Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleva na dani za loňský rok

Od: tanetka odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, lze o slevu na dani za loňský rok požádat kdekoli na finančním úřadu nebo pouze v místě bydliště? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co to je, požádat o slevu na dani? Kterou daň máte na mysli? Daň z příjmu fyzických osob?

Obecně se daň platí místně příslušnému finančnímu úřadu. U DPFO je to finanční úřad příslušný dle místa trvalého pobytu. Ale fyzicky se tam dostavit vůbec nemusíte, vše lze vyřídit poštou.

tanetka
hodnocení

Sleva na dani - student. Chtěla bych zpětně za loňský rok o tu slevu požádat. Protože jsem zároveň byla brigádně na 2 brigádách a růžové prohlášení jsem mohla podepsat pouze na jedné, tak teď chci zpětně požádat o vrácení právě na té druhé brigádě. Takže to lze pouze v místě bydliště? Případně pokud bych se tam nemusela fyzicky dostavit a řešit to poštou, tak stačí si stáhnout formuláře na netu a poslat na finančák? Děkuji

Několik let jsem takto podával daňové přiznání (poštou), než jsem změnil trvalý pobyt. Píšete zároveň na 2 brigádách, měla byste si tedy od obou zaměstnavatelů vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách na daň a podat daňové přiznání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]