Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SUV, dum - kde na to syn vzal?

Od: andreaandrea odpovědí: 12 změna:
Syn zil 5 let s pritelkyni v byte 3+1, meli spolecne auto - octavii. On pracuje jako obchodni vedouci a plat ma necelych 20 tisic a jeho pritelkyne teprve pred rokem nasla praci po dlouhe dobe nezamestnanosti. Ona ma plat cca 15 tisic. Zili prumerny zivot a dovolena jednou za dva roky do zahranici.
Pred tydnem me pozval na kafe a prijel pro me v Audi Q7 a jeli jsme do uplne jineho mesto 40 km daleko od jejich puvodniho bydliste. Zustala jsem hledet. Maji veliky prizemni dum s bazenem ve ctvrti obdobnych pozemku. Pak na me vychrlil, ze se za mesic budou brat.
Otazka kde.na to vzali byla ihned zodpovezena, ze nasetrili a meli oba uspory a jeho pritelkyne dostala nejake penize (dedictvi). Tohle vsechno jsem zjistila po 4 mesicich co jsem s nima nebyla v kontaktu.
Preji jim to, ale neverim tomu jak k tomu vsemu prisli. Mam strach, ze v necem jedou a nebo ze zadluzili. Ted casto jeho argumentem je, ze je podeziram z nejake spiny.
Nejde si to nejak overit, nebo mam jim jednodise verit? Je to hruza.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zřejmě máte už nějakou špatnou zkušenost se synem, resp. už Vám někdy zalhal. Na jednu stranu to není Vaše věc (to náhlé zbohatnutí), ale té obavě rozumím.

Může to být pravda a štěstí se usmálo. Také to může být třeba i "výnos" z kriminální činnosti. Možná je to vše pořízeno na dluh (hypotéka, půjčka nebo úvěr). Vy si můžete snad jen ověřit na KN (přes internet), na koho je dům napsaný a kdo je jeho majitel. Nic dalšího si neověříte, protože Vám (jako cizí osobě) nikde žádnou informaci neposkytnou. Zdravím!

ctenar*

To by mě zajímalo, jak velkou jistinu musí složit, aby jim někdo půjčil zbytek na barák na těch jejich 35 tisíc příjmu, z nichž 15 tisíc je u člověka s krátkou prac.historií) *ee*

Taky bych si chtěl ušetřit na Q7 z mého platu :)

doplněno 09.04.16 09:40:

Ceny Q7 začínají na 1,6 milionu, což jestli se nepletu, je skoro 2x více než ten nový dům, co si staví svépomocí @requied.

Ten dům s bazénem taky bude tak za minimálně 3 milióny.

mot
hodnocení

0x
evidentne se jeden o druheho moc nezajimate ze si nesdelujete moc informaci, tak to taky nereste...

Na to, že si nesdělují moc informací, má tazatelka docela slušné znalosti ohledně příjmu syna a jeho přítelkyně. I když to tak možná vlastně ve skutečnosti ani není - vzhledem k dotazu. Přiznám se, že moji rodiče nevědí, kolik vydělávám. Ani teď, ani nikdy dříve.

Ale doporučím totéž - neřešit to. Nechte to koňovi, ten má větší hlavu.

hahanaj*
hodnocení

0x

Řiďte se tím- čím míň vím- tím méně mě to tíží a budete v klidu ;)

gnvb
hodnocení

0x
20000 pro obchodního vedoucího se mi zdá málo. Třeba lhal v tomhle a bere víc, nebo je 20000 základní plat a k tomu má velké provize z prodeje.
jofa*

Pokud syn nechce sdělit matce víc než Vám řekl, tak nezbude než věřit jejich verzi našetření. Pokud je to jinak, musíte doufat, že to zvládnou. V tom horším případě je jednoho dne může navštívit exekutor a nebo policie.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Tak jestli přítelkyně zdědila nějaké milióny, pak se nedivte že je to tak na rychlo včetně té svatby, že ano.

hodnocení

0x

Máte pravdu, je to velmi podezřelé, vzhledem k jejich příjmům.Ověřila bych si na katastru komu dům patří, tam i poznáte jestli je na něm zástavní právo / hypotéka/.

magorvkleci
hodnocení

0x

Že by měl syn někde rozsvíceno? :)

lidus*
hodnocení

0x

Andreo, buďte v klidu a ráda, že se syn má dobře. Nic neřešte, stejně nic nevyřešíte, pokud má majetek nelegálně a příjde se na to, budete mu holt péct buchty do kriminálu.

sebod*

Jojo, je to dost podezřelé. Takže v tom hodně šťourejte, poptejte se na synův příjem u zaměstnavatele, případně na finančáku. Jeho přítelkyni také pořádně proklepněte. V lepším případě se s Vámi syn přestane bavit, v tom horším ho třeba i zavřou... Ale Vy budete spokojená, budete vědět na čem jste

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]