Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní výpomoc , jak na to

Od: ladnar odpovědí: 6 změna:

Dobrý den , chtěl bych poprosit o radu . Jsem zaměstnán ale otevřel jsem si ještě vedůejší pracovní činost a občas potřebuji někoho k ruce . Nastal ale problém že daná osoba nemá živnostenský list a řešíme jak to udělat aby když přijde kontrola nenastal problém . Něco jsem slyšel že existuje sousedská výpomoc nebo tak něco . Potřebuju nějaký papír který mezi sebou sepíšeme že mi pomáhá ( je to tak většinou 2x za měsíc ) Mohli by jste mi prosím nějak poradit? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zaměstnejte do na Dohodu o provedení práce.

doplněno 22.03.16 13:28:

optimálně mu DoPP vystavíte do konce kalendářního roku. vzor stáhnete na internetu. může pro vás odpracovat max. 300 hodin za rok. hodinovou mzdu si určíte sami.

doplněno 22.03.16 13:30:

"hlásit" to nemusíte, pokud si u vás za měsíc nevydělá 10.000,-Kč

odvádí se 15% daň.

ladnar
hodnocení

To znamená že když mě 2x v měsíci pomůže je to většinou na 6-10 hodin převážně v sobotu , tak mu musím na tento den vystavit tuto smlouvu v délce trvání jednoho dne? Musím to někde hlásit a nebo stačí když to sepíšeme mezi sebou a budeme to mít u sebe? Děkuji

ladnar
hodnocení

Nešlo by to jinak aby se nemusela odvádět daň , Vím že nějak je ta sousedská výpomoc a když to je do nějaký částky tak se daň neodvádí a nemusí se to přiznávat . Nebo aspoň tak nějak jsem to zaslechl .

iz*

Nešlo. To už by byl podvod.

Nejlepší je uzavřít tu DPP.

stonek*
hodnocení

0x

Zdá se mi, že chystáte podvod a jediné o co Vám jde je "aby se na to nepřišlo".

ladnar
hodnocení

Tak to bohužel nemám za potřebí , podle toho jak to mám udělané tak je jedno zda mu dám 2000 kč nebo 500 kč , protože co mě říkala účetní tak tyhle náklady se mě netýkají ( přesně tomu nerozumím ) Za letošek mi pomáhal 2x ale bude to asi častější takže to potřebuju nějak co nejjednodušejc zabezpečit kdyby na nás přišla kontrola na stavbu tak aby bylo vše v pořádku . Oba jsme zaměstnaný a tohle mám jako vedlejší pracovní činost , kdybych chystal podpod tak to dělám na černo a neřeším to .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]