Ahoj, odmalička jsem měla zažloutlé zuby, protože jsem si je špatně čistila. Skoro všechny už mám druhé a čistím si je pořadně, ale jeden zub mám stále první a pořád žlutý (je to horní trojka). Jak bych si ho měla vytrhnout, když se mi nekýve? Nebo měla bych ho vůbec trhat? Nechci tam mít rok díru. Ps: Je mi 13
Radši ho netrhej, počkej, až se začne kývat sám a začne pod ním růst druhý. Pak ho můžeš rozkývávat víc, tím to urychlíš. Jestli s ním máš nějaké potíže, tak jdi k zubařce, ta Ti to vytrhne odborně.
mydalenka
Děkuju za názor, ale k zubařce mě nikdo jen tak nedostane, trhala mi už víc zubů a nemám na to hezkou vzpomínku... :D
Raději ho netrhej. Nevíš, jestli je "založený" nový zub. To pozná jen rentgen. Může se stát, že mléčný zub vytrhneš, ale nový ti nenaroste. Navíc, ty nové se budou posunovat a budeš mít mezi nimi mezery. Musela by ses hodně dlouho trápit s rovnátky. Já si myslím, že bys na ortodoncii měla zajít. Udělají ti snímek.
Netrhej si ho, je možné, že ti druhý nikdy nevyroste. Já mám 57 let a mám také mléčnou vrchní trojku. Opatruji ji ze všech zubů nejvíce, protože až vypadne, budu muset si nechat udělat můstek, protože mléčný zub nemá kořeny. A zubař na to přišel asi v mých 40 letech na rentgenu.
Na yt je film o největších držgroších světa. Jedna dáma tam popisuje, jak šetří za zubaře a zub si vždy po kouskách vysekává dlátkem. Můžeš to zkusit taky. A nebo můžeš zajít za zubařem, který to udělá s umrtvením a odborně.
damandys
To mi připomíná jednoho siláka, který se ničeho nebál, jen míval strach ze své zubařky. Tak to vyřešil po svém, požádal kamaráda boxera, aby mu dal do zubů pořádnou bombu pěstí. A bylo vyskleno.
No já nevím, ale někdy se stane, že pokud ten první neuvolní místo, ten druhý vyrůst trochu nedostatečně a zakrněle. Poraď se na zubním, abys toho nelitovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.