "spásu ze zajetí iluze" ta iluze to iluzorní pojetí je zlem z toho vychází veškeré zlo.
Jak si představujete Boha? Kde se tu vzal člověk? A proč tedy má člověk iluze? Proč není bez iluzí? Jestli věříte, že člověka utvořil Bůh, proč tedy s iluzemi, z kterých mu pak pomáhá? Jaký by to mělo smysl?
Gíta říká, uctívat Boha v jakékoliv podobě? A jakou podobu má tedy Bůh? Pokaždé jinou? Proč? Kde potom Boha hledat, jak se k němu přiblížit, jak s ním navázat vztah, jak s ním komunikovat? Proč by se schovával za nějaké různé podoby? Aby mátl lidi, aby si hrál na schovávanou? Jaký má bůh z Gíty vztah k lidem a oni k němu? Neosobní? Proč?
Dělat vše, jako pro Boha, tomu rozumím, ale kde ho najdu? Jak se k němu přiblížím?
Proč je svět strastiplný? Proč Bůh Gíty nemá řešení jednou pro vždy? Proč je stále nějaký kolotoč, narození, žití a smrti? Kdy dojde člověk osvícení? Co potom, zase se narodí na zemi a proč, když už je osvícený? Jaký to dává smysl?
Proč nemluvit o reinkarnaci? Chápu, že člověk při smrti odloží své pozemské tělo a dostane duchovní, pokud tomuto říkáte reinkarnace, tak ano. Ale z duchovního těla kam, na zem? A proč? Uniká mně ten smysl.
Dala jsem video z YT, kde jsou zkušenosti lidí, ale jak říká ta léčitelka, nelze spojovat rozdílné druhy, jak na zemi, tak v nebi, to má logiku.
Bůh se inkarnuje proto aby byl znám, aby ukázal lidem cestu. Křesťanství v tomhle není vyjímkou, Kristus přišel především jako učitel ale v podstatě ze zorného úhlu Inda přináší pouze poselství národu který to potřebuje podobně jako Krišna přišel kdysi zase na jiný kout této země...
Křestané si myslí že Kristus vše spasí, ano ale co tam kde Kristus nepřišel? Jiní tvorové jiné planety, židé na něj také stále čekají, pokud je spasení z boha logicky nemůže být omezen jen na jednu "byť" pravou podobu. Bůh je transcendentní tzn. na jedné straně je správné ho uctívat jako Krista, ind jako Krišnu na druhé straně je ale oběma jasné že Bůh "není člověk" nemá lidskou tvář je něco víc byť je v nás je nad všemi podobami kdyby nebyl byl by "jen stvoření", Bůh může mít bezpočet zjevení inkarnací jak chcete ale není jimi omezen, má bezpočet svatých písem ale žádným nemůže být limitován protože pokud by byl limitován např. Biblí už by nebyl bohem ale jen Biblí nebo Gítou a to je z konečného hlediska "málo" to by bylo dost "ubohé"
Čili to i k té představě boha kdyby to bylo tak jednoduché že mrknete na verš v bibli a "znáte boha" nebylo by třeba asketů klášterů "hledačů" a to i křesťanských nač chodí do kláštera? Chcou víc než hluchou literu to je jen vodítko mapa ale ne Bůh...
Kde se vzal člověk -zbytečné rozebírat, hodně textů uvádí to samé v bledě modrém...
Proč má člověk iluze?
Odpovím tedy po křesťansku protože mu přece Bůh dal svobodu a svoboda nese i riziko iluze ne? Tady je to stejné zároveň bůh ale ukazuje cestu a jiné možnosti viz. gíta tady v tom nevidím nějaký zásadní rozpor
Gíta neříká uctívat boha v jakékoliv podobě ona říká něco jiného protože Bůh dobře ví že jeden je křestan jeden mohamedán druhý žid a třetí ind a každý ho uctívá v jiné podobě tak svým vyznavačům dle gíty "pouze vyhoví" a ze své bezpříčinné milosti se mu dá poznat tak jak to "mozek uctívajícího chápe". Co byste dělala kdyby se před vámi zjevil Krišna a řekl že je pravou podobou boha, vyhodila byste jej jako Satana chápete? Když ho uvidíte jako krista budete souhlasit že? Bůh chce lidem z pozice Gíty pomoci ne je mást ovšem s lidmi je to těžké
Jak dle gíty komunikovat s bohem? Stejně jako to děláte nyní jako křesťan rozdílu v tom není rozdílná jsou slova modlitby a jazyk, sdělení má ale shodný odkaz jaký? Láskyplný vztah, nemodlíte se k bohu "robotu" Čili "můj milý Krišno prosím pomoz mi, můj milý Krišno děkuji miluji tě. TEREZIE z Liz. "Ježíši miluji tě" Láska je láska ta křestanská není lepší nebo větší než ta indická důležité zda je pravá, co je na tom nepochopitelného?
Čili vztah boha gíty k lidem je více přátelský a milující než autokratický a pánovitý...
Proč je svět strastiplný? Proč jsou naše přání strastiplná? Chceme to a to zadlužíme se a pak úpíme a těžce na to dřeme, dle gíty se sem nemusíme rodit ale chceme to a ono, Bůh řekne dobrá jdi a myslíš-li si že budeš šťastný zlom vaz, má cenu člověka přemlouvat když si něco umane?
