Docela by mě zajímalo, co používají Češi kromě, nebo místo LOL v chatové konverzaci. Zajímalo by mě to v rámci nového dotazníku blogu Europe Is Not Dead!, kde se teď ptají na všechny Evropské ekvivalenty tohoto výrazu... Předem díky za odpověď PS.: LOL myšleno jako "Laugh out loud", ne jako "League of Legends"... europeisnotdead.com/...
Češi jsou češi. Američané jsou američané. Příčí se mně,jak jim leze celý svět do zádele ! My používáme toto nebo
ladinpraha*
"Jéminkote!"
"Můj ty Tondo kolenatej!"
vilik*
Nezlobte se, Češko, ale možná víc než polovinu slovní zásoby máme z latiny, němčiny a ostatních jazyků. Zbytek se vývojem vyslovuje jinak, než třeba ve 12. století. Pravopis se vyvíjí taky. Už sto let staré knížky mohou dělat někomu problém. I v současnosti přejímáme hodně slov a spojení. Jazyk se prostě pořád vyvíjí. Jen si to neuvědomujete. Tím nechci omlouvat rádoby světové machry, kteří przní jazyk i v případě českého ekvivalentu. Místo LOL bych použil asi haha, případně smajlíka. Ale zrovna LOL v internetové v převážně anglicky vedené komunikaci používám také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.