Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta splátkového kalendáře

Od: slaughter odpovědí: 4 změna:

Zdravím, poradí mi někdo, co mi hrozí pokud jsem ztratil splátkový kalendář? Můžou mi poslat nový s tím, že by se tam provedené platby později dopsaly?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

My zde nevíme, jaký máte kde kalendář. Obraťte se na toho, co vám kalendář dal. Zde to nevyřešíte. Jinak provedená platba později = exekuce.

trnca*
hodnocení

0x

Otázka není položena jednoznačně.

"že by se provedené platby později dopsaly".. a ty platby byly provedené v řádném termínu? nebo budou splátky doplaceny až po získání splátkového kalendáře.

Ta první varianta by neměl být problém. O platbách máte jistě nějaký doklad - výpis z účtu, útržek složenky, potvrzení od osoby, která částku převzala. Urychleně bych kontaktovala společnost a požádala o vystavení splátkového kalendáře a dopsání plateb na základě dokladu (zaslala bych kopie).

U druhé varianty musíte počíitat se sankcemi (smluvní pokuta, exekuce,..) a společnost bych kontaktovala o to rychleji a pokusila se s nimi domluvit.

joudic*
hodnocení

0x

Ve statni sprave vymluvy nefunguji, pokud to mate nachystano jako vymluvu proc neni nejaka splatka uhrazena... tak vam stejne hrozi exekuce.
Splatkovy kalendar je jen papir s udaji pro vas, na pockani vam ho vytisknou a nebo znovu zaslou (na vase naklady). Cisla na papire nikoho nezajimaji, zajima je jestli jsou k uvedenemu datu zaplaceny na uctu.

tiffany*
hodnocení

0x

... takže strach a obavy stranou a rychle běžte tam, kde jste ten kalendář podepisoval a poproste o nový výtisk. Zároveň požádejte o "rekapitulaci" vašich dosud zaslaných splátek, ať jste v obraze, co vám ještě u nich zbývá k placení. A papír doma uložit, ne nosit po kapsách, odeslané splátky si tam poznamenat, na konci splácení si to s nimi odsouhlasit, že je to vše vyřízeno a ukončeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]