Nejste přihlášen/a.
Je to jednoduché, je to výrazně levnější pro zaměstnavatele. Na 3 směnný provoz musíte mít více zaměstnanců a minimální mzda společně s odvody dělá hodně.
tak třeba konkrétně u nás - pracovala jsem jako sestra v nemocnici a když nám zaměstnavatel místo dvanáctek nařídil trojsměnný provoz, tak jsme se bouřili a chtěli zpátky dvanáctky. zaměstnavatel chvíli vzdoroval a trval si na svém, ale pak pochopil, že jestli mu nemáme odcházet, tak holt ty dvanáctky budeme sloužit
Co je na tom zajímavého? Pokud budu někde dřít jak soumar 8 hodin, pak je jasný, že 12ti hodinová směna bude ještě větší hrůza!
Pokud budu mít 12 hodin v práci celkem pohodičku, pak jsou 12ky a hlavně to volno k nezaplacení. Mně vyhovují 12ky a neměnil bych!
Zajímavé je to, že se někomu líbí 12. Pro vás může být zajímavé to, že je na této planetě ještě někdo, komu se 12 nelíbí, tedy já.
A můžete mi prosím vysvětlit, proč by to pro mě nemohlo být zajímavé? Děkuji. Jinak souhlasím, každý jsme jiný.
ale tak jistě, uznávám, že někomu to může připadat zajímavé, byť pro mne je nepochopitelné, co by na tom mělo být zajímavého. směnnost či délku směn beru jenom jako jeden z parametrů volby zaměstnání a je fajn, že se všichni necpeme na jedno místo, protože nám všem vyhovuje jedno a to samé
Co jsem tak odpozoroval od ostatních a na sobě, tak většinou se dělaly dvanáctky tam, kde byl nepřetržitý provoz, tedy v noci, o sobotách i nedělích. Pak to vycházelo "tak nějak rozumně", a mně se to líbilo. Tam kde dělají dvanáctky jen v týdnu(Po-Pá) mají dost nepravidelné týdny. Různé ty krátké a dlouhé apod. To by se mi asi moc nelíbilo. Ale kdyby za to byla obživa pro rodinu, a nic jiného nebylo... člověk si zvykne na vše.
A ještě jeden důvod pro dvanáctky tu úplně naplno nezazněl. A to je turnusový provoz, dnes asi hlavně na dráze. kdy by se pracovník nestačil vrátit za 8 hod. zpátky do výchozí stanice, a musel by ho střídat někdo cestou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.