Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje nějaký český ekvivalent výrazu LOL?

Od: b odpovědí: 7 změna:
Docela by mě zajímalo, co používají Češi kromě, nebo místo LOL v chatové konverzaci. Zajímalo by mě to v rámci nového dotazníku blogu Europe Is Not Dead!, kde se teď ptají na všechny Evropské ekvivalenty tohoto výrazu...
Předem díky za odpověď
PS.: LOL myšleno jako "Laugh out loud", ne jako "League of Legends"...
europeisnotdead.com/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

A co to znamená to LOL? Já se učil jen ruštinu.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Tak protože je to zkratka pro hlasitý smích, nebo-li válím se smíchy po podlaze, pak místo LOL se použije asi smějící se smajlík. Ne?

doplněno 03.04.16 12:53:

já teda lol nepíšu. Nějak ani zkratky nejsou pro mě nějak důležité. Těch pár písmen dokážu napsat.

sebod*

Když ještě nebyla angličtina IN, tak se třeba v komiksech použilo HA-HA-HA (nebo HAHAHA)

hodnocení

0x
Češi jsou češi.
Američané jsou američané.
Příčí se mně,jak jim leze celý svět do zádele !
My používáme toto *haha* nebo *smich*
ladinpraha*

*palec*

"Jéminkote!"

"Můj ty Tondo kolenatej!"

:-D

vilik*
Nezlobte se, Češko, ale možná víc než polovinu slovní zásoby máme z latiny, němčiny a ostatních jazyků. Zbytek se vývojem vyslovuje jinak, než třeba ve 12. století. Pravopis se vyvíjí taky. Už sto let staré knížky mohou dělat někomu problém. I v současnosti přejímáme hodně slov a spojení. Jazyk se prostě pořád vyvíjí. Jen si to neuvědomujete. Tím nechci omlouvat rádoby světové machry, kteří przní jazyk i v případě českého ekvivalentu.
Místo LOL bych použil asi haha, případně smajlíka. Ale zrovna LOL v internetové v převážně anglicky vedené komunikaci používám také.

nikdo*
hodnocení

0x

A co prosté české hi, nebo hihi v případě většího smíchu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]