Reakce citronu

Od: Datum: 16.03.16 10:02 odpovědí: 6 změna: 16.03.16 13:20

Jakou reakci (kyselou nebo zásaditou) vyvolává v organismu citron? Z léčebných důvodů ledvin mi lékař doporučil užívat sodu, takže jsem na rozpacích, když si dávám do čaje citron, zda to není špatně. Děkuji za odpověď.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.03.16 10:07
avatar
Citron napomáhá zásaditému "prostředí". M.
Od: wamp®
Datum: 16.03.16 10:17
avatar

Citrón vyvolává vždy reakci zásaditou !

Je to jeden z nejlepších antioxidantů vůbec.

Jedlá soda je sice také zásaditá,ale ne na dlouhodobé užívání.


doplněno 16.03.16 12:45:

Čtěte pozorně,účinky citrónu stojí opravdu za to ;)

http://www.moje-pravdy.cz/zdr…epty/1227-velke-vyuiti-citron

Datum: 16.03.16 13:06
avatar

Máte asi na mysli tuhle větu:

"Stejně jako se voda změní ve víno, tak citrón se svou kyselinou rychle změní kyselé složení na zásadité".

Ono se nedá věřit všemu, co se v takových článcích píše (zvlášť, když je to přeložené z amerického časopisu). Nejsem chemik, ale nikdy jsem neslyšel, že by se kyselé prostředí dalo kyselinou změnit na zásadité. No nic, třeba jsem v základní škole při hodinách chemie nedával pozor. Počkám, jestli se tu objeví nějaký chemik, který by to potvrdil.

Datum: 16.03.16 13:20
avatar

To že se voda změní ve víno, to se podařilo v historii akorát jednou. V Káni Galilejské, jednomu takovýmu mladýmu rabínovi z Nazareta.

Datum: 16.03.16 10:48
avatar

Já měl za to, že v citrónu je kyselina citrónová...

Datum: 16.03.16 12:27
avatar

*sok* Od kdy kyselina vyvolává zásaditou reakci?

cituji z Wikipedie:

Citrony obsahují velké množství kyseliny askorbové a kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g), mají přibližně kolem 87 % vody.[2] Proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamin B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších.[3]

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.