Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký trest pro seniora, který zabil motorkáře

Od: nastvanysmutny odpovědí: 161 změna:

Ahoj,

včera se stala u nás ve městě tato smutná nehoda, kdy senior ve škodovce nedal přednost a srazil motorkáře, který hned zemřel. Je to smutné a když okolo toho místa denně chodím, dotkne se mě to více. Od lidí co nehodu viděli se ví, že nedal motorkáři přednost, takže kdo je vinen je jasné..

blesk.cz/...

Teď moje otázka, jaký trest byste dali tomu seniorovi, kterému je 85 let a neměl za volantem co dělat a zničil život ještě mladému muži a celé jeho rodině. Mám na něho vztek, kdyby prostě nesedal za volant a seděl doma, tak se to nestane.

Doufám, že nedostane podmínku, ale pořádný flastr a náhradu škody. Zavinil to on.

Podle mě ho věk neomlouvá,

co si myslíte vy?

161 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seatt
hodnocení

0x

Není to náhodou zabití z nedbalosti? Snad bez trestu nevyvazne...

haki

Ta otázka je dost podivně položená zdůrazněním generačního rozdílu. Bez jakékoliv bližší znalosti situace má asi podněcovat negativní postoj ke všem seniorům na silnici a podepřít sympatie ke všem mladým motorkářům? To nemá nic společného se spravedlivým postihem.(!)

danys*
hodnocení

0x

85ti letý děda, který to jistě neudělal schválně a myslím, že do této osudné chyby to byl zřejmě spořádaný občan. Co si kdo na něm vezme? Tímto ho však nijak neomlouvám, neměl za volantem co dělat, stejně jako spousta mladejch bezmosků co si myslí, že je řízení auta počítačová hra a nic se nemůže stát.

Ve finále děda dostane na 99% podmínku. Jinak ano, je to usmrcení z nedbalosti.

Osobně bych nechal stíhat lékaře, který mu potvrdil posudek k řízení vozidla!

Hk: Děda zavinil dopravní nehodu tím, že nedal přednost v jízdě! Čekal jsem, který "znalec" zde zase vytáhne kecy o rychlosti atd.

hk
hodnocení

0x

Trest pro senióra? Vy víte, že motorkář jel padesátkou? Vztek by měl být třeba i seniór na motorkáře, který nejspíše jel nepřiměřeně rychle a ač se seniór dokonale rozhlédl, nebyl nikdo vidět a pak se přiřítil jako blesk. A co třeba, že motorkář ani nesvítil... Nevíme o tom nic, takže neodsuzujme.

k2

Nejsem soudni znalec v oboru dopravy, ale podle fotek to, vzhledem ke stavu motorky a S120, ktera ma vpredu jako hlavni deformacni prvek rezervu, na neprimerenou rychlost opravdu nevypada. To by motorka i kufr (kapota) skodovky vypadaly ponekud jinak. Nove moto vetsinou sviti po nastartovani "automaticky", ale i kdyby motorkar nesvitil, tak prehlednout ho za jasneho dne je opet obrovsky pruser ze stany ridice auta...

asd1

Podle deformace to nepoznáš - ta vypovídá jen o rychlosti v okamžiku nárazu. Mohl dobrzdit ze 150 na 30 a bum, nebo jet 30 bez brždění a bum - výsledek stejný, rychlost motorkáře naprosto odlišná...

Já s hk souhlasím. Je mi motorkáře líto a konec konců i stařečka v autě. A to protože mně nedávno takový blázen málem sejmul na přechodu. Neviděla jsem ho a když už jsem ho koutkem oka zahlédla, bylo pozdě couvnout. Byl rychlejší, než jsem odhadla. A on beztak počítal s tím, že já budu rychlejší. V šedém oblečení byl opravdu neviditelný a ještě rychlejší, než jsem odhadla. A to si myslím, že mám odhad dobrý.

hahanaj*
hodnocení

0x

je to moc smutné... trest by zasloužili ti ,co mu nechali papíry - v 85 letech by neměl podle mne řídit... snad se to nikoho nedotkne

majsterjoe*
hodnocení

0x

Počkej, věk ho neomlouvá, proč teda píšeš že neměl za volantem co dělat? Myslíš kvůli svému věku? Ty jsi jeho ošetřující lékař, který mu to může zakázat? Nebo víš něco co my ne?

A co když prostě tak, jako obvykle motorkář jel příliš rychle a chlápek si ho prostě nevšimnul, a nevšimnul by si ho ani kdyby mu bylo 30?

A trest? Tady už je každý trest zbytečný. Dostane zákaz řízení, podmínku a tím to hasne. Co taky že.

karcan

Hlavně by trest zasloužil lékař,který mu potvrdil že je schopen řídit.Já mám v rodině 90letého seniora,špatně se pohybuje,má silné brýle,bolí ho celé tělo. Přesto mu ještě v loňském roce doktor řidičák potvrdil.Za měsíc musí znovu k doktorovi a má z toho hrůzu že tentokrát už opravdu přijde o řidičák.Vůbec si neuvědomuje,že je v autě nebezpečný nejen ostatním ale i sobě.Zatím se nic nestalo naštěstí.Kdyby nedejbože přejel třeba malé děcko,co si na něm kdo vezme?Řeko by se-je to chudák,udělalo se mu špatně ,za nic nemůže...atd.Takže doufáme že doktor konečně bude rozumný a senior bude mít už zákaz řídit.Nebo snad bude čekat až opravdu dojde k tragédií?

mp*
hodnocení

0x

V případě nedbalosti jakýkoli trest pro viníka neřeší neštěstí oběti. A neřeší ani polepšení viníka. Prostě nedbalost je nedbalost, ten člověk to to neudělal úmyslně. Úmysl je úmysl. To je trochu rozdíl ne? Každý nese svoje rizika. A motorkáři je mají ještě o hodně větší, než ostatní. Kdo si chce nést takový to svůj osud, je jen na něm. Nakonec svět není moc bezpečné místo a na motorce obzvláště. R.I.P.

sydney*
hodnocení

0x

Takový člověk nepatří ani do vězení ani do auta. Pěkně to pohnojil to je pravda a věřím tomu, že do auta už nevleze. Myslím, že už je potrestaný tím co způsobil. Flastr dostane určitě, ale do basy už nikdy nepůjde, protože nebude schopen. Navíc u nás řidič nedal přednost a zabili se přitom dva, dostal podmínku a stejně je to zničený člověk. Toho motorkáře je mně samozřejmě líto, ale lituju i toho dědulu.

asd1
hodnocení

0x

Pokud je viník tak je to zabití z nedbalosti. Věk není polehčující okolnost. Jsem pro podmínku, zákaz řízení a náhradu škody - nebudem ho živit v base, když bude bručet v lochu tak to nikomu nepomůže...

Vina vůbec jasná není. Pokud měl dát přednost, motorku viděl a řekl si "to ještě stihnu" nebo jí přehlédl a vjel mu tam, tak je viník. Pokud se ale rozhlédl, nikde nic, vjel do hlavní a najednou přilítla motorka co jela v obci 150 kmh, tak je motorkář minimálně spoluviník a možná i 100% viník.

Detaily neznáme tak nelze soudit kdo za to mohl...

k2

Fakt si myslite, ze takto by vypadala motorka a S120 po stretu rychlosti 150km/h?

asd1

Motorka občas mívá i brzdy ;) Může to kalit 150 a dobrzdit na 30 kmh a bum. Nebo myslíte, že motorkář nebrzdí když před něj vjede auto?

kdyby to před nárazem stáhnul na 30 tak je úplně jedno jak rychle jel předtím... klidně 200 ale pořád bude bourat ve 30ti...

host*
hodnocení

0x

Nezáleží na věku řidiče auta nebo motocyklu. Vždy je jakákoliv nehoda, zvlášť ta se smutným koncem, důsledek toho, že bylo něco špatně, a navíc k tomu přispěla i nešťastná náhoda. Je to hodně smutné, zvláště když si lidé domyslí důsledky i to, že kdyby ..., tak se to nemuselo stát.

hodnocení

0x

No, nevím, jestli dostane jen podmínku, spíš minimálně rok na tvrdo, možná víc. Chápu, že máte na něj vztek, ale na druhou stranu, to mohl klidně udělat kdokoliv mladší a taky byste netvrdil, že neměl mít papíry. Je na posouzení lékaře, jak posoudí jeho zdravotní stav a způsobilost řídit motorové vozidlo. Daleko víc nehod způsobují mladí a mladší, než dědulové. Nepopírám, že potkat některého z nich na silnici člověka může vytočit, jedou nejistě, pomalu, protože už nemají ty reakce. Ale, když si uvědomíte, pro kolik z nich je doprava autem obrovské ulehčení v životě, tak nebudete tak tvrdý. Musí jezdit neustále po lékařích, vyšetřeních, lékárnách, nakoupit aj. Znám to důvěrně od svého otce, kterému je 83 let, bývalý řidič z povolání. Neustále jen slyším blahořečení na auto a děs z toho, co by si s matkou počali, kdyby nemohl řídit. Matka daleko neujde, má potíže s nohama, nedošla by ani na autobus. Bydlí daleko, tak ani já jim nemůžu pomoct. Ale takováhle tragédie se může stát každému.Můj švagr řídil Tatru plnou cihel a ve 4 h ráno, nikde ani noha, jen jeden starší člověk přicházel na ostrůvek na křižovatce. Švagr ho viděl už z dálky a hlasitě , opakovaně troubil, aby o něm věděl a nenapadlo ho náhodou vstoupit do vozovky. Pán, jako hluchý, pokračoval přímo před jeho auto. Tak brzdil, ale neubrzdil. Zjistilo se, že byl opravdu hluchý /ne slepý/, a i když neměl povinné označení, přesto šel švagr na rok do basy. Prý měl dřív brzdit, než troubit. Auto plné cihel, se jen tak na fleku zabrzdit nedá. Mně spíš dohánějí k šílenství ti mladí feťáciu za volantem, nebo ožralové.

pb®
hodnocení

0x

Těžko říct, schválně to určitě neudělal a motorkáře taky nikdo nenutil s pistolí u hlavy jezdit na motorce. Byla to jeho volba a jeho frajeřina, přestože je to nejnebezpečnější dopravní prostředek a kdyby seděl v autě, nejspíš se mu nic nestane, vzhledem k tomu, že na starém vraku to odnesl jen blatníček.

