Nejste přihlášen/a.
Jaká mi hrozí sankce,když jsem řidič z povolání a nemám profesní řidičák?
Záleží co řídíte za vozidlo. Ještě nejaký čas se vám (téměř) nic nestane, protože policie nemůže kontrolovat profesák. Při novelizaci vypadlo, že řidič při řízení musí mít u sebe:
tam vypadl profesní průkaz.
Pokud se nic nestane, tak se Vám taky nestane. Pokud dojde k nehodě, dostanete pokutu a ...podle závažnosti nehody.
určitě nilane musí mít profesák?co když bude řídit svoje vozidlo na 3,5 t za ůčelem nepodnikání třeba obytné nebo pojede se zapůjčeným vozidlem se souhlasem majitele pro svou potřebu tak taky?zkuste objasnit
pardon přehlédl jsem že píšete jako řidič z povolání takže to vyvrací moje případy které uvádím výše
Milane, pro laika je to složité vysvětlovat, ale zkusím to. Musíte přečíst sspoustu zákonů a nařízení, aby jste věděl kdy a kdo musí mít profesák. Na soukromé cestování s vozidlem nad 3,5 tuny nemusí být profesák.
doplněno 11.11.09 20:48:ale tazatel je profík, takže ho musí mít, ale policie ho nemůže kontrolovat!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.