Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoce za dveřmi

Od: papene* odpovědí: 58 změna:

:)Milé rádkyně,

pomalu se nám blíží vánoce.

A tím pádem i předvánoční přípravy.Tak čím začít?*bezim*

doplněno 14.10.09 14:22:

*smich*Pánové promiňte.I vy jste zváni do drbárny.*vtip*

58 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jelikož jste oslovil(a) jen ženy, tak malinko v koutě zastrčený pošeptám, Žádné přípravy, nic nechystat, neuklízet, neleštit sklo, neleštit příbory, prach nechat tam kde je. Pozvat všechny hodné kamarády a pokecat, nahamat, pokecat, nahamat a stále dokola.

A hamání se bere kde, když se nic nechystá? To by se mi taky líbilo *smich*

Já jsem se dobře oženil, mám tu nejlepší manželku, sice jen 30 let, ale zatím si nestěžuji.

Ne že bych si nemohl stěžovat, ale opravdu nemůžu.

:)

papene*
hodnocení

;)To se tak někdo má.Paní mu to obstará

hodnocení

0x

Áááá, Vánoce... Teda, já, jako chronickej bordelář, začnu tím, že si opět vytisknu autopilota od Flylady ;o) V něm je všechno tak jasně a přehledně nalajnovaný, že ani nechápu, jak jsou někdy mohla nepoužívat a jak jsem vůbec mohla dárky nakupovat třiadvacátýho večer, příp. čtyřiadvacátýho ráno :D

pojdte-dal.cz/...

hodnocení

0x

Já už kolik let před vánocemi skoro neuklízím,a každému,kdo začne v říjnu trojčit s úklidem říkám-a co děláš celý rok,když čekáš na vánoce,aby sis uklidil?Já uklízím celý rok pravidelně,tak teď ať uklízí, Ti co tomu moc nedali...*zed*Pečení je v pohodě-to se zvládne týden před vánocemi,já si připomínám vánoční atmosféru svíčkami,aromalampou,punčíkem,ván.trhama a pohodou v teple domova,ale na to vše je čas až v adventu... *pivo*

souhlasím s Vámi, milá atramo. Uklízet se má celý rok a před vánoci odpočívat. Proto já uklízím pravidelně celý rok, denně.

(myslím talíř po jídle)

Prosím nenadávat mě.

papene*
hodnocení

*smich*Alespoň něco.Někdo ani ten talíř neuklidí.

hepcziiik*

Moje maminka mi vždy od mala do kebulky vštěpovala, že pořádek se nedělá, pořádek se udržuje...

a tak podle mě gruntují před Vánocemi pouze lidé, kteří neměli to štěstí na tak báječnou maminku, jako mám já

;)

charlie1366*
hodnocení

0x

Nejdřív přemýšlet nad dárky.Pak pomalu začít péct cukroví a vánoční úklid...A potom si jen užívat svátky a odpočívat*placni*

refik*
hodnocení

0x

Vychutnej si pěkně nakupy dárků,já jsem s tím už začala a v klidu,bez mačkanic,pěkně si vše prohlídnuohmatam,popřemýšlím jestli s tím opravdu udělám radost.(a pak si to objednam přes internet)né vše. Před vánocemi už jen pohoda,tak jak o vánocích.Pečení cukroví,já začínam kolem 15.12 a uklízim celý rok,tak to také neřeším.

papene*
hodnocení

Ano dárečky,ale s nimi bývá potíž.Co koupit?*nevi*

alf*
hodnocení

0x

čím začít tedy nevím ovšem dotaz bych přidal - pokud nebude všechno ve velkém shonu, sakrování uklizeno tak Ježíšek nepřijde?

