Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necháváte puštěnou pračku/myčku bez dozoru?

Od: requied® odpovědí: 27 změna:

Zdravím,

zajímalo by mě jestli necháváte puštěnou pračku/myčku bez dozoru, například když odcházíte z domu?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ne,náhoda je blbec *uspech*

ujendys*
hodnocení

1x

raději ne ono to láká člověk chce ušetřit čas ale může se cokoliv stát a než opustim byt ale to je taková má nemoc tak skontroluju celý byt než odejdu:-D

hodnocení

0x

ano

Ano - pračku, myčku i sušku. No problem.

ano

Ano nechávám. Jednou jsem měl smůlu, ještě v bytovce, nezavřela pračka přívod a voda byla přes dvě patra až ve sklepě.

solenza*

To dnes řeší systém aquastop. Pračku, myčku klidně pouštím, když nikdo doma není. V noci by nás rušila vodárna.

pb®
hodnocení

0x

Ano, nastavuju aby spotřebiče šly když sepne nízký tarif a ten běží obvykle ve chvíli, kdy jsou všichni v práci. Nechávám dokonce běžet bez dozoru i troubu, tedy jen když peču maso u kterého vím, že hodinu bez dozoru snese.

uska*
hodnocení

0x

Ano nechávám v provozu pračku, myčku, troubu a el. tlakový hrnec pouze na jídla, která dobře znám a dokáži nastavit teplotu, čas a dobu zapnutí. Má to výhodu, přijdu domů a je uvařeno, vypráno, umyté nádobí.

hodnocení

0x

ne

Ne, maximálně si dojdu pro něco do obchodu přes ulici a vím, že jsem do 10 minut zpátky. Někdy ale nechávám prát pračku ráno (odložený start), takže stejně víceméně spím.

cicko*
hodnocení

0x

Nikdy! Vždy je u toho jako dozor aspoň pes nebo kočka.

hodnocení

0x

Jako malá jsem měla panický strach, když spotřebiče běžely a kolem nikdo nebyl. Kolikrát jsem vyděsila mamku, když jsem za ní běžela na zahradu, že "pračka tamto" a "konvice, mami, konvice!" (pískala :-D) Dnes mi to už nijak zvlášť nevadí, ale když si představím, že budu platit vytopené sousedy, tak si tu pračku raději ohlídám (nedělá mi to problém, pracuji částečně z domova). Nedávno jsem nechala dovařit špagety na jedničku a běžela vyzvednout babičku na zastávku a min. týden dokonce vývar... zlepšuju se :-D ale pokaždé mě to stojí dost sil. Děsí mě představa, že si zabouchnu klíče a než seženu náhradní, tak se voda vyvaří a pak vznikne požár.

hodnocení

0x

Zdravím, nenechávám nic puštěného od té doby, co praskla přívodní tlaková hadice vody do pračky.

pb®
Nojo, jenže stát se může cokoliv. Nám jednou praskla pancářová hadice, co vede vodu ze zdi do dřezu. Prý nikdy nepraskne. No nám praskla, naštěstí partner stál přímo u linky a trvalo mu pár vteřin, než mu došlo, co se stalo a vodu zavřel.

ne

To jste měli dobré. Sousedům nad námi praskla přívodní hadička do splachovače, patrně někdy po půlnoci. Ve 4 ráno nám hrnula voda ze stropu, od nich tekl potok po schodech a oni sladce spali. Když na naše zoufalé zvonění otevřeli, stáli po kotníky ve vodě. Omlouvám se, že to není k tématu otázky.

hodnocení

0x

ne

Mámě se stalo, že jí začala hořet pračka. Byla stará. Kdyby doma nebyla, vyhořel by jí byt. Já mám pračku zatím v pohodě.

pt®
hodnocení

0x

ne

NE, NIKDY...pokud ocházím z domu, vše zkontroluju, vše vypínám. Nikdy nevíte, co se Vám může po cestě, venku přihodit, nevíte zda se vrátíte včas domů, a hlavně nevíte, kdy technika vypoví službu. Chce to více zodpovědnosti, ne jen k sobě, ale i k druhým, kterým tak může také vzniknout škoda.

hodnocení

0x

Od jisté doby, co praskla hadice, nikoliv.

host*
hodnocení

0x

V bezpečnosti práce, například v elektrotechnice se rozlišuje práce pod dohledem a pod dozorem.