Ale zas je pravda, že když vídám některé důchodce za volantem, o 10 i 20 let mladší než tento, co vyvádějí, řidičák mít nejspíš už neměl. Ale zas, seberete řidičák a ze samostatného člověka uděláte někoho odkázaného na pečovatelskou službu. On je rozdíl si dojet na nákup nebo k lékaři až před barák a vláčet se tam pěšky.

k2

Tudle kravinu myslite vazne? A kdyby srazil chodce, tak to byla tez volba chodce? Nikdo ho s pistoli u hlavy pesky jit nenutil a kdyby jel Tatrou 815, tak ma jen poskrabany naraznik...

jofa*

Pokud nevím, jak se vše stalo nebudu soudit. Bydlím v malém městě, samá křižovatka a postranní ulice, kde vyjíždí na hlavní jedno auto za druhým. Jen vím jistě a vidím to na vlastní oči od rána do večera, že ani jeden motorkář nejede 50 a méně. Odhadem každý cca 70 a výše. Opakuji, ani jeden.

danys*

Vy bydlíte v nějakém městě a ani jeden motorkář tam nejede 50? cca. 70 a výše? Jaký druh radaru používáte? :D

Kdo někdy jezdil na motorce, tak ví, že člověk nikdy není na hlavní a přednost v jízdě musí dávat vždy! Pokud tedy nechce jet v penále do márnice! To co jezdí po našich silnicích to je opravdu síla.. Nejvíce vymazaných a špatných řidičů v osobákách (i proto, že jich jezdí nejvíce,), motorkáři kteří si silnici pletou s okruhem, řidiči kamionů atd.

Tvrdit, že všichni jezdí rychle, nebezpečně atd. může jen člověk, který je totálně mimo! V každé skupině řidičů se najde řada bezmozků a lidí, co prostě řídit neumí!

doplněno 29.03.16 17:05:

fastcrash: Protože každý český pepík jezdí ve svojí plechovce a všichni ostatní mu vadí! Motorkáři jezdí rychle a nebezpečně, řidiči kamionů předjíždí, kde nemají, jezdí nebezpečně atd. (nejsem motorkář ani řidič kamionu)

jofa*

danys: Na motorce jezdím od roku 1968 a dobře odhadnu co je 50 a co je 70 a více. Na to nepotřebuji žádný radar. Ani jeden z motorkářu padesát po hlavní nejede (ve městě).

doplněno 29.03.16 17:14:

Bydlím přímo na rohu dvou ulic do hlavní silnice. To by jste se divili, co aut mladých i seniorů "skáče" přes křižovatku. Někdo na dvakrát i třikrát nahazuje motor přímo v křižovatce. Vždy se téměř modlím, aby se nepřihnal v tu chvíli nějaký šílenec, jak v autě tak na motorce. Ani jeden by to těžko dobrzdil.

k2

Co soudit? Ja nikoho neodsuzuju, ale bezte toto:
Byla to jeho volba a jeho frajeřina, přestože je to nejnebezpečnější dopravní prostředek a kdyby seděl v autě, nejspíš se mu nic nestane, vzhledem k tomu, že na starém vraku to odnesl jen blatníček.
lidove moudro rict pozustalym motorkare...
Nebo vy si tez myslite, ze nehoda byla motorkarova volba a ze si za celou situaci muze sam?

pb®

Že vy jste taky motorkář, což? Víte co se píše. Kdo ještě nikdy nespadnul, ten spadne. Za nehodu většinou může řidič automobilu, protože nedá přednost (přehlédne ho) motorkáři, který obvykle jede rychleji, než by měl. Za nehodu ovšem zaplatí motorkář (zdravím, životem), i kdyby řídil jako pánbůh. Tak to prostě je. Můžete s tím nesouhlasit, můžete se vztekat, ale fyzice neporučíte. Stačí se podívat na pár crash testů, co takový náraz do auta udělá s tělem motorkáře i kdyby měl na sobě bůh ví co. Zkrátka není chráněn, nijak. Ta videa jsou volně dostupná, je jich plný internet a každý se může svobodně rozhodnout, jestli za takových podmínek na motorku sedne. My doma razíme pravidlo, že na motorku zkrátka nikdy, protože z vězení se většina lidí vrátí, z hrobu to byl jen jeden před více než 2tis. lety.

k2

Ne nejsem motorkar. Znovu opakuji, ze:
Byla to jeho volba a jeho frajeřina, přestože je to nejnebezpečnější dopravní prostředek a kdyby seděl v autě, nejspíš se mu nic nestane, vzhledem k tomu, že na starém vraku to odnesl jen blatníček.
Je proste neobhajitelny nesmysl. Doma si muzete razit co chcete, avsak tuto kravinu, kterou jste napsal prede mnou neobhajite. Jinak pesky chodite, nebo radeji vsichni vsude jezdite tankem?

danys*
Pb: kdyby někoho z vaší family srazil někdo na přechodu nebo chodníku,taky by si za to mohl sam,protože tam s tím rizikem lezl?
:D

fastcrash*
hodnocení

0x

Nechápu proč se vždy když se něco takového stane řeší že jel motorkář rychle a jako šílenec *zed*

fik
hodnocení

0x

Tak trest by měl dostat jaký zaslouží,za zabití z nedbalosti,stejně jako každý jiný. Víc by se mělo jít po doktorech kteří jim schalují řidičáky,tady u nás taky doktorka,zřejmě ji vždycky nějak ukecá,dává jednomu staříkovi pořád prodloužení,i když každý ví že už špatně vidí a slyší,to jeho auto je obouchaný ze všech stran jak s tím vždycky někam nacouve protože už ani nemá cit a taky všichni jenom trnou až někoho zabije

Ovšem ani 85 letý člověk nemusí být odepsaný,osobně znám pár takových,kterým je přes 90 a jsou vitálnější než leckterý šedesátník,to je opravdu případ od případu

lidus*
hodnocení

0x

Viděla jsem to ve zprávách a toho dědulu litovala, škodovka měla najeto 20 000km a byla jako nová, děda jel prý babičce na hrob. Jistě motorkář byl mladý kluk, život před sebou, škoda ho ale nehody se stávají a myslím, že pokud by ho srazil řidič dvacetiletý, vůbec byste se nad tím nepozastavil, vás prostě šokovalo to, že si 85 letý děda dovolil řídit auto. No a teď si vemte, že se odchod do důchodu prodlužuje a že vás v MHD poveze 70ti letý řidič, tchán jezdil do 82 let a v tom věku se i účastnil střeleckých soutěží, couvat s traktorem + vlečkou na dvoře to uměl jen on. Jistě i já si myslím, že by staří lidé měli mít kontrolu 2x ročně a některým by se měl ŘP odebrat. Myslíte, že zavřít dědu až do smrti něco vyřeší? Nešťastný je už nyní a do konce života na to nezapomene.

danys*

lidus: u nás jezdí převážně řidiči autobusů co jsou již v důchodu.. :) Za ty peníze co jim platí to bohužel nikdo z mladsích nechce dělat.

Jinak samozřejmě souhlasím, že to je všechno na lékařích a musí posuzovat člověka od člověka. Osobně se víc na silnici bojím mladých "řidičů" než těhle postarších dědů.

remisak*
hodnocení

0x
Píšete že Seniorovi, kterému je 85 let a neměl za volantem co dělat, a z jakého důvodu tak soudíte? Měl ŘP? Pokud ne tak ano, měl potvrzení od doktora? Pokud ne tak opět ano. A že mu bylo 85 let to není přeci tělesná vada.
sebod*

No, já bych seniory nad 65 let snad rovnou házela do propasti...Co už s nimi, že?

lidus*

Sebod, to je přesně pohled mladých. Dnes mi na chalupě náhle zemřela sousedka 66 let, v neděli jsem s ní ještě mluvila, když mi bylo dvacet tak jsem řekla byla stará a dnes jsem z hrůzou zjistila jak málo času mi zbývá.

jenda2*

Tak nezapomeňte na sebe. Také vám bude 65 a skočíte sama? Co nejdříve !

pt®

ale "sebod" si dělá legraci a myslí to ironicky, že jo "sebod" :-D? - pt

sebod*

pb. Nedělám si legraci. Já už k tý propasti pomaličku jdu sama, aby mě tam nikdo nemusel ani vozit ;). Lidus, ano, kdysi pro nás lidé v našem věku byli starci a stařeny... Jojo, uteklo to. Ale k tomu řidiči, nikdo z nás neznáme jeho zdravotní stav, nevíme, jak na tom byl. Třeba ten řidičák už dvacet let neměl mít. Ale třeba na tom byl daleko lépe, jak někdo v padesáti.. A stás se v tomto věku tím, kdo někoho jiného zabije - no, moc toho dotyčného lituji.

nastvanysmutny
hodnocení

Nejsem proti když řídí senior do těch cca 75, ale v takovém věku(85) nejde o vitalitu, to věřím, že jsou vitální, ale jde o hybnost a motoriku. V 85 letech se téměř každému třesou ruce, prsty a reakce jsou velmi zpomalené.
Samozřejmě výjimky jsou

hodnocení

0x

Pro nastvanysmutny@

Ano, máte pravdu. Všem stejným metrem je třeba měřit. Jen je problém v tom, že těch řidičů v pokročilém věku, kteří způsobí dopravní nehodu, je oproti ...cátníkům minimum. Docela se bojím času, kdy se zařadím mezi ... sátníky, a začne se pochybovat o mé schopnosti řídit motorové vozidlo. I ti dnešní ...cátníci se časem stanou ...sátníky, postupem pak už šedesátníky, sedmdesátníky atd. Ti budou pak pohoršeni chováním a drzostí ... cátníků v té době!

