Ahoj Mam jeden problem.Koupil jsrm barak a zde v rozvadeci mi stale padal svetelny okruh.Po rozkoukani jsem zjistil ze jsou svetla rotdeleny a popsany na levou a pravou stranu,kazda ma i svou nulu a zem.Je to na B10 jistici,dole je to propojene vodicimi listama na fazi z hlavniho jistice.Vedle hned byl volny jistic propojeny take s tou vodici listou,tak jsem levou stranu nechal v tom padajicim jistici a tu pravou jen prepojil na ten volny.Kdyz jsem to nahodil tak tam nekde byl primi zkrat a vyhodilo to hlavni jistic.Proc se tak stalo?Hlavni jistic je trifazovy.
Proč se tak stalo - nejspíš protože je někde zkrat... při nedodržení selektivity (což ani moc nejde) je možné že vypadne hl. jistič. Ale kde je zkrat vám určitě nikdo z nás 100% neřekne, elektrikáře, a nechat přeměřit...
terok
To bude nekde v tech svetlech ze? Protoze tim ze ty faze rozdelim a dam zvlast do kazdeho jistice se nic zkazit nemohlo ne?
fiser22*
Nemusí to být ve světlech, může to být v daném okruhu - pokud to spadne hned po nahození... Může být někde přeseknutý kabel, zkrat v krabici, ve světle, někde v kabelu po cestě...
Plno lidí má pořád potřebu se hrabat ve věcech o čem nic neví .. pak je večer v televizi strašnej údiv nad tím jak, že mohl vlastně ten barák vyhořet. ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.