Když dojde člověk osvícení už se nemusí na základě svých činů (karmy) rodit nemá už co "splácet"je oddlužen od svých chyb a přání ale přesto se osvícení chtějí narodit pro dobro ostatních duší aby jim pomohli na jejich nelehké cestě
Proč se musíte vracet? Protože máte dluhy, jste vázaná na své děti vnuky domy všichni jsme něčím vázáni chceme to a ono , tak se musíme vrátit to je ta logika "dokončit práci".- Když si vezmete hypotéku musíte jít do práce abyste ji splatila nebo vzít ještě další když ji nemáte můžete "pracovat méně"- nemusíte se rodit
Kristus přišel v prvé řadě, jako Boží syn. I při jeho křtu se ozval hlas nebe "Toto je můj milý syn, toho poslouchejte", nechal zde modlitbu "Otče náš", řekl, že "Otec je větší nežli já"... A le gíta říká, že Krišna je přímo Bůh. Kdyby chtěl jít Bůh na zem, neposílal by svého syna. Ale dejme tomu. My známe Ježíše, jako Krista, jinde po světě mu říkají jinak, ale je to stále ten jeden.
Gíta neříká uctívat boha v jakékoliv podobě ona říká něco jiného protože Bůh dobře ví že jeden je křestan jeden mohamedán druhý žid a třetí ind a každý ho uctívá v jiné podobě tak svým vyznavačům dle gíty "pouze vyhoví" a ze své bezpříčinné milosti se mu dá poznat tak jak to "mozek uctívajícího chápe". Toto jsou přesně slova apoštola Petra, který říká, že Bůh nikomu nestraní a jemu milý každý, kdo věří a činí spravedlnost. V tom se shodneme. Výkupní oběť je nabídnuta všem věřícím, činícím spravedlnost, ať Žid, či Řek, či Ind, nebo kdokoliv jiný, tak to je. Ano, láska je jen jedna, ta pravá pro všechny.
"Bůh řekne dobrá jdi a myslíš-li si že budeš šťastný zlom vaz, má cenu člověka přemlouvat když si něco umane?" Copak Bůh nemá plán, který převyšuje lidskou omezenou moudrost? Když dojde někdo osvícení, proč by chodil zpět na zem? To by opovrhoval darem, který dostal. To pak dar dostane znovu, i když s ní opovrhuje? Čím by pomohl a čím by byl na zemi platný, když už spasitel na zemi byl? Proč by jinak spasitel na zem chodil? To by nemělo smysl.
Pokud má člověk hypotéku, tak ji splácí, ale pokud za Vás někdo dluh zaplatí, čili Vás vykoupí z otroctví dluhu, již nejste dlužník, ale svobodný člověk. Nevidím smysl v dluzích, které jsou již zaplaceny. A tak i Kristus jednou pro vždy zaplatil za hříchy lidstva svou krví, takže již není dluh, ale svoboda (svoboda Božích dětí).
U těch inkarnací i Indové znají cosi jako "nepřímé inkarnace" čili dá se říci Boží syny v pojetí jak je to bráno u Krista, pro křesťany to je problém pro Inda nikoliv když řeknete Indu že Kristus je jediný boží syn zjevení boha řekne fajn, beru je to tento a tento druh inkarnace boha (mají to rozdělené v tom nejsem zas až tak kovaný) A dále jak v Bibli tak v Gítě se praví že (mnohé věci nebyly zaznamenány a bylo jich dost bible) existují inkarnace a zjevení o kterých nevíme a které nejsou zapsané (dle gíty) čili sama písma přiznávají svou jistou "neúplnost" nemohou být ani úplná, pokud řeknete že bible je ucelená a úplná v tom okamžiku je biblické pojetí boha lidským výtvorem a víc už nic...to zkrátka není možné
/Plán- víte to je západní styl myšlení vycházející z lineárního pojetí času, ind to "nemůže" pochopit "nežije v plánech" to je "západní pojetí" západ zase nepochopí že lze žít "bez plánu" západní mysl neumí žít jinak než v nějakém "plánu" V ind.pojetí má lidstvo vymezeno vždy sedum manvátar a pak vše skončí a opět začne znovu, celý svět , celý vesmír, dojde k jakoby "implozi" vdechu a pak následuje zase božský výdech to potvrzují i moderní vědecké objevy vesmír se "rozpíná"
Když někdo dojde osvícení tak na zem už nemusí nevrací se v gítě je dokonce popsáno za jakých podmínek se duše vrátí a za jakých nikoliv ovšem osvícený nemá zakázané vrátit se bude-li si to zase přát a většina se vrací proto že má ušlechtilý cíl "pomoci trpícímu lidstvu" na jeho cestě toť vše...takového osvíceného potkáte pak jako nějakého svatého muže a v dějinách jich bylo napříč kulturami, pochopitelně v indii jako i jinde jsou i "pouťoví svatí muži kouzelníci iluzionisté to je něco jiného ale zaměnuje se to
Dar dostane znovu i když s ním opovrhuje? Tam je to nahlíženo tak že Bůh dá člověku šanci a člověku to "neklapne" zejména u duchovní cesty, Krišna popisuje stav "zkrachovalého jogína" který ho tedy boha nedosáhl a ujišťuje že duše nemusí truchlit že se žádný dobrý čin nezapomene a umožní mu aby to zkusil znovu. Je to jako v životě pilně se učíte a něco se stane a zkrátka "rupnete" no tak máte ještě opravu, oprava je možná ve školách v kurzech někdy nám dá druhou šanci i zaměstnavatel. Čili není to pojetí "západní rozmařilosti" naopak indy "kruší" že budou muset "ročník opakovat" radost z toho nemají i když se budou mít lépe, strasti jako nemoc smrt a bolest smutek přijdou zas...