jenda2*
hodnocení

0x

K nějakým soudům a závěrům musíte znát všechny souvislosti. Jestliže jel motorkář 100 km rychlostí v obci, jednoznačně porušil zákon a starší řidič by musel mít tryskáč, stačil odjet. Podle úmrtí to vypadá na velkou rychlost motocyklu. Zřejmě to bude nanejvýš podmínka.

jofa*

Jak jsem psal. Bydlím u křižovatky a tak to denně vidím. Vite co řidičů strčí z postranní ulice do hlavní čumák auta a chce jet a v tom na to šlápne a zjistí, že mu tam něco jede? Mám to denně před očima. Mladý, starý v každém věku. Děda to prostě neuhlídal. Třikrát jsem sbíral motorky u plotu. Auta většinou po vyšetření nehody odjížděla po svých. Zatím nikdo mrtvý, zatím.

nikdo*
hodnocení

0x

Nebudu soudit konkrétní případ. Nic o něm nevím. Co vím jistě z osobní zkušenosti, že když kdekoliv pojedete podle toho kolik smíte, v obci 50, venku 90, tak za vámi motorkář nevydrží ani kilometr. Vždy, okamžitě, jak to jen jde, předjíždí. Čest výjimkám. Těch ale moc není.

doplněno 29.03.16 19:38:

Jak říkám, nejsem expert. Zkuste si změřit vzdálenost od auta k místu dopadu toho mrtvého motorkáře. Pokud to jsou místa z toho zmíněného odkazu, tak já naměřil 26m. Myslí si tu někdo, že by motorkář jedoucí 50km/h. letěl po nárazu 26m? Já ne, ale třeba se pletu.

doplněno 29.03.16 19:56:

Tohle je 20m. Kdyby odbočoval do levého pruhu.

Jaký trest pro seniora, který zabil motorkáře
fastcrash*

nikdo: měl jste někdy motorku? jezdil jste na motorce? Z čeho usuzujete, že jel motorkář rychle?

nikdo*

Z předpokládaného místa střetu, z místa dopadu motorkáře a ze změření délky dráhy. Jak rychle se musí pohybovat předmět(lidské tělo) o váze cca 80kg, v okamžiku nárazu, aby následně proletělo vzduchem 20-26m, a dopadlo na zmíněné zábradlí?

doplněno 29.03.16 20:19:

Kdybych to uměl, tak už tu je. Rozhodně nevěřím, že na to stačí 50km/hod.

doplněno 29.03.16 20:34:

Jen pro srovnání. Atlet, při skoku do dálky, aby skočil kolem těch 8mi metrů, musí vyvinout krátkodobě rychlost 8-11m/s. To je cca 60km/hod.

fastcrash*

Tak sdělte i tu vámi vypočtenou rychlost.

Dovolím si jen upřesnit, že 11 m/s je skoro 40 km/h. 60 km/h je 16,66 m/s.

fastcrash*

Tak mi ještě ukažte atleta který běží 60km/h. To jste trošku přestřelil. Na skoku do dálky běhají kolem 40km/h .Usain Bolt má na 100m maximální rychlost 44km/h.

nikdo*

Nepřestřelil. Jen v rychlosti špatně přepočítal m/s na km/h. Ostatně, jenyk už to přepočítal před vámi, za což mu děkuji. A tu rychlost, kterou špičkoví výškaři mají, tu mají po rozběhu, v okamžiku odrazu.

doplněno 31.03.16 17:40:

Pardon, asi jsem ještě spal: . . . kterou špičkoví dálkaři mají, . . .

hodnocení

0x

Vy co tu hážete hromy blesky nikdy se vám nestalo že jste něco přehlídli? Jen staří lidé nedávají přednost? Mladí nikdy nebourají?Jeden děda měl smůlu. A co ten motorkář? Neni v předpisech že musíte vždy zvládnout vozidlo a připůsobit...

danys*

Karle, pokud ti někdo nedá přednost, pak se nejedná o nezvládnutí vozidla a nepřizpůsobení jízdy!

Já si cca. před 4 měsíci jedu svých tachometrových 90 km/h mimo obec, jezdím opatrně, věnuji se řízení, šero a předemnou frajer na kole v tmavým oblečení, bez odrazek, bez světel.. No měl to jen tak tak.. Teda spíš já, protože kdybych ho trefil, tak je to moje chyba.. Jinak mi je 30, najeto cca. 1 milion km bez nehody..

danys: Určitě víš při tolika kilometrech najeto že nikdy se nemůžeš spoléhat na to že když jedeš po hlavní tak že Ti každý dá 100% přednost z přijíždějicích po vedlejší.Já osobně jsem byl také motorkář a těch nedání předností jsem také pár zažil.

hodnocení

0x

Takže vás rozpálí do běla, pokud se něčeho špatného jako je např. smrtelná nehoda dopustí starý člověk? Sám jste nehodu neviděl, ale "známí říkali" a pak dáte odkaz na bulvární špínu. Neměl by nejdříve o vině rozhodnout vyšetřovatel a poté soud potrestat viníka? Našeho kolegu motorkáře díky neopatrné jízdě zabil řidič po čtyřicítce. Je jeho vina menší, když nešlo o starého člověka se špatnými reakcemi, který by měl sedět doma a nevystrkovat nos? Jak víte, že bylo seniorovi 85 let? Zase říkali známí nebo psal bulvár? Myslím, že zde dost fabulujete a řešíte, co vám nepřísluší.

hodnocení

0x

Blesku bych nevěřil ani slovo! jinak trest pro seniora když je viník zatím neznámý,trošku brzo ne?Až soud rozhodne o vině ,pak ano,pak jej potrestat !

Jinak pokud má dle současné legislativy potvrzení proč ne.osobně bych i když za chvíli budu také senior o tomto rozhodoval jinak-senioři by mělo dokázat že jsou schopni držet krok a nebýt brzdou!

robin1*
hodnocení

0x
Dle mého názoru, je správné potrestat viníka. Věk není v daném případě rozhodující.

hodnocení

0x

teda tady pulka asi vyhrála patent na rozum.. klidně by se to mohlo stát i cyklistovi, přeletět přes blatník a rozplacnout se o zabradlí.. to asi není žádný med... ale jinak nebudu soudit.. asi tak ani nejde o rychlost, ale o to, že musí člověk počítat s tím, že přednost nemá.. pokud se toho motorkář nedržel, tak bohužel.. na to se pak lehce dojede.. a o dědkovi si taky nebudu dělat iluze.. už jsem viděl jednoho takového na kruháči v protisměru.. plno jich má problém se rozjet vubec v křižovatce.. takže asi tak..

hodnocení

0x

Smůla, souhra náhod. Bohužel přišel mladý kluk o život.

Tresty jsou dané našimi §§§ a umem právníka. Daný stařík může chytit mrtvici a za pár hodin bude mít po soudu. Jistě z toho bude mít zbytek života (nebo do začátků Alzheimera) hodně špatné pocity... které však samozřejmě život nikomu nevrátí.

Na druhou stranu - každý motorkář, cyklista, či jakýkoliv účastník provozu musí tak nějak předvídat a počítat s rizikem. Řeči, že "já nepiju, dodržuji rychlost,..." jsou mi k ničemu, když do mne ve vesnici narve nalitý chlap stovkou ... A to se ani předvídat nedá... (nemyslím tento konrkétní případ - jasné?)

Prostě smůla, trest přiměřený není...

Naše rodina nechala odebrat platný ŘP dědovi v jeho 65ti letech, když začal na hlavní silnici dávat přednost lidem jedoucí po vedlejší. Byl opatrný, všechny chtěl pouštět - a proto byl nepředvídatelný a nebezpečný.

doplněno 04.04.16 10:58:

@kercan - a o tom píšu - starší lidi můžou být ok, ale jestli jejich okolí vidí, že na ŘP nemají a jsou rizikem pro všechny, musí se i za cenu rozhádání vztahů snažit přesvědčit toho seniora, aby uznal své omezení a nebezpečnost a ŘP se vzdal!

hodnocení

0x

1) Nikdo nevíme, jaký je zdravotní stav starého pána, klidně může být OK. Páč doktor mu dal papír, tak věřím že je OK.

2) Nikdo nevíme podrobnosti o nehodě, páč nemáme spisový záznam s výpovědí, s nákresem a zprávy soudního znalce.

3) klidně přednost nedá i mladší člověk.

