Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodník. Jak na něj?

Od: trnca* odpovědí: 4 změna:

Prosím, máte nékdo nápad jak na tohoto podvodníka?

Bydlí v patrovém rodinném domě, má dvě auta, chová bojové psy. JENŽE ! - dům je psaný z 1/2 na jeho družku se kterou léta žije a z druhé na její dceru.Auta jsou evidovaná na bratra, která má problém i se čtením a psaním´, pobírá invalidní důchod (6,5 tis) a bydlí na ubytovně. Na tohoto bratra jsou hlášeni i psi*bzum*.

Sám oficiálně "bydlí" na MÚ, nepracuje a (ve svých 51 letech) ani nikdy nepracoval, nepobírá žádný důchod ani sociání dávky.. prostě jeho přímy jsou 0,- Kč

Tento člověk je dokonalý manipulátor a pod různými záminkami vylákal spoustu peněz. Např. jeho přítelkyně provozuje bazar, ale nikdy ji v něm nikdo neviděl.. její přítel v kanceláři bazaru provozoval bezplatnou právní poradu (bez jakéhokoliv vzdělání) a sháněl prodavače do bazaru (protoře paní je údajně dlouhodobě nemocná).. Sehnat práci v Nymburku není opravdu snadné a tak o zájemce nebyla nouze. Následoval vždy stejný scénář: V bazaru je málo zboží a bylo by potřeba "to nějak oživit" .. a právě teď je možnost odkoupit jen lehce mechanicky poškozené zboží (elektronika) z havarovaného kamionu. je potřeba jednat rychle, ale pán ani paní nemají, bohužel, potřebnou hotovost k dispozici..Na zboží je již zájemce a jen je potřeba rychle jednat. Zisk se mě pohybovat od 10 do 30%

Další varianta byla seznamka: podnikatel (právní služny a prosperující bazar") hledá přítelkyni.. následovaly romntické schůzky, květiny, dárky..a pak žádost o půjčku na zboží v bazaru*nevi*

Jiná možnost - tichý společník v bazaru, který začíná prosperovat (ano, opravdu se objevilo nové zboží - zafinancované předchozími podvedenými). ..a nebo půjčka na auto, které je neopravitelné, ale bazar bez ně nemůže existovat...

A tak tento "borec" vylákal během dvou let meuvěřitelné cca 3 mil. od sedmi lidí (muži i ženy)

Pokud se okradený pokusil bránit a požadoval zpět své peníze, přiško obratem trestní oznámení ..třeba pro obtěžování nebo pokusu o znásilnění (údajně ho sexuálně obtěžovala důchodkyně, která v bazaru nějaký čas pracovala).

Obrátili jsme se na policii a čtyři z nás jsme spolu v kontaktu. On se zásadně k podání vysvětlení nedostavuje.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klobouk dolů, muselo Vám dát hodně práce zjistit a ověřit uvedené informace. Pokud máte na vše věrohodné důkazy, nebude problém na něj podat trestní oznámení a určitě budete úspěšná. Pokud ale takové důkazy nemáte, jde jen o vaše doměnky a můžete očekávat, že trestní oznámení pro pomluvu podá onen "podvodník" na vás. Osobně mám z vašeho příspěvku dojem, že mu spíš jen závidíte.

trnca*
hodnocení

Tak pánovi rozhodně nezávidím. Poznala jsem ho, když jsem se přestěhovala z Prahy na Nymbursko. Hledala jsem práci - přivýdělek k důchodu a on mi nabídl práci v bazaru. ..a aniž bych o něm něco věděla, půjčila jsem mu i já peníze na zboží...Když zboží nebylo ani za týden, chtěla jsem po něm, aby mi podepsal smlouvu o půjčce, což odmítl. to už mi začínalo docházet, že jak jsem stará, tak jsem hloupá*zed*

Na bazar za ním chodil i jeho bratr.. Většinou, když ho vyrazili z nějaké ubytovny kvůli alkoholu a nebo krádeži a potřeboval někde bydlet (třeba na čas u bráchy a nebo přímo v bazaru). Někdy tento bratr potřeboval vyplnit papíry pro sociálku a tak jsem o něm věděla všechno(včetně výše jeho invalidního důchodu). Jindy jsem psala i tomu druhému ("právnímu poradci") na počítači všelijaké žádosti, žaloby a pod. On byl schopný nasekat na 5 řádcích deset pravopisných chyb*sok*.. Všude uváděl jako korespondenční adresu tu vilu, kde bydlel. sama jsem ji viděla, kddyž jsme tam vezli nějaké věci z bazaru..a viděla jsem i jeho družku a jeho psy. Najít si v katastru na koho je vila psaná nebyl problém.

Když jsem po třech měsících nedostala za svoji práci ani korunu..a nedostala jsem ani zpět své peníze, šla jsem na policii. Tam mi řekli, že pán je profesionální podvodník, který v životé nepracoval a asi anii v budoucnu to nemá v úmyslu.. Rovněž mi řekli, že je hlášný na MÚ. Našla jsem si jeho jméno na internetu a vypadly na mě další zajímavé informace.. na "podvodníci net" a i jinde. Kontaktovala jsem ty lidi a dali jsme se dohromady. Podali jsme na něj trestní oznámení. On se ale k podání vysvětlení nedostavoval.. byl prý nemocný. nakonec ho předvedli. Zato na nás všechny přišla různá trestní oznámení (na mě proto, že ho obtěžuji a nebezpečně mu vyhrožuji - napsala jsem, že mi dluží peníze a pokud mi je nevrátí, postarám se, aby se dostal tam kam patˇří..tedy za mříže).

Teď se připravuje soud. Je jasné, že se opět omluví pro nemoc (má patrně známého doktora, který mu to vždycky napíśe). Já se jedu v pondélí seznámit se spisem. Od policie vím, že on je tentokrát prakticky bez šance a do vězení půjde...To mě sice moc těší, ale vzhledem k tomu, že veškerý majetek je psaný na druhé, tak asi nedostanu zpátky ani korumu:(

hodnocení

0x
Pokud vám takový člověk něco dluží tak legální cestou nezmůžete nic - vlastní zkušenost ,
Můžete se soudit,podávat exekuce v tomto státě vám to bude prd platný jen vás to bude stát další peníze
Můžete zkusit přeprodat svůj dluh někomu kdo se tim zabejvá leč za mnohem niší cenu ale jak zjistěj že ten člověk nic nemá,nic nevlastní opět máte smůlu
Je třeba najít lidi které ta legální cesta nezajímá,pak tu náká ta šance je

hm*
hodnocení

0x

Do případu nevidím a stejně nejsem právník, takže to není důležité, ale: sice všechno zřejmě domlouval on, ale když jste pracovala v bazaru, který provozuje jakási paní, byla jste zaměstnána tou paní. A paní vlastní polovinu nějakého domu. Řekl bych, že (formálně) není důvod honit se kvůli nevyplacené mzdě z bazaru po nějakém "bezmajetném bezdomovci", ale po provozovatelce bazaru, která Vás zaměstnala. S půjčkami to ovšem bude horší, leda by se Vám podařilo prokázat, že šly také do bazaru (třeba na nákup některého zboží). Asi bych se zkusil nějakého právníka zeptat na tuto cestu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]