Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění do zahraničí - svoje nebo od banky?

Od: rotorod® odpovědí: 2 změna:

dobrý den

jsem s dětma pojištěn u CPZP. Mám učet u KB a mám embosovanou kartu ke které je zdarma pojištění jak pro mě tak děti. limity jsou ZDE.

chci jet do polska (albo třeba i někde po evropě) na pár dnu. Co mi bude platit přednostnějí za pojistka když se pojistím u pojištovny na dovolenku a v ramci KB to mám automaticky? nebo budou platit obě? nebo se nemusím pojištovat a spolehat na KB? co je lepší?

díky za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když jsem se tak bavil s jednou paní pojišťovačkou, samozřejmě mi vnutila cestovní pojištění.. Ona sama prý má stejně jako já KB, ale ne každá země chápe kartičku KB a ne každá akceptuje jen takový lísteček. Než někde čekat x hodin na prověření nebo zaplatit a pak tahat z pojištění od banky s pro ně nedostatečnou dokumentací, raději se připojistěte. Na osobu a týden 3-400,- není tak moc.

Já tak při každé dovolené v zahraničí pojišťuji jak sebe, tak vůz na havarijní a extra asistence.

Mám pak větší klid a z pravidla se pak nic nestane.

hodnocení

0x

Za prvé jde o to, co konkrétně chcete mít pojištěno - léčebné výdaje, ztrátu zavazadel, odpovědnost za škody atd.

Co se týká léčebných výdajů, v rámci EU máte nárok na ošetření při předložení kartičky zdravotní pojišťovny za stejných podmínek jako místní obyvatelé. Co může ale znamenat, že budete třeba platit spoluúčast nebo obdobu našich bývalých regulačních poplatků. Pokud chcete mít pokryto i toto, je potřeba se komerčně připojistit. V případě Polska bych využil pojištění u kreditní karty. Pokud jedu lyžovat, tak se obvykle připojišťuji samostatným pojištěním, a to zejména z toho důvodu, aby byl pokryty i záchranné práce, protože limit na mé kartě je nějakých 40 tisíc, a to nemusí stačit.

Při cestě mimo EU se pojišťuji v závislosti na destinaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]