4) respektujme názor druhého, bez urážek.

moula*
hodnocení

0x

Pokud tam nebyla droga, alkohol, technická závada u obou, tak senior a případně jeho příbuzní budou cálovat, je tam pravděpodobně hrubé porušení povinnosti a pojišťovna zaplatí jenom část, trest odnětí svobody, neb podmínka je jenom podružný systém. A jinak i když jsem mladý, tak nejvíce smrtelných nehod mají řidiči do 5 let praxe a věku do 29 let a následují 29-39 let.

danys*

Moulo, kontrolní otázka... Víte, proč si lidé platí povinné ručení? *bzum*

moula*

Správně Danys, pojišťovna nahradí škodu, ošetření léčbu, ale nehradí psychickou a morální újmu, snížení životní úrovně, společenského uplatnění a.p., pokud je poškozený na př. samoživitel a vychovává děti, tak může viník dopravní nehody platit dlouhá léta podle nového OZ.

mp*

Ono je to taky o povaze. Nechci to zakřiknout. Já papíry 27 let - bez nehody. maželka - taky - děti cca 9 let řídí - taky - tchán 55 let řízení (je mu 80 a ještě zvládá novou Fábii) taky nic. Moje matka nic. Můj zesnulý otec taky nic. Asi to je dědičné.

doplněno 29.03.16 21:47:

A to ještě podotýkám, že nejsem žádný posera. Předpisy beru spíše jako doporučení, a řídím se hlavně citem (jestli to nebude právě tím)

danys*

Holt jste asi jedni z těch, kterým se nemůže nic stát. Závidím ;)

hodnocení

0x

Někdo někoho zabil? Nebo se proslýchá ...

moula*
hodnocení

0x

Pane Naštvanýsmutný, dopravní nehody byly, jsou a budou nedá se tomu zabránit, možná trochu snížit pokud si mistři volantů, mladoši, staroši a ostatní uvědomí, že když sedne za kvedlátka, tak i při velké opatrnosti se nemusí vrátit. I když jsem přemládlej, nemohu dávat rozumy, tak učitel v autoškole měl názor, každého na silnici považuj za blbce a rychlost je určena do a nikoliv tolik. Byl jsem u dopravní nehody na R 46 dne 9.2.2011, mistr volantu v BMW v nepřiměřené rychlosti přeletěl svodidla do protisměru zabil ve Felicii 3 osoby a jedno dítě, sám vyvázl s lechkým zraněním a mistr byl mladý, dobrý zrak, sluch, bleskový postřeh, byl to sportovec, jaký trest byste navrhl pro mlaďocha, který zabil čtyři osoby.

nastvanysmutny
Samozřejmě by měl dostat několik let vězení, stejně tak ale ten děd..

remisak*
hodnocení

0x

Jediní rozumní motocyklisté jsou snad Harleyáři kteří si jízdu užívají i přesto že tyto stroje dovedou ukázat svoji sílu a rychlost, pokud se díváme na nehody motorkářů v TV nebo v tisku převládají zde majitelé moto, Yamaha, Honda, Kawasaki atd. Potkat na silnici Jawu 250 nebo 350 je opravdu vzácnost na to by si žádný mladý nesedl jelikož to neletí přes 200 km. Pak se nedivme že to takto dopadá, zvláště když mají řidičák 14 dní a předpysi v tu chvíli pro ně neplatí.

jofa*

Rozumní Harleyáři? V létě jsem seděl na terase u pivka. Tři Harleyáři přijeli k restauraci, opřeli stroje na chodníku. Zdvořile přisedli ke stolku. Každý stylové oblečení, šátky kolem krku atd. Zkrátím to. Měli asi naspěch, protože jedno 12 stup. pivko takříkajíc zasyčelo a druhé už každý vychutnával. Tak šťastnou cestu, jsem asi 30-40 letým hochům opravdu ze srdce popřál.

hodnocení

0x

Jelikož nikdo neznáme výsledky vyšetřování ani co bylo příčinou nehody, tím méně nakolik (a zda vůbec) v tom hrál věk zúčastněných, tak jediná seriózní odpověď na dotaz je "nevím".

Kdyby řidiči auta bylo o 50 let méně, byl by menší i tvůj vztek na něho? A proč?

nastvanysmutny
Ten vztek na důchodce je dán tím, že jsou často arogantní, chovají se hulvátsky, všude se cpou-do MHD za největších špiček. A prostě si hrají na mladý jury( když se jim to hodí), jinak si myslí\"já jsem chudák důchodce, všichni mi jděte z cesty\"a prostě nedokážou přiznat chybu a říci, že na to už nemají.
Neberte si to osobně, vím, že zde na poradně je tak polovina důchodců-přispěvovatelů,kterých by se můj příspěvek mohl dotknout, ale opravdu si to neberte osobně, já vím, že ne každý důchodce je takový jak píšu.
A teď pro toho, kdo bude psát že taky budu jednou důchodce:
Já na důchod vůbec nemyslím, ani jestli se ho dožiju nevím, mám určité problémy a vždy si plánuji život max. na pár měsíců dopředu, takže s tímto prosím na mě nechoďte...
lidus*

Vy jste toho dědu znal osobně, víte, že to byl hulvát, že na to aby řídil něměl... Nechápu co stále řešíte, někdo se narodí a někdo zemře, někdo po nemoci a někdo tragicky a zbytečně, je to daň za to, že jezdíme na motorkách, autem, letadlem, lodí. Kdybychom stále jezdili na bryčce tažené koňmi nebyl by na cestách takový šrumec a havárek by bylo méně. S tím, že máte problémy a důchodu se nedožijete, na mě nechoďte, problémy má dnes kde kdo a opět je to daň za to, jak se chováme k přírodě, co je dnes priorita, jak se chováme sami k sobě.

nastvanysmutny
Nezlobte se, ale jste pokrytecká,
dle Vašich slov v jiné otázce byste stavěla zeď uprchlíkům, aby vůbec nepřelezli.
Kdybych toto napsal o důchodcích, to byste se vztekli. Každý uprchlík není stejný! To je samý princip jako s důchodci.
Co mi na to řeknete? Já dle Vás soudím duchodce, Vy zase hážete uprchlíky do jednoho pytle.
bagar*

Jsem svým rodičům moc vděčný za to, jak mě vychovali. Vždy mi říkali, abych si starých lidí vážil-a to taky dělám. Copak důchodci nemají nárok jezdit MHD i v době špičky? Mají na to stejný nárok jako ty. Taky jsem si jako malý vždy říkával, jak je možné, že dokáží chodit po obchodě ale v MHD si musí sednout. Stačila zraněná noha a už jsem to pochopil. Taky se mi chodilo celkem dobře, ale jakmile se šalina rozjela, tak na tu nohu byl takový nápor, že jsem sebou málem sekl o podlahu. Oni už jsou taky zesláblí, nemají tolik síly, aby vydrželi celou dobu. Každý důchodce není stejný, dědovi bude 80 let a řídí MNOHEM líp než všichni mladí.

Nikdo není neomylný, nevíš jak se ta nehoda stala, co když motorkář opravdu jel tak hrozně rychle, že i když se děda rozhlédl, tak ho prostě neviděl a pak už bylo pozdě? Tohle se může stát každému, i mladým. Nikdo z nás neví, jak to bylo, tak ho přestaň odsuzovat. Aby se ti jednou nestalo to stejné (a to ti ani nemusí být 85, může ti být třeba 30), zajímalo by mě, jak budeš mluvit potom.

A aby sis nemyslel, že jeden důchodce obhajuje druhého-je mi 19 let.

k2

...dědovi bude 80 let a řídí MNOHEM líp než všichni mladí
To je velmi odvazne tvrzeni. Znate vsechny mlade lidi, nebo je jen Vas deda nejlepsi ridic na svete?

bagar*

Neznám, ale stačí mi vidět řídit spolužáky. Děda byl řidič z povolání, najezdil toho opravdu hodně, takže si troufnu říct, že řídí opravdu dobře. Neberte to zase úplně doslova. Co si budem nalhávat, mladí machrují, nemají zkušenosti a přitom jezdí rychle v silných autech. Spolužák měl týden "nový" auto, vezl další 2 spolužáky a aby si zamachroval, tak jel na hodně nepřehledné silnici víc jak stovkou. Zabořil to do stromu. O rok později si koupil bavoráka...no...zabořil to znova*bzum* Jde jen o princip, aby si tazatel nemyslel, že důchodni jsou mnohem horší řidiči než ti ostatní, mnohdy to bývá naopak.

martinaa*

Zdravím, řídím denně a potkávám na silnici krom hovádek v silných autech a závodníků, co přejíždí kdykoli a kdekoli, i nebezpečné důchodce, co pletou pravou stranu s levou a brzdu s plynem. Kolona za autem je nezajímá, oni jedou svých 65km/h. V určitém věku bych zavedla každoroční kontroly, zda je takový člověk schopen řídit auto. Důchodce obecně by neměl omlouvat věk a ani případné zdravotní problémy, se kterými, jsa si jich vědom, sedá za volant. Pokud už nemá takové reflexy a koncentraci, nezlobte se, ale za volantem onen člověk bohužel nemá co dělat...

doplněno 30.03.16 20:23:

Ano, Milane. Ani takový člověk nepatří za volant.

Martino,

nezlobte se, ale za volantem onen člověk bohužel nemá co dělat..
to myslíte i tyto: hovádek v silných autech a závodníků, co přejíždí kdykoli a kdekoli
statisticky je jasné, kdo dělá nejvíce přestupků a nehod.

doplněno 30.03.16 20:27:

Martino, souhlasím s Vámi, že nebezpečný nezdravý člověk nesmí za volant. Proto starší osoby musejí chodit na zdravotní prohlídky, třeba jako já, každý rok.

pt®

No, tak to se teda krásně píše, ale je to nerozum. Ten důchodce jede, tak aby nikoho neohrozil. Já se také neřítím jako blázen, ale jedu si podle sebe, abych nikoho neohrozila a hlavně podle předpisů. Ono každému přibudou roky, nebude moci na nohy a bude rád, že si na nákup dojede autem a že se doveze k lékaři, BEZPEČNĚ. - pt

doplněno 30.03.16 21:24:

ale zákon říká také, nesmí ohrožovat a musí přizpůsobit svou jízdu atd. No nic, pokud je někde omezená rychlost, neznamená to přikázaná rychlost. Ale taková debata nemá smysl. Každý by měl jezdit podle předpisů a co je pro jednoho omezování, je podle druhého přizpůsobení se.

martinaa*

Přečtěte si zákon o silničním provozu, řidič "omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním."

