Nejste přihlášen/a.
Já nevím, jak Vám, ale mně to zvedá žaludek. A přitom je to takový trend chodit po bytě s kartáčkem v ruce a pěnou v puse, že je to i v televizi. Syn mi takhle přišel otevřít. Vnučka vedle mne sedne na gauč k televizi a v puse kartáček. Už jen ten zvuk a to bílé v puse a já musím pryč. Taky vám to dělá zle? To je přece docela intimní a neestetická záležitost.
No já třeba, pokud u toho nechodím, si ty zuby prostě nevyčistím
Jestli to vadí, řekněte jim to - ale jsou u sebe doma (asi?), tak účinek nelze předvídat. Vnučce je kolik? U nás děti běžně chodí s kartáčkem po bytě, ještě jim nejsou 3 a že by stály v koupelně poslušně u umyvadla, to fakt ne. Jsme rádi, že si je vůbec vyčistí...
Jsme každý jinak nastavený. Já nesnáším šťouchání párátkem v puse, ať už je jakkoliv zakrýváno a činěno sebenenápadněji, v restauraci. Jednou jsem takhle řekla příteli, že nechci, aby to dělal, a vzápětí to jeho maminka začala dělat...
Taky to občas dělám. Někdy při tom dokonce sedím u počítače, ale to je trochu potíž, protože mi dělá problém ovládat myš levou rukou a ovládat levou kartáček už nezvládám vůbec . Ale je fakt, že u toho většinou nebývá nikdo další, koho by to pohoršovalo.
Taky jsem se při čištění zubů pokoušel telefonovat, ale to fakt moc nešlo.
Dá se to naučit tak, že to ani nekápne a brada zůstane suchá. Takže jen nakonec odběhnout do koupelny, vyplivnout a vypláchnout.
Asi by mi to nevadilo, ale nechápu, jak si někdo může sednout k televizi a čistit si v křesle zuby. Vždyť to musí stékat po bradě a ten dotyčný musí být umatlaný. Také se mi někdy stane, že s kartáčkem v puse přecházím po koupelně, ale ne dlouho, teče mi to po bradě a je mi to nepříjemné, tak se zase skloním nad umyvadlo.
Úspora času - jednou rukou čistim a mezitim můžu druhou dělat něco jiného nebo sledovat TV atd. Pokud vám to vadí, tak jí to řekněte a poproste ať to před váme nedělá.
Dá se čistit i bez slintání, a kdo slintá tak si může pod bradou držet ručník nebo odbíhat do koupelny otřít si bradu.
Problém s tím nemám...
Ono by se to totiz jinak nevydrzelo cistit potrebne dlouhou dobu, u umyvadla snad jen tak minutku, pri pohybu po byte podstatne dele a dukladneji takze ta reklama v tv k tomu ucelne nabada a kdyz si date spravne pastu na suchy kartecek, tak to ani nekape
tak ty dvě minuty úspory času mě až tak nevytrhnou, hlavně když pak přičtu, kolik času strávím čučením na tv, internet atd )
ani v dětství mi nečinilo problém čistit si zuby v koupelně , dokonce ani mým mladším sourozencům s LMD ( dnes se tomu tuším říká ADHD ) Myslím, že je to jen na zvyku. Jak nás to rodiče naučili, tak jsme to dělali.. Jak bychom se pak třeba bývali najedli, když bychom nevydrželi ani 5 minut sedět u stolu
Jsem asi jedna z mála těch, kterým toto vadí. Zuby jsem si čistila celý život sama v koupelně u umyvadla, na táboře v dřepu u potoka. Pohled na ostatní lidi čistící si zuby se mi nelíbí, když plivou pěnu, připomíná mi to zvracení.
A co sama nemám ráda, nedělám ani ostatním.
Viděla jsem krátký snímek z Anglie, byla to spíš taková reklama na údržbu ústní dutiny. Tam lidé ty tenké jednosvazkové kartáčky nosí s sebou a používají takřka všude. V ZOO, na ulici, v tramvaji. Jednou rukou se drží tyče, druhou rejdí karáčkem v ústech. Provozovalo se to ale nějak nasucho, pěna u toho nebyla. Jen v restauraci to naštěstí neprezentovali.
Připadá mi to stejně intimní, jako když si člověk před někým dělá hygienu po stolici, při menstruaci apod. Také s tím neleze na veřejnost. Myslete si o mně, co chcete, ale čištění zubů je podle mě úkon, který by měl patřit jen do koupelny. Vždyť ústní dutina, to je soukromá věc, stejně jako třeba zadek. Nemám pravdu?Jaga.
