Nejste přihlášen/a.
Jakou reakci (kyselou nebo zásaditou) vyvolává v organismu citron? Z léčebných důvodů ledvin mi lékař doporučil užívat sodu, takže jsem na rozpacích, když si dávám do čaje citron, zda to není špatně. Děkuji za odpověď.
0x
Citrón vyvolává vždy reakci zásaditou !
Je to jeden z nejlepších antioxidantů vůbec.
Jedlá soda je sice také zásaditá,ale ne na dlouhodobé užívání.
doplněno 16.03.16 12:45:
Čtěte pozorně,účinky citrónu stojí opravdu za to ![]()
Máte asi na mysli tuhle větu:
"Stejně jako se voda změní ve víno, tak citrón se svou kyselinou rychle změní kyselé složení na zásadité".
Ono se nedá věřit všemu, co se v takových článcích píše (zvlášť, když je to přeložené z amerického časopisu). Nejsem chemik, ale nikdy jsem neslyšel, že by se kyselé prostředí dalo kyselinou změnit na zásadité. No nic, třeba jsem v základní škole při hodinách chemie nedával pozor. Počkám, jestli se tu objeví nějaký chemik, který by to potvrdil.
0x
Od kdy kyselina vyvolává zásaditou reakci?
cituji z Wikipedie:
Citrony obsahují velké množství kyseliny askorbové a kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g), mají přibližně kolem 87 % vody.[2] Proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamin B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších.[3]
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.