Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zajímalo by mě jestli má někdo zkušenosti s se zařizováním svatební hostiny,a vše kolem. Dcera přišla s informací,že svatba bude stát půl milionu Kč .-)) asi jsem něják mimo realitu? hostina celkem asi pro 50 hostů.Myslím,že kdyby se fakt hezká svatba dala pořídit jen za tuto částku,tak by asi moc lidí zůstalo nezadaných. Má někdo z vás osobní zkušenosti s realizací. A jak to vychází finančně a kdo co platí? Děkuji
Dcera se už o svatbě asi s někým radila.
Pokud chce mít svatbu za půl milonu Kč, tak si ji může zařídit. No a vy jako rodiče nevěsty jí přispějete 50 000Kč až 100 000Kč (podle vašich možností).
A nebo možná dcera slyšela, že na svatbě za stotísíc novomanželé dostali dary (peníze) v částce 100 000Kč. A tak jako správná žena uvažuje tak, že svatba za 500 000 jí vynese dary (peníze) 500 000.
Půl mega za svatbu pro 50 lidí? A to tam budou natažené kůže z pandy nebo budete pít ze zlatých pohárů? Doufám, že dcera nepočítá s tím, že jí celou svatbu někdo zaplatí.
Nezlobte se, ale taková svatba se dá pořídit minimálně o půlku levněji. Tedy pokud si člověk nepotřebuje hrát na něco, co není. Co kdo má podle tradic financovat na svatbě, máte zde ceske-tradice.cz/... .
Já nechápu, jak tady někteří píší, že cena svatby je počet hostů x 1000 Kč. Co jsem se koukala, kolik stojí půjčení svatebních šatů, tak nějaké slušnější svatební šaty pro nevěstu se pohybují okolo 10 tisíc Kč. K tomu ještě oblek pro ženicha, boty, prstýnky, kytice, fotograf, kadeřnice, kapela, závozníci a už jsme tak na těch 50 tisících a to tam ještě není započtena ta samotná svatební hostina, výslužky a obřadní místo. A nedej bože, dyž jsou nějací svatební hosté z větší dálky a je třeba jim platit i hotel. No když jsem to tak propočetla, tak se mi obrátily panenky. Takže až se s přítelem budeme brát, tak budeme jenom my dva a svědci, šaty si koupím nějaké obyčejné letní od Vietnamců za 500 Kč, zajdeme na úřad a pak skočíme se svědky na oběd a bude to bez starostí. Ani se nedivím, že se lidi moc nechtějí brát při těch cenách. Všichni platí hypotéky, zařizují si bydlení, mají přivést na svět děti a vyhodit jen tak několik desítek tisíc za svatbu je podle mě fakt plýtvání penězi.
Já bych řekl, že se myslí počet hostů x 1 000 Kč za hostinu. Ne za fotografa, šaty, oblek, prstýnky. U nás to bylo fakt tak, že rodiče zaplatili hostinu a já jsem platil ostatní (hudbu, prstynky, oblek ) a nevěsta další věci.
Rodiče na tom trvali že hostinu zaplatí, tak se to krásně podělilo. Celkem to mohlo být kolem 75 000 včetně všeho. Nemám to přesně spočítané. Na druhou stranu každý host donese nějaký svatební dar. Dneska se dávají skoro jenom peníze, takžez 50 hostů může být i 50 000 ve svatebních darech. To se taky musí počítat.
V našem případě na tomto prodělali rodiče, protože svatební dary šli samozřejmě novomanželům. Až budu někdy vdávat dceru, udělám to stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.