Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kočičku do bytu?

Od: refik* odpovědí: 17 změna:

Chci koupit kotě,zvažuji nad bel.modrou nebo bengálskou.Může mi někdo poradit,žiji v bytu,mám dítě a dopoledne by bylo kotě samo doma.Nepouštěla bych kotě ven a ani v dospělosti,tak neví jestli to nebude kotěti chybět ted´ i potom až bude větší.A taky nevím jestli je lepší do bytu kočka nebo kocourek? Dřív si chci vše nakoupit-škrábadlo,zachod,misky na jídlo.Co ještě mám koupit?A mám kupovat konzervy nebo granule.Chci mít vše připravené,tak prosím o rady.A která z plemen je klidnější?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Než se rozhodnete, zajděte zkouknout pár výstav koček;) Chovatelé jsou velice vstřícní a velice rádi s vámi podebatují o plemeni, které se vám líbí. Popovídají vám, jaké jsou klady, jaké zápory. *hej*A také cena není zanedbatelná. Poinformujete se o o ceně mazlíka, nechcete-li se stát chovatelkou, ale jen majitelkou. Mezi tím trošku poklikejte na třeba Modrém kocouřovi a také jiných stránkách. Nejsem kočková, ale dcera má puntíkovaného brita a devonka. :DChodívám s nimi na výstavy a jestli si dobře vzpomínám, bengálka je malý divoch. Můžu se ale mýlit. A taky je potřeba pečlivě číst mezi řádky o charakteristice rasy. Píší to velcí milovníci a když napíší - je zvědavá a pohyblivá, myslí tím, že lítá jako blázen a máte nejen po záclonách, ale i po nervech.*hi*Kočičky jsou ale moc fajn a budete mít doma na co koukat a co hebkého pohladit. *placni*

pu®
hodnocení

3x

Zdravím všechny kočkomily :) My už o nějaké kočičce uvažujeme také dlouho, jen jsme pořád nebydleli nikde nastálo. No a teď jsme se začali koukat, a zatímco chodíme krmit kočky, co chodí do džungle za domem :D , hledáme v bazarech, koho k nám domů. No a můj favorit je Jednoočko, tedy už jsem si ho překřtila na Jednoočáka *hi* - kotě zbědovaný nalezenec, ale po péči nynější majitelky se ze všeho dostalo, jen přišlo o to očko. No ale není nádherný? Jen nás trošku vyděsilo, jestli to zvládneme, tak ještě přemýšlíme *ee**uf*

PS: Promiňte Refiku, snad se nezlobíte - vlastně to není rada, jen příspěvek do diskuse...

Jakou kočičku do bytu?
refik*
hodnocení

Pu to víte,že se nezlobím,je krásný.Já do bytu chci kotátko at´ si zvyká od malička na byt.Nanejvíš můžu být doma týden s kotátkem a pak bude dopoledne samo doma.Ale to vaše jednoočko pokud je zvyklý být venku,tak bych dala pryč kvítka,ikdyž mě to asi taky nemine.Mě se líbí i sphynx(nevím jestli jsem to napsala správně) je na první pohled škaredý,ale je tak nádherný,jenomže cena je taky nádherná-od 20-30 tisíc.A dobře,že mi paní nebo pán babkazov napsal,že mám číst mezi řádky,asi u mě vyhráva bel.modrá.Tak at vám dělá radost vaše kočička

pu®

Díky :) I Dráčkovi za podporu. No ještě kocourka doma nemáme, ale už se k tomu schyluje... Teď jde jen o to, že jsme hodně přelétaví a ještě se chystáme na delší dobu pryč - asi někdy od příštího léta. No a on by se ho sice nějaký kamarád určitě ujal, ale nevíme, jestli nám to není trochu hloupé...vlastně na pár měsíců...no ale taky to ještě není nic jistého a Jednoočák je prostě nádherná bambula. Jeho paní majitelka je taky moc milá. No a je mu teprve 5 měsíců, vypiplané a zvyklé v bytě, ale vidíte, to s těma kytkama mě ani nenapadlo - ještě že máme jenom jednu *smich* Dostali jsme ji na přivítanou, ani nevíme, co to je, jen nám bylo řečeno, že nevyžaduje péči a zalejvat stačí jednou za 14 dní - ideální pro nás *haha* Tak dám vědět, jak jsme se rozhodli. A Vám přeji šťastnou ruku při výběu a hodně radosti s koťátkem! *hej*

doplněno 18.10.09 19:30:

*smich* Jsme sice stran domácnosti šíleně marní, ale umělou bysme snad ještě poznali *haha* I když...u nás jeden nikdy neví! Ale šla jsem se kounkout, je živá *uf* Někdy sem hodím fotku, abyste mi řekli, co to je. Bude to beztak něco hrozně běžného *smich*

refik*
hodnocení

Pu nemáte tu kytku náhodou umělou? *smich* Mě vyddrží jen kaktusy tak dlouho bez vody.

dracek*
hodnocení

2x

Pokud se nechceš věnovat chovu tak bych řekl že kastrovaná kočička je lepší ,než kocourek ,neporadím pleneno to bude dost individualní ,pořídil bych si kotě v době kdy jsou děti doma a mají čas si sním hrát (takže prázdniny ) to nakoupení věcí dopředu je dobrý nápad :) a krmení i to je věc názoru ,já mám sice 4 kočky ale jsou venku ,krmím jak vařenou tak konzervu tak granule :)

doplněno 17.10.09 19:37:

každé kotě je vlastně malej

dracek*
hodnocení

2x

toto není návod na to jak chovat domácí zvířátka

#

refik*
hodnocení

Papene to mi nemůžeš ukazovat,já se víc těším na kotě než moje dítě,ale chci ho hlavně kvuli němu.Je krásne to kotátko,to je kočička nebo kocourek?

doplněno 17.10.09 20:13:

Dračku,do velkých prázdnin je daleko a zimní jsou jen týden.Uvědomuji si,že jsou jak čertíci(krásný čertík),ale s tím počítám.Děkuji,vykastruju určitě!

charlie1366*
hodnocení

0x

Možná by nebylo naškodu se poradit s nějakým chovatelem,jaká by byla nejlepší.

papene*

*smich*To Vaši jsou domácí mazlíčci?

doplněno 18.10.09 14:25:

To to jsou moji*houpy*

Jakou kočičku do bytu? #2

refik*
hodnocení

Dračku pěkné

refik*
18.10.09 15:05
hodnocení

obrazky

myse*
hodnocení

0x

a co takhle zajít do útulku a nějaku si vybrat? nebo dvě - at jim není smutno. My máme vždycky 2 sourozence, jsou na sebe zvyklí a můžou pak být lépe sami...

pomůžeš zvířátkům - to se cení

refik*
hodnocení

Dvě nemůžu,bydlím v bytě 68m2. I když by si hrály,bylo by to pěkné,ale jedna stačí.

tomh*
hodnocení

0x

Podle mě je nejlepší do bytu nalezenec. Poznal špatné a bude vám celý život nesmírně vděčný..

doplněno 20.10.09 11:12:

Jinak tohle jsou moje dvě zlatíčka, bydlím v bytě 60m2 a žijí tu s námi naprosto bez problémů..jen ty hrátky v noci jsou šílené..

Jakou kočičku do bytu? #3
refik*
hodnocení

Tome jsou krásné,ale vidíte sám-ta noc.Já potřebuji aby byl klídeček a tichučko v noci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]