Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarádka mě štve

Od: chica7 odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

stalo se vám někdy, že jste se bavili (nebo bavíte) s člověkem, který je tak trochu na vás závislý? Mám ve třídě spolužačku, která je i moje kamarádka. Posledních pár měsíců mě hrozně štve. Například si chci jít po škole něco koupit a radši chodim sama, protože mám ráda klid a všechny obchody si projdu svým tempem. Takhle nějak jsem jí to vysvětlila, ale nezabralo to. Stejně tak o přestávce jdu do skříňky pro věci nebo někam na chvíli zmizím a hned následujou otázky Kde jsem jako byla. Když jsem zase šla o obědové přestávce ven, abych si něco zařídila, tak jsem poznala, jak mi vyčítá, že jsem jí opět neřekla, kam jdu. Nic jí neříkám, protože mám své soukromí a všechno nemusí vědět, ale stejně mě to hrozně štve,..takových situací je i víc...

To ale není všechno. Když se jí ve škole něco nepovede, tak z toho obviňuje mě a své osobní "problémy". Pak je na mě hnusná. Možná proto, že mám lepší výsledky, ale já za její známky nemůžu. Vždycky všechno schytám já.

Jindy mě zase požádala, jestli bych jí nenaskenovala pár okruhů z češtiny, protože po stěhování nemohla najít loňský sešit. Tak jsem to pro ní udělala. Dalo mi to dost práce a potom, co jsem jí to všechno poslala, ten sešit najednou našla. Teď po mě zase chce okruhy z letošního roku, protože to prý nemůže po sobě přečíst a nějaké zápisky, které si psala na papír, nemůže najít. Ale ona je má, viděla jsem je. Samozřejmě nejsem blbá a nebudu dělat poskoka.

Už nevím, jak se mám chovat, aby si konečně uvědomila, že mi to všechno vadí. Dneska jsem se kvůli těm všem problémům neovládla a byla jsem opravdu nepříjemná, protože mám toho vážně dost. Sice do maturit chybí měsíc a půl, ale i tak to je dlouhá doba... Co byste dělali? *nevi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj chica, to vše,co jste zde napsala, řekněte - vyříkejte si to bez emocí s vaší kamarádkou. Docela vás chápu, mně by nebylo takové jednání taky moc příjemné, ale na druhou stranu, jste vůbec kamrádky? Opravdové kamarádky se vůči sobě přece takto nechovají;)

coco

Takovou kamaradku bych prirovnala k sobecke a zlomyslne "stihačce", mas zapotrebi takovej pytel na zadech? To se neda nazvat kamaradstvi, chtelo by to vztah prehodnotit a radeji si najit opravdovou kamošku *jasne*

hodnocení

0x

A jak jinak se s ní kamarádíte? Jaké jiné máte společné zájmy? Tohle co popisujete přece není o kamarádství. Chodit ven s ní nechcete, pomáhat jí v jejích školních problémech už Vám leze krkem, což chápu, pokud je to jak popisujete, svěřovat se jí s ničím také nechcete, tak co má tohle co dělat s kamarádstvím? Pocit, že někomu děláte poskoka, nenaznačuje nic o přátelství. Napsala jste, "která je i moje kamarádka". Já v tom Vašem popisu situace vůbec žádný náznak kamarádství nevidím. A co bych v takovém případě dělala? Klidně bych odmítla vyhovět jejím požadavkům. Nechci, nemám, nemohu, nepůjdu.

paspulka*
hodnocení

0x

Je na tobě závislá,to je jasné... musíš si stát na svém,neobhajovat se,-tak jsem někde byla,no a co...musí si zvyknout!dřív,než ti začne lézt víc i do soukromí...nebo se mstít...utni to!

eivlis*
hodnocení

0x

Zivot me naucil si s ostatnima vsechno vyrikat. Mlcet je nesmysl, ale naopak ji vsechno co tady piseste, tak presne tak to reknete i ji a ze se vm to a to nelibi a pokud se ji to nelibi, tak at jde k certu.. Musi te respektovat, takze jestli nevezme co ji reknes, tak at jde do haje, ale taky si myslim, ze tohle neni zadne pratelstvi.. Dokazu si zive predstavit jak kvuli ni na necem pracujes celou vecnost, abys ji pomhla a ona ten sesit pak najde. Jasny, muze se stat, ale potom bych se s pokorou omlouvala a pokud by ta druha strana nic z toho, tak at jde k certu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]