Nejste přihlášen/a.
Chci koupit kotě,zvažuji nad bel.modrou nebo bengálskou.Může mi někdo poradit,žiji v bytu,mám dítě a dopoledne by bylo kotě samo doma.Nepouštěla bych kotě ven a ani v dospělosti,tak neví jestli to nebude kotěti chybět ted´ i potom až bude větší.A taky nevím jestli je lepší do bytu kočka nebo kocourek? Dřív si chci vše nakoupit-škrábadlo,zachod,misky na jídlo.Co ještě mám koupit?A mám kupovat konzervy nebo granule.Chci mít vše připravené,tak prosím o rady.A která z plemen je klidnější?
Než se rozhodnete, zajděte zkouknout pár výstav koček Chovatelé jsou velice vstřícní a velice rádi s vámi podebatují o plemeni, které se vám líbí. Popovídají vám, jaké jsou klady, jaké zápory.
A také cena není zanedbatelná. Poinformujete se o o ceně mazlíka, nechcete-li se stát chovatelkou, ale jen majitelkou. Mezi tím trošku poklikejte na třeba Modrém kocouřovi a také jiných stránkách. Nejsem kočková, ale dcera má puntíkovaného brita a devonka. :DChodívám s nimi na výstavy a jestli si dobře vzpomínám, bengálka je malý divoch. Můžu se ale mýlit. A taky je potřeba pečlivě číst mezi řádky o charakteristice rasy. Píší to velcí milovníci a když napíší - je zvědavá a pohyblivá, myslí tím, že lítá jako blázen a máte nejen po záclonách, ale i po nervech.
Kočičky jsou ale moc fajn a budete mít doma na co koukat a co hebkého pohladit.
Zdravím všechny kočkomily My už o nějaké kočičce uvažujeme také dlouho, jen jsme pořád nebydleli nikde nastálo. No a teď jsme se začali koukat, a zatímco chodíme krmit kočky, co chodí do džungle za domem :D , hledáme v bazarech, koho k nám domů. No a můj favorit je Jednoočko, tedy už jsem si ho překřtila na Jednoočáka
- kotě zbědovaný nalezenec, ale po péči nynější majitelky se ze všeho dostalo, jen přišlo o to očko. No ale není nádherný? Jen nás trošku vyděsilo, jestli to zvládneme, tak ještě přemýšlíme
PS: Promiňte Refiku, snad se nezlobíte - vlastně to není rada, jen příspěvek do diskuse...
Pu to víte,že se nezlobím,je krásný.Já do bytu chci kotátko at´ si zvyká od malička na byt.Nanejvíš můžu být doma týden s kotátkem a pak bude dopoledne samo doma.Ale to vaše jednoočko pokud je zvyklý být venku,tak bych dala pryč kvítka,ikdyž mě to asi taky nemine.Mě se líbí i sphynx(nevím jestli jsem to napsala správně) je na první pohled škaredý,ale je tak nádherný,jenomže cena je taky nádherná-od 20-30 tisíc.A dobře,že mi paní nebo pán babkazov napsal,že mám číst mezi řádky,asi u mě vyhráva bel.modrá.Tak at vám dělá radost vaše kočička
Díky I Dráčkovi za podporu. No ještě kocourka doma nemáme, ale už se k tomu schyluje... Teď jde jen o to, že jsme hodně přelétaví a ještě se chystáme na delší dobu pryč - asi někdy od příštího léta. No a on by se ho sice nějaký kamarád určitě ujal, ale nevíme, jestli nám to není trochu hloupé...vlastně na pár měsíců...no ale taky to ještě není nic jistého a Jednoočák je prostě nádherná bambula. Jeho paní majitelka je taky moc milá. No a je mu teprve 5 měsíců, vypiplané a zvyklé v bytě, ale vidíte, to s těma kytkama mě ani nenapadlo - ještě že máme jenom jednu
Dostali jsme ji na přivítanou, ani nevíme, co to je, jen nám bylo řečeno, že nevyžaduje péči a zalejvat stačí jednou za 14 dní - ideální pro nás
Tak dám vědět, jak jsme se rozhodli. A Vám přeji šťastnou ruku při výběu a hodně radosti s koťátkem!
Jsme sice stran domácnosti šíleně marní, ale umělou bysme snad ještě poznali
I když...u nás jeden nikdy neví! Ale šla jsem se kounkout, je živá
Někdy sem hodím fotku, abyste mi řekli, co to je. Bude to beztak něco hrozně běžného
Pokud se nechceš věnovat chovu tak bych řekl že kastrovaná kočička je lepší ,než kocourek ,neporadím pleneno to bude dost individualní ,pořídil bych si kotě v době kdy jsou děti doma a mají čas si sním hrát (takže prázdniny ) to nakoupení věcí dopředu je dobrý nápad a krmení i to je věc názoru ,já mám sice 4 kočky ale jsou venku ,krmím jak vařenou tak konzervu tak granule
každé kotě je vlastně malej
Papene to mi nemůžeš ukazovat,já se víc těším na kotě než moje dítě,ale chci ho hlavně kvuli němu.Je krásne to kotátko,to je kočička nebo kocourek?
doplněno 17.10.09 20:13:Dračku,do velkých prázdnin je daleko a zimní jsou jen týden.Uvědomuji si,že jsou jak čertíci(krásný čertík),ale s tím počítám.Děkuji,vykastruju určitě!
Podle mě je nejlepší do bytu nalezenec. Poznal špatné a bude vám celý život nesmírně vděčný..
doplněno 20.10.09 11:12:Jinak tohle jsou moje dvě zlatíčka, bydlím v bytě 60m2 a žijí tu s námi naprosto bez problémů..jen ty hrátky v noci jsou šílené..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.