Zlomená čelist - tekutá strava(tipy)

Od: Datum: 17.03.16 16:21 odpovědí: 6 změna: 18.03.16 05:14

Zdravím, prosím vás, zlomil jsem si čelist a dostal jsem fixaci dráty, takže automaticky tekutá strava...

Jen je to horší než jsem si představoval, neustále mám pocit hladu, jím špenát, polévku, sem tam rozmixované banány, zas do sebe nechci cpát nějak moc mléka, co by mohlo zahnat hlad? Ovesná kaše? nebo něco takového, opravdu už si nevím rady. Smutně vyčkávám a těším se, až si zase dám něco co křupe, nějaké pečivo a k tomu něco pevného. Díky


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.03.16 16:45
avatar

To máš tedy velké trápení. Musíš vydržet! Nic se nedá dělat! ;) Mamixovat můžeš všechno. Maso, brambory, sekanou, guláš. Když máte doma ponorný mixer, svou porci nasypej do štíhlé sklenice, třeba pivní půllitr a namixuj ponorným mixerem. Asi to bude vypadat odpudivě, ale i to je řešení. *palec*Drž se, ať se ti to dobře zahojí.

Od: ryougim
Datum: 17.03.16 16:53

Děkuju, jsem vegetarián, takže aspoň nějaký svůj oblíbený pokrm, ale všechno chce něco na zjemnění, mléka už mám plné zuby, tak možná zeleninový vývar by šel a tím vždycky mixovat do potřebné konzistence, po čase vám začne všechno připadat stejné, kašovité, ale musím přežít.

Datum: 17.03.16 17:40
avatar
Prckovi děláme kaše - brambor+mrkev+petržel s lžící olivového oleje a je to výborné. Lze taky místo brambor rýži, těstoviny pro obměnu. Samozřejmě možno střídat jako jednu z surovin špenát, brokolici, kapustu, kedlubnu atd. Vše jde dobře mixovat. Na dlouhé zasycení bude super oves- doporučuju nechat přes noc fermentovat, lehce zesládne. Do něj sušené švestky, hrozny, trochu skořice medu... Pokud jste vegoš, tak nechápu v čem je problém. Většina jídel půjde rozmixovat. Taky krémové polévky - porková, hrachová atd atd
Od: host
Datum: 17.03.16 18:20

Když měl syn zlomenou čelist, mixovali jsme mu i svíčkovou. Ta jde udělat i bez masa. Rajská omáčka taky. Vlastně jakákoliv omáčka s přílohou.

Od: ryougim
Datum: 17.03.16 21:48

Díky všem za tipy, zkusím, ono jde nejspíš hlavně o tu konzistenci, člověk je zvyklý na pevné jídlo a teď saje brčkem tyhle * majdy *.

Od: lego®
Datum: 18.03.16 05:14
avatar

Dej si pivo:
- je to tekutej chleba
- uz nevim kolik piv se rovna nejakymu mnozstvi polevky

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.