Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stala se mi nemilá věc, na bazeně mi vykradli skrinku, visací zamek neposkozen (klíc jsem mel stale u sebe).Ukradli mi pouze telefon, ale tim ze je to firemní je to o to horsi. Krádež vyšetřuje PČR. A ted muj dotaz: Nese spolecnost provozující bazen nejakou odpovednost, popripade je proti tomu bazen pojisten? Mam kdyztak nejakou sanci na nejake financní vyrovnaní? Děkuji za odpoved.
Pokud byl ve skříňce zámek a byl zamčen a přesto se tam zloděj dostal, tak záleží na tom, jestli skříňku nějak znehodnotil a dostal se tam násilím nebo jestli je ta skříňka špatně udělaná a zloděj využil její slabiny. Každopádně společnost, která provozuje bazén, by měla být pojištěna.
Pokud by to bylo, jak píšete, tak nemá smysl jakákoliv pojistka a policii můžeme taky zrušit. Jak chcete dokázat, že Vám vybílili kvartýr, to jste si mohl odstěhovat sám...
Udajne se vi kdo to byl...v onen den byli vsichni na permanetku (i den minuly) a jen udajny pachatel ne, navic tam byl poprve.V oba dny, kdy tam byl, byly nahlaseny kradeze a i casy prichodu a odchodu to ukazuji na nej. Ted je vec na PCR takze uvidime. Poptam se ale na to pojisteni. MMch proc bych hlasil odcizení telefonu, kdyz ma hodnotu cca 3tis.A jsou svedci, kteri dokazou ze jsem telefon mel sebou.
Podívejte se. Já sám už 25 let platím pojištění "odpovědnosti za škodu způsobenou podnikatelem v pohostinství". Není nikterak vysoké cca 2000 kč/rok - taky zase pojišťovna neslibuje nějaké závratné plnění - max 500000 kč (moje spoluúčast 1000 kč). Měl jsem za tu dobu dvě pojistné události. Krádež kabelky přímo ze židle našeho hosta a pak krádež jízdního kola připoutaného k pevnému stojanu. V obou případech to pojišťovna zamítla. Prostě já prý za toto jako provozovatel neručím, takže pojišťovna nebude plnit. Oba případy samozřejmě vyšetřovala Policie. Poučení je asi toto: pojišťovny Vás rády na vše pojistí (jednodušší jedinci se pak cítí nějak bezpečněji). Ale když dojde na plnění, tak se najde obyčejně nějaká klička. Výborné je mít konexe, to se dá na pojišťovnách i hodně vydělat, ale na to z ulice nedosáhnete.
Už jsem jim to chtěl několikrát vypovědět, ale vždy se našlo něco důležitějšího. A jinde by to stejně asi stejné. Nakonec jsem těm našim poškozeným hostům udělal plnění sám. Ne finanční, ale to, že nás ta agenda pojišťoven trochu i spojila a mají u nás alepoň VIP postavení (což podle mě znamená osobní přístup).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.