Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zajímaly by mne vaše tipy na místa ke čtení knížek doma jsem skoro pořád a mám trochu ponorku :D napadlo mne v knihovně.. ale není to divné donést si tam vlastní knížku a číst? Taky mě napadlo v parku cestou ze školy, ale musí býti hezké počasí, ale teda stejně na mě všíchni koukají :D. A co si myslíte o kavárně? Není to tam divné? Nezabírám tam třeba místo ostatním, nepřekážím?
Ale nejlepší je stejně asi během hodin ve škole - jakmile nemáte v ruce mobil, tak vás učitel nechá :D . Díky za tipy!
Nejlépe se čte při čekání na cokoliv. V čekárně u doktora, na úřadu. Nebo při dojíždění do školy nebo do práce vlakem s knížkou čas nejlépe utíká. Výborně se čte doma v klidu, vypnout rádio a ponořit se do četby. Někomu to jde nejlépe večer při lampičce, což je ideální za dlohých zimních večerů. Výborně se čte v létě při dešti, třeba na půdě pod střechou do které buší déšť. Také se dalo číst ve škole pod lavicí, i když se to nesmělo, ale byl to menší prohřešek než tajně při vyučování jíst svačinu.
Pozor na čtení na ulici, na stanici tramvaje nebo v parku. Člověk musí být v dnešní době ve střehu, vědět o svém okolí.
Dobře se čte v knihovně, třeba knížku, kterou si člověk třeba ani nepůjčí, ale může se do ní na půl hodinky, na hodinu zavrtat. Kdo chce vidět hodně čtenářů, ať si zajde třeba do národní technické knihovny, od přízemí až po nejvyšší patro jsou všechny židličky plné a na každé z nich čtenář. Spousta čtenářů, ve dne, v noci, v noční studovně.
Ahoj,čtěte všude,kde to není životu nebezpečné (za volantem,na kole,v bazénu...) nebo nevhodné...(při sexu,na oslavě,na pohřbu...)
Já čtu třeba u kadeřníka,jako spolujezdec v autě,ve vlaku,na zastávce,na wc,prostě kdykoli to jde,ať si klidně lidi koukají,no a co? Kavárna taky super,ovšem chce to si dát aspoň tu kávu.V parku je to fajn,když člověk miluje čtení,časem přijde na to kde se mu čte dobře Nejhůř je, když není na čtení čas...
Jelikož nás byl doma plný barák, tak jako dítě a puberťák jsem s oblibou četl v komoře na zemi (kdykoliv jediné klidné místo v baráku) a v létě na stromě až nahoře.
A když jsem začal chodit do práce, tak jak zmínili kolegové při čekání na autobus, v autobuse, na svačině. Jinak park je dobrá volba. Proč by měli všichni koukat?
Pokud jde o tu kavárnu. Pokud si něco objednáte a nebudete u jednoho sedět půl dne, tak to obsluze vadit nebude.
A třeba ve fastfoodu to podle mě nikdo řešit nebude, ani když si nic nedáte.
Během hodin ve škole bych raději dávala pozor. A nečetla. Budete sice sečtělý, ale zase můžete snadno propadnout. Do školy se chodí, aby se člověk něčemu naučil a ne si číst.
Čtěte si hlavně doma. V čekárně u lékaře, někdy tam člověk prolelkuje třeba i hodinu či víc. V autobusové či vlakové čekárně.
Ve vlaku bych si nečetla. Hrozně ráda totiž pozoruji krajinu, všímám si různých maličkostí, které ostatním znuděným cestujícím uniknou. Loni jsem třeba z vlaku viděla trsy úpolínů či porost česneku medvědího. To u nás neroste, proto jsem si vážila toho, co jsem viděla. Když jedu vlakem, pokaždé se těším, co zase uvidím. Knihu nechávám doma.
Nejlepší je číst si doma, v křesle, uvařit si veliký hrnek čaje a číst a číst. Také si čtu večer v posteli. I to je příjemné.
Na lavičce v parku by to také nevadilo, pokud neprší a pokud to není pod vysokým stromem. V tom případě Vás pokadí ptáci. A navíc, když si čtu, tak koukám do knihy a nekoukám, zda se ostatní koukají. Co je komu po tom?
Jinak v kavárně to nevadí, napadlo mě i v kostele. Je tam ticho, klid, když si rozložíte na stolek před sebe knihu, vypadá to, jako když se modlíte, nebo rozjímáte. A nikdo Vás nebude rušit.
Ale fakt nejlepší je číst si doma. Tedy pokud nejste bezdomovec.
A ještě připomínka, nezapomenout také na učení, nepovyšovat čtení nad přípravu do školy. Jinak spláčete nad výsledkem. Jaga.
Nejlépe se mi čte v autobuse, v metru - za jízdy. Doma v klidu mě to moc nebaví. Jinak třeba v parku bych se obávala. V knihovně mi moc nejde se soustředit, asi protože je tam klid. Každý to máme jinak. Sama přijdete na to, kde vás to baví.
babajaga: máte pravdu, při cestování vlakem, autobusem atd není dobré číst, ale věnovat se krajině, vidět co nejvíc, cestu prožít i bez koukání do knížky. Čtení ve vlaku nebo autobuse má své kouzlo při dojíždění do školy, do práce, každý den stejnou cestou, hlavně při čekání na vlak, nebo při čekání ve vlaku na nádraží, než se konečně rozjede, a pak při monotónní jízdě jen těch pár stanic trasou, kterou už člověk dobře zná.
Čtení v parku - například v lázních je lepší si s knihou sednout na klidné a tiché místo do parku, na pohodlnou lavičku, protože bez knížky by to člověk neutilo se hned zvedout a zase nějkam jít, zvlástě člověk který není zvyklý posedávat.
Jsou čtenáři, kteří umějí číst i při chůzi, zvláště když hltají nějakou velmi zajímavou čtivou knížku, študáci čtou kdykoliv kdekoliv. Hlavně to chce mít dobré osvětlení a vyhnout se přímému plnému slunečnímu svitu na papír stránek, protože to se odráží do očí a může z toho být i zánět očních spojivek, nebo silné podráždění očí.
Když čtu knížku, tak prakticky výhradně doma. Buď v posteli, nebo v křesílku. Na čtení musím mít klid, někde na zastávce, ve vlaku apod. to ne, to by mě pořád něco rušilo a nic bych z toho čtení neměl. To chce naprostý klid, teprve pak se vytvoří ta atmosféra vyvolaná knihou. A ponorku mít, logicky, nemůžu, protože jsem přece "jinde".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.