Nejste přihlášen/a.
Proč jsou byty na severu čech tak levné? Celý život bydlím v pronájmu a na důchod bych si chtěl něco vlastního pořídit. Když vidím že se tam dá sehnat byt v domě po revitalitzaci za 200 000 Kč, tak mě to docela láká. Šli byste do toho?
V Ústí n/L např. kvůli nedostatku práce, což důchodci nevadí; ale hlavně přemnožení cikáni. Dříve taky tam bylo nedýchatelno kvůli průmyslu, to už se dost zlepšilo.
Já na severu Čech bydlím, a je to tu plné cigánů, dostupnost něčeho je až v České Lípě, v Liberci a v Jablonci nad Nisou (o Ústeckém kraji nic moc nevím). Stáhni se sem, hlavně se nestěhuj do Mostu, Chomutova, Varnsdorfu nebo Rumburku ! Jestli tu chceš opravdu být, tak si dej pozor na hubu, jinak dostaneš. A práce tu také moc není.
Říká se jim také ,,vyloučené oblasti,,.
A jak správně uvádějí rádci - nedostatek práce, když už by nějaká byla, tak nízký plat, kumulace tzv. nepřizpůsobivých, tedy lidí, kteří nemohou sehnat práci /když už chtějí pracovat/ z důvodu nízkého vzdělání /nemají co zaměstnavateli nabídnout/.
Většinou je tu i jiný životní styl. Tedy ponocování a chození, sezení na ulicích, včetně dětí, poté delší vyspávání druhý den.
Hluk, nadávky, špína, větší možnost napadení, přepadení, okradení, vyloupení obydlí apod..Mnoho starousedlíků, kteří bydlí v domcích se zahrádkou uvádí, že jejich úrodu sklízí někdo jiný.
Já osobně mám ráda klid a bezpečí, takže v žádném případě bych do toho nešla. Spíše někde okolo Prahy, aby byla na dosah kultura, výlety apod..Ale jistě by se našla v naší republice i jiná místa. Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady...
Pane,kupovala jsem 2 garsonky-mám 2 syny-a opravdu dobře jsem musela vybírat a hlavně-vidět místo,lidi,co tam bydlí,zkontaktujte společenství vlastníků-ptejte se,kolik je tam neplatičů,jak často tam zasahuje policie atd.Sever Čech, to je velký problém s nepřizpůsobivými a neplatiči...jsou byty,kde v 1+kk žije 15 lidí,kteří nepracují...nebo ve vedlejším vchodu.Jinak v dobrém neproblémovém domě-koupila jsem- stojí garsonka1+kk tak 300 000kč.Nedejte se napálit,realitky chtějí prodat a je jim jedno,že chcete si v klidu žít v penzi.
Proč jsou byty na severu tak levné? Těch faktorů je několik. Nedostatek práce, špatné ovzduší, poměrně špatná lékařská péče a co hlavně hovoří pro nízké ceny bytů v panelácích jsou určití obyvatelé, které sestěhovali z atraktivních míst země podnikatelé s nemovitostmi. Pokud by jste měl zájem se na sever (jedno zda Čech nebo Moravy) odstěhovat, nejdříve si sám lokalitu pečlivě projděte, prohlédněte, dejte se do řeči s místními.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.