Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se peče tenhle chleba

Od: wydra® odpovědí: 3 změna:

Netušíte, nevíte, kde najdu recept a do jake formy se to dava? Uzasne, ne?

Jak se peče tenhle chleba

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle mě se nepeče ve formě, nýbrž omotaný "okolo" formy (která nemá dno). Něco jako kulatá dortová forma, že které vyndáte dno a zvenku ji obtočíte ozdobnými pásy těsta. Tyto pásy potom naskládáte i dovnitř do formy, aby vytvářely spodek.

doplněno 02.10.16 22:17:

Jinak technologicky jde sice většinou o něco trochu jiného, ale mně se třeba velmi líbí ruské/ ukrajinské svatební chleby:

Jak se peče tenhle chleba #2
Jak se peče tenhle chleba #3
Jak se peče tenhle chleba #4

hodnocení

0x

Jinak když se tak dívám na ty chleby na vašem obrázku, mám dojem, že je to uzbecký patyr - ten se uvnitř vyráží ozdobnými razidly (popř. jenom pěstí - potom je prohlubeň uprostřed malá) a okraje se zdobí nožem.

s018.radikal.ru/...

turan-travel.com/...

centralasia-travel.com/...

doplněno 02.10.16 23:10:

Jinak tady je návod:

Zhruba po čtvrté minutě vidíte, jak kuchař nejprve udělá prohlubeň prsty a potom ji ještě vyráží razidlem - aby těsto výrazně vykynulo pouze po okraji.

hodnocení

@Ildika díky, díky, ano, uzbecký patyr. Už jsem to někde slyšela. Také už lovím na youtubu. To v troube neudělám takové krásné. Ale i tak jsem se poučila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]