Dozor je v podstatě nepřetržitý dozor na pracovníky provádějící práci, aby vedoucí prací mohl ihned reagovat.

Dohled znamená, že pracovníci provádějí práci samostatně a vedoucí prací provádí dohled, to znamená, že nad nimi nemusí stát s rukou připravenou zasáhnout při nebezepečí.

Při provozu běžných spotřebičů, jako je pračka, myčka atd. (bez dozoru lidé nechávají i nabíječku akumulátorů s automatikou nabíjení) je obvklý jenom dohled, nemusí být přímý dozor. Při odchodu z domu je lepší tyto spotřebiče nenechávat zapnuté, může se ledacos stát, jak říká lidová moudrost, že náhoda je blbec. I když se většina lidí spoléhá na kvalitu domácích spotřebičů.

lidus*
hodnocení

0x

Pračku zapnu a jdu k sousedce na kafe, vracím se až je vyprané. Dělám to 30 let a bez problémů (pračku už mám vyměněnou několikrát)

hodnocení

0x

Myčku normálně. Pračku max. na půl hodiny, když potřebuju do obchodu. Troubu/sporák NIKDY. Ale když odcházím, tak nic nevypínám "natvrdo" (tj. vytahování ze zásuvky atd.), pokud nejedu pryč tak na týden minimálně - a i pak jenom takové věci jako PC nebo konvici.

hodnocení

0x

nikdy bych nenechala pračku puštěnou a neodjela do práce, to ne, ale klidně odejdu se psem na půlhodinovou procházku nebo do obchodu, to zas jo... sporák a hrnce na něm si ale hlídám, odejít bych si netroufla...

martinkas
hodnocení

0x

Nenechávám. Od doby, kdy mi při praní v nové pračce vyhořela zásuvka a roztavila mi vidlici na šňůře od pračky, se při praní nevzdaluji. Byla jsem blízko, ucítila jsem spáleninu a hned jsem vypla proud. I tak je vidlice pěkně oškvařená.

29.03.16 00:15
hodnocení

0x

Běžně.

hodnocení

0x

ne

Účastnil jsem se úklidu po vytopení sedmi pater domu pračkou. Myčka nám tak trochu shořela (plamenem). Mimochodem, v obou případech u toho někdo byl. Co by se dělo, kdyby nebyl ... raději nedomýšlet.

hodnocení

0x

I když mám všechny spotřebiče, kde mohu nastavit čas, tak nemám příjemný pocit odcházet z domu, když něco zrovna běží. Teda zajímavé je, že pračku a myčku nádobí z toho vyjímám, ty nechám klidně běžet a jdu. Spíš mi vadí indukce a elektrická trouba. Proč, to nevím. Asi se bojím, že se mi to spálí...:-D

ano

Teda zajímavé je, že pračku a myčku nádobí z toho vyjímám, ty nechám klidně běžet a jdu

Ovšem to je pochopitelné. Pračka i myčka prostě mají nastavený určitý cyklus, který vykonají a pak se samy vypnou. Pokud nastane nějaká odchylka od programu, zastaví se s chybovým hlášením. To prostě indukce neumí - pečící trouba - no jak která, některé mají třeba časovač , ale i tak nelze mluvit o nějakém řízeném cyklu

joudic*
hodnocení

0x

ne, ale jen z jedineho prosteho duvodu, hadice od pracky ve vane drzi jen napul :)

lidus*

Joudik, já si myslela, že dnes už vodu z pračky nikdo nepouští do vany a v odpadu ta hadice drží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]