Nejste přihlášen/a.
Kolik je právě ted hodin prosím? Nějak se mi nepřesměrovaly hodiny
Dobrý den, nevíte někdo, odkud znám větu: "Je právě tolik hodin, kolik zrovna je ..."? Mám dojem, že to znám z rozhlasu a byl to (asi) začátek nějakého pořadu. Jenže, kterého? Jinak se omlouvám, že jsem s dotazem mimo téma. Zdravím!
doplněno 28.03.16 21:27:naufrago - děkuji Vám za snahu, ale tato věta je ještě z minulého režimu (a to Nova nebyla).
doplněno 28.03.16 21:30:naufrago - víte "kulové", ale zase jste mladé děvče. Já vím "kulové", ale junák už nejsem .
Nebyly to Televizní noviny? Neeeee, Volejte řediteli či tak nějak se to jmenovalo!
Tak to já pak vědět nebudu...
nějaký pořad v rádiu, který uváděl Mirek Černý, možná Houpačka?
Pardon, Jiří Černý
Tak že by Melroce Place?
"je právě tolik, kolik je, a vaše nejoblíbenější televizní stanice..."
Dobrý den, já mám dojem, že to bylo v rádiu. Mohl by to být pan Černý, ale nyní si myslím, jestli to nebyl pan Skalka. A něco hudebního to zřejmě bylo, protože jsem mnoho jiných pořadů v té době v (našem) rádiu neposlouchal. Zdravím!
doplněno 28.03.16 21:42:Děkuji všem rádcům za snahu. Hodil jsem to Google a našel toto (stačí začátek). Tak, díky.
"Je právě tolik hodin, kolik právě je. Máte-li na svých hodinkách více, nebo méně, není to naše vina, protože my začínáme vždycky včas!"
Aneb znělka pořadu "Mikrofórum" ze stanice "Hvězda". Tuším, že každý den v 15:00.
Jóóó, to už je dávno...
Sakra, než to těma 2 prstama nadatluju, tak jsem druhej!
Dobrý den, no, "telépatično"? Nevím, ale ta věta je vcelku známá. Tedy, známá je starším, ale možná i mladším, protože jsem ještě pátral a zdá se, že vývoj byl takový, že první byl pořad Houpačka (kolem roku 1968). Ten uváděl Mirek Černý a Oskar Gottlieb. Za normalizace byla Houpačka nahrazena pořadem Junior 30 a zůstal pan Gottlieb. Já mám stále dojem, že tu větu mám spojenou až s hlasem pana Skalky, ale jestli to bylo Mikroforum, tak to si nejsem jistý. Mikroforum má (snad) stále stejnou znělku (vysílá se stále) a ta je úžasná sama o sobě, tak už není třeba specifický slovní úvod. Ovšem, možné to je. Každopádně se omlouvám, že jsem nepátral před položením dotazu a zatěžoval jsem rádce a jejich mozek - nějak mě nenapadlo ten Google k tomuto účelu použít hned. No, ale snad to bylo zajímavé i pro ostatní, když je původní dotaz na čas. Zdravím! P.S. Kdo snad nezná "ďábelskou"znělku pořadu Mikroforum, tak je zde:
babkazov - už tomu také začínám věřit, že tato věta zazněla i v pořadu Mikroforum. Ovšem, měla by pocházet již z pořadu Houpačka, který se vysílal okolo roku 1968.
doplněno 29.03.16 11:12:magdon - děkuji Vám za zajímavý odkaz. Já už si pamatuji jen to, že Houpačka skončila neslavně oním zákazem. Také se zdá, že informací je i dost, ale jsou různé a nepřesné.
Bene, paráda. Mikroforum, na Českém rádiu, Dvojce, má tuhle znělku stále. Jen už nic neříkají. Na některém cd mám tuhle skladbu, kterou hrají saxofonistky, holky. Když jsem ji poprvé z toho cédéčka slyšela, začala jsem říkat. . .mále-li na svých hodinkách vícenebo méně, není to naše vina, neboť my začímáme vždycky včas.
Kolik už je to let?
@nonek má pravdu
Takže původně znělka pořadu "Dvanáct na houpačce", který se stal v roce 1965 součástí "mikrofóra". Znělka zůstala. Ovšem jestli k tomu byl zmíněný komentář už od začátku si nepamatuju.
Dobrý den, je to možné, ale nevím to. Já znám "Kášu" až ze skupiny Rebels - doufám, že to je stejný pan Jahn. Ovšem, skupinu Mefisto znám podle názvu. Takže, zda to někdo nahrál i u nás nevím, ale ve světě koluje celá řada verzí. Mimochodem, tato skladba (viz video) a ona znělka pořadu Mikroforum, také není originál - ten je ještě asi o rok starší, ale je "nudnější". Tato verze více "šlape". Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.