Nejste přihlášen/a.
dobrý den
po x letech se mi ozvala holka co jsem s ní ěl intimní vztah ani jsem nevedel ze ma ditě,v te době měla vztah sexuání s více muži,a prý udělá test otcovství každému.Tak se chci optat co s tím a na co má právo.Zda když nejsem uveden jako otec musím jít po letech na test otcovství a zda pokud bych náhodou otcem byl tak musím nějak zpětně alimenty platit nebo co se muže stát nebo jak se mám bránit.Vždy když má špatnou náladu vyhrožuje mi tím.Děkuji za odpověď.
kdejsitato.cz/... Pokud dobře čtu, zpětně lze pouze 3 roky. Test si rozhodně udělat nechte.
aperio.cz/... je to odstravec- Při určování otcovství se vychází z tzv. tří domněnek. První domněnka otcovství je, že otcem dítěte je manžel matky...
Já jen hledám info na tettu, jistě některý rádce ví víc.
děkuji za odpověď a kdyzž budu otcem tak musím alimenty doplatit zpětně?když me celou dobu nekontaktovala?a nejsem uveden jako otec tedy je tam psano otec neznamý?je s ní těžká domluva a jak jsem psal je nás prý několi a jet za ní vyhledat ji a udělat si test otcovství není zrovna tak lehké,pokud dobře tuším musel bych s testem souhlasit a nebo bych to musel dostat soudně?ona jen tak pro nic za nic mě donutit k testu nemuže?děkuji
tak s testy souhlasit nemusíte, a pak vám je paní nemá jak udělat (je nutná vaše spolupráce). nicméně pokud bude chtít paní otcovství určit soudně, tak soud vám je nařídit může. alimenty se zpětně doplácí, rádkyně nade mnou psala až tři roky - což je možné. u běžných alimentů to tak bývá.
můj názor - pokud potenciálních otců je víc, asi bych se sama nijak neangažovala, ať si v nich paní sama udělá pořádek. pokud bych to pro mne nebyl organizační problém a paní by byla ochotná testy zaplatit, nechala bych se testovat, jinak bych to nechala na případném soudu.
Nic neplatit a nedělat žádný test!
Jestli má pocit, že jsi otec, tam musí u soudu podat žádost o určení otcovství. Pak to řeší soud, nařídí testy a určí výživné, včetně doplatků.
Cokoliv jí zaplatíš teď na ruku, na to nebude brán s velkou pravděpodobností ohled (stačí, když řekne, že jsi jí nic nedal nebo dal méně než tvrdíš ty a pak je to tvoje slovo proti jejímu) a budeš to muset zaplatit znovu (jestli vůbec budeš otec).
Jak vám radí kolega čtenář a jak to tak vypadá,tak SLEČNA nemá prachy tak schání NĚJAKÉHO OTCE a čeká,kterej blbec se chytí,vůbec bych s ní nekomunikoval,mrtvej brouk a nejlépe zdvihnout kotvy a někam se odstěhovat a nikomu se s tím nechlubit,jestli teda tím OTCEM nechcete být a žádná genetika,sliny nic a od ní pryč.
Promiňte mi, ale já budu trochu oponovat. O tom, zda má slečna právo, už bylo řečeno dost (a správně), tak se na to podívejme z jiné stránky.
I ta největší d**ka (pokud se tím opravdu neživí), zvládne v době početí jen pár mužů. Tudíž šance, že je dítě Vaše, tu je. I když třeba jen 20 nebo 30 %. Také předpokládám, že testy DNA jsou přesné - nemohou si dovolit nebýt. Takže jestli se dokážete srovnat s tím, že po světě možná chodí Vaše dítě, které nemá Vaši pozornost a zabezpečení, tak to udělejte tak, jak Vám radí.
Jestli ale chcete zjistit, zda je dítě Vaše, popřípadě mít možnost se o dítě postarat, mít na něj vliv a vídat jej, tak je jen jedna možnost. Pokud byste se pro ni přece jenom rozhodl, doporučuji mít testy pod kontrolou a v žádném případě nespoléhat na nějaká tvrzení té slečny. Možná je tu i varianta (?), že testy budete sám iniciovat, aby výsledek přišel do ruky Vám a ne jí. Je to větší jistota, slečna asi bude bůhvíjaká... ale o ní Vám jít nemusí. Jen o to dítě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.