Já z toho mám trauma už od léta. Přines Savo, kde je iron, podej vodu, zase se mi to připálilo, kdo vyjedl ten krém - no hrůza.

dracek*
hodnocení

0x

začal bych ležinkgaučingem *uf*a tím bych i skončil ale je to jen sen*ee*,jenom že nic se nemá přehánět takže úklid až po vánocíc ,před vánocema na to není čas a po vánocích se to ukáže jako zbytečnost která stačí až o velikonocích*slunce* ,takže úklid průběžně a žádnej stres ,dárky jo už teď aby člověk nemusel blbnou i těsně před štědrým dnem to dělám salát :))

technikjirik*
hodnocení

0x

Sotva jsem začal psát své moudré rady, podívala se mi manželka na monitor a málem ji trefil šlak... jednak z toho že zrovná já píšu o vánočních přípravách a jednak z toho, že ještě nestihla sidolem přeleštit háčky na obrazech...jak ten čas letí*sok*

Jiří, že myslíte ty háčky vzadu na obrazech? Moje žena je taky leští Wanchomleštidlem.

alf*

@papene a máš to jasně definované čím začít. Evidentně převládá názor že velmi důležité jsou nablýskané háčky u obrazů. Tak hurá.

papene*
hodnocení

*nevi*Nemám jasně definované.Ale s háčky jsem nepočítala.

Tak hurá na štafle a jdeme na ně.

PS.Jaké leštidlo je nejlepší?*smich*

slonbonjohn*

Vaše ženy leští jen ty háčky? To nestačí, je doporučeno obrazy též přemalovat a vyměnit rámy!

Johne, a co když nestihne včas večeři, copak budu hamat? To budu mít hlad!

Žádné obrazy, raději je vyhodím.

slonbonjohn*

Na pumpě nebo v mekáči maj otevřeno ...

papene*
hodnocení

;)Ale stihne.Když vyleštíte háčky vy,tak žena mezitím udělá papání.

technikjirik*

Já tak umývám nádobí, když se manželka nedívá...*hi*

lidka*
hodnocení

0x

Tak vážení, dneska se přiznám, že mi došel humor. A papene to ještě (určitě nechtíc) dorazila. Já nemusím uvažovat čím začít - počasí to vyřešilo za mne! *bum*Krucipísek - venku je jak o Vánocích - nebo spíš lednová vánice. Já ještě nechci sníh! *stop* Co mne před Vánocemi asi nejvíc stresuje? Aby mi při kuchání těch dvou kapřích macků nepraskla žluč. To se vždycky fakt modlím. *modla* Jinak úklid neřeším, žádné šílenství se neděje. Tu horu vanilkových rohlíčků vždycky zvládnu, rumový kuličky také ukoulím a něco málo ještě napeču. No a když jsem ještě chodila do práce, tak jsem si klidně a v pohodě tu mou jedličkovou "vázu" ozdobila i na první svátek vánoční. Na Vánoce chodím k mladým a tam už máme jen vánoční pohodu. :)

papene*
hodnocení

*slunce*Lidko,posílám trošku tepla ať se Vám zlepší nálada.

hodnocení

0x

asi začnu zdobit stromek:

Vánoce za dveřmi
lidka*

No Milane nespěchej, to by Ti ještě do Vánoc opadal a mohl bys spolknout nějaké to jehličí! :D

pu®
hodnocení

0x

My budeme mít letos společnou premiéru (i když už jsme spolu dloouho). A tak jsem spíš zvědavá, co si pán myslí, že bude - ode mě se totiž ničeho nedočká *smich* Uklidím, až budu mít dojem, že je špinavo, a nebudu proto, že se blíží 24.12., leštit (v listopadu) přeleštěné...no vlastně nic, protože neleštím...ehm... *hi* Tak jinak - smývat smytou podlahu, třeba. Nebo vytírat prach z poměrně čistých poliček. Když už mi vyjde čas, konečně hodím nohy na stůl, dám si horký vánoční čajík, zabalím se do deky - a spokojeně usnu. Vaření, jak mnozí víte, moc nedám, a tak jsme se domluvili, že si na tu večeři zajdeme - nebude to levné, ale za ten klid mi to stojí. Nadto když musíme hostit přítelovu maminku, která je sama - buď by se "mi do toho pletla", a to nesnesu, i když jsem neuměl :D , anebo bych nepotěšila, a to bych nerada. Ale o cukrátka se pokusím. Bylo by dobré, Papene nebo paní Lidko, abyste do té doby zařídily skajp a daly si mě do kontaktů, neboť podobně jako pan Milan s roletami, budete dostávat v průběhu pečení zoufalé zprávy - "hoříííí, to je správně?" *hi* -, na které budu vyžadovat okamžitou odpověď... :D Ale ba ne. Pardon, nějak jsem se rozepsala - tak závěrem, podle mě je zbytečné se stresovat. Buďme rádi, že máme kam věšet ty háčky a obrazy, že máme na čem péct to cukroví, i kdyby se nevyvedlo, a že máme s kým slavit Vánoce a koho obdarovat. Smítko prachu na tom přece nic nezmění *slunce*