Proč by spasitel na zem chodil?
A´t se vám to líbí nebo ne Kristova oběť byť názory na to pojetí se liší byla hodně "lokální záležitostí" a proto jak jsem již psal Bůh mimo to se "obětuje" protože i inkarnace je vzata jako "oběť" a pro své milované děti (ne vyvolené potřebu vyvolenosti měli opravdu jen židé) se vrátí učí, jak žít co dělat jak se spasit pro ty kdo to tak cítí a chtějí, jinak lidský život je krátký na to aby se stihlo vše není-li reinkarnace je mi osobně jedno protože pokud je budu muset ještě hodně makat
I indie zná "zástupnou oběť" ale zase tohle je opravdu dáno především zase "Židům" židé byli zdatní obchodníci, vyložili si Kristovu oběť jako zástupnou neberu vám to ale podívejte byly i rané skupiny křesťanů které toto pojetí prostě nevzali no to je celé
Janm - tak to je docela pravdive, ale jestli nam ma byt na zemi umozneno plnit si sva prani, proc si k tomu kazdy nemuze vybrat taky telesnou schranku dle sve predstavy, ale je mu jakasi pridelena i proti jeho vuli a ted ukaz co zvladnes
coco a jak víte že jste si ji vybral nebo nevybral? Jedna věc je výběr než jste tady a jiná věc jak to hodnotíte až jste tady. Koupíte si auto o němž předpokládáte že je super dáte peníze máte ho chvíli v něm jezdíte a řeknete proč jsem nekoupil tam to
Janm - tak tohle vim naprosto urcite, protoze jsem chtela zkusit byt muz a zatim jsem zase zena Sice si nemuzu jinak stezovat, ale pamatuji si na sve vtěleni - telesna schranka mi byla vnucena proti me vuli, neubranila jsem se
Mozna si to take pamatujete, kdyz jako ja casto meditujete
Chtela bych tazatelku ujistit, ze meditace (na rozdil od levitace) je bezpecna a pro psychiku leciva metoda. Vyzkousejte podle uvedeneho navodu a poznate sama, zda bude ucinna a pritom nenarocna
coco
Tak ledasco jsem zažil ale minulé životy jsem si nevybavil tak pokročilý nejsem, ovšem je-li to tak jak pravíte pak je tam určitě nějaká karmická zátěž, zkrátka nějaký "dluh" který je třeba "uhradit" právě takto, dnes si přejete být mužem (nevím proč) ale kdysi jste se asi "svázala" svým jednáním konáním následky svých činů se ženou tolik karman ale to vám nemusím vysvětlovat to musíte vědět lépe než já. Z mého pohledu proč litovat můžete být kouzelnou ženou lepší než být ošklivým mužem ne ?
Dávám další vyprávění a zkušenost lidí, kteří byli ateisti, cvičili jógu a mluví o jejím nebezpečí:
pt- A hned v úvodu chyba, yoga není náboženství yoga znamená -spojení s čím? To se dovtípíte. Yoga je slovo a cesta která nemá v západní tradici a jazycích žádný plnohodnotný ekvivalent je logické že je špatně chápána je-li něco špatně pochopeno nemůže to být dobře a ku prospěchu praktikováno a tudíž přijde rozčarování a vyvození špatného úsudku.
Zase s autem, koupíte si auto a nemáte řidičák přihlásíte se do autoškoly ale nikdy se nenaučíte dobře jezdit, časem od toho upustíte váš názor bude? Špatné auto na nic ježdění, jezdím hromadnou dopravou a je to daleko lepší dejte si na auta velký pozor jsou nebezpečná sama jsem se málem dvakrát vybourala a jednou vážně zranila varuji před řízením aut, a tak je to i s yogou, málokdo málokdo yogu na západě opravdu plně pochopí, a to i z těch kteří se jí dlouhodobě věnují...tím neříkám že já znám vše
Lépe řečeno je yoga je a zároveň není náboženství v našem pojetí, západní mozek zkrátka nemá pro yogu vhodnou kategorii tak ji zaměňujeme s kde čím a vyvozujeme špatné závěry.
Vezměte si třeba tu mojí známou Marii vzornou křesťanku do kostela chodí yogu cvičí, nemá s tím problém kněz s tím nemá problém vůbec neodporuje jejímu praktikování křesťanství naopak je to jakýsi "zlepšující prvek" její víry a v jejím pojetí je s křesťanstvím naprosto komplementární proč by se měla vylučovat? Proč by měla být nebezpečná? Proč by jí měla škodit?
Ten většinový křesťanský názor ale je POZOR POZOR JSOU TO POHANÉ yoga je čiré SATANSTVÍ A ČARODĚJSTVÍ kdyby jsme žili o pár set let zpět hned by se ozývalo UPALTE TY ČARODĚJNÍKY UPALTE JE ! Ten přístup je stále zakódován v západních hlavách a z toho se vyvozuje že křesťanství a yoga se zásadně musí vylučovat prakticky a bez předsudků to tak vůbec být nemusí (jsou totiž různé druhy yog) zapomíná se na to že mniši pěstovali úplně běžně meditaci kontemplaci modlitbu duchovní cvičení tyto všechny prvky ale yoga (dle druhu) také zahrnuje a někdy se pod různým označením nachází stejná nebo podobná praktika...
