Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji obarvit tento potah,jak?

Od: mases* odpovědí: 11 změna:

Ahoj mám tuto sedačku expresswardrobe.co.uk/... a potřebuji obarvit ten červený potah na jinou barvu,sedačku jsem dostal a nový potah stojí 1000kč,barva kolem stovky a potřebuji to obarvit za studena jelikož velký hrnec nemám a do pračky to dávat nechci,jakou barvu (výrobce)za studena by jste poradili?A půjde takto červená vůbec přebarvit?

díky moc :)

doplněno 30.03.16 18:11:

Složení je 65% polyester, 35% bavlna

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za studena jsem ještě žádnou barvu na látky neviděla. A barva je sytá, na jakou byste ji chtěl přebarvit? Aby z toho nakonec nebyla nějaká taková jakoby opraná nehezká barva. Červená možná na nějakou tmavou fialovou by šla, nebo hnědá.

mases*
hodnocení

No chtěl bych asi černou nebo hnědou barvy za studena se prodávají normálně :)

Aha, tak já nejsem žádný náruživý barvič, tak o tom nevím. Ale když jsem kdysi barvila něco, tak vím že to byl syntetický materiál, tedy polyester a barva nadělala takové nestejné mapy-fleky a určitě nebyla taková, jak jsem si představovala. A to jsem to barvila v pračce a přesně podle návodu. Barva byla značky Duha. S pračkou to neudělá nic, teda já žádný problém nepozorovala. Když barvíte, tak probíhá proces praní a tak to i máchá a tudíž vymění vodu a propláchne. Ale můžete pak spustit pro jistotu program na 40 stupňů bez prádla s práškem a místo aviváže ocet půl na půl.

hahanaj*
hodnocení

0x

pokud se vejde potah do pračky dá se obarvit v pračce , musíte koupit barvu na syntetiku a víc pytlíků aby barva byla sytá... já když barvila manželovi kalhoty dávala jsem 2 pytlíčky barvy a na ten klipan aby jich bylo aspoň 6-8... ostatně na to pytlíčku je návod -

mases*
hodnocení

No ale co to udělá s pračkou?Mám novou a nerad bych jí takhle zprasil :-D navíc jsem čet že polyester nejde barvit tak nevím :(

hahanaj*

s pračkou to neudělá nic , běžně barvím věci v pračce

hahanaj*

ještě mohu poradit kupte velké napínací prostěradlo a natáhněte na sedačku a problém bude vyřešen

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já bych rozhodně doporučil nový potah. Nevěřím, že jakékoli obarvení čímkoli, bude k něčemu vypadat.

hodnocení

0x

Já si myslím, že ať obarvíte čím chcete, nedopadne to dobře. Ani ihned, ani po nějakém čase. ;) Když na něho pohodíte nějaké polštáře a také nějakou bezva deku (ne přikrýt, jen složenou položit), nebude ta červená tak agresívní. Ty věci na ní ji zneutralizují.

lidus*
hodnocení

0x

Rozhodně bych nebarvila, 1000,- za nový potah není přece moc.

mases*
hodnocení

ok raději koupim novej :) díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]