dracek*

Ano ty skořápky od vajíček opravdu do vánočního pečiva nepatří *smich**ua*

pu®

*fn* Tak zlé to se mnou není!

(Ale ne že byste byl daleko od pravdy... :D )

lm®

A proč né?Ve skořápkách je vápník -dobrý na kosti :D

No přiznejme si,milé dámy,že ač to všechny víme a ač se každý rok dušujeme,že tedy příští rok už ne,ak 99% z nás podlehne tomu shonu a bláznoství a leštíme,myjeme,utíráme pečeme,pálíme...atd.

Na jedny vánoce však nikdy nezapomenu.V roce 1995.Neměla jsem uklizeno téměř nic,protože moje vysoce rizikové těhotenství mi to prostě nedovolilo.Byla jsem ráda,že jsem zvládla připravit to,co bylo třeba pro miminko.Okna.lustry a jiné jindy velmi důležité věci jsem musela "nevidět".

Na štědrý den se mi narodil druhorozený syn Davídek.Vánoce jsem strávila v porodnici,doma byl z ženského pohledu binec a přece to byly nejkrásnější vánoce v mém životě.Troufnu si říct,že hezčí už nikdy nebudou.

Ano,všechny to víme,že smysl vánoc není v nablýskaném bytě a předrahých dárcích,přesto je třeba si to připomenout,že je to čas,kdy máme být rádi za to,že jsme opět se svými blízkými,že je máme a oni mají nás.Život je krátký,žijme jej. Lenka

technikjirik*

ave Maria! Ale nebylo to asi neposkvrněné početí... to už byste se opakovala příliš...*slunce*

lm®

Ne nebylo;):D

papene*
hodnocení

Ten už mám.Cukroví,ale nepeču.:D

Tu pohodu si představujete takto?

pu®

Přesně! *hej* Trefila jste dokonce i podobu *palec* (až na to růžové křeslo, to nemám :D ). Paráda, tak to se máte se mnou před Vánoci na co těšit! *smich* Krásný den všem *slunce*

lidka*

Pu, to bude v pohodě! Dám Vám na vnitřní poštu mobil a i když ho nenosím sebou ven, tak jsem převážně doma a klidně budeme hasit, když bude třeba a budu vědět. Důležitá bude opravdu ta vánoční atmosféra. Navíc to máte pěkné - nově zařízené, tak "vocode"? S cukrovím si jen tak pohrajete, aby to doma provonělo. I když nejsou děcka, tak určitě si udělejte stromeček, alespoň malý, ale pravý. No a budoucí tchýně. Udělejte ten vaječný koňak a bude to v opravdu v pohodě! *vtip* No a jinak u nás už jsou Vánoce - od včera padá a padá - technické služby samozřejmě zaspaly a tak jsou mantinely jak hrom. Největší radost z toho mají děti a psi - ale kocoura jsem ven nedostala. *zed* Tak se mějte a ten mobil platí! *placni*

papene*
hodnocení

*slunce*Vy nejste ještě zasypaná?;)U nás jen fouká vítr,sníh k nám ještě nedorazil.Teď bude sníh a na Vánoce bláto.*blee*