Chápu, že je to ryze můj problém - jak asi podotknete - ale když mám na přejetí 20 km mezi první a druhou prací necelou půlhodinu i s odevzdáním auta, tak je kloboučkář jedoucí po státní 65km/h a ve městě 35km/h, přičemž ani v jednom případě se nedá předjet, docela problém. V práci nikoho nezajímá, že tam přijdu pozdě, je to moje zodpovědnost.

pt®

Martino, ale koho to zajímá, že pospícháte do práce. Tak vyjeďte dřív. Ti důchodci se už nachodili do práce až do někam. Takže jedině schválit nový zákon, aby se důchodci izolovali v rezervacích, nebo jak?

doplněno 31.03.16 09:59:

Martino, o rezervacích je to mimo? Ale věta končí otázkou, "nebo jak"? Takže jak? To je sice chvályhodné, že jste pracovitá a máte dvě zaměstnání, ale opravdu, koho to zajímá? Ti ostatní řidiči, mají také své povinnosti, máme je každý, řešíme je a nemáme je napsané na čele, jen nám chybí to mládí a vitalita, ale zvládat je musíme. Neříkejte, že je u Vás denně kolona kvůli jednomu důchodci, tomu nevěřím. Kolona může mít mnoho příčin, ale v tomto vlákně se háže vše na důchodce. Přeji Vám dožití vysokého věku a ať za volantem potkáváte lidi podobného ražení, jako jste sama, jistě to bude "šmáček" a pak si vzpomenete, co jste zde kdysi, jako mladá psala, ale roky nejdou vrátit, pak budete už pořád jenom stará.

martinaa*
Vyjet dřív nelze, musím dodržet pracovní dobu v prvním zaměstnání.
A pardon, ale ten výkřik s rezervací je trochu mimo. Jen jsem podotkla, ze jet na statni pomalu a brzdit za sebou dalsich dvacet aut je taky nablbo.
doplněno 31.03.16 07:10:

Milane, pojďte se mnou denně jezdit po naší šílené silnici smrti Znojmo-Pohořelice. Uvidíte...

doplněno 31.03.16 07:20:

Tak třeba jindy ;), ale vážně, kolony jsou tu imrvére.

že já nevidím podobné kolony za pomalým vozidlem, jako vy?

doplněno 31.03.16 07:11:

Martino, nejdu, manželce by se to nelíbilo. *hi*

martinaa*

Vidíte, pár minut stará dnešní zkušenost. Od kraje města jsem jela za starším pánem, na prvním kruháku na výjezdu bezdůvodně téměř zastavil auto, následně zabrzdil před křižovatkou, kde jsme byli na hlavní, na druhém kruháku vyhodil blinkr a odbočoval do vedlejší ulice, aby si za za dvě vteřiny rozmyslel a cuknutím volantu se vrátil na kruhák (vyhnula jsem se mu o decimetry). Načež odbočil do naší ulice a bez vyhození blinkru najednou zastavil u parkoviště.

Pak nemá být člověk vytočený... *zed*

doplněno 31.03.16 10:29: Tak to jste dobrá, ze máte doma statistiku, jakých ridičů je vic *smich*.
Njn, Já mám sve zkušenosti, Vy zase své. Nahoře jsem psala, ze je fuk, kolik je ridici let, pokud jede jak pitomec (rychle i pomalu). Toho jste si asi nevšimla.
pt®

Jasně, zase důchodce, abyste se neopupínkovala, co když se mu udělalo nevolno, to se může přihodit komukoliv i mladému, musíte holt předvídat, když sedíte za volantem. Byla jsem včera po nákupech a mám jinou zkušenost, mlaďoch v drahém velkém auťáku pospíchal tak, že všechny předjížděl a blinkr asi v autě neměl, člověk nevěděl, kam vlastně pojede, jen kličkoval, asi chudák pospíchal do třetího zaměstnání. A takových mladých je za volantem víc, jak důchodců.

Taková ponižující debata o důchodcích je nehorázná netolerance a sobectví, ale co se dá dělat? Lokty mají přednost, že?

Problémy v dopravním provozu mají vytáčející se problémoví lidé.

martinaa*
Pravda. Ze někdo jezdí jak blbec nebo cunatko a ohrožuje další řidiče nebo chodce kolem, je problém těch, které to štve. Tak to má logiku.
Předpokládám ale, ze pouze do té chvíle, než takový člověk způsobi nehodu a neštěstí.
doplněno 31.03.16 12:22: Milana, asi jsem to blbě napsala... mě nevytacela pomalá jízda, ale bezdůvodně zastavení bez varování na prvnim a strhnutí volantu na druhem kruhaku. Mohlo to dopadnout všelijak...

Ale Martino, "Od kraje města jsem jela za starším pánem" jak starší pán to byl. Před chvíli jsem měl rychlou otočku do města a taky mne brzdil mladý řidič(ka). Počkal jsem několik vteřin a bylo po drždění.

Nesmí Vás vytočit taková maličkost, může se Vám to vymstít. Jste již poučena, pozor na starší lidi. Pokud někdo stanoví, od kdy je to starší...

doplněno 31.03.16 14:18:

Martino, podobných situací je na silnicích tisíce denně.

Každý šofér denně potká jiného, kterému se nelíbí styl jeho jizdy.

moula*

Madam, máte stoprocentní pravdu, když se tam plouží traktor, cyklista, mopedista, plechovka s vlekem, a další švábové tak mám nervy na dranc. Ale zapnu mozek vzpomenu na zákon 361/2000 Sb., § 18 odstavec 1. - A ten by měl být vládou a poslanci zrušen, poněvadž mě brání v rozletu. Je tam, rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, nákladu, přepodkládanému stavebnímu, dopravně technickému stavu komunikace, její třídě, povětrnostním podmínkám, dalším okolnostem, smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo, na kterou má rozhled. Sepište žádost do parlamentu, já a další podobní piloti se přidáme, poněvadž i když mám plechovici která má jenom 250 koníků, /některý jsou již chcíplé/ tak mám nervy v kýblu, když se někdo pomalu jedoucí se plete a brání mi v rychlosti při budování kapitalismu. I když naopak jsem byl u několika nehod, kde piloti jsou odváženi již jen černými havrany, a pak jsem nějaký čas svoje závodnické nezkrotné pudy krotil.

martinaa*
O traktorech, cyklistech, vozicich, vlecích apod. nepadlo ani slovo.:).
nastvanysmutny
hodnocení

Pro \"bagar\"
Četl jsi můj příspěvěk pořádně? Psal jsem, že vím, že nejsou všichni stejní! Tudíž se slušnými důchodci problém nemám a klidně postojím v mhd ať si sednou.
Ale napadat mě hned, když popíšu svoje osobní zkušenosti...hm..
Snad říkám, abyste to nebrali osobně! A samozřejmě hned to tady osobně berou. To bych taky mohl psát jedovaté příspěvky těm co říkají: ti mladí to je hrůza apod..
A že ho mám přestat odsuzovat? Nepřeju ti, aby ti někdo srazil blízkého.

hodnocení

0x

Rozumím tomu, co píšeš. Ale musím ti říci, že jsem moc ráda, že nejsem tvou maminkou.

doplněno 30.03.16 17:46:

Hejkálku, budeme si muset dávat pozor na to, abychom oslovili toho, komu naše odpověď patří. Víš jak jsem se lekla, že mi nadáváš?! Málem jsem se osypala!*sok*

A buď rád, že někteří z nás ti nejsou otcem nebo dědem. Také nás to těší.
A ještě jsme rádi, že naše děti a vnoučata jsme vychovali k obrazu svému.
Těš se, až tvoje potomstvo bude hodnotit po čase tebe. Je možné, že si to za klobouk nedáš.
danys*

Debata opět o ničem, příspěvky typu: motorkáři jezdí rychle, důchodci jsou špatní, protože ...

Zde je vidět intelekt některých diskutujících! Nejde přece paušalizovat!

nastvanysmutny
hodnocení

Pro hejkal:
Psal jsem, že ne všichni jsou stejní, tak proč tak jedovatý tón?
Ano, trošku jsem se v tom příspěvku rozčílil, ale to je na základě mých osobních zkušeností s důchodci, které jsem potkal. Nevztahuji to na všechny..
Ano?
nastvanysmutny
hodnocení

Pro babkazov:
Paní, nechtěl jsem se Vás dotknout,
jak jsem psal, nevztahuji to na všechny!
Psal jsem to trochu emotivně, ale to jen na základě mých špatných zkušeností.
Nemusíte se hned do mě pouštět, jako bych obvinil všechny důchodce na planetě.
Vy si taky třeba řeknete: ti mladí jsou nevychovaní\", nebo: \"motorkari jsou blazni\". Ale racionálně víte, že ne všichni jsou takoví.

hodnocení

0x
Nastvanejsmutnej, ptáš se, co si myslím já...(my)
.
Odsuzuješ řidiče, člověka, o kterém nic nevíš, za skutek, o kterém víš jen ze slátaniny nějakého pisálka z Blesku, kterou možná sesmolil jen z informací typu: Jedna paní povídala...a Franta prý viděl...
.
Přeješ mu trest, a pořádný. A hotovo.
.
Mnozí sem napsali příspěvky uvážlivě, jsou neutrální; ví, že to není jednoduché určit všechny příčiny a okolnosti té smutné události. Mnozí staří i mladí uživatelé této poradny.
.
Někteří jsou pro změnu (s důchodci řidiči) hned hotoví.
Jsi příkladem.
.
Nechci mluvit i za babkuzov, ale já osobně se tě chtěl dotknout. Vztáhni to na sebe. Psal jsem to trochu emotivně, ale to jen na základě mých vlastních zkušeností. Vlastně také na základě tvého konkrétního vyjádření.
Nemusíš se hned do nás pouštět, jako bychom obvinili všechny lidi na planetě. Ale napadat mě hned, když popíšu svoje osobní zkušenosti...hm..
.
Ano, trošku jsem se v tom příspěvku "rozčílil", ale to je na základě mých osobních zkušeností s mladými, které jsem potkal. Nevztahuji to na všechny...
.
Přece jen mám(e) těch osobních zkušeností (nejen z pohledu řidiče nebo chodce) podstatně více jako ty. Neuvedl jsi věk, ani svoje životní a řidičské výsledky. Prozradíš?
nastvanysmutny
a) tu zprávu naleznete třeba i na idnes.cz, nebo na krimi-plzen.cz.
b) nemusíte být tak vztahovační a chytat mě za slovíčko.
c) věk mám mladý a řídím zatím pár let bez nehody.
Tož vše co můžu říci
sebod*

nastvanysmutny. Bydlím v Hořicích, městě známém silničními závody motorek. Zeptej se tady lidí na motorkáře. Velká většina lidí by je snad už i zabila. Sotva oschnou silnice, tak stále dokola jezdí závodní okruh, který vede městem. Je to děs... Naštěstí zatím zdobí silnici jen jejich pomníčky. Musíš tady být připraven na to, že se koukneš do zpětného zrcátka - nic, začneš odbočovat a máš v autě motorkáře.

asd1

Co tam máte za policajty? Není problém to pochytat, stačí změřit o víc jak 40 kmh v obci a panáček je půl roku bez papírů = sezona v háji... Pokud by ho znova chytli bez řidičáku tak maření výkonu a šup na měsíc do lochu zchladit...

