Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lituju že jsem si vzal kontokorent co vy?

Od: ujendys* odpovědí: 11 změna:

chci ho doplatit ale bohužel nemám peníze ani nevim kolik si strhávaj měsíčně poplatek za kontokorent vzal sem si 10tis u čs

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Já toho nelituju,pze jsem si ho nevzal! Pokud jste si ho sjednaval, pak jste jisté věděl zda budete schopen splácet.. 10k není moc, tak si pujcte od rodiny,doplatte to a zruste

hodnocení

0x

Mam ale nevyuzivam.

Mam to jen kdyby nahodou se stalo neco spatneho a fakt bych potreboval vybrat vetsi obnos penez.

Ted nelituj a plat.

Bohuzel podepsal jste to a nikdo vam nedrzel u hlavy pistol.

zwiki*
hodnocení

0x

Kontokorent jsem kdysi míval /ČS/a využíval.To ještě nebyli takové velké poplatky jako dnes.U ČS je to nyní nejhorší a nevím,kdo rozumný/nerozumný/ tam ještě může být?Ještě před rokem jsem byl u Poštovní spořitelny a za nepoužití kontokorentu si účtovali 19 Kč.Honem jsem to rušil.Nyní jsem spokojen u Equa banky.

hodnocení

0x

Kontokorent na účtu mám nějakých 170 tisíc, ale nevyužívám jej - tedy za něj ani neplatím poplatek. Na druhou stranu mi ale kdysi dočasně vypomáhal vybalancovat zpoždění příjmů.

hodnocení

0x
10tisíc není tak moc, aby to člověk nemohl stáhnout na nulu, třeba na víc splátek. Brečet tady nepomůže, pomůže nepůjčovat si zbytečně na blbosti a třeba se na chvíli uskromnit. Jinak nechápu, že někdo bez peněz platí za účet u čs, když se jinde dá ušetřit desítky i stovky kč.

vilik*
hodnocení

0x
Kontokorent primárně je dobrý pro pokrytí drobné částky těsně před výplatou, třeba když potřebujete zaplatit inkaso a chybí pětistovka. Pak je i za cenu úroku okolo 20% skvělý, protože úrok z pětistovky je míň, než 10Kč měsíčně. Na pořízení třeba pračky už se nehodí. Že to lidi dělají, je pravda. Jsou banky, včetně ČS, kde je vedení kontokorentu zdarma, takže naopak doporučuju si ho sjednat, ať člověk nemusí kvůli té pětistovce 2x ročně před výplatou prosit kolegy a známé.
Pokud z něj ale stále čerpá někdo náklady na běžný provoz, ať si nestěžuje na špatný produkt, ale na špatnou osobní finanční gramotnost.
10000 je ale i kvůli úrokům ještě v pohodě, je velká šance na ryclé doplacení. Úrok je přibližně 170Kč měsíčně, když nebudete splácet. Mohlo by to být několikanásobně horší.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Já jsem měl kontokorent 30000 u poštovní a oni mi ho zrušili z důvodu nečerpání...

pt®
hodnocení

0x

každý může udělat udělat chybu. Už jste se poučil, že kontokorent nikdy víc. Teď musíte splatit, co dlužíte a podruhé se kontokorentu vyhnout.

18.03.16 19:30

pt *palec**palec**palec*

hodnocení

0x

Co na to? Vaše finanční gramotnost je asi nulová. Pokud žijete takovým způsobem, že v dnešní době nemáte na zaplacení desítky, pak žijete divně. Jak to, že máte na počítač, na internetové připojení? Něco děláte asi špatně, když si musíte půjčovat takové částky.

Nejlepší je nepůjčovat si. Banka Vás oholí a uvědomte si, že je musíte živit, chtějí na Vás bezpracně vydělat. Radši si počkám a pak si to pořídim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]