Nejste přihlášen/a.
Úpně nesnáším jaro, začíná být najednou velmi prudce nečekaně rychle krásně, všude pozitivní lidé, milující se páry, nedočkavci vytáhli kola a jako na předpis všichni na procházku a být happy. Já mám nejraději podzim a zimu když je tma, šedivo a lidi zůstávají uvnitř. I venku. To ale téměř všichni nesnáší a jsou zalezlí doma, ale když je teplo tak se každý ptá. A co děláš doma? když je tak hezky? Na jaře umí chodit ven každý, se zimou je to horší. Jarní procházky mi příjdou povinné asi tak jako, že na silvestra se musí pít. Tak a teď do mě příznivci jara. Dneska bylo taky povinné jarní veselí a v příštích týdnech to šílenství a ovčí chování lidí s tím jak teploměr atakuje 20°C odstartuje naplno. Mám z toho vždy velmi špatnou náladu blížící se depresi. Nesnáším ten letní čas, jak teď v 8 je stále ještě světlo. Přes den mi začínají svítit sluneční paprsky do posele, což se v zimě neděje. Nějaké rady, jak přežít jaro a ještě horší léto a nezbláznit se z toho? Už aby byl alespoň říjen a my lidi i když je nás určitě málo co prožíváme trápení v tomto nepříjemném období jsme měli klid...
Ahoj,
asi bych se tím netrápil. Nejsi jediný, každý máme rád něco jiného 100 lidí, 100 chutí.
A jak to přečkat?
Asi jako lidi co nemají rádi zimu - prostě si taky zalez, když necheš být venku a věnuj se tomu co máš rád a rád děláš doma :D :D
a jak se nezbláznit?
No na každém ročním období se dají najt nějaká pozitiva a to bych se pokusil najít, pokud bych nechtěl, abych propadal depresím, teď je otázka co spíš za stav přirovnáváš k depresím?
Ale musím souhlasit s tím, že i na mne to působí jako o Vánocích kdy lidi mají tu touhu být mílí a příjemní Což nechápu buď jsem takový a nebo makový.
Přeji pěkný den.
zajímavý postoj... já mám ráda obojí, i zimu, kdy může být člověk zalezlý doma v teple a věnovat se sám sobě, i jaro a léto, kdy se dá trávit příjemný čas venku... proč si všímáš toho, co dělají druzí? dělej si svoje, a je taky nech, ať si dělají svoje, nemusíš se přece povinně radovat z jara, když nechceš - no ne?
Jemi tě líto a nemohu uvěřit , že je na tom někdo tak zle, tak nám dopřej aspoň to jaro, takovou nádheru já si zase musím vychutnat. V létě bývá občas moc horko, to už je o něco horší, ale pro mě dobrý. Tak ahoj na podzim a vzimě to taky není špatné, protože rád lyžuji. Nauč se to jaro a léto míti rád a lehce to překonáš.
No to je jednoduché. Na okna závěsy, aby tam slunce nemohlo. Zdržovat se doma, nevylézat zbytečně ven a čekat, až to hezké počasí pomine. Já to tak také musím dělat. Nemám ráda podzim a zimu snesu, když padá sníh, protože se mi to líbí. Tak já zase na podzim naopak sundám záclony, abych chytila co nejvíce světla, také mám ložnici na východ. A ven vylézám jen když musím. A upozorňuji Vás, že v zimě jsou také lidé co se "nepřiměřeně veselí a jako blázni jezdí na lyžích, nebo dělají jiné vylomeniny", které já teplomilný tvor nechápu. Ale nikdo mne nenutí, abych se toho jejich davovového nadšení účastnila. A Vás také určitě nikdo nebude nutit, abyste skákal do bazénu a lítal jako šílenec na kolečkových bruslích jenom proto, že je teplo a že to tak dělají ostatní. Zalést, zavřít se do nory, zatáhnout rolety a čekat. A za chvíli bude zase Váš vytoužený podzim. Vyzkoušeno v praxi. Já takto čekám také celý podzim a zimu na opačnou část roku.
Ahoj.
Chlapec si tu nejspíš zase dělá nemístnou vtipnost. Tak co na to radit. Někteří ptáčkové před tím hnusným Jarem zdrhají na Sever. Tak tam zdrhni taky. Jeden takový kousek, nám tu pro krásné Jarní dny chybět nebude. A tu hnusnou trávu si tam vem ssebou. Kdo to má furt kosat! Že bych nesnášel trávu?
Vaše pocity přesně chápu. Taky jsem to někdy dříve míval. Od té doby, co jezdím na kole, tak se na jaro těším. To máte asi depresi jako prase. Nevím, jestli pomůže doktor, ale není to žádná sranda, nepodceňujte to. Taky je na jaře nejvíce sebevražd, po vánocích teda. Někteří jsme holt citlivější. Doporučuji Vám si najít zábavu, která toto jarní počasí vyžaduje, možná to pak přejde. Ale chápu Vás. Co takhle návštěva znovuotevřených Brd. To podle mě bude hit letošní turistické sezóny (sloužil jsem tam na vojně, je to tam super).