Ale vlastně na to nemají čas, líp se chytaj normální lidi co u cedule obec mezi polema jedou bezpečných 60...

sebod*

asd. policajti - to je právě dost velký problém. Většina těch mlaďasů na motorkách patří k zlaté mládeži . Takže jsou hájeni. A když už na ně cajti vyjedou, tak jim hoši na motorkách ujedou.

k2

Většina těch mlaďasů na motorkách patří k zlaté mládeži
K teto dedukci jste dosla jak? Motorku, ktera jede 250km/h dnes koupite za cenu vylitane fabie HTP.

A když už na ně cajti vyjedou, tak jim hoši na motorkách ujedou.
A na toto jste dosla jak? Mate vubec RP na motorku a zkousela jste nekdy ujet PCR? Myslite si, ze na 100kW+ motorce neni problem te hlidce ujet? Mate nejake statistiky o ujizdeni od mereni (at jen motorkaru ci aut)?

sebod*

k2. Jak jsem přišla k této dedukci? Znám ty lidi. K té ceně motorek, které se zda prohánějí. Vy jste je viděl? Asi těžko, protože jinak byste nenapsal takovou hloupost o jejich ceně (mluvím o těch, co zde jezdí). K těm policajtům a ujíždění motorkářů - už se tím tady baví celé město. Stačí se v neděli odpoledne jít projít po okruhu. Ano, je to neschopnost (nechuť) policie to řešit.

hodnocení

0x

Brzdná dráha na suchém asfaltu na rovině v přímé jízdě je z rychlosti 50 km/h asi 12 metrů. Do zastavení. Pokud "překážka" jede a jde jen o přibrždění na rychlost pomalejšího, je to přirozeně méně.
Je nějaký důvod, proč motocyklista nepřibrzdil nebo úplně nezastavil a místo toho do auta narazil, poletoval víc, než 20 metrů a přerazil se o zábradlí?

asd1

Reakční doba + prodleva brzd je vteřina - pokud auto náhle vjede z boku před něj tak nestihne nic. Pokud je to zkušený motorkář tak stihne skočit nahoru aby nešel čelně do auta a těch 20 metrů až na zábradlí uletí s rezervou.

Podobné nedání přednosti se často stává cyklistům a přeletět u toho auto není nic zvláštního. A to kolo jede po rovině spíš 30 než 50...

To že většina motorkářů jezdí rychle ještě neznamená že jel i tenhle a z dostupných info vinu určit nejde...

Pokud má kombinace řidič + motocykl reakci na velkou překážku v zorném poli sekundu - pak rozhodně nepatří na silnici.

V tom případě většina řidičů nepatří na silnici.

autolexicon.net/...

S takovými reakcemi by tam ten motocyklista ani nedojel.

asd1

Opravdu vteřina - si to vyzkoušej. Vem kameru a spolujezdec ať ti někde nečekaně řekne "teď". Až si to video pustíš, tak se budeš divit že tam řekne "teď", pak chvíli nic a až potom začneš brzdit..

Rychlejší reakce je jen když máš "nohu na brzdě" a čekáš to, to je pak ca 0,3 vteřiny..

Pokud to nečekáš a máš nohu na plynu (na motorce ruku), tak je to opravdu celá dlouhá vteřina...

moula*

Děda má chalupu, jeho soused je mini farmář občas za vesnicí vyjíždí s traktorem a vlekem měl by odbočit do leva, ale odbočí do prava céres co bufálek dá ve vesnici na bezpečném místě se otočí a vrací tam kam má namířeno. Důvod rovinka, krátký stoupák, rovinka, doleva má výhled asi 100 metrů, ale mistři řidítek zde zkouší svoje stroje, několikrát, zde měřila policie rychlost nejvíce naměřená 240. A nýní, při této rychlosti ujede pilot mistr za sekundu asi 60 metrů, traktor s vlekem není schopen při vjíždění na silnici odbočit do leva rychleji, než za 3-4 sekundy a pravděpodobně by bylo bum, bác a tím spojené problémy na dlouhá léta.

hodnocení

0x

Expert přes trestní právo, který studuje odbornou literaturu (Blesk), má potřebnou kvalifikaci (díru do zadku) a absolvoval univerzitu (Nova), má hned jasno v tom, kdo je vinen a jaký má dostat flastr. Paráda.

nastvanysmutny
Váš styl vyjadřování vypovídá o tom, že se zbytečně rozčilujete nad anonymními příspěvky a škodíte tak i svému zdraví Vážený pane.
Ale já nebudu reagovat stejně jako Vy, který mě neznáte a soudíte, co jsem zač. Já taky na Vás neútočím, ani tady nikoho nejmenuji, protože Vás osobně neznám.
P.S.:Ta zpráva je i na idnes.cz a jinde.
Ach jo, proč to vyvolalo tak bouřlivou diskuzi? Už je tu přes 100 příspěvků..

Ptáte se proč 100 příspěvků? Páš Vy, Vašimy slovy, "který mě neznáte a soudíte, co jsem zač" soudíte starší osobu. bez znalosti podrobností a jeho umění.

To že je zpráva i jinde, nic neřeší na tom, že Vy již máte jasno, jak potřestat starého pána. Nepíšu viníka, páč ještě neproběhlo celé šetření.

jofa*

milancukrar: Osobní dotaz. Pamatujete? Jak dopadl dotaz na kurzu, nebo školení ohledně řízení motorového vozidla po zákazu řizení mot. vozidel. Je jasněji? Může jezdit na soukromém pozemku s motorovým vozidem se státní poz. značkou? Nemyslím tím na černo. Nebo to lze posuzovat, jako maření úředního rozhodnutí? Doufám, že se nerozjede další diskuze, to bych nerad.

doplněno 31.03.16 17:23:

Nijak jsem se po dizkusi po tom dále nepídil, ale většina mi řekla, že to lze považovat z hlediska zákona, jako maření úředního rozhodnutí. No, nechme to plavat.

hodnocení

0x

Trošku to odlehčíme, jo?

doplněno 04.04.16 15:51:

Honzajs, musím se pochlubit, já to udělala. Když jsem zareagovala tak, že jsem samu sebe překvapila. Odevzdala jsem ho, abych nenadělala neštěstí. *hi*

Jaký trest pro seniora, který zabil motorkáře #2

honzajs122
hodnocení

0x

když tak čtu tu diskuzi:

Pane Bože, dej mi sílu vrátit řidičák, až na to opravdu nebudu stačit

asi tak

hodnocení

0x

Jaký trest pro tohoto řidiče? Měl rychlejší reakce nebo pomalejší? zip.er.cz/...

je to smutné, ale pro vás by to v daném tématu znamenalo bod za správnou odpověď trefnou otázkou *palec*

Tak určitě věřil, že v GTA SA reakce skvělé a rating jak prase. Jinak titulek je zavádějící, rychlost nezabíjí. Málo bezpečný je nevhodný způsob jízdy (záměrně nepíšu nesprávný-ten určují různí dopravní experti, že jich je jak nas*áno).

Prostě neuměl řídit a důsledek toho je, že bude v AAA další nebouraný málo jetý vůz, po prvním majiteli.

asd1

Tady zabíjela rychlost - kdyby to nekalil 150 tak by těžko skončil takhle. Holt rozjet auto po rovině umí kdejakej trotl, a když se něco semele tak neví co s tim a je průšvih. Když vletí do pole tak je z toho lekce a veselá příhoda z natáčení, do stromu to je tragédie. Taky jsem byl mladej a blbej, dá se to pochopit. Ale vinu z něj nikdo nesmeje, zabil sebe i holku a naprosto zbytečně. RIP

Sice tu silnici neznám, ale věřím, že čistě technicky by se tam 150 jet dalo. Jezdci rallye taky vesměs neumírají, jen volí správný způsob jízdy vůči okolnostem (vhodný vůz, trať atd...) Takže rychlost nezabíjí, jen nevhodný způsob jízdy, což v příspěvku potvrzuješ. Takhle mohl skončit i v osmdesátce. Ale jinak ti rozumím, co tím myslíš. Jestli někdo umřel zbytečně je taky otázka, s ohledem na Darwinovu teorii výběru.

asd1

To vůbec nebylo o rychlosti reakce, ale o správné resp. špatné reakci. Vysoká rychlost, klouzlo v zatáčce, špatná reakce nebo odhad = ztráta kontroly a bum... O reakci by se dalo mluvit kdyby ten strom vběhl před něj.

hodnocení

0x

Nepochybujte o tom, že spravedlnosti se nikdo nedočká. Někteří advokáti a soudní znalci jsou nečestní lidé, kteří pro peníze dokáží spravedlnost deformovat a soudci jsou kolikrát nemohoucí. Darina Rollinsová sjížděla zatáčky od Nebušic, nevěnovala se řízení, ale svému dítěti v autě a srazila zabila motorkáře - zkušeného bývalého řidiče sanitky. Co myslíte, že se jí stalo? Dostala podmínku a ani se pozůstalé rodině neomluvila.

alois, to vaše povídání je jako citace z bulváru. Všimnul jste si, kudy jel, kde byl ten motorkář? Jak říznul zatáčku on? Byl kapičku za levou polovinou vozovky. Nikdo neviděl, nebyl u toho. Jen četl a viděl v televizi. A podlehl mediální masáži. A to se Dariny nezastávám. Je mi lhostejná.

