Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proroctví-PRAVDA NEBO LEŽ?

Od: lidus* odpovědí: 33 změna:

Vážení rádcové, nejsem z těch co všemu věří a už vůbec nešířím poplašné zprávy ale poslední dny zahlcují moji emailovou schránku tyto a podobné emaily. Zajímá mě slušný názor všech. Já sama chci věřit tomu, že nic z toho není pravda ale události mě nutí k zamyšlení. Díky L.

BABA VANGA

V jednom ze svých/... No, nic pěkného to nebude. Tvrdila, že v následujícím roce padne Evropa, jelikož přijde o své tradiční obyvatele a rozvojové oblasti se změní na oblasti vykořisťovatelů, uvádí web s odkazem na Documentarytu­be.com.

Od teď přesně za /..., protože její počet obyvatel klesne na nulu. V roce 2043 náš kontinent pak zcela ovládnou muslimové. V roce 2066 se s nimi do války pustí Američané, kteří použijí klimatickou zbraň. O dalších deset let později se do Evropy i celého světa vrátí plošně komunismus.

NOSTRADAMUS

A v patnáctém roku toho věku (tzn. v roce 2015) Mohamedán zaplaví

Iberii, Řím, Huny i daleký sever.
Dostane se i do krajů Vikingů. Nikde nebude spokojen a bude třenice

vyvolávat! Spory nastanou i mezi národy macedónskými a Huny pro

tu vlnu vetřelců!
Ruka Mohamedána bude stále napřažena po darech těch krajin

a nároků nebude konce.
Stabilní a silná Evropa bude narušena, toť cílem bratra západního.
Bude to záminkou k zákroku silných legií a Evropa bude vtažena

postupně do války! Vlny Mohamedánovi se podaří utlumit až roku

sedmnáctého (2017) - ale bude již pozdě!
Peníze pozbudou ceny a chleba moc nebude - sucha a zbytečné výdaje - hlad.
Rabování, násilí a tekoucí krev bude chlebem každodenním a velká města budou plakat!
Nároky a nenasytnost Mohamedána se budou zvyšovat a lid je bude živit.
Bratr ze západu bude nepokoje posouvat k hranicím bratra východního a nová válka bude!
Až bratr Západu zjistí, že co vyvolal sám nezvládne, spojí se s odolným Východem.
Teď politikus Evropy zjistí, že chybu udělal převelikou a první loď s Mohamedánem přijal!
Evropa rozvrácena bude a to na dobu 15 až 20 let bude sužující a krvácející! Východ se Západem se spojí a hrozbu Orientu zažene za cenu velikého utrpení.
Tak zaplatí lid národů nevinných za chybu politikusa svého - a ten potrestán nebude!

PROROCTVÍ MALACHIÁŠE 1095

A konec církve přichází právě teď, kdy cézaro-papežské církvi vládne nesvatý František.Současný papež by podle Malachiášova soupisu měl být posledním na tzv. konci časů.

MNICH JONÁŠ IGNATĚNKO
UKRAJINSKÁ VÁLKA SKONČÍ V KVĚTNU 2016, NEDLOUHO POTÉ VYPUKNE SVĚTOVÁ VÁLKA.

STAŘENKA Z VALDRES

Mnoho nečistoty před manželstvím a mnoho nevěrnosti v manželství se stanou normálními a budou ospravedlňovány ze všech stran, hledisek, úhlů pohledu. Vstoupí dokonce do křesťanských kruhů a my je budeme hýčkat – dokonce i homosexualitu. Nastane honba za štěstím, prosperitou a materiálním bohatstvím.