"janm", ale vyslechl jste to vyprávění, tu zkušenost? Ten pán se dostal z těla, měl nějaké nadlidské schopnosti. Nakonec se mu z toho všeho, z té přítomnosti lidí, kteří praktikovali jógu, dělalo špatně, fyzicky zle i jeho manželce. Jak je to možné? Takové příznaky jsem viděla u lidí při HD (hol. dých.), křičeji, vřeštěli, svíjeli se v křečích a bylo jim špatně, zvraceli, byli úplně mimo realitu. To se líbí Bohu? Takové zážitky Bůch chce pro lidi? Proč? Je tolik možností mít jiné zážitky, které rozradostní ducha a je mu dobře, ne špatně, ne ne zvracení. Jaký je to Bůh, který nabízí lidem takové hrůzné zážitky? Jak si představujete Boha? Jako milujícího? Proč by chtěl pro lidi nepěkné věci?
Možná vás to zarazí ale dostat se z těla není tak těžké jak by se mohlo zdát a jde to i bez yogy, píšu vám z první ruky byť se opravdu nechci se vším svěřovat
No ono těžko posoudit "z čeho se dělalo špatně" ale je možné a u některých technik se to může stát podobně jako u holotropního dýchání že se zkrátka z podvědomí uvolní "zasuté negativní potlačené vzpomínky a emoce" zkrátka to co jsme "nezpracovali" a tak jsme to hluboko uložili jako do "skladiště" do podvědomí ale je to odpad dokonce nebezpečný odpad který se může uvolnit a způsobit velkou škodu-např. jednáme zkratkovitě rozumný a slušný člověk z ničeho nic např. někoho zabije! Proč to udělal? Ty techniky které to umožňují se z terapeutického hlediska bez ohledu na to zda jde přímo o yogu nebo holotropní dýchání považují právě za "léčbu" z rány vymačkáváte hnis a tak se ho zbavujete.
To samé s tím pravoslavným exhorcismem, přijde žena a plive na kněze sprostě mu nadává a i ho začíná bít svíjí se v křečích sliní šklebí se POZOR NEMÁ S JOGOU NIC SPOLEČNÉHO JE TO KŘESŤANKA ! Kněz provádí obřad vymítá zlého ducha bije ji po hlavě biblí takové výjevy v rusku jsou viz. you tube výsledkem je "uzdravení" ovšem někdy se procedura i několikrát opakuje. Bylo by ale mylné pokládat obřad a vymítání za zlo že? Ta yoga (některé náročné techniky) nebo holotr. dýchání právě "může být tím obřadem"
Na druhé straně takové to formální modlení kdy jsme uvnitř plni hnisu asi nepomůže...
Jinak "nadlidské schopnosti" letitým cvičením určitých "typů yóg" získat můžete ale nejsou "hlavním cílem" nýbrž vedlejším produktem úsilí na cestě jež si někdo vybral ke svému "duchovnímu růstu"
Je to stejné jako u některých křesťanských svatých, levitace vznášení např.při modlitbě, bilokace -svatý byl na dvou místech zároveň a prováděl na každém místě jinou činnost, jasnozření, telepatie, teleportace atd. atd., v dějinách je toho mnoho nemusí být ničím démonským a dokonce ani nemusíte cvičit východní jógu ale zase jsou jen "vedlejším produktem" křesťanskému světci primárně nejde o to "někoho oslnit nadlidským výkonem" ale o to poznat pravdu a dobrat se Boha= stejný cíl jaký má i mnohý poctivý (ne pouťový) yogín,
jinde tomu říkají například astrální cestování.. může se to povést komukoliv.. řekl bych že třeba i nechtěně..otázka je, jak moc to je bezpečné.. nemusí jít vždy jen o nějaké emoce atd... taky jde o energie, které na nás působí .. ať už jsou pozitivní nebo negativní..
"janm", no jo, jenže pokud je někdo již posedlý posedlý, že se projevuje pliváním, svíjením a podobně, tak je to něco jiného, než člověk, který podstupuje HD. Takový přijde na sezení úplně v pohodě, bez jakýchkoli projevů posedlosti, ale následkem HD, nebo v tranzu, nebo, jak to nazvat, začne být mimo a teprve se projevuje hlučně a v křečích. proč vyvolávat nějaké pocity, s kterými se člověk srovnal a zatlačil, takoví lidé pak mají psychické problémy a končí mnohdy na psychiatrii. Nevidím důvod projít takovou zkušeností.
"janm", když tak zase zítra. Mám nějakou práci, tak zatím dobrou noc. - pt
No on přijde "zdánlivě v pohodě" ale co si neseme uvnitř bolesti traumata apod. to nikdo nevidí,nemusíme být vždy posedlí existují techniky jak to dostat napovrch nevím možná už to zabíhá do psychoanalýzy, jde zkrátka o to, že když je někde v nás něco zamčeno "nedá se to opravit" tak pan Grof vyvinul metodu která zkrátka ten "šuplík 13 komnatu" otevřou (možná je to také "vedlejší produkt") a pak je jen na terapeutovi aby se z "problému" stalo rozřešení...,ale těch metod je víc, možná i cílenějších to je otázka spíš pro psychoanalytika psychiatra...
přeji dobrou noc pt...