Hezký den

lidka*

Ahoj papene, před chvíli jsem se vrátila z venku a byla trochu házet. Sněhu od včera napadlo 30 cm a taková fujavice. Nafoukaného ze střech je pořádná vrstva. A vůbec nepřestává. Mantinely už jsou pěkně vysoké, fakt jak v zimě. Vlaky pořádně nejezdí a někde nejde ani elektřina. Stromy ještě mají listí (a bohužel i zbytek švestek a jablek) a u sousedů se už lámou větve. Ani kocoura jsem nedostala ven. A už dost toho naříkání, vždyť je to vánoční téma. Ale to se vlastně nepopere, že? Tak díky za sluníčko, ale to počasí mě opravdu pěkně rozhodilo. *plac*A už opravdu nebudu fňukat! *jasne*

papene*
hodnocení

:)Tak si hezky odpočiňte ať naberete sílu do dalšího boje s počasím*kafe*

lidka*

Beru si k srdci - už mám kafčo na stole a kupu novin k přečtení a nebo to vyhraje Zákona pořádek - na to se dá koukat! *tuc*

papene*
hodnocení

:)To je pravda.Taky to máme puštěné.

technikjirik*

já jednou usnul po práci v křesle a měl jsem to v pořadí, že kafe bylo na zemy a nohy na stole...

pu®

Právě, jenom kvůli té vůni. No a stromeček nejspíš pořídíme, i když původně jsem chtěla jenom větvičky. Taky aby to tu vonělo. Nemáme sice ozdoby, ale ty stejně nemám moc ráda, tak asi spíš jenom ověsíme nějakými dřívky, kaštany, co jsme si nasbírali, popřípadě nějakým tím listem. A možná ještě vyrobíme něco z papíru :) To mi připadá ideální. A s cukrovím to bude taky moje samostatná premiéra :D Takže ten telefon vážně moc a moc oceňuju - ne že bych neměla babičku a mámu (a obě umí vynikající cukroví), ale ani jednu člověk nesežene snadno, tak jsem vděčná za jakýkoliv kontakt a budu ráda za jakoukoliv radu *uf* Krásný den! PS: A v Nuslích už sněží taky, nejste v tom sama *mala*

papene*
hodnocení

*smich*Tak křeslo jo.Tak moment,to se musí napravit;)Křesla nejsou.Vánoce v novém,to je paráda.

pu®

Joooooo, tak to jsem já naprosto přesně! *haha*

papene*
hodnocení

*smich*Tak to mám radost.V tomto počasí pochvala potěší.

hodnocení

0x

Co blaznite lidi. Sotva napadl prvni snih, tak uz mluvite o Vanocich. Vzdyt je sotva pulka rijna. Ze uz v Tescu maji vanocni vyzdobu neznamena, ze jsou Vanoce.

Takze nohy do tepla a hlavne to chce klid. Kdyz se neuklidi letos, uklidi se napresrok.

technikjirik*

...aneb jak praví klasik... co můžeš udělat letos, můžeš udělat i příští rok. proto se na to letos vykašlem a budou vánoce v P.O.H.O.D.Ě

lidka*

Axus i Jiřík mají pravdu - kašlete na úklid a abyste nekašlali opravdu - tady máte inspiraci jako hrom: *kafe*

novinky.cz/...

dracek*
hodnocení

0x

jenom pokus

dracek*
15.10.09 22:57
hodnocení

0x
papene*
15.10.09 23:43
hodnocení

dobrý

malvinka*

Dobrý je za 3 jako ve škole.*haha*

papene*
hodnocení

*bum*Měl dostat za 5,protože je má hýbající.

A mě vždy zamrznou.

malvinka*
16.10.09 18:29

mňamozní*palec*

dracek*
15.10.09 23:00
hodnocení

0x
papene*
15.10.09 23:38
hodnocení

*smich*

teide*
hodnocení

:)Hlavně vše v klidu, v pohodě,žádné nervy.Jsou to svátky klidu a ne úklidu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]