Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi sice teprve 12 let a jsem v šesté třídě, ale všichni spolužáci už dávno mají Facebook a já ne. Všichni se mi diví, většinou to bývají otázky typu: ,,Ty nemáš Facebook?!", a tak podobně. Vždycky se všichni ptají strašně udiveně, ale já za to nemůžu. Ráda bych si ho udělala, chci si ho udělat, přesto, že je až od 13, ale táta mi ho nedovolí a v tom je ten problém. Ne že by i máma z toho byla nějak nadšená, že chci Facebook, ale už tátu zkoušela přemlouvat, ale on prostě řekl, že NE a co řekne táta, to platí. Poradíte, prosím?
Bohužel si myslím, že být na soc. síti je dnes jakási nutnost, jde jen o to, naučit se nějaká pravidla užívání. Mě je 55 a facebook nemám a mít nebudu ale jakmile ho bude chtít vnučka a pochopí, že nic není anonymní a že ten co tam má fotku nemusí být on a td. dostane ho. Je od 13ti a to by už děti mohly chápat i rizika.
Já ho nemám taky a to jsem o 50 let starší než ty ,ten fb není nic moc. Vím, že u vás je to prestižní záležitost a ty nejsi in, tvoji spolužáci však porušují zákon, oni ale jsou nezletilí a zodpovídají za ně rodiče, tomu se říká osoba zodpovědná. Když nezletilec poruší zákon je za to potrestána ta osoba zodpovědná. Na tátu se nezlob a vydrž, ten tvůj táta je určitě lepší než ti tvoji namachrovaní spolužáci. Ahoj a poslouchej rodiče.
Nakoukl jsem na FB svého syna - je to plné hloupostí, odkazů reklam, vyfocených blbin - jen to zabíjí čas. Moje švagrová má 30let - je postižená tělesně i mentálně - má FB a 130 přátel - nikoho z nich nezná a vesele se svěřuje s tím, co vlastní mamince neřekne...
FB je zlo - pro úchyly, zloděje apod.
Sousedovic kluk jednou nahrával videa po svém domě - dával samozřejmě na veřejnou stránku FB: !Tady jdu domů, tady dám klíč, tady je wc - otevřu okýnko, tady pokoj, tady tv, tady pc, tady tady tady... -! - to je navigace pro zloděje jako dělaná...
ne - děkuji - FB mi do domu nesmí. Syn nemá zakázáno, jen nesmí používat domácí přístroje na FB a jeho účet jsem trochu nastavil...
Také nemá Facebook. Abych řekl pravdu, nevidím jediný důvod, k čemu by mi byl dobrý.
Renato, napiš k čemu ho potřebuješ?
No, tak já vlastně Facebook nepotřebuju k tolika věcem, jde spíš o to, že ho všichni už mají a já ne. Už se mi dokonce diví i teta a já myslím, že by se mi spolužáci mohli začít smát, protože mamka říkala, že Facebook budu mít až v patnácti. A to mi vadí. Mám ve třídě jednu dobrou kamarádku a ani s tou nemůžu být v kontaktu, má Facebook, ale nemá mobil, protože ho nechce. Když bych měla Facebook, najdu tam všechny dobré kamarády, třeba i kamarády z letního tábora, na který jezdím každý rok.
Já jej taky nemám,není k čemu,s lidmi kteří za něco stojí se stýkám osobně a ostatní mám na salámu,nepotřebuju mít 2000 přátel na facebooku který jsem nikdy v životě neviděl jenom proto abych byl strašnej kůl vůl. Další lidi který znám jej používají jen k tomu aby zadarmo komunikovali s lidmi se kterými nemůžou být v osobním kontaktu a záleží jim na nich. Takže za mě ne nejsi divná. Bohužel je ti 12,takže zatím jsi na rodičích a jejich názoru závislá,až budeš dospělá tak si z jejich názoru nic dělat nemusíš
Asi máte pravdu, teta mi radila, ať si ten Facebook udělám tajně a dám si tam jiné jméno, jenže s tím já jsem nesouhlasila. Radši si počkám do doby, až si ho budu moci udělat, než abych tam byla pod jiným jménem a kamarádi mě pak nepoznali. Myslím, že to, co mi teta radila není moc dobrý nápad a dřív či později by to mamka zjistila, protože Facebook má.
Málokdo si to uvědomuje, ale facebook bude jeden z nezanedbatelných důvodů proč skončí naše civilizace
Teď mě napadá, že "abys byla in" bys mohla tátovi říct, ať založí účet se tvým jménem klidně on, jen třeba jméno a město. Ty tam přístup mít ani nemusíš, ale blbým spolužákům budeš moct říct, že účet máš, klidně jim i řekneš jaký, ale taky jim řekneš, že celý FB je hloupost a proto tam stejně nechodíš, tak ať ti tam nic ani neposílají, že to nečteš, ať použijou mail. Třeba.