"janm", děkuju za Vaše řádky, za Váš výklad o "gítě", měla jsem čas přemýšlet. Pro mně Budhismus je nějak neuspořádané učení, které postrádá řád a logigu, je to takové na každém, jak si to přizpůsobí sobě, jen takové snění a iluze.
Křesťanství má řád a logiku. I vesmír a všechno stvoření má řád a zákony a proto funguje. Bible je návod, jak využít podanou ruku Bohem a mít z toho naději.
------------------------------------------------------------------------------------------
Osud – neboli předurčenost člověka – je důležitým rysem mnoha náboženství. Víra v osud zabíjí sociální vědomí a vede člověka k pasivitě, otupělosti a lhostejnosti. Naproti tomu Ježíš jedná s člověkem jako se svobodnou bytostí, která má neustálou možnost volby až do konce své pozemské existence.
NÁBOŽENSTVÍ JE CESTA ZDOLA NAHORU, CESTA OD ČLOVĚKA K BOHU.
EVANGELIUM JE CESTA OD BOHA K ČLOVĚKU.
Považme, že Kristovo narození bylo proroctvím určeno již 700 let dopředu. Za zakladateli ostatních náboženství nestojí ani jedno proroctví.
Ježíšovo učení je celé založené na lásce. V učení buddhismu, islámu a hinduismu se láska k bližnímu vůbec nevyskytuje. Misionáři se dokonce setkávali s rodiči, kteří svévolně oslepili své děti, aby tak mohli lépe žebrat. Ani dnes není v některých asijských zemích výjimkou, že vlastní rodič usekne svému dítěti ruku, aby bylo o nějakou tu almužnu víc! - (K zamyšlení.cz)
Pt-
Gíta- patří do vaišnavismu, s buddhismem nesouvisí
Buddhismus- Buddha nechtěl a také neučil "další náboženství" svým pojetím se vymyká zařazení, není ani filosofií ani náboženstvím, a byť se praví že je neteistické nebo také vidí konečnou pravdu jako "neosobní" nedá se tvrdit ani to, buddha k tomu zda-li nebo není Bůh mlčel, a zdůvodňoval to tím, že nabízí "pouze cestu" "jak se vymanit z utrpení". Byl velmi tolerantní k jiným vyznáním a tudíž běžně docházelo i k synkrezím které pak pokračovali jako "samostatná učení nebo náboženství" buddha to nezavrhoval, v jakémkoliv náboženství neviděl konkurenci a také apeloval na své učedníky aby vše co učí zvážili a nepřijímali nic "bez rozmyslu". Buddha tak trochu odpovídá na východě rozšířenému názoru že o nejvyšší pravdě Bohu není možné nic říct neboť tím že se "zapíše do slov" se stává opět "iluzorním pojetím" které neodpovídá pravdě...Jinak tedy buddhismus logiku má, řekl bych i velmi hlubokou, k plnému pochopení je ale třeba se mu alespoň teoreticky věnovat trochu víc...
Křesťanství- bylo formulováno a utvářeno v řeckém prostředí, (židé té doby v tom prostředí totiž žili také) řecké myšlení je archetypálně jiné než "východní" je "racionalistické" "rozumové" na tom se vystavěla celá západní civilizace a na poli "materie" slavila řadu úspěchů, problém je v tom že i my "evropané" jsme tímto přístupem formování již od kolébky, proto tolik neporozumění východu, bez empatie to není možné. Zdálo by se že racionalismus vyřeší vše, v poslední době ale i fyzika narazila na "omezenost" tohoto přístupu který není schopen dostatečně vysvětlit realitu která se chová jakoby "nelogicky" (např. subatomární částice apod.) Indický nebo východní "typ mysly" je "mystický"
Osud- Není předmětem většiny východních náboženství, tam má většinou hlavní slovo "karma" neboli "zákon akce a reakce", tzn. naše myšlenky slova i skutky přinášejí časem "plody" velká časová oddělenost od našeho "příčinného jednání" však působí tak že to vypadá jako "náhoda" anebo "osud". Na východě tento problém patrný již v Islámu a nedořešený také v křesťanství zda "náhoda" "osud" "boží vůle" a zda tedy máme nebo nemáme "svobodnou vůli"...vůbec nevyvstal, učení karmy je schopno plně a logicky vysvětlit to, co v jiných systémech zavrhujících karmu v podstatě nelze. Ale ani křesťanství není učení karmy cizí jen se na to zapomnělo : Co zaseješ sklidíš- Jistě znáte..
NÁBOŽENSTVÍ JE CESTA ZDOLA NAHORU, CESTA OD ČLOVĚKA K BOHU.
EVANGELIUM JE CESTA OD BOHA K ČLOVĚKU.
Zase nejde o výlučnost křesťanství většina východních náboženství vezmeme-li např. vaišnavismus (ona Gíta) je právě cestou od Boha k člověku, bůh se neoddiskutovatelně dává člověku poznat ve svých inkarnacích, řeknete-li zjeveních vyjde to nastejno východ takový směr shora dolů zná již dávno a je jím prosycen
Kristovo narození bylo v proroctvích- Vezmu zase třeba vaišnavismus, kde se přímo v jejich písmech praví (nemají jen Gítu) že všechny důležité inkarnace jsou předpovězeny v písmech (jejich) a jsou tam i uvedeny znaky které vedou k rozpoznání jednotlivých inkarnací a to proto aby si někdo nemohl inkarnace jen tak "vymýšlet", navíc uznávají i méně důležitá zjevení a inkarnace která v písmech nejsou uvedena přímo, splňují-li přesně stanovené podmínky (něco jako v křesťanství soukromá zjevení jež také nejsou všechna v bibli)
Ježíšovo učení je celé založeno na lásce- I v Buddhismu je velmi výrazný tento rys, jsou dochovány krásné příběhy "buddhistických vyznavačů" kteří si nejen pro blaho lidí ale i pro blaho zvířat neváhali sáhnout na svůj život, např. nakrmení mláďat vlastním masem, mniška připravující polévku nemocnému mnichovi vyřízla kus svého stehna aby byla výživná, nebo zmrzačený královský syn , oslepený a zubožený díky úkladům své macechy ji odpouští. Buddha konejší ty jež postihlo neštěstí. Láska v buddhismu jde až k sebeobětování je bezpodmínečná...