U starsi generace neni nic zvlastniho, ze otevrena pusa a cenici se zuby vadi, povazovalo se to za neslusne, driv se totiz ani ukazovani zubu pri usmevu nehodnotilo kladne (asi se o zuby prilis nepecovalo), i ve filmech pro pametniky vidime usmevy herecek vetsinou se zavrenymi usty, zubate usmevy prisly do mody az pozdeji s americkou propagaci bilych tzv."thymolinovych zubu"
ani mě to nepřijde estetické, ale je pravda, že mi to zubařka taky radila - prý se mají zuby čistit dlouho a důkladně, a kdo z nás to vydrží ohnutý nad umyvadlem, že? já většinou s kartáčkem přecházím po koupelně a dělám různé jiné úkony, mezizubní kartáčky používám klidně i přes den v obýváku, ale jen když jsem sama - nechtělo by se mi ukazovat se tak druhým... a asi by se mi nelíbilo na druhé v takové situaci koukat...
tazatelko, když vám to tolik vadí, řekněte to synovi a vnučce, určitě pro ně nebude problém odložit čištění, až tam nebudete...
Vnučky a my dospělí si čistíme zuby v koupelně, vnučky mají přesýpací hodiny a i ta co ještě všechny zuby nemá si je vytrvale čistí. Pokud to dělají dospělí, nedivte se, že to dělají i děti. U nás se prostě s kartáčkem nechodí, s pitím se nechodí, jí se u stolu a používá se příbor a bez zapnuté televize, max. hraje rádio.
Bohužel tento styl chování, čištění zubů u televize kdysi propagoval i pan Šmucler, který tvrdil, že sám doma sedí u TV a dvacet minut si (i na sucho) drhne zuby. Nelze se divit, že se tohoto následně chytne nějaký podobný chytrolín a pustí do světa např. ztvárněním v seriálu a lavina se valí. Dnes se bohužel málokdo řídí vlastním rozumem a ohled na druhé je pojem poměrně vzácný.
Salamos, tak jestli si je drhne na sucho, tak si akorát pohmoždí dásně. To je zase nějaká jeho "volovina", aby byl zajímavý a odlišný. Je to jeho styl. Jinak ho mám ráda a baví mne. Jenom neberu všechno co z něho vypadne vážně. Ale máte pravdu v tom, že se toho můžou mnozí chytit a budou to dělat také jenom proto, že to tak dělá známý člověk...
No jelikož je to zubní lékař, jeden ze špičkových českých odborníků, stomatochirurg tak si myslím že ví co říká.
krom toho, pokud člověk používá měkký kartáček, jakože měkký by se používat měl, tak to spíše dásním prospíva.
Možná je dobrý, třeba i špičkový zubař (nebo si toto renomé vydobyl díky svému dřívějšímu účinkování v TV), ale rozhodně jej považuji za egoistu a člověka, který pro zájem o svou tvářičku je ochoten plkat cokoliv. Přiznám, že jej nemám rád, tedy jsem zaujatý. A představa, že bych seděl třeba u TV vedle člověka šťourajícího se dvacet minut v ústech kartáčkem byť na sucho je docela děsná.
docent, kandidát věd. Ač můžu mít na něj názor jakýkoliv, prostě jeho odbornost je v tomto jasná. Mimochodem já ho nesleduji, neobdivuji, jen v tomhle věřím jeho názorům.A možná proto, že jsem stejný názor slyšel i od svého lékaře. Asi bych se držel dále, kdyby mě zval do své laserové kliniky a dělal si reklamu na sobě, ale takto jsou mi jeho aktivity naprosto ukradené. Ikdyž naposled v pořadu nejchytřejší čech mě jako moderátor znovu příjemně překvapil.
Babojago, to je ono, tak jsem to myslela! Díky! Coco, nejsem zas tak stará, jako němý film. A jinak jsem docela moderní. Mindo, já si bezmocně nestěžuji, já jen konstatuji, že tu je něco, co je pro mne na veřejnosti nechutné a zda to tak vidí i jiní. Rodině to dokážu říct. Respektují mne, ale diví se mi.
kdysi jsem slyšela rozhovor s jakousi odbornicí a ta si stěžovala, že Češi neumí pečovat o svůj chrup, že ho krátce vyčistí v koupelně a tím to končí, ale že je potřeba zubům věnovat daleko větší čas. že ideální si s kartáčkem v ruce sednout třeba k televizi a důkladně a důsledně si vypucovat zub po zubu. že se přece není za co stydět, že ústní hygiena není nic intimního, aby se s tím člověk zavíral do soukromí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.