Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučený dopis na poště

Od: jana11 odpovědí: 5 změna:

Mohl by mi prosím někdo poradit: matka dostala výzvu k vyzvednutí doporučeného dopisu na poště.Je vysokého věku,ven již nechodí,dům je zamčený,takže i pošťačka se do bytu nedostane,jelikož máma neslyší zvonek,ani by nesešla ze schodů.Na poště mi odmítli dopis předat,nevím tedy jak dále postupovat.Dopis je dost dležitý.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U tohoto dopisu se s pracovníky pošty dohodněte na náhradním doručení v určitou dobu. A to v dobu, kdy u maminky budete vy nebo pečovatelka nebo někdo úplně jiný. Kdyby to mělo být mimo pracovní dobu, jistě by se s malou čokoládkou v ruce jednalo rychleji.

Do budoucna si opatřete průkaz příjemce. Průkaz se vydává na poště, stojí pár korun a veškerou doporučenou poštu s ním můžete přebírat za maminku.

mytrix*

Kromě zásilek určené výhradně do rukou adresáta.

pohanka*

Jenom doplním bimbam: říká se tomu opakované doručení. Sjednáte si na určité datum, kdy někdo bude s matkou doma a otevře doručovatelce. Pokud k Vám chodí stálá doručovatelka, tak ji budete znát a ona i Vás a Vaši matku, že je již ve vysokém věku. V tom případě nepochybíte, pokud ji dáte telef. číslo. Já jsem to také takto měla ošetřené. Samozřejmě musí být ochota a vstřícnost u doručovatelky, to víte, lidi jsou různé.

Podívejte se na výzvu, mnohdy tam bývá služba po uplynutí úložní doby vhodit do schránky. Potom byste měli dopis většinou po deseti /nebo i jinak/ ve schránce a bez podpisu.

Velmi dobrá rada je pořídit si průkaz příjemce. A i ten by Vám měla pomoci zařídit právě ta doručovatelka přímo u maminky doma. Správně má určité a potřebné tiskopisy nosit u sebe. Tato služba je placená, za mě byl poplatek vystavení průkazu 50 korun, nyní nevím, ceny se stále mění.

ctenar*
02.04.16 13:20
Doporučený dopis na poště
jana11
hodnocení

Děkuji moc za odpovědi !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma doporučený dopis

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]