Lid z chudých zemí se nahrne do bohatých zemí. Přijdou do Evropy, Skandinávie, včetně Norska. Bude jich velmi mnoho. Tehdy je místní lidé začnou nenávidět a budou silně proti nim. Když to řekla, rozplakala se. Budou s nimi zacházet jako s Židy před druhou světovou válkou. Naše hříšnost tím dosáhne plnosti a vypukne válka. Nejprve jako konflikt, menší konflikt . Ale to nebude konec. Rozroste se a rozšíří. Konečně se to vyvine do velké války. Nakonec do celosvětové války s použitím hrozných zbraní, včetně těch jaderných. Vzduch, půda a vody budou otráveny a zničeny. Lidé z průmyslových zemí, Ameriky, Evropy, Austrálie, Japonska a dalších podobných oblastí, budou muset uprchnout. Nemohou tam déle žít. Budou se snažit dostat do nejchudších zemí, které se vyhnuly nejhoršímu. Ale ty nebudou ochotny je přijmout.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

culdabulda1*
hodnocení

0x

- no, ono už to přestává být proroctví, ale pravda, ne?

doplněno 09.04.16 20:31:

- ona ta "proroctví" nevznikají jen tak pro nic za nic. Je to jen důkaz, že se lidé mezi sebou neustále perou, takže předpovědět nějaký konflikt, války, či zničení světa není zase až tak žádná fantasmagorie.

hodnocení

0x

Mám takový pocit, že ta Baba Vanga věštila něco podobného, ale už dříve než uvádí Váš zdroj. Možná jen někdo neustále natahuje datum, aby se to hodilo do krámu :) Víte, připadá mi, že všechny tyto věštby vyplují na povrch zrovna v době, kdy je to aktuální, a kdy se to zrovna autorovi hodí, vzhledem ke světové situaci.

Proudí nám sem neustále hordy muslimů a tak když si dám dohromady jedna a jedna, vyjde mi, že za pár let jich tu bude víc než nás. Napíšu, že nejmenovaná věštkyně předpověděla na aktuální období tuto věštbu. Další autor vymyslí, to samé, pouze změní jméno věštce, aby to nebylo tak okaté, že jo...

To je stejné, jako s mým otcem. Když zemře někdo známý, tak on řekne, sakra, ale já zrovna dneska měl tak divný pocit, že se něco stane :)

Spadnou dvojčata, spadne letadlo, zabijí prezidenta...a hned na to konto vylezou články věštců, že se to vlastně předpovídalo *smich*

Tím, rozhodně nezlehčuji situaci a jsem přesvědčen, že určití lidé mají věštecké a jasnovřivecké schopnosti.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ani to nebudu vše číst (něco už znám), ale jenom bych se zamyslel, proč se tento spam začal hromadně šířit až s problémem migrace. Ještě bych tam přidal proroctví slepého mládence a bude to snad kompletní . Zdravím!

doplněno 09.04.16 20:55:

lidus - ano, tento druh pošty je určen ke smazání. A je-li tam i žádost o rozesílání dál, tak to mažu ještě rychleji. Nejsem příznivce podpory strachu a "rozesílač" hrůz. Snad je lepší udržet si vlastní názor, náhled na problém a i nadhled. Ovšem, hodně lidí se rádo bojí a tak jim takové maily dělají moc hezky a dobře (a rozesílají, aby byl postrašen zase někdo jiný).

No, asi tak *frajer* po bitvě je každý generál.

lidus*
hodnocení

Rádcové, koukám, že se názorově schodujeme. Bunkr tedy stavět (zatím) nebudu a nadále budu tuto poštu házet do spamu.

doplněno 09.04.16 20:42:

Samuraji, manžel to na nějakém programu sleduje, je to na pokračování.

Liduš, s tou stavbou bunkru jste mi připomněla pořad na Prima Zoom, kde byli týpci, kteří se připravovali na apokalypsu světa a stavěli všemožné bunkry, přestavovali dům, auta apod. aby to přežili. Ale musím uznat, že to bylo zajímavé, co všechno dokázali vymyslet.

culdabulda1*

bene

- nezlobte se, ale nevěřím, že se vůbec nebojíte ! Dejme tomu, že Evropa přijme vstřícně a bez nenávisti všechny migranty, muslimy i Afričany, kteří stojí na hranicích - jak si pak prakticky a konkrétně představujete fungování naší společnosti a demokracie?

Já si to tedy představit nedokážu - navíc myslím, že to povede k zániku bílé rasy - ale nakonec - proč ne, když je to ten pokrokový celosvětový trend a mladí to vítají. Jenom to nechápu - ale já holt patřím k té staré generaci a pokud žiju a vnímám - nemůžu s tím souhlasit.

ben®

Dobrý den, máte pravdu, že jistou obavu mám - o demokracii a udržení zdravého rozumu, resp. mám obavu z populismu, nenávisti a extremismu (viz další budoucí volby). Pokud jde o migranty, tak tam určitě obavu nemám. A o bílou rasu už vůbec ne. Zdravím!

