Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektronické cigarety

Od: jirinka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se na vás obrátit s dotazem.Jaký máte názor na tzv.elektronky? Elektronické cigarety? Ikdyž je náplň nulová může to člověku škodit? A nebo jen když je náplň s nikotinem a nebo i bez něj a vdechuje se jen chut? Jaké s tím máte zkušenosti? Za každou odpoveď moc dekuju J :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vzdy vdechujes chemii , proto je lepsi nekourit nic.

zwiki*
hodnocení

0x

Nejlépe se na to vys...a dát si skleničku

hodnocení

0x

Mám zkušenost, snad můžu poradit. Kouřila jsem ji 2 roky a zase se na ni chystám. Začnu od začátku, abyste se vyvarovala omylů, kterými jsem si dlouhodobě prošla, i je zbytečně zaplatila. Tak tedy,nekupovat jednorázovky, s vyměnitelným "filtrem". Bývají ve více kusech v krabičce, jsou tenké, růžové, černé a připomínají vzhledem cigaretu. Můžete koupit i na internetu, nic nevydrží a je to sajrajt. Koupit dražší, černou, nebo nerez, ale s delší baterií, se kterou nemusíte stále běhat na nabíječku. Mívá okénko, kde je vidět množství tekutého tabáku a spolu s baterií vyjde tak na 1200 - 1500 Kč, což se zdá dost, ale v konečném důsledku je tomu naopak, protože Vám vydrží půl roku a koupíte jen tabák, který je levný, takže Vás kouření vyjde, oproti cigaretám, na minimum. Jednorázově koupíte i nabíječku, stejné značky. Dále klasická cigareta obsahuje kromě nikotinu dalších asi 4500 škodlivin, někde uvádějí i 5000. V el. cig. je nikotin a něco, co se přidává do žvýkaček, zapomněla jsem název, ale je to neškodné. (Propylen?) Mluvím o tabáku se zdravotním certifikátem, existují i různé šmejdy. Chce to koupit cigaretu i tabák značkové, v nějaké prodejně, kde má značká svůj regál. Např. "GO". Tabák se rozlišuje nejen chutí, ale i číslem vypovídajícím o množství nikotinu, dá se koupit i látka, kterou si ho můžete naředit, ale snadnější je koupit sílu, která vyhovuje a po pár lahvičkách koupit vždy o číslo nižší obsah nikotinu, pokud chcete přestat kouřit. Já preferuju chuť běžných cigaret a tabák takový, který mi nejvíc připomíná mou bývalou značku, nikdy bych si nekoupila žádné ovocné, čokoládové a jiné příchutě. V dobré prodejně Vás nechají cigaretu, i s tabákem vyzkoušet, přes hygienický, jednorázový náústek a chuť i sílu si vyberete sama. Já kupuji naráz 1 cigaretu a dvě dlouhé bateri. Koupím i 2x tabák, abych to měla doma bez starosti. Do cigarety si koupím i 1 náhradní vnitřek. A m§žete kouřit i na návštěvách, kde nekouří.Závěrem musím konstatovat, že se na el. cigaretu dá v pohodě zvyknout, i když cigareta je cigareta, ale fakt se to dá kouřit, když si správně vyberete.Cítím na sobě, že ač v ní je taky nikotin, tak se po ránu cítím bezvadně, zatímco, když jsem kouřila víc obyč. cigaret, bývala jsem 2 hod. po ránu, jak přiotrávená, unavená, bez chuti do života,utlumená. Určitě je to pravda, že el. je mnohem zdravější, nebo zdaleka není tak škodlivá. Já v mých letech, to tedy na sobě dost libě pociťuji.

joudic*
hodnocení

0x
Hlavne je to hnusne, s prominutim pro nikotinove fetaky, koureni si labuznicky vychutnavam a kourim velmi rad, prevazne kdyz piju alkohol nebo kdyz ridim... pred koupi rozhodne doporucuju vyzkouset od zname... takovych uz bylo co pak pochtivali Camelku a za mesic uz jim to lezelo na skrini. Nedivim se.. Nekourim kvuli nikotinu ale kvuli pozitku, a dobrovolne ne ze zavislosti. K vinu mam taky rad olivy nebo tycinky a nejsem na nich zavisly a kdyz nejsou, tak nejsou.

mikebrown
hodnocení

0x
Názor mám velice pozitivní jelikož mám nabušenou 200W mašinu a náplně si míchám sám.Chutná mi to a po každém šluku obdivuji mrak co ze mě vyjde, dávám přímo do plic.
Elektronické cigarety

honza1234
hodnocení

0x

Zdravím,

mohl by mi někdo ze zkušených kuřáků doporučit E shop a "tekutý tabák" typu Sparta nebo Petra?

Díky :)

adriana*

Určitě jsem stejného názoru nekouřit nic, ale to se nekuřákům říká dost snadno..:) Já jsem kouřila normální, ne teda nějak výrazně moc a teď jsem na elektronický vapour 2. Vybírala jsem něco kvalitnějšího, to se právě taky podepíše na tom obsahu těch náplní. I tím, že jsem oboje vyzkoušela na vlastní kůži, tak cítím, že po elektronický cigaretě se cítím líp, bude to i tím, že jsem snížila obsah nikotinu. Ale to člověk pozná až po dlouhodobějším e-kouření. Jinak nevím, že by zatím byly už nějaké potvrzené studie, které by prokazovaly, že e-cigareta je horší. Venku dýcháme daleko větší sajrajt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]