Vaišnavismus Krišna ochraňuje své věrné nikdo kdo se k němu utíká není oslyšen a jde-li mu o život pak osobně zasahuje., své věřící miluje a oni milují ho
V buddhismu i hind. ba i v islámu se dnes dělá charita (mají své organizace) naprosto běžně stavějí se školy, nemocnice, rozdává se jídlo chudým apod...
Svévolné oslepování a mrzačení dětí - se v jejich písmech nedočtete, jde o negativní sociální jev nemá s buddhismem a dalšími východními učeními nic společného jde o "zvrhlost rodičů" nikoliv jejich náboženství kterému se tímto hrubě proviňují neboť karma je za to nemine...Podobně jako v našich "křesťanských zemích" se sice také dělá charita ale jinak je v každém větším městě na pět tisíc bezdomovců, takové věci přímo nelze přičítat konkr. víře...Vzpomeňte na matky které u nás "zahodí" živé dítě do kontejneru, nebo rodiče děti trvale fyzicky a psychicky týrají (trvalé následky mrzačení) až je jim odebráno...
"janm", děkuju za vysvětlení. Pokud věříte v Boha, pak se můžete těšit, protože z víry bude živ člověk. Určitě Bůh ví a zná, své věřící na celé zemi a prot jim slibuje život.
Já nemohu jinak. Pro mně je poznání Boha z přírody a z knihy Bible, jediné, které mohu přijmout, a z Písma Svatého čerpám víru. Pro mně je Ježíš, ta cesta, pravda a život. Toto poznání zasáhlo moji mysl i srdce. To je vše. - pt
Nic proti nikdo vám to nebere, Krišna také pravil "Jsem začátek střed i konec". Jsem prvním písmenem abecedy apod...Jde jen o to aby si křesťané nemysleli že jsou "výluční" a že bůh mluvil jen k nim a nikomu jinému, tento názor je zcela zcestný, není váš, na netu je hromada křesťanských webů které nedělají nic jiného než jen že "očerňují vše" co není "jimi uznáno za pravdu"
Ještě zmíním Jógu: "Neohrožujte své zdraví cvičením jógy. Je to filosofie smrti."
Pravá meditace (spíše modlitba) je darem od Boha, nikoli plodem užitých technikMeditace je rozjímáním, v němž je navýsost důležité, co je jeho předmětem. Je tedy aktivní intelektuální činností, nikoli spontánním pádem do "jednoho velkého Nic".
Žádná "obecná náboženská meditace", spojující rozjímání křesťana s technikami praktikanta jógy, neexistuje. Zásadní rozdíl obou přístupů spočívá již v tom, že křesťanská meditace, jejímž předpokladem vnitřní ztišení jistě je, míří mimo vlastní subjekt, ke zdroji všeho bytí, k Bohu.Jóga míří směrem zcela opačným. O Bohu mlčí, neboť její filosofické zázemí je ateistické, případně panteistické. jeho plodem je sebezbožštění člověka.
joga - Vlastní já je iluzí, ve skutečnosti splývá se všeobjímajícím "božstvím", v němž není rozdílu mezi Stvořitelem a tvorem. Zen je intelektuálně nihilistický, logické myšlení s jeho přirozenými zákonitostmi, korespondující s realitou mimo poznávající subjekt, je překážkou k plnému osvobození mysli.
joga - Filosofii jógy označují mnozí její analytici za filosofii nicoty.Jóga je zdraví nebezpečnáExistuje nespočet svědectví osob, praktikujících jógu, o vážných duševních útrapách, úzkostech až děsech, zažívaných v souvislosti se změněnými stavy vědomí, vyvolanými užíváním příslušných dýchacích technik.
joga - Stav, kdy ztrácíme kontrolu nad vlastní intelektuální činností je ideálním polem pro působení démonů.
joga - Filosofii jógy označují mnozí její analytici – a právem - jako filosofii nicoty. Život je utrpením a utrpení je zlo. Ergo, život je zlem. Vlastní já je iluzí, ve skutečnosti splývá s bráhman.
Podíváme-li se na to z jakéhokoli úhlu, smyslem lidského života, ať už si to laičtí sympatizanti jógy uvědomují nebo ne, je jeho zmaření, anihilace lidské osoby a její jedinečnosti.
zkušenosti:
P. Jacques Verlinde jako velmi nadaný maturoval již v 15 letech, promoval ve 24, pracoval jako nukleární chemik. Když mu v roce 1968 překřížila cestu Maharishi Mahesh jóga, jeho život se od základu změnil. Šel za svým guru nejdříve do Španělska, pak do Indie. revue.theofil.cz/...
zkušenost Karin Adámkové, která se oddala józe a její filozofii. Nejprve jsem jógu začala cvičit, a k té fyzické stránce se potom připojila i ta duchovní, protože ke cvičení neodmyslitelně patří i filosofie jógy. streetzurnal.cz/...