Ben - Myslím, že je nezpochybnitelné, že svá proroctví věštili proroci v době, kdy žili, tedy nikoliv nyní, kdy se dali migranti na pochod. Jen v této době se jejich proroctví ověřila, jako pravdivá a tak se s nimi vylezlo dnes, protože je to zarážející, že se věštby potvrdily.

pt®
hodnocení

0x

Liduš, těm kartářkám a vědmám nevěřím. Vidím to, jako "samuraj". Ale dostala se mně do ruky kniha od Larkina Clarence: "Kniha Zjevení". Je to babtistický kněz, který dvacet let věnoval studiu poslední knihy Bible: "Zjevení Jana", které se říká "apokalypsa"a snaží se to proroctví osvětlit. Je to docela zajímavá knížečka.

gimel.cz/...

Na tu knihu se podívám, mám rád věci, které se týkají Bible.

pohanka*
hodnocení

0x

Skoro to vypadá, že se věštby naplňují.

Já jsem zase viděla mapu, že muslimské země budou opravdu směrem na západ a sever. 95 procent našeho území a část Polska, Slovenska bude zachováno.

Ohledně celosvětové války si myslím, že Rusko ji nerozpoutá, jen se bude bránit. Rusko provokují jiné státy /USA, Turecko/.

Co si myslím tedy více let, již od četby Ericha von Danikena, tak že tady již nějaké civilizace před námi byly. A nějakou přírodní katastrofou, srážkou s planetou, nebo i zásahem člověka?, nebo co tu žilo, jadernou válkou, život a vůbec podmínky k životu, si na planetě zničili. A vše muselo začít od začátku.

Nedávno o tom v tisku-internetu také psali.

Buďto Sybila, nebo sleepý mládec prorokoval, že na muslimy zde na severu čekají domy a krásné žití, takže oni jenom čekali, kdy nastane ten správný čas a táhnou tam, co jim bylo přislíbeno. , l

vilik*
hodnocení

0x
Matně si pamatuju, že jsem četl dvě knížky Nostr. proroctví, kdy v té starší měla válka s Ruskem začít 2012, ta novější prorokovala muslimy, jenže ne migraci, ale klasickou armádu.
Baba zase měla říct, že válka začne atentáty v Indii roku 2010 a bude trvat 4 roky. Po ní neměl nikdo v Evropě zůstat. Na minulý rok, konkrétně květen, byla předpovězena nejhorší a poslední finanční krize, po které už nebudou peníze. Rok 2000 a počítače. 2012, konec světa- Mayové.
Nechci situaci vůbec zlehčovat, bojím se hodně, protože lidstvo obecně je nepoučitelné. Jenže jak je vidět, tyto předpovědi si někdo upravuje podle toho, jak se mu to hodí. Asi ho ty peníze, které lidi platí za zaručené zprávy, dobře živí. Jenže doopravdy bohužel nevíme dne ani hodiny.
Asi bych lidem, co vám toto posílají řekl, že si tohle nepřeju.
Mimochodem, dnes mám v horoskopu vášnivou lásku na exotickém místě s osobou, kterou dnes náhodně při cestách potkám. No, ještě mám 3 hodiny, ale protože jsem dnes doma sám a nikam už cestu neplánuju, tak to je celé na levačku.