Babko, nechtěl jsem ráno reagovat na Toníka, ale přidám se k Vám. Já se domnívám, že se paní několikrát omlouvala...

lidus*

Pane Milane, pokud nám média nelžou, Darina se nejen omluvila ale i mimosoudně vyrovnala.

asd1

To všechno ovšem nejspíš na radu výborného právníka... S velkou pravděpodobností byla 100% viník, jela půlkou auta v protisměru nesledovala prostor před autem a normálně ho sejmula...

asd, ale neřešíme, zdali zavinila či ne, ale sdělení Toníka, že se ani neomluvila. Já nejsem zastáncem paní zpěvačky, ale snažím se pamatovat pravdu.

Mně utkvělo v paměti, že z počátku svoji vinu tvrdošíjně popírala, takže se ani nemohla omluvit, protože by přiznala vinu. Viděl jsem v TV šot s pozůstalou manželkou, která právě o té absenci omluvy hovořila. Teprve po vyhotovení znaleckého posudku, který její vinu dokonale prokázal, se omluvila a možná i finančně vyrovnala s pozůstalými - na radu práskaného právníka*plac*

Alois, všecko jste to viděl nějakým způsobem naservírované, v televizi. Tam každý hraje nějakou dobře promyšlenou roli. Pravda je mnohdy úplně jinde. To přece musíte vědět. Nejste dnešní! *hej*

tomtomtom
hodnocení

0x
Včera jsme jeli nakupovat a vjelo mi na hlavni z parkoviste auto..malem jsem to neubrzdil..vezl jsem pritelkyni a nasi 9 mesicni dcerku.Byl jsem tak nasranej ze jsem vylitl z auta,dotycnemu vytrh vzteky malem dvere a za nimi sedel cca 75 let dedek a baba ...prisaham bohu kdyby byl o 20 let mladsi tak ho tam mlatim do ted!

Tomtomtom: Ty jsi nikdy žádný dopravní přestupek neudělal? Jezdíš předpisově? Asi ano když jsi dodržel předpis ,,Jezdit tak abys kdykoli zvládl vozidlo" Tak nějak to je.Když se neumíš chovat tak osobně bych se od tebe nechal zmlátit a ani bych se nebránil.Pak nemocnice,soudy,placení bolestného,ušlý zisk... Začíná být pěkně tak by se hodila i nemocenská co bys platil.No a Ty určitě trest za napadení možná že pokus o vraždu.

asd1

jj, správně by měl v klidu říct "Pane přiště dávejte pozor, když vyjíždíte z parkoviště tak musíte dát přednost, už jste starší tak musíte opatrně" Nasr. se dá pochopit, ale je třeba se ovládnout. Schválně to nejspíš nebylo a z boku do dveří by mrtvola byl ten děda... Kdo v autě nikdy nechyboval ať hodí kamenem...

Karel 21 - jen aby ses takhle nenechal zmlátit od fetky z který nic nedostaneš ;)

Tom, tom.

zase jeden nervozní řidič, který neudrží nervi na uzdě, sám určitě taky udělá chyby v řízení.

pt®

"tomtom", jak Vám napsal Karel, Vy jste nikdy nic neprovedl? Pokud jste řidič, musíte předvídat, i když jste na hlavní. Obzvláště pokud máte v autě tak malé mimino.

Co byste dělal, po otevření dveří u takového auta a vyřítil by se na Vás hromotluk stejného ražení? To by asi byl z Vašeho dítěte sirotek. Takže nehledejte viníka a buďte rád, že se nic nestalo, myslím, že to bylo poučení i pro druhého řidiče...

martinaa*

Chybu řidiče neomlouvá to, že "já jsem taky udělal chybu". Na silnici se často chyba trestá cenou nejvyšší. Kdyby do něj děda fláknul zboku a mimino zranil, tak si na tom kdo vezme co? Že chudák děda za to vlastně nemůže a řidič prvního auta měl předvídat? To už je směšné.

Kdokoli ohrozí druhého řidiče vlastní chybou v řízení, je viník. Ať je to dvacetiletý kluk, nebo sedmdesátiletý děda.

doplněno 07.04.16 12:47:

ano, nerikam nepredvidat. ale ani to nekdy nepomuze a vinik je vzdy ten, kdo vlastni chybou ohrozi druheho. kdyz se pak stane nehoda, nelze rici - mel jsi predvidat, taky delas chyby.

doplněno 07.04.16 13:34:

Pt, neni mi jasne, jestli vubec ctete, co pisu. Kdo rika, ze radite spatne? Kdo rika nepredvidat? Ani o jednom jsem nepsala, jen jsem podotkla, ze vinik je vzdy ten, kdo chybou ohrozi druheho. Ze nelze rici "no jo, on uz je stary, tak dame vsichni pozor". To lze aplikovat vobchode, na urade, na ulici, nikoli za volantem...

pt®

Já se nepřu o to, kdo je viník, ale na štěstí k ničemu nedošlo a předvídat řidič musí, obzvláště pokud má v autě mimino. Já to tak dělám a proto se mi také nikdy nic nepřihodilo. Pokud jedu po hlavní stále předvídám, například, že by se mohl z vedlejší někdo vyřítit a jedno jestli děda nebo feťák.

doplněno 07.04.16 12:08:

Napíšu, co se stalo před lety dceři, když jela jednoho dne z práce. Jela domů po hlavní v obci 50 tkou a z boční se vyřítil mladý kluk, "ožralý jak sfiňa", vrazil do ní tak, že s autem skončila zaklíněná na kandelábru a kluk ujel. Naštěstí se další řidič pustil za tím ožralou a další zastavili u dcery a volali záchranku, policii, hasiče, neboť nebylo možné ji z auta dostat ven, měla zraněnou nohu a rok v PN, do dnes nemůže nosit střevíčky na jehláku. Auto šlo do šrotu, soudy, prodělala operace, ale žije. Od té doby, předvídá a sakra dělá dobře...

doplněno 07.04.16 13:29:

"martino", jezděte si, jak chcete, buďte vytočená, jak chcete, klidně si nepředvídejte, když myslíte, že radím špatně a klidně nadávejte na důchodce, s tím nic nenadělám. Já jezdím, jak jsem psala, už 40 roků a bez nehody, prostě předvídám. A že jezdí více mladých, jak starých důchodců, nepotřebuju statistiku, to vyplývá z logiky věci. A z toho se dá odvodit, že více mladých je příčinou nehod a řekla bych, smrtelných nehod.

martinaa:Chybu řidiče neomlouvá to, že "já jsem taky udělal chybu".

doplněno 07.04.16 14:58:

Nějak to mé doplněni se ztratilo,tak píši znova .Každý je samozřejmě zodpovědný za své chyby. Trochu tolerantní ke starým lidem by neškodilo.Vidím-li za volantem starého člověka tak už si na něj dávám větší pozor.Jedu-li okolo nebo jsem na parkovišti vždy vjíždím, vyjíždím velmi opatrně.To platí pro všechny staří mladí.Mluví se že kdo má klobouk za volantem je sváteční řidič,nebo v neděli ráno mohou takoví sváteční řidiči jezdit do kostela. Tehdy je také dávat větší pozor. Ne JÁ jsem na hlavní tak mám přednost a bezhlavě jezdit. Stalo se u nás v Havířově asi před pěti roky kdy na Bludovickém kopci motorkářovi nedal přednost z vedlejší a motorář se zabil. Motorkáři naměřili přes 90Km v hodině kde byla 50Km v hodině a byl vinný motorkář. Důvod vysoká rychlost a auto z vedlejší ho nestačilo zareagovat.Tehdy bylo okolo toho hodně diskuzí i několik rekonstrukcí.

cechacek*

Tomtomtom, od nového roku 2016 si dělám poznámky o přednosti v jízdě při vyjíždění od supermarketu, uprostřed na parkovišti širší pruh, vyjíždím zprava na konci parkoviště, žádné dopravní značení, denně 5x i vícekrát odvážím zboží, za tří měsíce jsem nedostal 36x přednost a to od mladíků co mají perfektní postřeh vynikající zdraví občas kšiltovky dozadu, velmi elegatní panové a dámy v nejlepších letech s nablýskanými kočáry BMW , Volvo a.p. starší řidíče v různých plechovkách a to složení pilotů co nedají přednost je zhruba stejné, tak po 30%

No já si myslím,že je to také doporučení doktora,jestli je schopen či ne. Nese také svou zodpovědnost...Ono tohle se stane i mladému a častěji!Téměř v denních zprávách jsou tyhle případy s mladými lidmi,,,proč tedy odsuzovat staršího člověka jen protože má svůj vyšší věk.Jistě že je to velká bolest,ale dneska jezdit --to jde o čumák..

pt®
hodnocení

0x

Jen otvřu ráno PC, tak článek o motorkáři, který ujížděl a havaroval. Takto by se důchodce řidič nezachoval, takto jezdí jen mladí, nezkušení, kteří si myslí, že jsou mistři světa. Ale mladí, protože mají pýchu, nedokáží si to přiznat a opravdu takových případů je hodně.

novinky.cz/...