"janm", já v žádném náboženství ani v žádné církvi nejsem, proto se na mně nevztahují Vámi jmenované praktiky křesťanstva. Jsem opravdu vnitřně svobodný člověk. Sama jsem se rozhodla na základě toho, co jsem poznala, že Bible je Boží slovo, které je "lampou naší noze, na naší cestě". Je tam vše pro mně rozumné, pochopitelné, co mně dává smysl. - pt
To je správný přístup, jakmile ale někdo začne dokazovat, že ta "jeho cesta"je jediná od boha a ty ostatní falešné je ZLE, jednak už tím ta cesta pravá být nemůže a jednak je pak ve světě velké pestvo, v současné době mají největší patent na pravdu muslimové podívejte se co dělají po světě, dříve (středověk) měli vybroušenou teologii (či směry) jejich kultura vysoce převyšovala ostatní a dodnes když si něco z té doby čtu smekám...
Doufám že to půjde pustit krásné video bedlivě poslouchejte co starci praví
"janm", snažím se jen ukázat, co mně vedlo k tomu, čemu věřím. Mnohdy mně lidé začnou spojovat s tím, či oním, jako když nevnímají, co píšu. Já se odvolávám na texty z Bible, které mně oslovily, na lidi, kteří jsou pro mně zajímaví tím, že něco vědí a znají. Ze všeho čerpám a od každého se něco dozvím, co mně rozšíří poznání i od Vás jsem se dozvěděla nové věci. Pak vše v sobě zpracuju, přemýšlím a vyhodnotím. Každý holt podle sebe, jen na to, na co má. Nikdo nepřekročí svůj stín. - pt
pt
Každý má právo na "svou víru", "své přesvědčení" . Nikdo nepřekročí svůj stín, to je pravda, kdo ale i druhým naslouchá a umí respektovat názor druhých byť s ním i nesouhlasí, již částečně svůj stín překročil... Když se člověk zajímá i o vyznání druhých, jiná vyznání, pak je třeba zkoumat to z pohledu "samotného vyznání" nikoli z pohledu "kritiky", jedině tak se doberete "jádra pudla" , co s tím pak uděláte už je jen na Vás...O východních náboženstvích to platí především..., není možné se ptát po tom co učí od křesťanů, podobně jako ten kdo by se ptal "hinduisty" (nepravdivý západní pojem ale nechť) na "křesťany"...je třeba číst a zkoumat sám a udělat si "vlastní názor", sebevzdělanější křesťan nebude o východních náboženstvích nikdy informovat pravdivě, bez ohledu na to kolik doktorátů má, to je zkrátka realita, (leda že by byl nezaujatou vyjímkou) a troufám si tvrdit, že to bude platit i naopak...o tom jsem se nejednou přesvědčil.. Možná je to doména především západní kultury faktem je že jsme "hrozně moc" zvyklí "spoléhat na autority" ale sebevětší autorita nemůže nikdy dát takové poznání jaké si dáme my sami "vlastním poznáním"...-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proto se také v nekanonickém evangeliu Tomášovu jako druhý verš uvádí:
"Ježíš řekl: Nepřestávat se svým hledáním má ten, kdo hledá, až nalezne. A až nalezne, bude otřesen a když bude otřesen, bude se divit a stane se pánem nade vším , co je."
Kdyby to totiž "s Bohem" "životem" a "hledáním" bylo tak "jednoduché" že by stačilo "mít nějaké písmo", snad by ani Boha nebylo třeba",... Ale tak jednoduché to není, proto tolik cest (i v rámci křesťanství) proto tolik "hledačů" , proto tolik "vyznání"...-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hodně se zapomíná na to, že mnoho "směrů" bylo původně spíše než "dogmatickými vírami" "praktickými cestami", pak není tak těžké pochopit, že "křesťanství" bylo původně bráno především jako "praktická cesta" a jako "cesta" byl nazýván dříve i např. buddhismus daleko dříve než se vůbec označoval jako buddhismus... Athonští mniši (viz. video) zdůrazňují že křesťanství je především "praxe" nikoliv "teorie" ..., hodně se na to zapomíná...z toho vznikají "problémy"...
Ve všech článcích se o riziku mluví, jistě, meditace může být dobrá věc ale jsem si jistá, že se musí naučit pod odborným dohledem.
lidus
k tomu nebezpečí
k www.1) Prosím vás kde ta dotyčná má důkazy že její tvrzení je pravdivé? Takle může každý vyfabulovat cokoliv a "je to pravda" to myslíte vážně? Ona dělala nějaký výzkum že může toto tvrdit? Můžu zrovna tak říct nemodlete se Otčenáš je to velmi nebezpečné postupně vás to ovládne a udělá z vás fanatika je to správné?
k www.2) O holotropním dýchání tu řeč nebyla ale je to "uměle vymyšlená metoda" psychiatra St.Grofa který experimentoval s rozšířeným stavem vědomí metoda se užívá k terapeutickým účelům čili logicky pod vedením terapeuta, někteří vidí nebezpečí v tom , že se uvolní nezpracované negativní věci z podvědomí s těmi se pak musí dobře pracovat čili zase to riziko nevychází přímo z metody. Hypo, nebo hyper oxie se běžně objevuje i v přirozených aktivitách jako je sex, sportovní výkon apod. Rozšířené stavy vědomí jsou taktéž běžné při požití alkoholu nebo jiných psychotrop. látek rovněž i v souvislosti s určitou činností aktivitou.
k dalším www, Podívejte metod léčebných tak i duchovních je mnoho na západě se z toho dělá až "změtenina" špatně se rozlišují jednotlivé cesty špatně se chápou a vyvozují se nepodložené názory...