hodnocení

0x

Jinak ještě sem přidám takovou vsuvku, co se týče kartářek. Tchýně neustále čumí na Relax tv, kde od rána do večera běží nesmysly s rádoby "kartářkami". Také již několikrát i s dcerou kartářku navštívila (vždy každá návštěva 500Kč). Momentálně do toho zatáhla i svého manžela, kterého vyhodili z práce a tak do něj hučela tak dlouho, až se tchán rozhodl také kartářku navštívit. (opět 500Kč). Tchán měl ještě před její návštěvou v hledáčku asi 3 zaměstnání, do kterých by mohl nastoupit. Paní kartářka okamžitě zavrhnula dvě zaměstnání a doporučila jedno, u kterého vidí, že bude hodně peněz a že to je prostě jasná záležitost a že tchán tam bude spokojen. Tak tchán odřekl ty dvě zavrhované zaměstnání a podepsal smlouvu s doporučenou firmou. Nastoupil, je tam 3 týdny a už je z toho psychicky totálně na dně. Že tam jsou šílené poměry, lidé na sebe donáší a každý si tam jen nadává. No je ve zkušebce, tak bude končit. Já jsem se tomu musel smát (i když na tom nic vtipného není, protože mi bylo naprosto jasné, že to tak dopadne. Prostě paní kartářka vařila z vody, tak jako u drtivé většiny z nich. Říkal jsem tchánovi, až zase někdy nebude něco vědět a bude chtít znát odpověď, ať neváhá a zeptá se mě, že za tři kila mu něco doporučím *smich*

Dnes jsme byli s manželkou u tchána a tchýně na návštěvě a dozvěděli jsme se, že oba dva opět plánují návštěvu kartářky, aby se zeptali, jak to bude s prací a životem dál. No neposrali byste se? (omlouvám se za vulgaritu).

pt®

"samuraj", tak to je opravdu velice smutné, když někdo propadne výkladu kartářek. Zeptejte se, zda jim kartářka vystaví při předání pětistovky "příjmový doklad", jinak je to práce na černo a podvod, na kterém se nevědomky tchánovci podílejí.

doplněno 09.04.16 21:06:

"samuraj", tak to je potom fakt "na posrání"...*plac*

Já to vím, ale bohužel oni si nedají říct. Oni tomu nejsou propadlí (teda tchýně možná ano), ale štve mě, jak za to vyhazují zbytečně peníze a hlavně když z toho nic nemají.

mp*

Já bych fakt rád poznal osobně někoho takového, kdo je výkladu karet ochoten uvěřit a zajde na placený výklad ke kartářce. Ale ještě upřesňuji pro Pt - nesmíte si plést pojmy. Podvod nikdo kartářce nikdy neprokáže, protože lidé za ní chodí dobrovolně a ona jim vyloží, to co vidí. A práce na černo? Tak to už vůbec ne. Předpokládám, že většina kartářek má živnostenský list. Tím, že by nevydala paragon, účet nebo jiný daňový doklad (žádný "příjmový doklad" - v samošce Vám snad vydávají jako zákazníkovi nějaký příjmový doklad? - to je věc vnitřního účetnictví), by se maximálně dopustila zkreslování účetnictví. Jestli by jí dokázali krácení daně - to snad asi ne. A každý z nás nemusí při každém příjmu hned běžet podávat daňové přiznání. Tam je nějaký limit, snad 6000 kč, přesně nevím. Takže tímto směrem kartářky určitě nevyhubíme. Snad jen tím, že více lidí začne myslet samostatnějí a nenechat si přesunovat zodpovědnost na někoho jiného, třeba kartářky.

pt®

"mp", nemyslela jsem podvod, jako podvodný výklad, to ji těžko někdo prokáže, snad jen "reklamace". Pokud má kartářka živnostenské oprávnění, je povinna vystavit fakturu nebo příjmový doklad, jinak se jedná o krácení daně. Kdyby si o doklad někdy zákazník řekl, možná by kartářka koukala a pokud to dělá na černo, tak by koukala taky.

mp - Někteří lidé mají mimosmyslové vnímání, ale těžko se dá zjistit, kdo to jen předstírá s výhledem snadného zisku, dokud ho neprověříte. Myslím, že docela dobré vodítko je, když se Vás ten člověk na nic neptá a přesto o Vás řekne osobní pravdy, které nemůže znát. Někdo říká, že se lidi s tímto darem napojí na vesmírnou knihovnu, jiný, že se pouze dokáží spojit se svým podvědomím, kde jsou všechny uložené informace ze všech životů a kam většina lidí nemá přístup. Nevím, jak to je, ale ti nejlepší jsou experty prověřováni už kolem stovky let a svět si jich váží. Mnoho významných umělců i vědců vypovědělo, že dostali informaci shora, nápad, celé pasáže hudebního díla, řešení problému. Dále je zajímavé, že se mnoho starodávných proroků, z různých konců světa, shodne např. na té migraci. Samotnou mne věštby zajímají, nakolik se vyplní. Zda je lidstvo změnou svého jednání může pozměnit, či vyloučit, nebo je to prostě dané a věštec se netrefil. Spousta věšteb se přeloží dodatečně, až k události dojde, protože před tím nedává úplný smysl, často popisovány obrazy, které si lidé neumí přeložit a zasadit do konkrétního rámce, až když se to stane, tak je to jasné, že to odpovídá věštbě. Spousta z nich nevidí sled událostí chronologicky za sebou, jen střídavé obrazy, které musí nějak smysluplně pospojovat, zařadit do časové osy a nemusí to přesně odhadnout. Pak dojde k třeba k časovému posunu ve věštbě. Je zajímavé si o tom něco přečíst.

