Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chtěl bych poprosit o radu . Jsem zaměstnán ale otevřel jsem si ještě vedůejší pracovní činost a občas potřebuji někoho k ruce . Nastal ale problém že daná osoba nemá živnostenský list a řešíme jak to udělat aby když přijde kontrola nenastal problém . Něco jsem slyšel že existuje sousedská výpomoc nebo tak něco . Potřebuju nějaký papír který mezi sebou sepíšeme že mi pomáhá ( je to tak většinou 2x za měsíc ) Mohli by jste mi prosím nějak poradit? Děkuji
zaměstnejte do na Dohodu o provedení práce.
optimálně mu DoPP vystavíte do konce kalendářního roku. vzor stáhnete na internetu. může pro vás odpracovat max. 300 hodin za rok. hodinovou mzdu si určíte sami.
"hlásit" to nemusíte, pokud si u vás za měsíc nevydělá 10.000,-Kč
odvádí se 15% daň.
To znamená že když mě 2x v měsíci pomůže je to většinou na 6-10 hodin převážně v sobotu , tak mu musím na tento den vystavit tuto smlouvu v délce trvání jednoho dne? Musím to někde hlásit a nebo stačí když to sepíšeme mezi sebou a budeme to mít u sebe? Děkuji
Tak to bohužel nemám za potřebí , podle toho jak to mám udělané tak je jedno zda mu dám 2000 kč nebo 500 kč , protože co mě říkala účetní tak tyhle náklady se mě netýkají ( přesně tomu nerozumím ) Za letošek mi pomáhal 2x ale bude to asi častější takže to potřebuju nějak co nejjednodušejc zabezpečit kdyby na nás přišla kontrola na stavbu tak aby bylo vše v pořádku . Oba jsme zaměstnaný a tohle mám jako vedlejší pracovní činost , kdybych chystal podpod tak to dělám na černo a neřeším to .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.