Taky pěkné jednání.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- a jaký trest pro zfetovaného, nebo agresivního "juniora"? - nebo je otázka myšlena tak, že důchodci už na silnici nepatří, neboť jsou ze strany mladých vnímáni jako méněcenní, jak je dnes ve společnosti běžným zvykem?

Culda, ono to bude tak, že na seniora je vidět a pak je snadné plivnout. Ale mlaďoch, v silném autě, který z blbosti, se záměrem, z neznalosti zaviní havárii, zabije spolucestující i účastníky, nikdo se nepozastaví, nikdo se nerozhořčí dokonce ani když neměl řidičský průkaz. Ale stařík nebo babka v autě, každého nadzvedne. *sok* A to ani nevzpomínám nablbané vtipy na ženy-řidičky.

martinaa*
Milé dámy, kde jste vzaly, ze se nad mladým pitomcem nikdo nepozastavi a nerozhorci? Dobre samy víte, ze tomu tak není.
Zkuste se podívat na nějakou diskuzi ohledně smrtaku u obce Dyje u nás na znojemsku. Debil bez ridicaku a ještě vezl v autě mimino.
To mě teda rozhořčeně velmi, stejně jako to nadzvedlo půlku města.
culdabulda1*

Martina -

máte samozřejmě pravdu, přesto se mi zdá, že nehody, zaviněné seniory, jsou veřejností vnímány jako zvláště "zhůvěřilé" , jako by byl věk sám o sobě přitěžující okolností. Alespoň to vyplývá z formulace otázky (promiňte, ale nabízí se jediná odpověď - zabít ho. )

trebin
Trest nejvyssi, a ruku na srdce vetsina duchodcu uz blbe slysi blbe vidi a reakce maji uz na jine urovni nez kdyz jom bylo 30. Meneceni nejsou to ne.

A vůbec - staré baby by se měly střílet už za mlada !

jofa*

trebin: To máte informace z ministerstva zdravotnictví. Musíte se podívat na statistiky z ministerstva vnitra, jak je podle věku rozložená nehodovost a bude Vám to jasnější. .

culdabulda1*
hodnocení

0x

- senioři za to nemůžou ! - že se narodili a pořád tedy chtějí nějak žít, tedy i jezdit autem.

A to pořád voláte po vyšší porodnosti, zakazujete potraty - a člověka se nikdo neptá jestli se chce! narodit ! Když je život tedy takový posvátný zázrak, tak se musíte smířit i se seniory ! Navíc jim zakazujete svobodně i umřít, když jsou smrtelně nemocni a trpí - a pak "brečíte", že je musíte živit. Málokoho baví, že je starej !

doplněno 13.04.16 09:44:

- teď jsem si vzpomněla na případ, kdy nějaký řidič středního věku srazil a zabil tři seniorky na kole v protisměru. Mám dojem, že se mu nic nestalo, protože byl nemocný - a vůbec nikomu nevadilo, že za volantem rozhodně neměl co dělat !

Psychicky nemocní vrazi požívají v této "poblbané" společnosti daleko více úcty a péče, nežli senioři a důchodci - a už vůbec nemluvím o vraždících dětech, které jsou dojemně ochraňovány až do svých 18 let, kdy jsou svobodně "vypouštěny" mezi bezbranné lidi. - nastvanačulda.

pt®

"culdo", kdo nemá ůctu k sobě, nemá ji ani k druhým. Důchodce si odpracoval několik desítek let, vychoval děti, já při rodině měla také dvě zaměstnání a to mně bylo 48 - 50 roků, víkendy žádné. Musela jsem obstarat domácnost v paneláku, ale také chodit dělat na barák a zahrada k tomu, také jsem se 10 let starala o tátu až do smrti a ke konci mně ležel po mrtvici, zhubla jsem 36 kg, byla jsem nesmírně vyčerpaná. Ale ti mladí ještě neudělali nic závratného, jsou plní síly a elánu a hrozní sobci. Jenže pokud nezemřou mladí, tak je stáří také čeká a pokud nyní jdou špatným příkladem, tak se jim to vše mnohonásobně návratí. Čím méně toho člověk udělal, čím méně toho vytvořil, čím méně se obětoval, tím více posuzuje, kritizuje a odsuzuje vše, co je jiné než on sám. - pt

remisak*
hodnocení

0x

A jaký trest pro toho vola co nabořil předevčírem těch 52 aut? A je to policajt. Nyní zde můžete rozvíjet svoji fantazii.

asd1

Od policie okamžitě vyhodit bez výsluhy (to měl letět už při tom prvním průšvihu), doživotně bez řidičáku, plnou palbu za vandalismus a ohrožení pod vlivem návykové látky (součet trestů), náhrada škody (když nemá tak vězení pro dlužníky s povinnou prací). K tomu bych ho ještě máchal v koši ve Vltavě, aby toho exota viděli poškození... Dále psychiatrická léčba.

Děláš, jako kdyby policajt měl být nějaký nadčlověk. Není se co divit, když jsou takto prezentováni. Normální blb, co mu ruplo v kouli. Tady to vidíš...

asd1

Nadčlověk to neni, ale je úřední osoba která by měla mít určité vlastnosti. Např. nelízt ožralej za volant."Normální blb" by se k policii vůbec neměl dostat, neměl by projít psychotestama. To že už po prvním průšvihu okamžitě neletěl je velké selhání systému/ jeho nadřízených. Mohl dávno hákovat v Kolbence a vůbec nemuselo dojít k rupnutí v kouli a nabourání 50 aut...

Mohl dávno hákovat v Kolbence a vůbec nemuselo dojít k rupnutí v kouli a nabourání 50 aut..

To je skvělé. Jsem rád, že kolbenkáři, zejména ti, co tam přišli od sboru, jsou pohodoví a psychicky zdraví lidé.

remisak*
hodnocení

0x
Měla do věku seniora sakra daleko.Kristýnku (†25) její koníček zabil!Láska k rychlým autům a adrenalinu stála krásnou Kristýnu život. Se svým přítelem se totiž honila po silnici mezi Starým Plzencem a Koterovem, jen kousek od místa, kde silnice podjíždí dálniční most. Nezvládla ale jízdu a auto vyletělo ze silnice. Dívka na místě zemřela.Kristýna zemřela jen kousek od dálničního podjezdu mezi Starým Plzencem a Koterovem, kde se předháněla se svým přítelem. Nezvládla ale řízení a její Seat Cordoba vyletěl ze silnice, přeletěl louku a dopadl do křoví.Podle přátel přitom nebyla žádným začátečníkem. "Patřila do partičky, která ráda se svými auty na vozovce provokovala a všichni se navzájem předjížděli," řekl pro eXtra.cz její známý. "Auto si koupila nedávno a chtěla si ho nechat udělat, nemělo ani technickou, popsal další.

A pak, že osud neexistuje! Měla "psáno". *sok*

babkazov.Kdyby ale bylo Kristýnce 75 roku to by tu byl kravál.Takhle jen škoda mladého života.

jentak*

Moje babička, vždycky říkávala, kdo s čím zachází, s tím taky schází. Léééééty prověřená moudrost se tu potvrdila.

Jako v čem nebyla začátečníkem? Prostě dylina v autě z bazoše. Že zrakvila nikoho jiného než sebe, s tím žádný morální problém nemám.

hodnocení

0x

Vážení, každý kdo by chtěl kritizovat seniora, je potřeba aby si v první řadě uklidili před vlastním prahem! *cert* Kdyby děda měl zastání, někdo by ho odvezl tam kam potřeboval, tak byste nemuseli kritizovat dědu ! Ale když se každej k dědovi otočí zády, tak mu nezbývá nic jiného než sednout za volant a odřídit si to sám. Těžko očekávat, že by jel agresivně, nebo že by frajeřil na holky. *andel*

A co se týče motorkáře, jsem přesvědčený že je mu úplně jedno, kam to narve, kdyby to nebylo do starého MBéčka, tak by to narval do sloupku mostu, nebo do stromu, nebo někam úplně jinam. *zed*

trnca*
hodnocení

0x

Já si myslím, že pletete dvě nesouvisející věci dohromady. Tedy věk viníka nehody a výši terestu pro viníka nehody.

Chápu sice vaše pocity, ale výše trestu s věkem viníka nehody by neměla souviset.

Z jakého důvodu se domníváte, že senior neměl za volantem co dělat? On již neměl platný ŘP?! To by ovšem byl důvod pro vyšší trest. Jinak nevidím důvod, proč by měl místo řízení dedět doma jen kvůli věku.

V prosinci jsem měla nehodu. Jela jsem na řádně osvětleném kole a s reflexní vestou na kole kolem 23. hodiny z práce. A jela jsem za bílým pruhem krajnice..a kde to terén neumožňoval, tak po něm. V místě, kde je povolená maximální rychlost 50 km/hod. kolem mně prosvištěl (v těsné blízkosti) kamion rychlostí, kterou odhaduji na vyšší než 80 km/hod.. Tlaková vlna způsobila to, že jsem skončila v příkopu. Padla jsem obličejem na řidítka (takže ani helma mi nebyla k ničemu) a kromě naražených žeber jsem málem přišla o oko (dávali mi naději 20%). Sice jsem to přežila, ale neschopenku jsem měla na 6 týdnů a dodnes mám s okem problém a bojím se jezdit tou trasou - jinak se domů nedostanu.

Za volantem jistě neseděl senior přes 80 let (ti kamiony neřídí). Já si při pádu bohužel nestačila zapsat SPZ a tak jsem to ani nehlásila. Vím jen, že za volantem seděl blb, který ignoruje dopravní předpisy..a jestli mu bylo dvacet a nebo 60 je mi úplně jedno.Já si následky ponesu do konce života a kdybych ho znala, požadovala bych samozřejmě přiměřený trest i náhradu bez ohledu na jeho věk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]