pt®

"blešík", proroctví, nebo vize, jsou něco jiného než hádání z karet za peníze, to dělá kde kdo, jen tak se kartám neříká "čertovy obrázky"...

hodnocení

0x

Všichni mí kamarádi a známí se kterými si přeposíláme srandamaily, dostali zákaz přeposílání mailů s proroctvími, politickými tématy a "pravdami", krvavými událostmi, HOAXy. Z takových zpráv nespím a když, tak mám šílené sny, mám z toho nešťastný a bezmocný pohled na svět. Mohu se jen bát a děsit se něčeho, co jde mimo mě, aniž bych mohla zasáhnout. A to nemám zapotřebí! *sok* Už hodně dlouhou dobu se nedívám na zprávy, ikdyž v kuchyni mám zapnuté rádio, tak velmi povrchně mám přehled. A představte si, on ten svět funguje podle svého, beze mně! Bez mé informovanosti, bez mého strachu nebo požehnání. ;) Má to i tu výhodu, že když s někým zkecnu a on na něco nadává, zastavím ho, že vůbec nevím a ani netuším o čem mluví. A představte si, výsledek výjde nastejno! Neovlivní ho ten nespokojenec, ani lhostejný ignorant, jakým jsem i já! Co nemohu změnit, neřeším!

Navíc, co dnes vypadá jako úžasné, zítra to může být odsouzeníhodné!

Chápu Vás, pokud Vás to tak rozrušuje, tak se tomu vyhýbejte. Klidu to nepřidá nikomu, ale pokud bychom negativní zprávy ignorovali všichni, pak si s námi může hrstka lidí dělat co chce. Je na každém, jaké má životní zkušenosti, nebo nakolik je důvěřivý, ale pokud člověk informace přijímá, vytřídí si je a nežije díky nim ve strachu, pak by měl sledovat dění a v rámci možností bojovat proti zlu- Už před pěti lety jsem čítávala o připravovaném exodu uprchlíků do Evropy a říkjala jsem si, že to bude nafouknuté, nějaká smyšlenka a ejhle, je to tu. Člověk jen žasne, že se na to EU vůbec nepřipravovala, že neudělali nějaká opatření pro uprchlíky dřív, nemuseli se vydat na pochod. Museli o tom přeci vědět, mají své pověřené informační zdroje. Kdybychom byli všichni apatičtí, tak jsou z nás za chvíli otroci.

culdabulda1*

blesik-

no právě - strkání hlavy do písku myslím, není řešení, ať už jsou proroctví pravda, nebo smyšlenka - ale nelze popřít, že se některé scénáře naplňují. Hodně mne např. "dostalo" i to, že papež myje nohy migrantů - na znamení čeho vlastně?!

Blešíku, máte pravdu. Ale schválně, řekněte, co se změnilo, když jste byla informovaná. Jak jste bojovala proti zlu? ;) Já pamatuji, jak jsme nadšeně bojovali v bílých košilích s červenými šátky a pak, to už povinně, v modrých košilích. A jak tohle všecno semlely dějiny. Informované i ty ignoranty. Hesla, řeči, návrhy na chodbě, se známými, s kamarády a co?! Prd prd! A pak ti, kdo měli odvahu a cinkali klíči. A dnes na ně 3/4 národa plivne. A pak, každá revoluce sežere své děti. *sok* To všechno v případě, že lze svým postojem, něco změnit. Myslíte si, že můžete změnit. Bez "ale", bez "kdyby"? Opravdu si to myslíte, že můžete něco, cokoliv, byť jen o kousíček, změnit? Jen se podívejte na volby! Koho jste volila? Kdo je dnes nahoře? A je pořád plný ideálů, jak se prezentoval před volbami? No neblázněte!