Každej jsme nějakej. Já nesnáším zimu a léto, no a co. V zimě syčím, že všechno včetně povodně je pro mě lepší než sníh a v létě zase prskám jak sysel, že je moc vedro. Zato na jaře a na podzim si vrním.
Docela by mě zajímalo kolik Vám je let. Protože čím je člověk starší, tím víc si užívá i ta období, která mu zrovna nevyhovují svoji teplotou.
Každý jsme jiný, každý má rád něco jiného. Já se na jaro hrozně těším - příroda se probouzí, ptáčči zpívají jako o závod, sluníčko svítí a i lidé se na sebe dívají tak nějak přívětivěji. Jako by chtěli říct: Dobře, že tu mrchu /zimu/ už máme za sebou. Čeká nás zahrádka, porostou houby /snad/, vybíráme si, kam na letní dovolenou. Samé příjemné věci. Tak příjemné, že mi nijak nevadí ani to moje umělé koleno.
Dnes se chystám na motorce do vzdáleného zahradnictví pro medvědí česnek.
Máme 4 jarní doby a tak je jasné, že se tomuto přiměřeně chováme a oblékáme. Budeme chodit ven, uklidíme zimní bundy, trochu se po zimě zase opálíme.
Proto, když ostatní respektují Vaši pochmurnou zimu, buďte natolik solidní a respektujte rozvíjející se jaro. A léto. Stejně Vám nic jiného nezbyde.
Snad jediné - v období Vaší oblíbené zimy si dost vydělat a jakmile začne to protivné jaro, odjet na půl roku na sever. Norsko /tam si užijete rybolov/, případně i Island. Tam bych se sama ráda podívala. V říjnu se můžete vrátit a užívat si začátek plískanic a zimy a zase si vydělat na další období. Budete takový sněžný muž, takový tažný pták v opačném pořadí. Ptáci od nás odlétají do teplých krajin, Vy odletíte do těch chladných. Co Vám v tom brání? Nikdo Vás tady přece přes jaro a léto nedrží. Stačí mít peníze a klidně prožijete celé léto někde ve sněhu. Když to máte rád.
Proti gustu žádný dišputát. Jaga.
Omluva: Nemáme 4 jarní doby, ale 4 ROČNÍ DOBY.
Zaujal mě ten výraz ,ovčí chování lidí, - co je ovčího na tom,že po zimě lidi rádi vylezou z přítmí na sluníčko,vezmou kola a jedou se protáhnout,že se mají lidi rádi,jsou veselejší ...?Není tvoje deprese spíš z toho,že jsi sám(sama)?Víš,pokud máš někoho,s kým můžeš na kolo, s kým se můžeš milovat,smát,radovat..je to o něčem jiném.Jen názor.
Názor, že pokud někdo rád chodí v jarním počasí ven, tak je ovce, spíš ukazuje na to, že problém máte Vy. Na Silvestra se pít nemusí a taktéž se může chodit ven celoročně. Člověk má odjakživa zpravidla raději teplo a světlo než opak a biologické nastavení neošálíte - zvířata jsou v zimě zpravidla taky někde zalezlá. Když jste doma, tak neřešte ostatní, ať si šílí a chodí sami. Vy si zalezte třeba do sklepa a bude fajn zase Vám. Starejte se hlavně o sebe a nebude Vás pak trápit, co dělají ti druzí.
Pokud jste v depresi z toho, že lidi rádi na jaře chodí ven, vytahují kola a celkově ožívají, tak zvažte odbornou pomoc.
To jsem přesně čekal, že většina z vás mnou bude pohrdat, urážet atd... vaše věc stejně to uteče a bude zase šedivo a zima, to je jistota
za slušné názory které jste mi napsali děkuji.
Takhle vyhraněný názor se jen tak neslyší.Tak jako povinné mávání v prvomájovém průvodu mělo něco do sebe, tak i to jaro snad nemá samá negativa.Je pravda, že když se teplota vyhoupne přes dvacet stupnů, tak s manželkou říkáme-dneska je dusno, hnusno-, na práci, nepovinnou, to moc není. Letní vedra snáší málo kdo a zimu, kdy leze za nehty také. Co nám tedy zbývá-předjaří-kdy začnou vonět meze a kdysi to dokázalo pohnout i po zimě zlenivělými údy a- podzim-, kdy je už všechno ospalé a hlavně ,rostou houby. Když ani toho by nebylo, pak už zavolat kmocháčka, aby to utrpení, tady na tom světě vyřešil po svém.
To jste mně pobavil! Lidi hold potřebují k životu denní světlo a slunce, kterého si přes zimu moc neužijí, proto se vyhrnou po zimě ven, Nejste Vy náhodou upír, který žije za tmy? Normální je většina, takže spíš přemýšlejte nad sebou, a co se sebou, než se vysmívat té většině, že se chová normálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.