Každá lidská činnost na tomto světě je do jisté míry nebezpečná, nebezpečná je práce-pracovní úraz, nebezpečný je sport- smrtelná zranění, nebezpečné je řídit dopravní prostředek, létat letadlem jezdit vlakem, dokonce i když si skočíte vedle do obchůdku za rohem po cestě vás může zabít auto které přehlédnete.
Problém je v tom, že lidé očerňují a desinformují systémy a nauky o nichž nic nevědí, a i ti co si myslí že vědí mnohé nepochopili a vždy je za tím vidět jednostranný většinou "křesťanský" tlak - odradit, očernit, odstrašit,,,,je třeba ale mít na paměti že to očernování je zaujaté a nepodložené...
Diskuze naprosto zbytečná, vy máte svoji pravdu a já zase svoji, pokládala jsem za povinnost tazatelku varovat před rizikem. To je jako diskuze s mojí švagrovou, jogínkou a vegankou, prostě vy nikdy rizika nepřipustíte a klidně to doporučíte člověku o kterém nic nevíte, neznáte jeho zdr. stav, jeho věk...
Něco jiného je pustit si relaxační hudbu, pohodlně se uložit a třeba i usnout.
Paní Liduš, to co jsem doporučil sám také cvičím, takže ano doporučil jsem to co pokládám za naprosto bezpečné a navíc bez náboženských konotací, čili nezatahuji tazatelku do žádné církve sekty, vaišnavismu šivaismu šaktismu tantře (chybně na západě označené jako hinduismus)
Jde o relaxační, uklidňující cvičení, psychickou hygienu chcete-li, metoda je tak bezpečná jako čištění zubů před spaním, další metody jsem nedoporučil protože jsem uvedl, že další její směřování je jen na ní, tato technika je přínosná nejen pro "hinduisty a jogíny" ale užívají ji i křesťané židé a ostatní aniž by o tom věděli, není na ní nic závadného..., napomůže lepšímu soustředění výkonu práce či učení, modlitbě...
tak v dnešní době už v tom asi zase tolik křesťanství nebude.. spíš už tam pujde o ateismus a reálný pohled na svět...
Jinak u PT mě velice fascinuje, jak je přesvědčená o tom , že jen ona zná "pravdu" , jen ona je schopná objektivity, jen ona má vše načteno vše a všechno zná... při tom ty vaše důkazy a nějaké bláboly nejsou vubec nijak podložené ve většině případů... jinak rozhodně bych si nedovolil označovat kde jaký internetový plk za naprostou pravdu.. a přece nemůžu na základě jednoho videa nebo nějakých komentářů brát tyto "názory" za svatou pravdu a bít se za ně..to dělají jen snadno zmanipulovatelní lidi..
Honzíku, naprosto chápu, že mně nechápete. Až budete mít hodně načteno, pak můžeme vést debatu. Hezkou neděli...
A proč chcete zrovna levitovat? Opravdu si myslíte, že tohle Vám vytrhne trn z paty? Píšete, že komunikujete s duchy. Se kterými? Jen tak namátkově, nebo se obracíte k někomu ze své rodiny, který je mrtvý? Píšete, že na internetu jsou samé kraviny. Ale i tady jste na internetu. Píšete, že jste mladá, tlustá, ošklivá, bez přítele a tohle chcete vyřešit levitací? To se hodně podobá těm kravinám, které na internetu vidíte, čtete a sama rozumně odsuzujete. Místo učení levitace se pokuste zhubnout, úplně ošklivá určitě také nejste, stačí na sebe více dbát a pak už to půjde samo.
Jinak jsem si tady přečetla celou diskuzi a pochybuji, že Vám nějak pomohla, protože to bylo povětšinou opět známé klání mezi dvěma účastníky. A abych řekla pravdu, pochybuji, že ve Vašem případě Vám byla celá tato dlouhá debata něco platná a podle mne odpověď najdete sama v sobě, jestliže budete chtít.
Ale pokud bych k té debatě směla něco podotknout, tak jenom to, že člověk, který je nucen neustále se něco biflovat a čerpat ze zkušeností druhých a nedokázat zplodit jedinou vlastní myšlenku, nebo nemít vlastní, nepřevzatý názor, není u mne dostatečně inteligentní, je pouze tvrdošíjný. Když člověk nedokáže vlastními slovy vyjádřit jakým vlastním duševním procesem ke svému tvrzení došel a bude se neustále odkazovat na to, co řekli, či napsali ti jiní, tak by si měl uvědomit, že on sám není pro společnost žádným přínosem, protože on sám vlastně umí pouze papouškovat moudra, či nemoudra těch druhých.
Kdysi mi jeden člověk řekl: "Jsou lidé, kteří se ohání tím, že umí mluvit třeba pěti cizími jazyky, ale co je to platné, když nejsou schopni vlastní originální a zajímavé myšlenky. Výsledek je ten, že a dokáží plácat hloupousti v pěti jazycích".
A tohle je hodně podobné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.