je to dalsi marketingovy kanal a pro prihlaseneho odberatele mnohem jednodussi, protoze se mu zobrazi formou feedu novinky a nemusi chodit denne na stranky kontrolovat, zda-li se neco zmenilo, muze dat navrhy na vylepseni u veci a projektu, ktere teprve vznikaji apod., ruzne komentovat mnou zverejnene veci a hlavne na FB se veci rychle siri, vsichni, kteri odebiraji muj kanal hned vi co se deje a pripadne se jdou kouknout pokud je to nejak zaujme. Ti lidi se sami dobrovolne prihlasi k odberu, sami si vas najdou, protoze se jim zrejme libi to, co si uz prve koupili, je to pro prodejce nejcilenejsi reklama, ktera muze byt, kazdy z nich je potencionalni kupec nejake budouci veci. To, ze vy nechapete potencial socialnich siti a mate je za seznamku, neznamena, ze zadny neni
Lepsi prirovnani socialnich siti nez seznamka je RSS feed informaci(vlastne nastupce odberu RSS feedu, ten se socialnimi sitemi vymizel), ktere jste si sam nastavil (+ samozrejme jsou mezi nimi i ty, ktere vam podstrkava FB, nicmene jsou casto velmi relevantni). Dam priklad, jste rybar a milujete rybarstvi, zalozite si facebook a zacnete se poohlizet a "lajknete" si napr. jakuba vagnera, a nejake jine stranky o rybarstvi a pomalu vam FB zacne nabizet dalsi relevantni obsah, ruzna videa a stranky at uz cz nebo zahranicni, videonavody na trpytky, a zkratka ruzne kraviny z te oblasti...a mezitim semtam reklamy samozrejme, ale to uz je na vas jestli kliknete a nebo zarolujete mysi dal. A najednou mate svoji stranku na internetu, kam muzete chodit, a vzdycky tam najdete nejake nove zajimave informace, clanky nebo jiny obsah ze sveta rybarstvi, ktere nekdo sdilel, protoze mu to prislo tak zajimave, ze chtel aby i ostatni rybari to videli At uz od tech, ktere jste si "laknul" vy, nebo tech, ktere vam nabidl FB, protoze se o nej zajimali jini rybari
Nemusite mit ani jedineho kamose...
pro @hm
A co ty lidi vede k tomu, že propagují vlastní výtvory celému světu prostřednictvím jakési rádoby seznamky - FB? To je nenapadne mnohem prestižnější, serióznější, spolehlivější, variabilnější atd., zkrátka lepší vlastní web na originální adrese? Ale vlastně - dovedu si to představit, takové ty firmy, co mají mail typu "moje.genialni.svetova.firma@seznam.cz".
nebo vlastne dam jeste lepsi priklad, kdyby tady na strance kazdeho radce bylo tlacitko "like", a vy byste na nej klikl na moji strance, zobrazoval by se vam vypis(feed) co jsem kam napsal, u ktere otazky, a ktera otazka nebo odpoved se mi libila... facebook neni vlastne o nicem jinem, co se tyce funkce "kamostvi" s jinymi.
Vasi kamosi vidi o co se zajimate, vy vidite je a kamose kamosu tech kamosu tech kamosu a takhle se proste siri informace mezi vsechny napric svetem od kravovin pres politiku a hudbu, az po buhvico, a to je nejvetsi potencial. Muzete tam vpustit nejake nadmiru povedene vtipne video a do pulhodiny se rozsiri jako virus po celem svete. Pokud je v tom videu nejake chytre reklamni sdeleni, mate v tom nejlepsim pripade zadarmo reklamu, ktera by stala miliardy to tolika lidem na svete zprostredkovat v tak kratke dobe (cehoz si vsimly i politicke strany).
Nebo nez se na ct24 prepudruje moderatorka pred pocasim, aby se pripravila na zkomoleni kazde pronesene vety, tak cely FB davno vi o atentatech v Belgii, casto maji media informace hlavne z Facebooku jako vsichni ostatni.
Nijak FB neobhajuju, ma i stinne stranky (ale to ma i youtube, nekdy se nestacim divit, kam jsem se to dostal) apod a kazdy at si chodi na jake stranky chce, ale nemam rad, kdyz se plive predem a nevi se na co.
jinak jeste odpoved slecne, v podstate o nic neprijdes, kamaradky budou sdilet stejne blbosti, na pripadne vtipne video se kouknes u nich, a holt jim reknes, ze to mas zakazane...
Fejsbuk - je to spis tak, ze nastesti je tady spousta zkusenych duchodcu a jen par nevycvalanych pubertaku
Jen nechápu proč ti vše znalí mlaďoši si nedávají vyřešit úkoly typu jak sestrojit trojúhelník, když znám tři strany na Facebooku a zatěžují to tady.
Jinak na Facebooku můžete sledovat jak s velikou láskou pomáháme křesťanským uprchlíkům. Nevděčníci se na nás vyprdnou, mažou do Německa, tam je zapakují a šup s nimi spátky do Iráku.
Taky si mylim, ze FB je "zlo".. Ja mam zatim male deti 9 a 5 roku, ale uz ted vim, ze je od FB budu velmi zrazovat.. Nas 9 letak se zacina uz na FB ptat s tim jak to tam chodi, co to obnasi atd.. Vsechno jsem mu vysvetlila, protoze detem nechci nikdy nic tajit, ale chci jim vse vysvetlit, ale tak at to pochopi a stejne tak jsem 9 letakovi vysvetlila, ze tam muze potkat milion uchylaku, psychopatu, kteri vyuziji jeho naivitu. Vsvetlila jsem mu, ze tam muze mit 1000 pratel, ale pritom potkat pritele je jako najit jehlu v kupce sena, takze k cemu mu je potom 1000 pratel na FB.. Vse je o zdravem rozumu a na tom budu u deti apelovat... Tveho tatu naprosto chapu, protoze on je jedem z mala co ma rozum a chce te chranit...
Na této otázce je jasně vidět, jaký je dneska Facebook fenomén. Někdo ho zbožňuje, někdo ho zatracuje, ale asi o něm každý takový přemýšlí. Já jsem osobně vždy svým dětem věřil. A nedovedu si představit, že bych jim kecal do toho, co mají dělat. Trochu to souvisí s primitivismem, s tím jsem se taky setkal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.