Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svatební hostina

Od: jirkajc® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,zajímalo by mě jestli má někdo zkušenosti s se zařizováním svatební hostiny,a vše kolem. Dcera přišla s informací,že svatba bude stát půl milionu Kč .-)) asi jsem něják mimo realitu? hostina celkem asi pro 50 hostů.Myslím,že kdyby se fakt hezká svatba dala pořídit jen za tuto částku,tak by asi moc lidí zůstalo nezadaných. Má někdo z vás osobní zkušenosti s realizací. A jak to vychází finančně a kdo co platí? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Zalezi kde to budete mit a jak dlouha hostina bude. Bezne se ale pocita cca 1000 na osobu. Ja loni platil za hostinu cca 12000. Ms kraj, 18lidi, byl jenom obed a kava. Dort jsme meli vlastni a alkoholu se nevypilo skoro nic. Nikde neni zaruka, ze svatba za pul milionu bude mit stastne manzelstvi a ti, co se vezmou ve 4 na urade se hned rozvedou. Hlavne at mate dobre jidlo, pac to jedine si budou lidi pamatovat :)
doplněno 22.03.16 08:08: Zapomel jsem napsat, ze ma cena byla i s vyzdobou salu a s pronajmem a vyzdobou palouku. Ale jak vidite z prispevku pode mnou. Nekdo ma svatbu za cca 700/osoba, jiny za 2600.

hodnocení

0x

Zkušenost 3 roky stará - 45 hostů, z toho 6 dětí do 15 let, cca 119 tisíc; v tom slavnostní oběd, odpoledne 1 jídlo, zákusky, večer raut, pití, výzdoba sálu, hudba, 11 noclehů vzdálených příbuzných

hodnocení

0x

Dcera se už o svatbě asi s někým radila.

Pokud chce mít svatbu za půl milonu Kč, tak si ji může zařídit. No a vy jako rodiče nevěsty jí přispějete 50 000Kč až 100 000Kč (podle vašich možností).

A nebo možná dcera slyšela, že na svatbě za stotísíc novomanželé dostali dary (peníze) v částce 100 000Kč. A tak jako správná žena uvažuje tak, že svatba za 500 000 jí vynese dary (peníze) 500 000.

martinaa*
hodnocení

0x

Půl mega za svatbu pro 50 lidí? A to tam budou natažené kůže z pandy nebo budete pít ze zlatých pohárů? Doufám, že dcera nepočítá s tím, že jí celou svatbu někdo zaplatí.

Nezlobte se, ale taková svatba se dá pořídit minimálně o půlku levněji. Tedy pokud si člověk nepotřebuje hrát na něco, co není. Co kdo má podle tradic financovat na svatbě, máte zde ceske-tradice.cz/... .

hodnocení

0x

Tak co by svatba nemohla stát 500tis...může stát i mnohem (MNOHEM) více...

Ovšem asi by vaše dcera měla být rozumná...a pokud nejste z rodu Rothschildů, tak by Vás měla šetřit (to by však měla vědět sama i bez nápovědy).

fex
hodnocení

0x
Na naší svatbě jsme měli cca 50 lidí. Hostina vyšla kolem 30 000 Kč s tím, že tvrdý alkohol a nějaké nealko jsme měli svoje. Byla to cena za oběd, za kavy, piva večerní bohatý Raut včetně selátka...
Když bych pricetl dorty a alkohol tak nějak max 50 000. Jídlo bylo klasické vynikaziji, nebylo snobské. Žádná žabí stehýnka.
Naplánovat hostinu za 500 000 prece není žádný problém. Každá restaurace vám takovou svatbu udělá. Bez urážky, ale takovou dceru bych hnal.
Jinak hostinu nám platili rodiče, jako ženich jsem platil oblek, prsteny, hudbu, útratu mimo restauraci(při obradu., únos nevesty), obrad, řidiče, kytky pro nevěstu a matky a pak už si nevzpomenu. Rodiče nevěsty platili ještě její šaty.

budoucinevesta
hodnocení

0x

Já nechápu, jak tady někteří píší, že cena svatby je počet hostů x 1000 Kč. Co jsem se koukala, kolik stojí půjčení svatebních šatů, tak nějaké slušnější svatební šaty pro nevěstu se pohybují okolo 10 tisíc Kč. K tomu ještě oblek pro ženicha, boty, prstýnky, kytice, fotograf, kadeřnice, kapela, závozníci a už jsme tak na těch 50 tisících a to tam ještě není započtena ta samotná svatební hostina, výslužky a obřadní místo. A nedej bože, dyž jsou nějací svatební hosté z větší dálky a je třeba jim platit i hotel. No když jsem to tak propočetla, tak se mi obrátily panenky. Takže až se s přítelem budeme brát, tak budeme jenom my dva a svědci, šaty si koupím nějaké obyčejné letní od Vietnamců za 500 Kč, zajdeme na úřad a pak skočíme se svědky na oběd a bude to bez starostí. Ani se nedivím, že se lidi moc nechtějí brát při těch cenách. Všichni platí hypotéky, zařizují si bydlení, mají přivést na svět děti a vyhodit jen tak několik desítek tisíc za svatbu je podle mě fakt plýtvání penězi.

fex

Já bych řekl, že se myslí počet hostů x 1 000 Kč za hostinu. Ne za fotografa, šaty, oblek, prstýnky. U nás to bylo fakt tak, že rodiče zaplatili hostinu a já jsem platil ostatní (hudbu, prstynky, oblek ) a nevěsta další věci.

Rodiče na tom trvali že hostinu zaplatí, tak se to krásně podělilo. Celkem to mohlo být kolem 75 000 včetně všeho. Nemám to přesně spočítané. Na druhou stranu každý host donese nějaký svatební dar. Dneska se dávají skoro jenom peníze, takžez 50 hostů může být i 50 000 ve svatebních darech. To se taky musí počítat.

V našem případě na tomto prodělali rodiče, protože svatební dary šli samozřejmě novomanželům. Až budu někdy vdávat dceru, udělám to stejně.

Konečně rozumná to žena, která stojí nohama na zemi. Samozřejmě, kdo má peněz přebytek a potřebuje se předvádět, každého věc..ale obyčejný člověk ty peníze zainvestuje tam, kde je opravdu potřeba. A to "štěstí" bych hledal opravdu někde jinde.

lidus*
hodnocení

0x

50 lidí, celkem 100 000 a je v tom úplně vše (kytice, šaty, prstýnky, peníze řidičům, živá hudba...) I tak jsou to vyhozené peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]