Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zuby a mlady vek

Od: fazole odpovědí: 18 změna:

Mam problem a nevim jak to resit,je mi necelych 40let a chybi mi na hornich zubech z prava 7 a 5 a nalevo 7 6 5, a dolni mi chybi z prava 6 7.Dava uz se proteza nebo jak se to da jinak resit,mam mladej vek a nechci jeste sundavaci zuby,vi nekdo radu ma nekdo podobny problem dik

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přemostit můstky.

doplněno 06.04.16 10:44:

Aha, takže vám chybí i osmičky?

fazole
hodnocení

jenomze ja tam nemam zuby zadny,zadnej koren,hned to vytrhli

fazole
hodnocení

jo i 8, akorat mam jen jednu dole.

pb®
hodnocení

0x

Implantáty. A zlepšit tu příšernou hygienu, protože jen tak pro nic za nic ty zuby nevypadaly.

fazole
hodnocení

je to moje chyba V detstvi na me nikdo nedohlizel,ja same mlsky,jako decko cistit zuby me nebavilo,tak se postupne kazily,az do tech 35let vydrzely,pak postupne sly,a ted uz se snazim s hygienou vic,mam listeriny,pomahaji,tak zachranuji aspon ten zbytek co mam,ale stolicky uz jsou v prcine.A implantaty to jo super ale tam musi byt asi dost dobre a zdrave dasne a ani nevim na kolik by implantat vysel

To je nemilé...Za chyby se bohužel platí.Takže,pokud nemáte poměrně vyšší finanční hotovost,pokuste se domluvit se zubařem na splátkách.

implantaty.info/...

Implantáty se hlavně zpravidla dají udělat jen do roka po vytržení.

doplněno 06.04.16 11:29:

Jasně - víte, co to je za šílenou dobu, když Vám dělají implantát? Ještě byste byla ráda, že Vám v jednu chvíli dělají jen jeden. (A to to u mě probíhalo velice hladce...)

Je to proto, že kost je na přijetí nového tělesa připravená jen nějakou dobu, pak se uzavře, dáseň se ztenčí a implantát by se neujal. Každopádně zubař říkal, že je tomu tak "zpravidla", tedy asi existují výjimky - utíkala bych co nejdřív někam, kde by Vám řekli na jistotu, že to místo je či není schopné přijmout implantát.

fazole
hodnocení

to me jako chcete rict,ze kdyz postupne dam priklad po roce vam vytrhaji zub po zubu a tudiz vam budou chybet vsechny stolicky a pak se treba rozhodnete po tom poslednim vytrzenem zubu ze pujdete na implantaty,ze jako uz to nepujde,to mam chodit pokazde s 1zubem

hodnocení

0x

Možná že spousta rádců se mnou nebude souhlasit, ale je to rada z praxe. Horní bych nechal vytrhat, spodní opravit. Horní klapačky nejsou tak zlé jako spodní a čím dřív si na ně zvyknete, tím spíš nebudou problém. Brácha je má od 30 a nikdo to na něm nepozná. Okouše kosti, sní tvrdé jablko atd.

Ovšem záleží i na povolání a financích. Někdy je lepší si vzít třeba i půjčku a mít ústa v pořádku. To je na vás.

fazole
hodnocení

Za chyby se plati,v tom souhlasim,kdyz jste dospely a vite uz co delate,ale jako decko vam je to jedno,protoze nechapete ty nasledky,ktere jsou pak v dospelosti,mate svuj detsky svet,takze to je tezky a stejne uz je na to pozde. Proc si taky bracha nehodil implantaty na vrsek,jinak mam zuby predni dobry,skoda je zbytecne trhat.

pb®

A rodiče? Ti mají případně měli ústní hygienu jakou? Nějak se mi nechce věřit, že rodič, co si umí vyčistit zuby a má je OK, nechá svoje dítě, ať si dělá co chce. Nedovedu si představit, že bych svého pětiletého syna nedokopala k tomu, aby měl před spaním dokonale vyčištěné zuby bez plaku.

A co zubař? K tomu nechodíte? Ten nenabídnul variantu hned u prvního vytrženého zubu?

fazole
hodnocení

rodice taky nicmoc hygiena,ale jeste je maj a je jim 65,jinak jako decko jsem cistil,kartacek mel,ale takove to cisteni narychlo,sup sem sup tam aby to bylo,nikdo u me nestal a nehlidal,a jeste neco,ikdyz bych si je cistil poradne bez plaku,tak stejne i dodneska to vidim,ze cokoliv snim,tak to jidlo atd mam mezi zubama,ted pouzivam i zubni nite,ale jako decko nepouzivate nite.K zubarovi chodim porad ale nikdy mi nerek nic o implantatech nebo tak nejak,kdyz jsem se ptal na implantaty tak me rekla ze mam dost prokrvene dasne,tak nevi jestli se to da,spis me tak chysta recima na protezu

coco

Nekomu uplne staci ke spokojenosti predni zuby horni i dolni 1,2,3 vpravo i vlevo, celkem 6 v jedne rade, ostatni praci v ustech zvladnou pevne dasne, cili dokud mate proti sobe 12 prednich zubu - nahore 6 + 6 dole, tak muzete v pohode kousat a s malou pusou se i smát bez problemu :)

fazole
hodnocení

a jeste neco,kazdy zub mam trhanej po roce urcite,tak nevim,nekdo tady pise ze se implantaty muzou dat jen do roka,to mam jako chodit s kazdym zubem zvlast na implantaci

fazole
hodnocení

jasne zatim se najim ale tvrdsi veci uz jdou hur a musim i maso zvykat na jedny strane ta druha uz nejde chybejici zuby.Jenomze uz i tim nicim druhou stranu,kdyz jim

janm*

Navštivte přímo zubaře určitě poradí, a k tomu čištění, bylo by to příliš jednoduché kdyby stačilo k nekazivosti zuby jen čistit, ale tak to ve skutečnosti není, stojí za tím i genetika a s tím moc nenaděláte...

fex
hodnocení

0x

Já jsem třeba neměl založeno 6 zubů. Nějaké čtverky a pětky. Zubař říkal, že je možno jak implantát, tak můstek, takže implantát je možné dát skoro kdykoliv.

pohanka*
hodnocení

0x

8 se již nepočítají do celého chrupu, když se dělá kompletní opravy. Tak mi to řekl zubař, tam kde je celý chrup a končí 7, tak to stačí.

Ty 5, 6, 7 jsou potřeba doplnit, a též protiskus. Pokud máte peníze, tak dnes jde všechno. V Praze zcela bez problémů.

Zubní Vám řekne, jak bude postupovat i kolik to bude stát, když mu oznámíte, že snímatelnou náhradu nechcete. Koukne i na stav vašich dásní a čelistních kostí. V zubním lékařství šel vývoj velmi dopředu, pokud byste nechtěla investovat, tak to bohužel, zdravotní pojišťovny v tomto nenabízejí moc úhrad. Uhradí Vám pouze stoprocentně snímatelnou protézu pro všechny zuby *plac*.

Implantáty se dají kdykoliv, ale musí být silná kost. ta časem slábne, ale zase se dá doplnit, dáse štěp kosti, zesílí se. No operace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]