Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik je hodin

Od: nickik7 odpovědí: 21 změna:

Kolik je právě ted hodin prosím? Nějak se mi nepřesměrovaly hodiny

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak složité ... *ee*

presnycas.cz/...

doktpr365*
hodnocení

2x

Podívej se na čas vložení příspěvku

hodnocení

2x

Můj počítač s tím má evidentně problém, hlavně že hlásí, že se čas automaticky přesunul *smich* každopádně teď je přesně 23 hodin :)

Kolik je hodin

hodnocení

0x

Když vypneš a zapneš mobil, řekne ti to naprosto přesně. :-D

hodnocení

0x

Čas je poněkud relativní, takže já říkám, že teď je 9:26. :-D

doplněno 28.03.16 21:17:

Ale ne, teď koukám, že je 21:17 *sok*. Kdo se v tom má vyznat? Je v tom trochu zmatek...

petrk*
hodnocení

0x
Ted je letni cas o hodinu vice

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nevíte někdo, odkud znám větu: "Je právě tolik hodin, kolik zrovna je ..."? Mám dojem, že to znám z rozhlasu a byl to (asi) začátek nějakého pořadu. Jenže, kterého? Jinak se omlouvám, že jsem s dotazem mimo téma. Zdravím!

doplněno 28.03.16 21:27:

naufrago - děkuji Vám za snahu, ale tato věta je ještě z minulého režimu (a to Nova nebyla).

doplněno 28.03.16 21:30:

naufrago - víte "kulové", ale zase jste mladé děvče. Já vím "kulové", ale junák už nejsem .

Nebyly to Televizní noviny? Neeeee, Volejte řediteli či tak nějak se to jmenovalo!

doplněno 28.03.16 21:28:

Tak to já pak vědět nebudu...:)

xy

nějaký pořad v rádiu, který uváděl Mirek Černý, možná Houpačka?

doplněno 28.03.16 21:37:

Pardon, Jiří Černý

majsterjoe*

Tak že by Melroce Place?

"je právě tolik, kolik je, a vaše nejoblíbenější televizní stanice..."

ben®

Dobrý den, já mám dojem, že to bylo v rádiu. Mohl by to být pan Černý, ale nyní si myslím, jestli to nebyl pan Skalka. A něco hudebního to zřejmě bylo, protože jsem mnoho jiných pořadů v té době v (našem) rádiu neposlouchal. Zdravím!

doplněno 28.03.16 21:42:

Děkuji všem rádcům za snahu. Hodil jsem to Google a našel toto (stačí začátek). Tak, díky.

"Je právě tolik hodin, kolik právě je. Máte-li na svých hodinkách více, nebo méně, není to naše vina, protože my začínáme vždycky včas!"
Aneb znělka pořadu "Mikrofórum" ze stanice "Hvězda". Tuším, že každý den v 15:00.

Jóóó, to už je dávno... *hi*

doplněno 28.03.16 21:43:

Sakra, než to těma 2 prstama nadatluju, tak jsem druhej! *bum*

majsterjoe*

*smich* ty blaho no jo, ale to ja uz pamatuji jen z archivu

Bene, mne napadla úplně stejná asociace! Že by" telépatično"?

ben®

Dobrý den, no, "telépatično"? Nevím, ale ta věta je vcelku známá. Tedy, známá je starším, ale možná i mladším, protože jsem ještě pátral a zdá se, že vývoj byl takový, že první byl pořad Houpačka (kolem roku 1968). Ten uváděl Mirek Černý a Oskar Gottlieb. Za normalizace byla Houpačka nahrazena pořadem Junior 30 a zůstal pan Gottlieb. Já mám stále dojem, že tu větu mám spojenou až s hlasem pana Skalky, ale jestli to bylo Mikroforum, tak to si nejsem jistý. Mikroforum má (snad) stále stejnou znělku (vysílá se stále) a ta je úžasná sama o sobě, tak už není třeba specifický slovní úvod. Ovšem, možné to je. Každopádně se omlouvám, že jsem nepátral před položením dotazu a zatěžoval jsem rádce a jejich mozek - nějak mě nenapadlo ten Google k tomuto účelu použít hned. No, ale snad to bylo zajímavé i pro ostatní, když je původní dotaz na čas. Zdravím! P.S. Kdo snad nezná "ďábelskou"znělku pořadu Mikroforum, tak je zde:

doplněno 29.03.16 09:32:

babkazov - už tomu také začínám věřit, že tato věta zazněla i v pořadu Mikroforum. Ovšem, měla by pocházet již z pořadu Houpačka, který se vysílal okolo roku 1968.

doplněno 29.03.16 11:12:

magdon - děkuji Vám za zajímavý odkaz. Já už si pamatuji jen to, že Houpačka skončila neslavně oním zákazem. Také se zdá, že informací je i dost, ale jsou různé a nepřesné.

Bene, paráda. Mikroforum, na Českém rádiu, Dvojce, má tuhle znělku stále. Jen už nic neříkají. ;) Na některém cd mám tuhle skladbu, kterou hrají saxofonistky, holky. Když jsem ji poprvé z toho cédéčka slyšela, začala jsem říkat. . .mále-li na svých hodinkách vícenebo méně, není to naše vina, neboť my začímáme vždycky včas. :-D Kolik už je to let?

@nonek má pravdu *palec*

Takže původně znělka pořadu "Dvanáct na houpačce", který se stal v roce 1965 součástí "mikrofóra". Znělka zůstala. Ovšem jestli k tomu byl zmíněný komentář už od začátku si nepamatuju.

jofa*

ben: Mám dojem, že tuhle verzi skladby nahrálo Mefisto. Ojedinělý zvuk kytary Oto Jáhna.

ben®

Dobrý den, je to možné, ale nevím to. Já znám "Kášu" až ze skupiny Rebels - doufám, že to je stejný pan Jahn. Ovšem, skupinu Mefisto znám podle názvu. Takže, zda to někdo nahrál i u nás nevím, ale ve světě koluje celá řada verzí. Mimochodem, tato skladba (viz video) a ona znělka pořadu Mikroforum, také není originál - ten je ještě asi o rok starší, ale je "nudnější". Tato verze více "šlape". Zdravím!

hodnocení

0x

Je právě tolik hodin, kolik právě je.Máte-li na svých hodinkách více nebo méně, není to naše vina, neboť my začínámě vždycky včas. Mikroforum, Miloš Skalka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]