pt®

zadejte si do vyhledavače euromed, jak už to tady jednou někdo radil...

fik
hodnocení

0x

Je to každopádně až zarážející jak se to všechno přesně naplňuje. I s tou církví že tenhle papež,má být poslední,i jeho pořadí odpovídá proroctví.

hodnocení

0x

No ono na tom něco být může, co říláte např. tomuto:

Velice podivné!

1) New York City = 11 písmen

2) Afghanistan = 11 písmen

3) Ramsin Yuseb = 11 písmen (terorista, který hrozil zničením Dvojčat v r. 1993)

4) George W. Bush = 11 písmen

to vše může být náhodná shoda, ale následující je zajímavé:

1) New York je 11. stát USA

2) První letadlo, které narazilo do Dvojčat, byl let č. 11

3) Letem č. 11 letělo 92 cestujících. 9+2 = 11

4) Letem č. 77, který též narazil do Dvojčat, letělo 65 cestujících. 6+5 = 11

5) K tragédii došlo 11. září (anglicky psáno 9/11) 9+1+1 = 11

6) Datum je shodné s nouzovým telefonem v USA (911) 9+1+1 = 11

Je to skutečně jen náhoda..?! Čti dál a udělej si vlastní názor:

1) Celkový počet obětí ve všech unesených letadlech byl 254 2+5+4 = 11

2) 11. září je 254. den v kalendáři – Opět 2+5+4 = 11

3) Bombový útok v Madridu se udál 3/11/2004. 3+1+1+2+4 = 11

4) K madridské tragédii došlo 911 dní po útoku na Dvojčata 9+1+1 = 11

Následující údaje jsou přímo děsivé:

Druhým nejznámějším symbolem USA (po Hvězdách a Pruzích) je Orel. Následující text je převzat z Koránu, islámské bible:

"Je psáno, že syn Arábie probudí hrůzostrašného Orla

Hněv Orla pocítí země Alláhovy, zatímco někteří lidé, třesoucí se dosud strachy, se budou radovat: hněvem Orla se země Alláhovy očistí a nastane mír."

To je verš 9.11 z Koránu. 9+1+1 = 11

Stále ještě pochybuješ...?

Zkus následující a uvidíš, jak ti vlasy vstanou na hlavě:

Otevři Microsoft Word a udělej následující:

1) Napiš Q33 NY. To je číslo linky letadla, které jako první narazilo do jedné budovy z Dvojčat.

2) Zdůrazni Q33 NY

3) Změň velikost na 48

4) Změň typ písma na WINGDINGS 1 – co uvidíš?! T O T O:

Q33 NY

Q33 NY

lidus*
hodnocení

Zajímavé ale obrázek mi nejde kopírovat a vložit, vždy je to jen Q33 NY

doplněno 10.04.16 14:18:

Martino, já to tak také beru, pokud je to v příloze, neotvírám a jde rovnou smazat.

fik

Zkusil jsem dle návodu a vážně zajímavý

martinaa*

Pěkný den, to je vcelku ukázkový hoax

hoax.cz/...

doplněno 10.04.16 14:21:

Liduš, já klidně mrknu, kdyžtak se pousměju, co zas někdo vymyslel a řada lidí na to skočí, a mažu též. :)

V aprílovém vydání novin bylo, že jednu naši významnou budovu kupuje Babiš, dokonce tam byla i jeho fotka, jak si třese rukou se starostou. Kolik lidí na to skočilo a veledůležitě to probíralo... *smich*

ladinpraha*
10.04.16 14:35

lidus*
hodnocení

No právě,jak zaznělo, je všechno jenom náhoda?

iz*
hodnocení

0x

Liduš, to chce klid

a vysvětlit odesilatelům, k čemu slouží elektronická pošta.

Tam, kde vysvětlení nepomůže, nastavte vhodný filtr...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]