Nejste přihlášen/a.
Přžistihla jsem se, že se ráda dívám na věci nabízené e-obchody. Potřebovala jsem vysavač na tyči, rádio do kuchyně a pokazil se mi mop. Ráda bych novou halenku, ale v levnějším obchodě nemají takovou, která se mi líbí. Tak klikám a koukám. Občas se mi něco hodně líbí, zatoužít to mít. Ale ihned mi naskočí otázky: Na co ti to bude? K čemu to potřebuješ? Kolikrát to použiješ? Pokrčím rameny a stránku opustím. Takže, až se doklikáte na něco krásného, položte si také tyto otázky. Nejednejte impulzivně! Máte rozum, máte vůli!
Pravděpodobně trpíte oniománií, též známou jako shopaholismus - viz: cs.wikipedia.org/...
Pokud nemáte silně vyvinutou vůli (což asi nemáte, když pokaždé uklouznete a znovu nakoupíte), sám se toho nezbavíte. Vyhledejte odbornou pomoc.
Co se týká seznámení... s tím Vám tady nepomůžeme.
1/ Musíte si ujasnit, zda dané věci nezbytně potřebujete. Je jasné, že chleba, mléko, máslo...koupit musíte. Ale pak se rozhodnout, zda ten nový model mobilu je nezbytný, když ten starý Vám dosud dobře slouží. Také stačí jedna televize, stejně se nemůžete koukat na 2 najednou. A tak dále.
Nedávno se mi líbily na netu černé jarní boty. Moc. Tak jsem si seřadila do lajny svoje černé boty a udělala "výřad". Mám patery a ani jedny nejsou vůbec špatné. A tak jsem si řekla - na co další? A bylo rozhodnuto.
Musíte se prostě naučit odolávat. Nechtít všechno, co vidím a na co nemám.
2/ S tím souvisí i Vaše otázka ohledně dluhu. Při Vaší mánii neudržíte korunu, půjčujete si, jste už ve svém okolí asi profláknutý. Tak se nedivte, že kamarád, který Vám půjčil, řádí. Asi není jediný, komu dlužíte. Chce dostat své peníze zpátky. Což je normální.
A slovo dělá muže. Takže asi moc slavný MUŽ nejste, když neplníte slovo.
3/ A s tím souvisí i ta žena. Když nejste muž a nechováte se jako muž, na co potřebujete ženu?
Navíc, každá žena má ráda, když jí muž občas koupí květinu, či ji pozve na 2 deci. A zaplatí. Proto ještě nemusí být zlatokopka. Ale pozornost potěší. A protože Vám na podobné malé pozornosti nezbývá, zato děláte dluhy, nechte si i na ženu zajít chuť. Zatím na ni prostě nemáte. A pokud nezměníte své chování a své priority, ještě dlouho na ni mít nebudete. Ono je to tak snad lepší. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.