Nejste přihlášen/a.
Minulý rok nám ČEZ nesmyslně zvedl zálohy o více jak 800Kč měsíčně, dnes přišlo vyúčtování, přeplatek je skoro 10.000 Kč.
Je to hezká částka, ale po prostudování vyúčtování, přišlo překvapení.
Čez tuto částku, nevrátí a do vánoc nebudeme muset platit zálohy, protože je máme předplacené.
Takže, nejenom, že Čez celý rok profitoval na úrocích z nadměrné částky celé minulé období, ale ještě si to prodloužil o další půl rok a mi utřem hubu.
Vůbec se mi toto jednání nelíbí, pochybuju, že na ně budou platit nějaký páky, aby tu částku vrátili (která by se mimochodem hodila).
Jaký na to máte názor.
Raději bych platil pravidelně zálohy s tím, aby mi přeplatek vrátili.
P.S. Omluvte zkomolený nadpis, toho jsem si nevšim, ten opravit nejde.
Tak jsem našel smlouvu, je sice z roku 2008 (mezitím několikrát měnili obchodní podmínky) a tam je výslovně uvedeno, že přeplatek bude vrácen poštovní poukázkou, takže argument by byl.
Ještě zabrousím na jejich stránky a snad zjistím víc.
Dobrý den.Ta částka je dost vysoká.Požadoval bych vrácení,tím spíše,že raději jak píšete, byste raději platila pravidelné zálohy.Nám se taky stalo,že nám několikrát zvedli nesmyslně zálohu.Tak jsem tam okamžitě zavolal,ať to vrátí zpátky.Sice to vždy udělali,ale stejně jsem dva měsíce platil tu novou částku.Dřív to prý nejde.
A na ČEZ už jste volal? Tam Vám řekli co?
Svůj účet na ČEZ si spravuji online. Tedy pokud mi zvýší zálohy, sama si je zase snížím. Že chci případný přeplatek vrátit na účet místo rozúčtování do dalšího období, jsem vyjednala telefonicky.
Nikdy žádný problém.
Ahoj.
Asi by se i hodilo něco doplnit. Kdyby jsi si dělal každoměsíční zápisky o dosažených spotřebách, a následně si spočítal celkovou cenu za kW, tak by jsi si mohl ty zálohy nastavit podle svých potřeb. Spíše něco do +, aby vznikl malý přeplatek.Pak máš šanci si zachytit i nějakou případnou anomálii ve spotřebě a reagovat včas na ni.
Je možné, že už tu nebudeš, ale můžou se takhle zařídit i ostatní.
Jenom se budu opakovat, většina radí dobře. Jsou to vaše peníze, Vy si je musíte obhospodařovat, vy si děláte mantinely. Vše vyřídíte z domova a on-line ČEZ.
jak mě osobně přijde vyúčtování, můj druhý pohled je na výši záloh pro příští rok a okamžitě podle spotřeby výši záloh upravuji. Ne ní s tím problém. Byly časy, kdy v domě žily 3 rodiny, dnes se tam občas pohybuje jenom jedna osoba, takže rozdíly jsou.
Jinak i postupovat ohledně záloh na plyn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.